Şimdi Ara

BYD Türkiye'de paket oyunu: Üst paket görünümlü alt paket (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
7.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilim adı altında bize gösterilen birçok şey kandırmaca. Atomik / Periyodik Tablo bir yanıltmaca. Anlam ayrımına dikkat ediniz.

Atomik Tablo için kandırmaca değil, yanıltmaca dedim.

Maddenin doğasını "atomdaki çekirdek içi yapı" diyerek yanıltıcı hayali bir şekilde gösterdiği için öyle dedim.

Bilim, sorulara yanıt vermek değildir. Bilim, yanıtları sorgulamaktır.

Lityum, tamamı yanıltmaca olan Atomik Tablo'daki 100 küsür "sözde" elementten biri olduğu için yanıltmacanın bir parçası sadece.

100 küsür parçadan sadece birini anlattığım için konuyu anlamayıp tepki göstermeniz normal.

Lityum doğada bulunan bir "element" degil. sofra tuzu veya salamura tuz, bunlar doğada elemental halde bulunan maddeler.

Lityum bu maddelerin özel bir prosesle işlenmesiyle üretilen sentetik bir kimyasal. Kilosu $68 olan bir element değil.

Bugün bu forumda konusunu gördüm. Kurşundan altın üretilmiş. Kurşun altına dönüşebiliyorsa tuz lityum denen "elektrik tutucu" maddeye dönüşemez mi? Zihinsel egzersiz olarak düşünün.

İlettiğim ana konu, e-araç sektörünün kazıklama amaçlı gelişmesi. E-araç işindeki 11 kazık türünü saydım, 11 taneden sadece 1'i olan Lityum'daki kazığa takılıp öteki 10'dan hiç bahsetmemenizi bir tür zafiyet olarak değerlendiriyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt

Bir kimya kitabi falan oku kütüphanelerde bedava

Uzun zamandır emekli miyiz acaba? Mühendislik falanda mi yaptık emeklilik öncesi?....

Söylediklerinizin birçoğunu doğru kabul etsek bile teknoloji sahipleri kâr marjını düşürmeyeceklerdir. Kanser ilaçları var patent süresi doluncaya kadar yüksek karla satıyorlar yine SMA hastalığı için ilaçlar milyon dolarla ifade ediliyor. Senin yaptığın şekilde bir ilacın maliyeti hesaplansa herhalde 10-15 lira tutar zaten devlet kuru düşük tutup 100-200 liradan ödeme yapıyor

Yani hammadde fiyatından ,işçi maaşından , arazi fiyatından hesaplama yapıp olması gereken fiyat diye birşey diyemeyiz . Çin boşuna vahşi kapitalizme geçmedi . Kâr marjının yüksek olduğu zamanlar insanların çok çalışmaya, yeni bir şeyler üretmeye motive eden en önemli şey olmakta yoksa herkes 8 sene kpss 'ye girip memur olmaya çalışırdı veya sosyalizm hülyalarını anlatan insanlardan geçilmezdi ortalık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

siz az aşağıya arap ülkelerine gidebilirsiniz. layık olduğunuz yer orası. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Layık olduğunuz şekil coğrafyası bir iki meridyen aşağıda.

Sistem 1-) R7 7800x3d -Cooled By Arctic liquid 420 Argb /Cooler Master HAF 700 / 32gb xpg 6400 argb / Asus ROG X670E-E / g32qc 28ue590d 27" Pilipis / 980 pro 1tb, 2tb xraydisx, 8tb seagate hdd / / 1000w MPG A1000G PCIE5 / HG8245X6-10 500mbps + Titan / Logitech G915 G502x+ G700 G513 G602 G603 G930 mxkeys mx master 3s f710 / Asrock Phantom 6900xt 16gb oc / Logitech Z5400 Digital / Gigabyte ODIN GT 800Watt Göstergesi / 7600x, asus b650 prime,32gb 5600, 512 wdblack,750w corsair,asrock 6800, predator3 Laptop-) Monster Tulpar T7 19.3.1 i7 9750h, 144hz 17,3", 32gb ddr4 2666, 1 tb 970 evo+ m2 + 2tb hdd, 1660 Ti HackOs, Win11pro
    Fiat Bravo 1.6 Sport style Tecno Fold V 512gb , Razer Barracuda Pro
  • İyi yapmışlar az bile az. SUV binip yan komşusuna hava atacak (!) milyonlarca zırcahil varken deli gibi satarlar yine. Donanım mı? Fiyat mı? Kimin umrunda? Çıkart yastık altındaki parayı yapıştır memedim.!! Yeter ki havan olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Manisada fabrika kurması önemli değil ki. Vergi avantajı, gümrük muafiyeti için bunu yapıyorlar. Hatta fabrika dedikleri montaj tesisi çıkarsa hiç şaşırmam. Çünkü bu ülkede lafta bir sürü motosiklet fabrikası da kuruldu ama hepsi montaj tesisi çıktı.

quote:

forumda konusunu gördüm. Kurşundan altın üretilmiş. Kurşun altına dönüşebiliyorsa tuz lityum denen "elektrik tutucu" maddeye dönüşemez mi?

Demek ki çinliler böyle çalışıyor. Birkaç sene önce manisada vw fabrikası kurulacak diye muradiye ilçesinde ev fiyatları uçmuştu. Çinliler fabrika kursa kendilerine lojman yapar yine para kazandırmaz. Fabrika kurulursa izmirde bir de liman alırlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Türk gençliği, her türlü maddi ihtiraslarını, şahsi duygularını milletinin selameti namına feda etmekten vazgeçmeyecektir...
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    quote:

manisada vw fabrikası kurulacak diye muradiye ilçesinde ev fiyatları uçmuştu.

Muradiye'ye yakın olan İzmir'in Menemen ilçesinde, ilçenin en ucunda bulunan sitede ev satan kişiler, sitenin arkasındaki dağlık alanı gösterip "buraya şehir hastanesi yapılacak" deyip yüksek fiyat çekiyolardı. emlakçı arkadaşımdan duymuştum. geçen sene aynı emlakçı arkadaşım söyledi, hâlâ şehir hastanesi yapılacak diyorlarmış ordan ev satmaya çalışırken. 2035'te gitsen gene aynı şeyi söylerler. muhtemelen bu satıcılara o evi kaktırmış olan müteahhit de 20 sene önce aynı şeyi söylemişti.

Menemene hastane yalanı iyiymiş. O hastane yine dağa yapıldı ama bayraklıda yapıldı. Millette ev, tapu toplama merakı olmasa müteahhitlerin çoğu batardı. Şehirden uzak kırsal yerlere fahiş fiyatlar çekiyorlar ve satılıyorda.

Türkiye'ye fiyat kazığı atmış olsa da, fiyatında rakipsiz.

Diğer markalarda da satış arttığında ve insanlar bu taraflara yöneldiğinde, sıfırlarında fiyat artışı olmadığında(Tesla örneği) bu ikinci elde edecekleri zarardan sonra ağlarlarsa hiç üzülmeyeceğim.

Bu BYD'lerin ikinci elleri bu boş paketler ile para etmeyecek!

• Elektrikli araçtaki %10 ÖTV seviyesi ile ilişkin bir güncelleme zamanı geldi belki de. Millet o dilime sokmak için arabaları kırpa kırpa yakında kendi elektrikli donanımı 2010 seviyesinde araçlar getirecek. TOGG'a yarasın diye yaptılarsa bu işi şimdi Tesla, BYD falan yararlanıyor. Benim bildiğim hükümet bu işi burada bırakmaz ve ilk fırsatta eğer TOGG bu dilime araç sokmakta zorlanıyorsa diğerlerini de o dilimden ne yapar eder çıkarır.

• Hala millet niye alıyor diye yorumlar var..adamların ne kadar kar ettiğinden banane ben benden ne cıkacak ona bakarım....herkes kendi menfaatine bakar...arac lazım fiyat ve ozellikerli kıyaslıyorsun en mantıklısı byd ise gider byd alarım...
    Bu arac tamamen elektrikli değilde phev gelse yetiştiremezlerdi ama elektrik otomobilde togg ve tesla kasrsında sansları yok...

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Adam resmen kimyanın içinden geçmiş.Sofra tuzuna doğada elementel halde bulunuyor demiş bir de.5 sınıf fen bilgisi sofra tuzu yani sodyum klorür element değil bileşiktir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İstediğiniz kadar yazıp çizin adamların bir gemi dolusu aracı gelir gelmez satılmış bile . Ülkemizdeki kazıkçı esnafı gördülerse demekki bunlara ne fiyat çeksek az diye düşünmüşlerdir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.