Şimdi Ara

BYD Türkiye'de paket oyunu: Üst paket görünümlü alt paket

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
8.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
42 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden Çinli BYD, Türkiye’deki 1 milyar dolarlık yatırımında hızla ilerlerken ve 2026 yılında üretimi hedeflerken fiyatlandırma politikası (distribütör ALJ Türkiye) nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelmişti. Şimdi ise BYD SEAL modelinde donanım isimlendirmesi nedeniyle firma tepkilerin odağı haline geldi.

Normalde Comfort ama burada Design

BYD Almanya'da satılan SEAL ve donanım paketleri
    BYD Almanya'da satılan SEAL ve donanım paketleri

BYD, yüzde 100 elektrikli sedan modeli SEAL için global ve Avrupa’da Comfort, Design ve Excellence olmak üzere üç farklı donanım seviyesi sunuyor. Mayıs 2025’te halihazırda satışta olan Excellence donanımına ek olarak yüzde 10 ÖTV’li Design donanımı da satışa sunuldu. Bu model hakkında detaylı bilgileri aşağıdaki haberimizde bulabilirsiniz:

Ayrıca Bkz.Türkiye'ye özel 160 kW'lık BYD SEAL geliyor! İşte fiyatı ve özellikleri

BYD, Avrupa’da ve global pazarlarda Design ve Excellence paketlerini ağırlıklı olarak sunuyor, Almanya’da ise Comfort paket da satışta. Dış pazarlarda Design donanım ile Excellence donanım arasındaki tek fark HUD (Head up Display). Dolayısıyla batarya dahil diğer bileşenler aynı. Comfort paket ise en “boş” diyebileceğimiz donanım seviyesi.

Ancak ilginç olan şu; Türkiye’de satılan Design paket ile Excellence arasındaki fark dış pazarlardan çok farklı. Batarya, çekiş tipi, motor, menzil, jant ve koltuklar gibi donanımlar faklı. Çünkü aslında Design olarak adlandırılmış olan donanım seviyesi esasında Comfort. BYD Türkiye’nin neden aracın donanım seviyesinde farklı bir isimlendirme tercih etti bilinmez ancak özellikle sosyal medyada bu konu ciddi bir eleştiri odağı haline gelmiş durumda.

Kaynak:https://www.byd.com/de/e-fahrzeuge/seal
    Kaynak:https://www.bydauto.com.tr/seal

• eskiden lokantada yedigin pilavi erbabi sade yag veya tereyagi ile yapardi. bugun ne oldugu belli degil.

eskiden sucugu %100 dana etinden alirdin. bugun danayi birak, kanatliyi da gectim, ne eti cikacagi belli degil.

ramazanda yedigin pideyi parasini makul tutabilmek icin gramindan cala cala kusa cevirdiler.

bunlari yapanlar sen ben esimiz dostumuz kardesimiz. buraya cok bilmis bilmis yazanlar.

ve ayni herif kalkmis; gozu paradan baska sey gormeyen, ticarette dunya dominasyonunu hedefleyen cinliyi almani amerikaliyi elestiriyor. neymis kârından kısmamıs da donanimdan kısmıs

sen kendine acimamissin, ne kuru ne ötvyi kontrol edebilen elin herifi sana niye acisin arkadas. sen kimsin sorsana bi kendine
    BYD için temkinli olunmalı.1000 km dolmadan 3 kez motor ariza

ışığı yakınca ve karşınızda hiç bir yetkili

görmeyince de araç çok güzel gözüküyor.

Zira BYD'nin servis ağı yok gibi bir şey. Araçtaki sorunun ne olduğunu Ankara bayi ve İstanbul teknik ekibi çözemedi. Tek yaptıkları arıza ışığını söndürüp geri vermek. Ayıplı araç sattıklarını da kabul etmiyorlar, ben hukuka başvurdum. Karşınızda sizi umursamayan bir yapı var.

Araç almadan önce başka şeyleri de

düşünmeli. Gaza gelip ben Byd aldım, siz

iyi düşünün! -
  • Adamlar doğuştan türk müş.
    Yıllardır bu anı bekliyorlarmış :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    B öyle
    Y ...
    Dikerler

• Mayıs itibariyle araçlarına yine zam yaptı.
    Gerçi çoğu firma zam yaptı ama BYD devletten teşvik alıyor. Teşvik almasına rağmen hem pahalı satıyor hem de her ay araçlarına zam yapıyor. BYD'den teşviki kaldırıp bu ülkeden çıkartmak lazım.

çinli espirileri var hani şakaları. aynı bizim eşşek şakaları. birşeyler geçmiş. bunu inkar edemeyiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    elektrikli hangi marka aracı alırsanız alın hem orta hem uzun vadede her türlü kazıklanıyorsunuz. (ayrıntılar sonra)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İktidar zaten vatandaşı silkelemek için taşeron kullanıyor hep ... Eskiden sanayide elektrik düşük konutta yüksekti şimdi sanayi konutun 2-3 katı oldu . Vatandasta tost yada blender alırken pahalı olmasını fırsatçı satıcı olarak değerlendiriyor . BYD Türkiye'ye döviz sokması karşılığı vatandaşı silkme hakkı elde etti şimdi o hakkı kullanıyor. Yandaş yada değil vatandaş şimdi BYD gönderilsin tesvik iptal edilsin demeye başlamış. Senin bunu söyleme hakkın bile yok , silkme hakkını hükümet vermiş byd'ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Mayıs 2025; 16:46:8 >

%10 ÖTV dilimine sokabilmek için aracı bazı şeyleri kırpıyorlar mesele tam oalrak bu. Yok Almanya'da bu var Avrupa'da şu donanımda bu var diye olmuyor o işler. Tüm mesele ALT VERGİ DİLİMİNE SOKMAK ARACI.

Mesela Tesla model Y alırken 1850 lere alabilirken sadece +15-20 bin TL olan bir donanım eklersen bile üst ÖTV'ye %40 a atlıyordun ve 2650 lere çıkıyordu araç. Aynı onun mantığı sistem.

Ve firmalar bu ÖTV fiyatının altında tutmak için bazı donanımları kırpıp aracın ham fiyatını %10 ÖTV'de tutmaya çalışıyorlar bütün mesele bu.

Mesela ÖTV indirimli BMW ix1 alanlar var çevremde. Normalde boş pakette olan şeyler sırf ÖTV'yi düşürmek için o araçlara konmamış bakınca. Ses sisteminden kırpmışlar Jant'ı kırmışlar ve bayiden alsan 2.5-2.6 milyon çektikleri araçları çalışanlarına 1.850 den verdiler o dönemde 2-3 şey kırparak. Vergi avantajı sayesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 11 Mayıs 2025; 16:54:25 >

• Bunların Türkiye pazarlamacisi vwnin eski pazarlamacisi. Ayni taktikle satmaya çalışıyor ama otomobile cahil kesim elektriği zaten düşünmüyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt
    Valla sanki daha çok nabza göre şerbet vermeyi iyi biliyor gibiler. Düzgün vergi dilimlerine sokalım diye böyle dalavereler çeviriyorlardır muhtemelen. Misal ben genelde yabancı youtube da takılırım. Arabalarla ilgili öyle paylaşımları var ki, misal 80 bin dolar altına ultra mega arabalar diye paylaşıma denk geldim geçen, arabalar hani üst düzey cidden. Çoğu zaten Tr de satılmıyor. Bakıyorsun Tr fiyatı ile 3.120 TL ye tekabül ediyor. Yahu o fiyata misal mercedes'in daha giriş seviyesini alabiliyoruz TR'de, bıraktım ultra mega, en üst motor vs seçeneklerini.

Yani bizim hükümet bir deneme yaptı, bizim halk, normalde dünyanın ayaklanacağı, şaka gibi vergi düzeyini yer mi diye, millette yedi. Ya yabancı kanallarda es kaza bizde, bu arabanın fiyatı bu falan diye yazsam, yok lan daha neler, sallama, öyle bir şey mümkün değil falan diyorlar. Yani gerçekten bu işin o kadar inanılmaz olduğunu düşünüyorlar ki, hani ayy yazık o kadar yüksek vergi mi falan demiyorlar, direkt yalan, öyle bir şey olamaz falan diyorlar.

Her ülke ama vatandaşının bir salak noktasını yakalarsa o noktayı kaçırmıyor kesinlikle. Hani ülkemin geleceği, demokrasi, insanların iyi yaşaması falan hikaye. En demokratik dediğin ülkenin bile liderleri artık kendi yoluna bakıyor. Misal Abd'de Keneddy'den sonra falan direkt çöktü. Baksanıza adamlar Mad Max filminde gibi yaşıyor, kıyamet sonrası dünyada gibi. Onlarda oradan yolunu buluyor. Dünya lideriyiz diyorlar, geçen twitter da öyle bir milliyetçi Abd'liyi bozum ettim. La dünya lideri ülkede, teknoloji lideri ülkede, herifler kıyamet sonrası filmlerindeki gibi yastıklarının altında, ellerinde silah ile uyuyorlar. Her an eve silahlı birileri girebilir diye. Ve bunu o kadar normalleştirmişler ki, bu kadar silahın serbest olmasının yanlış olduğunu bile düşünecek noktayı çoktan geçmişler. Sorgulamayı o konuda bırakmışlar. Çünkü neredeyse 50 yıldır tüm reklamlarında da bu empoze ediliyor. Çünkü silah lobisi çok güçlü lobilerden biri Abd'de. Satılması lazım sürekli. Yahu diyorum, dünya lideriyiz diyorsun, neredeyse çocuklarınız kurşun geçirmez yelekler ile okula gitmek zorunda kalacak yakında ve bunu da gayet normal diye kabullenmeye çok yakınsınız. Bu normal değil diyorum. Dünyanın lideriyim, istediğim her yere sahip olabilirim diyorsunuz, daha kendi çocuklarınızı koruyamamanız, silah ile uyumak zorunda kalmanız normal mi diyorum. Abd istese bunun önüne geçemez mi, o kadar mı zayıf diyorum. Her ülke yani düdüklüyor artık milleti. Bunun abd si fransa sı çin i Türkiye'si yok. Çin'de aynı şekilde. Ula kişi başına 6 kamera düşüyor deniyor. Ama en işlek popüler caddelerinden, hem de gündüz gözü rahatça çocukları karavana atıp kaçırabiliyorlar. Yahu o caddede, holywood film setinden daha çok kamera var. Ama bulamadık diyorlar. Ve dünyanın en çok çocuk kaçırma ticareti olan ülkesi Çin. Yersen tabi. Orada da çocuk ticareti lobisi çok güçlü. İnsan ticareti mafyası da, Çin'in siyasetçilerini satın almış. Dünyanın en güçlü 2. ülkesisin, dünyaya hükmedersin ama en işlek caddendeki kendi çocuğunu korumaktan mı acizsin, yersen. Bizde de tarikat lobileri vs malum işte. Rüşvet ile herkes satın alınıyor. Kıbrıs olayımız malum. Siyasetçilerimiz, es kaza kumar da, kerhaneler gibi yasallaşmasın diye ne yapacağını şaşırıyor. Yoksa devlet vergi almak zorunda kalır. E vergi alınırsa siyasetçi ne alacak? Nasıl haftalık orada dönen paralar, bitcoinlere dönüşüp yurt dışına çıkacak?

• aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

hayır en büyük nedeni türkiyede distribütör olarak malum şirketi tercih etmesi. o mlaum şirket de yıllarca türk halkının sırtına binmiş bi şirket. tesla gibi kendi sitesinden distrübütör kullanmadan gelseydi çok dah uyguna bulabilirdik. byd ve ditribütörü türk halkını keriz yerine koyuyor olan bu

Bu arada iPhone 16e ile 16 içindeki A18 de aynı değil ama aynı gibi pazarlıyorlar. Bununla ilgili de Apple ın işlemci katakullisi diye başlık atıp haber yapacak mısınız yoksa ğrğn göndermez korkusu ile devam mı?

tesla hariç sanırım almanyada üretip almanyadan daha ucuza getiriyorlar türkiyeye ve paket ayrımı olarak sadece hoparlor ve yalıtım ufak tefek farklarla geliyor araçlar

Kısaca kârlarından vazgeçmek yerine tüketiciye sunulan donanımdan vazgeçilmiş. Olay bu.

Türkiye'de ÖTV garabeti nedeniyle bütün araçlar boş paket hatta radyo vs bile olmadan satılmalı diyordum yıllardır... 4 teker, kaporta ,motor ,koltuk olmalı sadece . Belki böylece halk akıllanır. Sadece Tesla düşünmüş demek ki şimdi de byd . Bütün araclar böyle yapmalı... Bu halka mustehak çünkü

Arkadaşım bir ticari işletme niye kârından vazgecsin ki ... Herkes paranın peşinde memurda öyle işçi de . Tazminatı için gelen işçi dövülüp öldürüldü dün. BYD adlı şirket de Çin'den buraya 1 milyar dolar masraf yapıp fabrika kuruyor . Kârını düşünmese niye burda fabrika kurmakla uğraşsın

Artık isletmeler vs kârından vazgecsin herşeyi ucuza versin hayalciliğini bırakmak lazım

eskiden sucugu %100 dana etinden alirdin. bugun danayi birak, kanatliyi da gectim, ne eti cikacagi belli degil.

ramazanda yedigin pideyi parasini makul tutabilmek icin gramindan cala cala kusa cevirdiler.

bunlari yapanlar sen ben esimiz dostumuz kardesimiz. buraya cok bilmis bilmis yazanlar.

ve ayni herif kalkmis; gozu paradan baska sey gormeyen, ticarette dunya dominasyonunu hedefleyen cinliyi almani amerikaliyi elestiriyor. neymis kârından kısmamıs da donanimdan kısmıs

sen kendine acimamissin, ne kuru ne ötvyi kontrol edebilen elin herifi sana niye acisin arkadas. sen kimsin sorsana bi kendine

• Geçen ay egeadan fazla satmıştı şu markaya hücum edenler hakediyor beter olsunlar

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.