Şimdi Ara

Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
427
Cevap
43
Favori
779.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Buzdolabım Altı, Alt Bölmesini Soğutmuyor, Dondurucu Bölümü Normal Soğuturken Alt Bölmesinde Soğutma, Soğukluk Yok..!

    Merhaba Arkadaşlar,
    Bir Beyaz Eşya Teknisyeni Olarak Öncelikli Amacım, Tüketicilerin Beyaz Eşyalarında Oluşan Küçük Arızaları Kendilerinin Servise İhtiyaç Duymadan Onarmaları Konusunda Yardımcı Olmak Ve Onaramadıkları Arızalar Durumunda Teknik Servisler Karşısında Bilinçli Bir Tüketici Olarak Neler Yapmaları, Nelere Dikkat Etmeleri Gerektiği Hakkında Kendilerini Bilinçlendirmek.

    Buzdolabım Alt Bölmesini Soğutmuyor ?

    Bu Arıza Daha Çok Nofrost Buzdolaplarında Sıklıkla Karşılaştığımız Bir Arıza Türüdür..!

    Dolabın Dondurucu Bölmesi Sorunsuz Çalışıyordur Ama Günlük Kullanım Bölmesinde Soğukluk Yoktur.

    İlk Akla Gelen İhtimal Buz Dolabınızın Kapağının Açık Kalma İhtimalidir ?
    Kapaklardan Herhangi Birisi 3-5 Saat Süreyle Açık Kalmışsa Eğer Siz Fark Etmeden Dolap Bloklama Yapmış Olabilir

    Bloklama Nedir ?

    Bloklama Özetle Fanın Üfleme Yaptığı Hava Kanallarının Buz Dolarak Tıkanmasıdır Soğuk Havanın Dolaşımın Tıkanmasıdır, Hava Kanalları Tıkantığında Haliyle Alt Bölmeye Soğukluk Ulaşmayacaktır..!

    Dolapların Kapı Ve Gövde Arasında Bulunan Butonlar Vardır Bu Butonlar Kapıyı Açtığınızda Dolabın İçerisindeki Aydınatma Sistemini Devreye Sokarken, Fan Sisteminide Devreden Çıkardır.

    Kapı Açık Kaldığında Fan Sistemi Devreden Çıkar,
    Kapı Açık Kaldığı İçinde Soğutma Sürekli Boşa Gider, Buzdolabı -20 Dereceye Ulaşamaz Ve Otomatik Atmaz Motor Devreden Çıkmadığı İçin Sürekli Soğutarak Buz Yapar Ve Bu Buz Hava Kanallarını Tıkar. Böylelikle Hava Dolaşımı Engellenir Ve Bloklama Yapar Dolap, Haliyle Alt Bölmeyede Soğuluk Geçmez.


    Eğer Dolabımızın Kapılarından Birinin Açık Kaldığından Eminsek ...!

    Yapmamız Gereken Dolabımızın Fişini Çekerek Kapılarını Açarak İçini Tamamen Boşaltıp 48 Saat Kapıları Açık Şekilde Bekletmemiz Gerekiyor,
    Bunu Yaparken Eğer Kış Ayındaysak Ve Dolabın Bulunduğu Odada Kalorifer Vs. Yoksa Odayı Normal Oda Sıcaklığına Getirmemiz Gerekiyor Çünki Kış Aylarında Eğer Dolabın Bulunduğu Ortam Soğuksa İçindeki Buzun Erimesi 1 Haftayı Geçebiliyor.

    48 Saat Çok Uzun Bir Süre 24 Saat Bekletsek Olmazmı Yada Ben Baktım Hiç Buzlanma Yok Diyorsanız ??

    Şunu Hatılatayım Hava Kanalları Buzdolabının Yalıtımı Yüksek Olan Bölümler İçerisindedir Ve Gözle Görmek Mümkün Değildir, O Bölgedeki Yalıtım Güçlü Olduğu İçin Buzlar Kolaylıkla Erimeyecektir. Bu Nedenle Oda Sıcaklığında Minimum 48 Saat Bekletmek Şarttır. Ancak Bir Teknisyen Tarafından Dobın İçi Sökülür Ve Hava Kanalları Açılarak Dışardan Sıcak Uygulanarak Bir Kaç Saatte Eritilebilir İçindeki Buzlanma Ve Buda Çok Özen İsteyen Bir İştir Hem Dolabın İçi Komple Sökülür Hemde Dışardan Uygulanan Sıcak Esnasında Çok Profosyönel Davranılmalıdır Yoksa Pilastik Aksam Sıcak Nedeniyle Eriyebilir Yamulmalar Meydana Gelebilir, Ve Bireysel Olarak Sizin Yapabileceğiniz Birşey Değildir. Mutlaka Bir Teknisyen Tarafından Kontollü Sökülmesi Gerekmektedir.

    Kısacası Kapıların Açık Kaldığından Eminseniz Fişi Çekerek 48 Saat Oda Sıcaklığında Bekletiyorsunuz Kapıları Açık Bir Şekilde

    Nadirende Olsa BuDurumda Dolabın Altından Sular Gelebilir Aşırı Bir Erime Olduğundan Eriyen Buzlar Dolabın Buhar Kabından Taşabilir Buda Panik Yapılacak Bir Durum Değildir.

    48 Saat Sonunda Fişi Taktığınızda Dolabınız Normale Dönecektir.

    KAPILARIN AÇIK KALMADIĞINDAN EMİNSENİZ ...!

    Akla Gelen En Çok Karşılaşılan 2. Secenek Dolabınızın Su Tahliye Kanallarında Olulaşabilecek Tıkanmalarıdır.

    Dolabımızın Soğukluğu Üreten Buzluğu Etrafı Resistanlarla Kaplı, Üzerinde Hava Geçiş Kanalları Olan Bir Metaldir.

    Dolabımız Her 8 Saatte Bir Dinlenmeye Geçerek Resistanslar Sayesinde Buztutmuş Bu Metal Buzluğun Üzerindeki Buzları Eritir Ve Hava Kanallarını Açar.

    ( 8 Saatlik Dinlenme Dolabın Otomatiğe Geçmesiyle Karıştırılmasın O Çok Farklı Birşey )

    Rezistansların Erittiği Buzlar Dolabın Atık Su Kanalları Sayesinde Dışarı Atılır.

    Bazılarınız Görmüşsünüzdür Belki Dolapların Motorlarının Üzerinde Yada, Motor Yanında Suluklar Vardır, Dolabın İçinde Eriyen Su Bu Suluğa Dolar Ve Motor Isısı Sayesinde Buharlaşıp Gider Siz Farkında Bile Olmadan.

    Eğer Dolabınızın Atık Su Kanalı Tıkandıysa ...!

    İçeride Kalan Su Bloklama Yaparak Hava Kanallarının Bu Sularla Dolmasına Ve Suların Donarak Hava Kanallarını Tıkamasına Neden Olur Ve Bu Çok Sık Raslanılan Bir Durumdur.

    Su Kanallarının Temizliğini Yalnızca Profosyönel Bir Teknisyen Yapabilir, Dolabın İçinin Sökülmesi Gerekmektedir Ve Uygun Aletlerle Kanal Temizliğinin Yapılması Gerekmektedir. Ama Dolabın İçi Buz Doluysa Gelen Teknisyen Dolabınızın Fişini Çekerek 24-48 Saat Sonra Tekrar Geleceğini Belirtebilir, Buzların Erimesi İçin.

    Su Kanallarının Tıkanması Size Çok Büyük Bir Masraf Çıkarmaz Hatta En Uygun Fiyatlı İşlemlerdendir.


    AKLA GELEN DİĞER BİR SEÇENEK..!

    Dolabınızın Sülkilasyon Yapan İç Fan Motoru Yada Butonlarının Bozulmuş Olabileceğidir,

    Butonlardan Biri Bozuk Olursa Fana Elektirik Göndermeyecektir Ve Fan Hava Dağıtamayacaktır, Yada Fanın Kendisi Bozulmuştur.

    Bunu Anlamak İçin..!

    Çalışır Durumda Olan Dolabımızın Yanına Gidiyoruz Üst Dondurucu Kapağını Açıyoruz Ve Elimizle Dolabın Gövdesinde Bulunan Düğme/Butonu Parmağımızla Bastırarak Dolabın İçinden Gelen Fan Sesini Dinliyoruz.

    Eğer Butona Bastığımızda Fan Motorunun Üfleme Sesi Geliyorsa Butonlar Ve Fan Motoru Sağlam Demektir, Ama Butona Bastığımız Halde Bir Ses Gelmiyorsa Muhtemelen Butonlardan Birinde Yada Fanda Sorun Olabilir.

    Fan Yada Buton Değişimide Profosyönel Bir Teknisyen Tarafından Yapılması Gereken Bir İşlemdir, Sizin Yapabileceğiniz Birşey Değildir.
    Buton/ Düğme Değişimide Çok Büyük Bir Masraf Açmaz Size Fan Motoruda Öyle Düşünüldüğü Kadar Büyük Bir Masraf Çıkaracak Bir Parça Değildir.

    DİĞER BİR İHTİMALSE..!

    Devre Kesici Ve Rezistanslardan Birinin Yada Bir Kaçının Bozulmuş Olabilme İhtimalidir.
    Devre Kesici Dediğimiz Parça Rezistansların Aşırı Isınması Halinde Değişen Bir Parçadır Ama Genellikle Zaman İçinde Özelliğini Kaybettiği İçin Değişmesi Gerekir, Devreyi Kestiğinde Rezistanslara Elektirik Gitmediği İçin Dolap Bloklama Yapar. Çok Masraflı Bir Arıza Değildir.

    Rezistans Bozulması Durumunda Dondurucunun Buzu Erimeyeceğinden Dolap Yine Bloklama Yapar Ve Soğutma Kanalları Tıkanır Ve Rezistansların Değişmesi Gerekbilir Rezistanslarla Birlilkte Devre Kesici Ve Sensörlerinde Değişmesi Gerekebilir Ve Diğerlerine Göre Biraz Daha Masraflı Bir Durumdur.

    Devre Kesici Ve Rezistanslar Çok Profosyönel Biri Tarafından Değiştirilmelidir En Ufak Hata Dolabın Masrafını Çok Fazla Artırabilir. Zor Ve Zahmetli Bir İştir.

    Son Olarak Akla Gelense
    Fan Motoruna Ve Rezistanlara Elektirik Veren Kumanda Eden Elektronik Kart Yada Aynı Görevi Gören Mekanik Saat Eğer Kartta Kıscası Beyinde Bir Arıza Meydana Gelmişse Gerekli Komutları Vermediği İçin Dolap Bloklama Yapmış Olabilir En Yüksek Maliyetli Arza Türüdür Zaman Zaman Hem Rezistans Hemde Beynin Aynı Anda Arza Vermeside Olasıdır. Bozulan Fan Yada Rezistans Beyne Zarar Verebilmektedir. Nadirde Olsa.



    Buzdolabı Altını Soğutmuyor.
    Buzdolabı Alt Soğutmuyor.
    Buzdolabı Alt Bölme Soğutmuyor.
    Buzdolabı Üstü Normal Altı Soğutmıyor.
    Buzdolabı üstü Soğutuyor Altını Soğutmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Eşya Servisi -- 10 Mart 2014; 10:00:15 >







  • Konuyu açan arkadaştan Öncelikle Allah Razı olsun. Konuyu çok iyi kavramamı sağladı.

    Konuyu farklı bir forum sitesinde daha paylaştım, görsellerde ve anlatımda benzerlik bu nedendendir.

    Evimde kullandığım No-Frost çift kapılı (Dondurucu Üstte) BEKO'nun BK 9470 NF modeli.

    Son günlerde dolabın üst kısmının normalde olduğu gibi soğutup, alt kısmının ise soğutmaması, hatta hiç soğutmaması (oda sıcaklığı) sorunu üzerine bir de ben el atayım şu buzdolabı işine dedim. Farklı zamanlarda bir çok kez de, alt katın tavanındaki ızgara şeklindeki delikten su damlıyor, bazen de bu damlalar orada donup kalıyordu.

    Servis çağırmak istememem deki en büyük neden ise daha önce kombi için fazladan 150 lira para kaptırmam oldu. Diğer bir neden ise; parçalarının çok ucuz olması. 10 liradan başlayıp 50 liraya kadar çıkmasıydı. Kompresör hariç en pahalısı 50 TL imiş. Servis ile Sorunumun en ucuz çözümü 100 Lira'dan -başladığı- için Kendim yapmaya karar verdim.

    İşin en zor kısmı 24 veya 48 saat beklemekti. Servis gelse de gelmese de beklenecek.

    2 gün önce dolabın fişini 24 saat çektim, buzlar eridi, dolabın altı su oldu falan, artık sorunum çözülmüştür diyerek dolabı tekrar yerleştirdim ve çalıştırdım. 2 gün süper çalıştı, bu gün yine alt taraf soğutmadı, günün ilerleyen saatlerinde ise oda sıcaklığına kadar indi.

    Sabahtan beri forumları okuyorum, ve mantığı az çok kavradım. Kolları sıvayıp işe koyuldum.

    Dolabın fişini çekip, içini boşalttım, Buzlanmanın ne kadar olduğunu görebilmek için Üst katın, kapağını çıkardım. Böylece evaporatör'ü (yani alüminyum boruları) ve üzerinin ne kadar buz kaplandığını gördüm.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    İnternet'ten baktım 50TL imiş, kırarsam canım sağ olsun dedim, hiç olmadı sıcak silikonla yapıştırırım dedim ve, korktuğum gibi zor olmadı, deliklerden 2 tane tornavida sokup kendime doğru çekince biraz uğraştırsa da çıktı sonunda. 4 köşesinde de 3'er 4'er tırnak var. Sakın kenarlardan bıçak yada tornavida sokmayın, sadece kendinize asılın. Bu işlem karşılaşacağınız en zor kısım. Bunu atlatırsanız gerisi çok kolay. Sadece bu model için değil çoğu dolapta aynıymış, Kapağın tek amacı avaporatör'ü gizlemek, hava delikli plastik bir kapak işte. Dikkat etmek gereken bir nokta ise; kapağı hemen sökmemek, soğuk olduğu için daha kırılgan olur. Bir müddet bekleyip, normal esnekliğine dönmesi beklenmelidir.

    Görülen iki rezistansı da ölçtüm. İkisi de sağlam.

    Birisi evaporatör'ün altına döşenen su tahliye kanalı ısıtıcısı, Yapışkanlı alüminyum kağıtlevha üzerine yapıştırılmış, plastik kaplama, 1130 OHM'luk direnç değerine sahip, 50 WATT'lık ve çok az ısı yayan güçsüz bir resiztans. Güçsüz olduğu için plastik kaplama bir rezistans. FİYATI: 28TL

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Diğeri ise; Evaporatör'ün çevresini dolaşan, üzerine temaslı, yine alüminyumdan yapılma kibrit çöpünden az hallice, 320 OHM'luk direnç değerine sahip, 150 WATT'lık ve sıcaklığı 20 saniyede belli olan bir rezistans. FİYATI:30TL

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Bunların sağlamlığını anlamam gerekiyordu. En sağlıklı yol, soketlerini çıkarıp,dışarıdan 220VOLT enerji verip ısılarını kontrol etmek aslında.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Evaporatör üzerindeki alüminyum rezistans 150 WATT gücünde olduğu için ve meydan da olduğu için, ısındığını elimle anlayabiliyordum, ama diğer resiztans hem evaporatör'ün altında olduğu için parmaklarım sığmıyor, hem de gücü az olduğu için sığsa bile ısıyı anlayamıyordum.

    Evimde Multimetre var, OHM kademesine alıp ölçtüm iki rezistansıda da. İkisi de Mantık sınırları çerçevesinde değerler gösterdi. Megaohm lar seviyesinde gösterse rezistans bozuk anlamına gelir. Buzzer kısmı ile kopukluk kontrolü yapmayı denemeyin rezistanslar da genelde işe yaramaz.

    Unutmadan söyleyeyim, bu rezistanslar, sürekli olarak çalışmıyorlar. Defrost timer'ı 6-9 çalışma saatine bir enerji göndererek çalıştırıyormuş bu rezistansları. Rezistanslar sağlam, birde rezistansların takıldığı soketi ölçeyim 220 VOLT geliyor mu diye düşünmeyin. Dediğim gibi sürekli elektrik gelmiyor o soket'lere.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Rezistansların Güçlerini yani kaç WATT'lık olduklarını internetten öğrendim, ölçtüğüm direnç değerleri ile hesaplayınca da, rezistansların sağlam olduğu ortaya çıktı.

    Buzların iyice çözülmesi için 24 saat bekleyip, su tahliye ve hava geçiş deliklerini kontrol edeceğim. Oralarda da sorun yoksa Defrost timer'ını kontrol etmeyi düşünüyorum.

    Yeri ise, Dolabın alt katında sağ altta, sigara paketinden biraz daha büyük bir kapak var, onun içinde. değiştirmek için sadece 4 vidayı söküp, eski Timer'ın kablo soketini çıkarıp, yeni Timer'ın kini takmak yeterli.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Evinizde Multimetre yani ölçü aleti yoksa amatör modelleri yaklaşık 8 liradan başlıyor, ve benim ki gibi dijital ekranlı. Hem işiniz görülür hem de bir mal sahibi olmuş olursunuz :)

    Alttaki Fotoğraf ise Evaporatör'ün buzlandığında, su tahliye deliklerinin de buzlanıp tıkandığında suyun damladığı ızgara.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Burada ise Tek fanlı olan Buzdolabının hava dağıtım kanalları görülmekte.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Aşağıdaki parça ise, Buzdolabının alt kısmının ısı ayarını yapan termostat. Çalışma mantığı çok basit. Alt kısım İstenilen ısı değerinde ise hava girişi kapalı oluyor, dolabın kapağını açıp kapadıkça veya içeriye yiyecekler ilave edildiğinde ısı yükseldiğinde üst kısımdan alt kısıma hav girişini açmak.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Bu parçada da rezistans var, 3 WATT değerinde, yine buzlanmayı engellemek için kullanılmış. Bu rezistans ta sağlam. Ölçülen Omaj değeri yani 16,30Kohm luk değer 220Volt gerilim altında rezistansın 3 WATT'lık Güç tüketimi ile çalışmasını sağlar. TERMOSTATLI GÖVDE FİYATI:35TL

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?



    Şu video da izlenebilir, ama saç kurutma makinesi işine pek girmemek gerek, Buz dolabı iç plastikleri sıcak için değil, soğuk ortam için imal edildiklerinden, çok çabuk yamulurlar, şekil değiştirirler. Termik olayı falan da var, en iyisi yazın 24, kışın 48 saat beklemek. Buz artık görülmese bile, dolabın içinde Straforlar vardır. Bunların kuruması sadece zamanla olur, dışarıdan müdahale mümkün değildir, zira yalıtım malzemesi olarak kullanıldıklarından plastik muhafazaların içine yerleştirilmişlerdir. Islak yada nemli stafor ile tekrar çalıştırılan bir dolap Kesinlikle tekrar buzlanacaktır. Yaptığınız onca emek boşa gidecektir.

    (((( Alıntı Video ))))

    https://www.youtube.com/watch?v=1dAi71YP9zQ

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Evet arkadaşlar Konuyu edit'liyorum. Anlaşılacağı üzere Buz dolabımın alt kısmı tekrar soğutmamaya başladı:) Buzlar eridi, Dolap kurudu, su tahliye ve hava tahliye kanallarının tıkalı olmadığı yada açıldığını gördüm. Bunun üzerine dolabı çalıştırdım ama 2 gün demeden sorun tekrarladı.

    Daha önce de dediğim gibi sorunum çözülmezse ilk akla gelen De-Frost Timer'ını değiştirmekti. Ancak Timer sağlam olup, çok nadir de olsa, timer'dan rezistanslara kadar giden kablo hattında kopukluk olabilir, yada soket arızalı olabilirdi.

    Yada timer'ı kontrol eden Bi-Metal Arızalı olabilirdi. Parçalar içinde En ucularından bir tanesi de Bi-Metal dir. Aşağıda Açıklamasını yapacağım.

    Yada Bazı dolaplarda sensör arızası nedeniyle de timer devreye girmeyebiliyormuş.

    Kısaca Demek istediğim Tüm suç önce Timer'a atılıyor ama, onun çalışmasını da kontrol eden, izin veren parçalar var.

    Boşuna para vermemek için Timer'ın sağlamlığını kontrol etmem gerekiyordu. Ama bu hemen ölçebileceğim yada test edebileceğim bir durum değildi. Yukarıda da yazdığım gibi Timer, Buzdolabı moturunun yani kompresörünün toplamda 6-9 saat arası çalıştıktan sonra, buzlanan evaporatörün buzunu çözmek için 10dk civarı rezistansları çalıştırmak için kullanılıyıordu. Fişi taktıktan 6-9 saat değil, buzdolabının çalışıp-durup tekrar çalışıp-durması sürelerinin toplamıdır. Örneğin 24 saatte dolap motoru (kompresörü) 9 çalışma saati çalışıyorsa 24 saatte 1 kez timer çalışır.

    Bu durumdan dolayı, timer çalışıp ta rezistanslara elektirik gönderiyor mu diye ölçmek imkansız. 10 dakikalık süreyi yakalayamayız.

    Bunun için evdeki imkanlarımla timer'ı test etmenin yolunu düşündüm ve %100 doğru sonuç alabileceğim, para harcamadan yapabileceğim alttaki yöntemi buldum.

    Bu düzeneğin amacı 6-9 çalışma sonunda timer'ın rezistanslara 10 dakika boyunca elektrik gönderip göndermediğini anlamaktı.
    Rezistans soketine takmak için 2 adet kablo pabucunu elektrikçiden 10 kuruşa satın aldım. Evde olan parça kabloya taktım. Kablonun diğer ucunu ise radyoya bağladım. Böylece timer rezistanslara elektrik gönderdiği zaman radyo çalacaktı ve timer'ın sağlam olduğunu anlamış olacaktım. ( Radyonun mümkün olduğunca küçük yada 50Watt tan fazla güç çekmeyecek bir radyo olduğuna dikkat edin. Radyo yerine ses çıkaracak yada ışık yayacak herhangi bir alıcı bağlayabilirsiniz. Bu alıcının 220volt ile çalışması zorunlu değildir. Elinizde 6 voltluk bisiklet kornası bile olsa, 6voltluk bir adaptörle kullanılabilir. Bunu yapmak için de kablonun ucuna radyonun fişini değil, adaptörün fişini bantlayın ve çocukların ulaşamayağı yere koyun.)

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?



    Hangi rezistans'a bağlayacağıma karar vermek gerekiyordu. Timer her iki rezistansa da aynı anda elektrik gönderiyor. Daha önce de bahsettiğim gibi evaporatör rezistansı 150Watt gücünde olduğu için, dışarıdan elektrik verdiğimde hemen ısınmıştı ve sağlam olduğunu anlamıştım. Tahliye kanalı rezistansına da dışarıdan elektrik vermiştim ama 50Watt gücünde olduğu için ve çukurda kaldığı için ısınıp ısınmadığını anlayamamıştım.

    Radyoyu tahliye kanalı rezistansına bağlarsam hem ona enerjinin gittiğinden emin olacaktım hem de radyo çalınca evaporatöre baktığımda buz çözülüyor ise, 150Watt lık evaporatör rezistasının çalıştığını gözlemleyebilecektim.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Kablo pabuçlarını tahliye kanalı rezistansına taktım ve radyoyu dolabın dışına alıp, Dondurucu kapağını ve üzerindeki ana termostat soketini takıp, dolabın fişini takıp beklemeye başladım.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    18 saat geçmişti ve radyo çalışmamıştı. Yani rezistanslara elektrik gelmiyordu. Bunun üzerine timer'ı değiştirmeye karar verdim. Aslında parça değiştirmeye ucuz olan Bi-Metalden başlamam gerekiyordu ama çok nadir arıza yaptıklarından timer'ı değiştirmeye karar verdim. Tabi kablolarda da kopukluk olabilirdi ama bu çok çok düşük bir ihtimal olduğu için gözardı ettim.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Yeni Timer'ı buzdolabı, fırın, ocak, klima parçası satan bir dükkandan 50TL ye satın aldım. Alttaki fotoğrafta görüldüğü gibi dolabın alt katındaki kapağı açtım ve soketini çıkarıp, yeni timer'ı bu sokete taktım.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    (Elektronik devrenin buz dolabının içinde ne aradığını bir türlü anlayamadım. Salaklığın önde yapılanı olmuş. Tamamen tasarım hatası. Yada Bilerek yapılan bir kazanç kaynağı olduğunu düşünüyorum. Timer ın üerinde ısı algılama ile ilgili hiç bir sensör de yok tek yapması gereken zaman saymak. Dolabın dışında çok daha sağlıklı çalışır. Eski Timer'ı söktüğümde nem vardı üzerinde. Timer'ın üzeride ATMEGA mikrodenetleyici var, yani bildiğiniz bilgisayarın işlemcisi ... ve nemin içinde...)

    Yetkili servise, MArkanın bu hatası için para kazandırmadığım için gerçekten çok sevindim.

    Neyse yeni timer'ı takıp, dolabın fişini öğleden sonra 16:00da taktım. Gece saat 02:30 da radyo çalmaya başladı. Radyo çalar çalmaz fotoğraf çekemedim. Ama buzlanma miktarı hemen hemen üstteki fotoğraftaki gibiydi. Çok az bir fark vardır. Yaklaşık 1 dakika sonra evaporatör resiztansı, evaporatör üzerindeki buzu eritmeye başlamıştı bile.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?



    6 dakika sonra evaporatör üzerinde hiç buz kalmamıştı, hepsi eriyip tahliye kanalı rezistansının ısıttığı, tahliye kanalında (çukuru-kuyusu) birikip, tahliye deliğinden, dolabın arkasındaki tahliye hortumuna, oradan da tahliye kabına, buharlaşması için dökülmüştü.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Fener yardımıyla tahliye kanalına baktığımda hiç biriken su yoktu, sadece doğal olarak, akan suyun verdiği ıslaklık vardı.

    Arızalı parça Timer mış. Şu an dolabım eskisinden de iyi çalışıyor. Servislerin Timer'ın sağlamlık kontrolü yapılmaz, yenisi ile değiştirilir demesine bakmayın. Son kullanıcı evinde radyo ile bunu test edebiliyorsa servisler, orijinal soketiyle, buraya bir siren yada buzzer takarak çok kolay ve profesyonelce bunu tespit edebilirler. Benim gibi bantla v.s. değil, izolasyonlu, daha güvenli bir şekilde yapabilirler. Tabiki bu durum işlerine gelmez, vakit kaybı derler, ama giden milli servet. Timer Bozuk değilse 130 lirayı at çöpe. Neyse bu konulara daha fazla girmek istemiyorum, yetkili servisler evaporatör, timer, v.s. nasıl yazılıyor bu yazıdan bakıp ta öğrenebilirler. Daha taktıkları malzemenin adını telaffuz edemiyorlar. Unutmadan Evaporatör'e kısaca Evap deniliyor. Forumlarda okuyup akıl karışmaması için söyleme gereği duydum. Dediğim gibi bu konulara girmek istemiyorum. İsteyen benim yaptığım gibi bir şeyler yapıp pat diye ilk etapta masraf yapmazlar. Sorun timer'da olmasa bile parça artık takıldı diye geri de almazlar... Forumlarda okuyoruz 4. servis gelişi, tonla masraf yapmış ve dolabı hala bozuk. v.s v.s. Ben ise bu buzdolabı tamiri ile alakası olayan sıradan bir vatandaşım. Yazının başında da dediğim gibi plastik kapağı sökmeye korktum. Gerisini siz hesap edin. Bu bildiklerimi de bu hafta, 5-6 saat forumlarda araştırarak öğrendim.

    Neticede 50 Lira 10 kuruşa sorunumu çözmüş oldum. Altta bir kaç tane daha fotoğraf yayımlayacağım. Bu konu ile ilgili yararı olacağını düşünüyorum.

    Timer ın çalışmaması bozuk olduğu anlamına gelmez, çok nadir de olsa bu parça arızalı ise timer sağlam olsa dahi çalışmasına müsaade etmez. Bi-Metal denir ve, Evaporatöre çok iyi temas halindedir. 72-78 Santigrat Derece gibi çeşitleri vardır ve, evaparatör soğumak yerine bir arıza nedeniyle bu sıcaklıklara gelmiş ise Timer'ın çalışmasına müsaade etmez. Dolayısıyla da rezistanslara elektik gelmez. Bir Güvenlik Tedbridir. Fiyatı 12TL Değiştirmesi saniyelik iş.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?



    Bu da üst katın kapağı. üzerinde termostat var. Bu termostat, ""bu modellerde"" ana termostat görevi görür. Alt kattaki termostat ise dolabın genel ısısı ayarlamakta kullanılmaz. Sadece Üst kattan alt kata gelecek soğuk hava miktarını ayarlar. Yani dolap kaç derecede çalışıyor denildiğinde bu termostatın derecesi söylenir. Termostat bozuk dolap çalışmıyor denildiğinde bu termostat değiştirilir. Fotoğrafta da görüldüğü gibi, kapak çıkartılıp, soket çıkartılıp, 1 vida ile tutturulan termostat çıkarılıp yenisi takılır, soketi yerine takılır ve kapak kapatılır. İşte meşhur termostat değiştirme işi budur. FİYATI:22TL

    Kapak sökülürken havalandırma deliklerinden çekildiği için bantlar bırakabilir, onun için gerek duyulursa yenilenebilir.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Fotoğraflarda görülmediği için, sürekli tekrarlamak zorunda kaldığım, gerçekten sıkıcı hal alan, Sağ olsunlar duyarlı bazı arkadaşların internete koydukları fotoğraf ve videolar la anlayabildiğim Meşhur, Tahliye kanalı, (tahliye çukuru, tahliye kuyusu,) artık ne derseniz, Tahliye deliği ve Tahliye kanal rezistansı :) Kendimin ve internetten ALINTI FOTOĞRAF VE VİDEO larla açıklamaya çalışacağım.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Evaporatör'ün buzunun çözülmesi, dolabı buzunu çözmek anlamına gelmiyor. Asıl önemli olan Tahliye kanalının buzunun çözülüp, suyun akması.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Dolaplar ortalama günde 1 - 2 - 3 kez de-frost durumuna girerler. Yani evaporatör buzu yukarıda anlattığımız rezistanslarla tamamen çözülür, ve sonra tekrardan buz kaplanır, tekrardan tamamen çözülürler. Bu da demek oluyor ki her de-frost durumunda ortalama 1 bardak su atılması gerekiyor. Bu atık su ise, aşağıda görüldüğü gibi tahliye borusundan buharlaşma kabına dökülür ve buzdolabının motorunun ısısıyla buharlaşır.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Küçük bir ihtimal de olsa, tahliye borusu harici maddelerle tıkanabilir. Bunu anlamanın en kolay yolu ise, evaporatör buzları eriyip su haline geldikten sonra, tahliye kanalında birikiyorsa ve avaporatörün alt kısmı su içinde kalıyorsa, bir süre daha beklenir, ortalama yarım gün veya 1 gün, tahliye deliğini buzun tıkamadığı kesin belli olduktan sonra geriye tek bir neden kalıyor, yukarıda dediğimiz gibi yabancı maddeler. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki gibi yapılabilir. Ancak tel boyu ölçülüp evaporatöre kadar geldiği nokradan daha fazla zorlanmamalıdır. evaporatöre zarar verebiliriz. Zaten yabancı madde nedeniyle tıkandıysa hemen açılacaktır, tüm biriken su hızlıca boşalacaktır.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Bunlar ise internette bulduğum evaporatörün kaldırıldığı fotoğraflar ve video. Bunlar gerçekten de çok açıklayıcı olmuş.

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?


    Kaynak:http://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/ar%C3%A7elik-buzdolab%C4%B1-sorunu.49743/


    Bu Videoda da Başarılı bir şekilde Tahliye Kanalı Rezistansı değiştiren bir Ağabeyimiz var.

    Nedim Altinisikyoutube
    Buz dolabı su akıtması sorunu kesin çözüm
    https://www.youtube.com/watch?v=wjF5ciGyIgQ




    Umarım Faydalı olabilmişimdir. Bildiklerim bu kadar. Herkese Allah Kolaylıklar versin. Allahaısmarladık.
    Yapay Zekanın Yanıtı

    Buzdolabının Alt Kısmı Soğutmuyorsa Nedenleri ve Çözümleri

    Buzdolabınızın üst kısmı soğuturken altı soğutmuyorsa, sorun şu nedenlerden kaynaklanıyor olabilir:

    • Hava Kanallarının Tıkanması: Buzdolabının iç duvarında bulunan hava kanalları, soğuk havanın üstten alta dolaşımını sağlar. Bu kanallar yiyeceklerle tıkandığında soğuk hava alt kısma ulaşamaz. Tüm yiyecekleri çıkararak kanalları temizlemelisiniz.

    • Damper Kapısının Arızalanması: Damper kapısı, soğuk havanın alt kısma akmasına izin veren bir klapedir. Bu kapı arızalandığında veya sıkıştığında alt kısım soğumayacaktır. Damper kapısını kontrol edin ve gerekirse onarın veya değiştirin.

    • Termostat Arızası: Termostat, buzdolabının iç sıcaklığını kontrol eder. Termostat arızalandığında buzdolabı gerektiği kadar soğumayabilir. Termostatı test edin ve gerekirse değiştirin.

    • Buz Birikmesi: Buzdolabının buz çözme sistemi arızalandığında, buz buharlaştırıcı bobinlerini kaplayabilir ve soğuk hava akışını engelleyebilir. Buz çözme sistemini kontrol edin ve gerekirse onarın.

    • Kompresör Arızası: Kompresör, soğutucu akışkanı dolaştıran ve soğutma sağlayan buzdolabının önemli bir parçasıdır. Kompresör arızalandığında buzdolabı soğutmayacaktır. Kompresörü bir teknisyen tarafından kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin.

    Buzdolabının alt kısmının soğutmaması sorunu devam ediyorsa, bir cihaz tamircisine başvurmanız önerilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bizim buzdolabı da soğutucu bölümün tavanınaki ve sebzeliklerdeki hava kanalından su akıtmaya başlamıştı. Sanırım aşırı buzlanma sonucu su gideri tıkanmış. Fişini sökeli 24 saat oldu ama hala içinden su geliyor. Demekki 48 saat boyunca dolabı çalıştırmamak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    Bizim buzdolabı da soğutucu bölümün tavanınaki ve sebzeliklerdeki hava kanalından su akıtmaya başlamıştı. Sanırım aşırı buzlanma sonucu su gideri tıkanmış. Fişini sökeli 24 saat oldu ama hala içinden su geliyor. Demekki 48 saat boyunca dolabı çalıştırmamak lazım.

    Merhaba Yaman Bey;

    Dolabın Fişini Çekerek Beklemeye Almışsınız Bu Konuda Sıkıntı Yok 48 Saat Bekletme Konusundada Sorun Yok,
    Şimdi Yapmanız Gereken Dolamızın Arkasında Motorun Üzerinde Yada Yanında Suluk Vardır, Buhar Kabı Dediğimiz,
    Dolabın İçindeki Suların Aktığı Ve Sonra Buharla Uçup Gittiği Su Kabı Nedirende Olsa Bazı Dolaplarında En Altında Bulunur Bu Buhar Kabı

    Sizden Ricam Buhar Kabını Kontrol Etmeniz ..!


    Eğer Eriyen Sular Ve Buzlar Buhar Kabına Ulaşmışsa Teknik Olarak Herşey Yolundadır,
    Ama Buhar Kabı Boş Ve Kuruysa Su Yoksa Muhtemelen Dolabımızda Tıkanma Mevcuttur Ve Olukların Temizlenmesi Gerekebilir.

    Dolabınızın Marka Ve Modelini Yazarsanız Nofrostmu Derin Dondurucumu Vs. Belirtirseniz Dahada Detaylı Yardımcı Olmaya Çalışırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    Bizim buzdolabı da soğutucu bölümün tavanınaki ve sebzeliklerdeki hava kanalından su akıtmaya başlamıştı. Sanırım aşırı buzlanma sonucu su gideri tıkanmış. Fişini sökeli 24 saat oldu ama hala içinden su geliyor. Demekki 48 saat boyunca dolabı çalıştırmamak lazım.

    Merhaba Yaman Bey;

    Dolabın Fişini Çekerek Beklemeye Almışsınız Bu Konuda Sıkıntı Yok 48 Saat Bekletme Konusundada Sorun Yok,
    Şimdi Yapmanız Gereken Dolamızın Arkasında Motorun Üzerinde Yada Yanında Suluk Vardır, Buhar Kabı Dediğimiz,
    Dolabın İçindeki Suların Aktığı Ve Sonra Buharla Uçup Gittiği Su Kabı Nedirende Olsa Bazı Dolaplarında En Altında Bulunur Bu Buhar Kabı

    Sizden Ricam Buhar Kabını Kontrol Etmeniz ..!


    Eğer Eriyen Sular Ve Buzlar Buhar Kabına Ulaşmışsa Teknik Olarak Herşey Yolundadır,
    Ama Buhar Kabı Boş Ve Kuruysa Su Yoksa Muhtemelen Dolabımızda Tıkanma Mevcuttur Ve Olukların Temizlenmesi Gerekebilir.

    Dolabınızın Marka Ve Modelini Yazarsanız Nofrostmu Derin Dondurucumu Vs. Belirtirseniz Dahada Detaylı Yardımcı Olmaya Çalışırım.

    Merhabalar,

    Yanıt için teşekkür ederim. Dolabımın markası Arçelik NF 5092

    Su kabına baktım, içinde fazla su yok, sadece hortumun buharlaşma kabına girdiği kısımda 1 çaybardağı kadar birikmiş. Dünden beri suların çoğu sebzelik bölümünde birikti. Acaba dediğiniz gibi tıkanma mı var?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    Yanıt için teşekkür ederim. Dolabımın markası Arçelik NF 5092

    Su kabına baktım, içinde fazla su yok, sadece hortumun buharlaşma kabına girdiği kısımda 1 çaybardağı kadar birikmiş. Dünden beri suların çoğu sebzelik bölümünde birikti. Acaba dediğiniz gibi tıkanma mı var?

    Yaman Bey Dolabı Görüp İncelemeden Fikir Beyan Etmek Doğru Olmaz Ama Kapıları Açık Kalmadan Dolap Böyle Bir Arıza Verdiyse Muhtemelen Bir Sorun Olabilir.

    Verdiğiniz Bilgiler Doğrultusunda Aklıma Gelen İlk Şey, Tıkanmanın Yanı Sıra Bir Rezistans Arzasıda Olabileceği,

    Şuanda Yapmanız Gereken Tek Şey Buzların Tamamen Erimesini Beklemek Çünki İçerideki Buzlanma Muhtemelen Su Kanallarındada Buza Neden Olmuştur, Ve Oradaki Buzlar Eridiğinde Daha Yoğun Bir Şekilde Su Akışı Olursa Buhar Kabına, Muhtemel Bir Rezistans Arzası Olabilir Dolabınızda Çünki Kanal Tıkanması Olan Dolaplarda Genelde Buhar Kabına Giden Suyun Miktarı Belirttiğinizi Geçmez, Hatta Hiç Suda Olmayabilir Buhar Kabında

    Eğer Buhar Kabına Giden Suda Çoğalma Olursa Muhtemelen Bir Rezistans Arzası Olabilir Dolabınızda Ama Her Halukarda Buzların Erimesini Bekleyeceğiz Ve Daha Sonra Dolabımızı Çalıştıracağız Eğer Bir Rezistans Arzası Varsa Dolabımızda Bir Hafta On Gün İçinde Aynı Arızayı Tekrarlayacaktır.

    10 gün Sonra Tekrar Aynı Şey Olursa, Kapıların Açık Kaldığından Kaynaklı Bir Durum Olmadığı Anlaşılacaktır,
    Kapılardan Birinin Açık Kalması Nedeniyle Olmuşsada Dolap Normale Dönecektir.

    Dolabınızın Durumuyla İlgili Düzelip Düzelmediği Konusunda Bizleri Tekrar Bilgilendirirseniz Seviniriz.




  • Aynı şikayeti 3 yıl önce de yapmıştı, yaz mevsimiydi o zaman dolabı 24 saat kapatmıştım. O vakitten beri bu sorun olmamıştı.

    Dolabın içine su akıtıyor bu durumda rezistansın çalıştığı gibi bir tahminde bulunuyorum ama doğru mu düşünüyorum? Bakalım dolabı 10 gün boyunca takip edeceğim. durumu buradan haber veririm.

    Eğer rezistans arızası varsa tamir maliyeti ne kadar tutar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    Aynı şikayeti 3 yıl önce de yapmıştı, yaz mevsimiydi o zaman dolabı 24 saat kapatmıştım. O vakitten beri bu sorun olmamıştı.

    Dolabın içine su akıtıyor bu durumda rezistansın çalıştığı gibi bir tahminde bulunuyorum ama doğru mu düşünüyorum? Bakalım dolabı 10 gün boyunca takip edeceğim. durumu buradan haber veririm.

    Eğer rezistans arızası varsa tamir maliyeti ne kadar tutar?


    Buzdolabı bozulması moda oldu sanırım :) bugün bizim buzdolabıda bozuldu kökten hiç çalışmıyormuş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GülçinGE


    quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    Aynı şikayeti 3 yıl önce de yapmıştı, yaz mevsimiydi o zaman dolabı 24 saat kapatmıştım. O vakitten beri bu sorun olmamıştı.

    Dolabın içine su akıtıyor bu durumda rezistansın çalıştığı gibi bir tahminde bulunuyorum ama doğru mu düşünüyorum? Bakalım dolabı 10 gün boyunca takip edeceğim. durumu buradan haber veririm.

    Eğer rezistans arızası varsa tamir maliyeti ne kadar tutar?


    Buzdolabı bozulması moda oldu sanırım :) bugün bizim buzdolabıda bozuldu kökten hiç çalışmıyormuş.

    Dolabınız eski mi? Yenileme fırsatıdır belki :) Artık eşyalar sanki saati kurulmuş gibi ne kadar ömür biçiliyorsa o süre gelince sorun çıkartmaya başlıyorlar. Bu aralar ne oluyor bilmiyorum çamaşır makinesi gidici üstünü açtım kontrol düğmelerinin olduğu kısıma bile su sızdırmış, buzdolabı böyle oldu. İnşallah başka arızalanan eşya olmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    Aynı şikayeti 3 yıl önce de yapmıştı, yaz mevsimiydi o zaman dolabı 24 saat kapatmıştım. O vakitten beri bu sorun olmamıştı.

    Dolabın içine su akıtıyor bu durumda rezistansın çalıştığı gibi bir tahminde bulunuyorum ama doğru mu düşünüyorum? Bakalım dolabı 10 gün boyunca takip edeceğim. durumu buradan haber veririm.

    Eğer rezistans arızası varsa tamir maliyeti ne kadar tutar?


    Yaman Bey; Dolabın Fişi Çekik Olduğundan Dolayı Rezistan Dahil Şuan Hiç Birşey Çalışmıyordur, Sistemdeki
    Dolabı Takip Edelim Eğer Sorun Devam Ederse iletişime geçerseniz
    Rezistanslarla İlgili Dahada Detaylı Bilgilendirmeye Çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Eşya Servisi -- 10 Mart 2014; 10:01:47 >
  • Orijinalden alıntı: GülçinGE


    Buzdolabı bozulması moda oldu sanırım :) bugün bizim buzdolabıda bozuldu kökten hiç çalışmıyormuş.

    Gülçin Hanım Dolabınızın Tam Şikayetini Belirtirseniz Yardımcı Olmaya Çalışırım.
    Daha Hızlı Yanıt Alabilmek İçin beyazesyaservisi@windowslive.com mail adresine dolabınızın şikayetini belirtirseniz ivedi olarak bilgilendirmeye çalışırız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    quote:

    Orijinalden alıntı: GülçinGE


    quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    Aynı şikayeti 3 yıl önce de yapmıştı, yaz mevsimiydi o zaman dolabı 24 saat kapatmıştım. O vakitten beri bu sorun olmamıştı.

    Dolabın içine su akıtıyor bu durumda rezistansın çalıştığı gibi bir tahminde bulunuyorum ama doğru mu düşünüyorum? Bakalım dolabı 10 gün boyunca takip edeceğim. durumu buradan haber veririm.

    Eğer rezistans arızası varsa tamir maliyeti ne kadar tutar?


    Buzdolabı bozulması moda oldu sanırım :) bugün bizim buzdolabıda bozuldu kökten hiç çalışmıyormuş.

    Dolabınız eski mi? Yenileme fırsatıdır belki :) Artık eşyalar sanki saati kurulmuş gibi ne kadar ömür biçiliyorsa o süre gelince sorun çıkartmaya başlıyorlar. Bu aralar ne oluyor bilmiyorum çamaşır makinesi gidici üstünü açtım kontrol düğmelerinin olduğu kısıma bile su sızdırmış, buzdolabı böyle oldu. İnşallah başka arızalanan eşya olmaz.

    Dolap eski 20 senelden fazladır kullanıyoruz. :) değiştirmek için hiç uygun zaman değil çünkü bu sene ev yıkılacak, haliyle yeni eve LG'nin büyük bir buzdolabı var onu düşünüyorduk. Bilmiyorum annem balkondaki buzdolabına doldurmuş herşeyi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

    Orijinalden alıntı: GülçinGE


    Buzdolabı bozulması moda oldu sanırım :) bugün bizim buzdolabıda bozuldu kökten hiç çalışmıyormuş.

    Gülçin Hanım Dolabınızın Tam Şikayetini Belirtirseniz Yardımcı Olmaya Çalışırım.
    Daha Hızlı Yanıt Alabilmek İçin beyazesyaservisi@windowslive.com mail adresine dolabınızın şikayetini belirtirseniz ivedi olarak bilgilendirmeye çalışırız.

    Buzdolabının alt bölümü çalışıyor ama buzluk kısmı çalışmıyor tamirci gelmemiş henüz sonucu yazarım size. Yardımınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GülçinGE


    quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    quote:

    Orijinalden alıntı: GülçinGE


    quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    Aynı şikayeti 3 yıl önce de yapmıştı, yaz mevsimiydi o zaman dolabı 24 saat kapatmıştım. O vakitten beri bu sorun olmamıştı.

    Dolabın içine su akıtıyor bu durumda rezistansın çalıştığı gibi bir tahminde bulunuyorum ama doğru mu düşünüyorum? Bakalım dolabı 10 gün boyunca takip edeceğim. durumu buradan haber veririm.

    Eğer rezistans arızası varsa tamir maliyeti ne kadar tutar?


    Buzdolabı bozulması moda oldu sanırım :) bugün bizim buzdolabıda bozuldu kökten hiç çalışmıyormuş.

    Dolabınız eski mi? Yenileme fırsatıdır belki :) Artık eşyalar sanki saati kurulmuş gibi ne kadar ömür biçiliyorsa o süre gelince sorun çıkartmaya başlıyorlar. Bu aralar ne oluyor bilmiyorum çamaşır makinesi gidici üstünü açtım kontrol düğmelerinin olduğu kısıma bile su sızdırmış, buzdolabı böyle oldu. İnşallah başka arızalanan eşya olmaz.

    Dolap eski 20 senelden fazladır kullanıyoruz. :) değiştirmek için hiç uygun zaman değil çünkü bu sene ev yıkılacak, haliyle yeni eve LG'nin büyük bir buzdolabı var onu düşünüyorduk. Bilmiyorum annem balkondaki buzdolabına doldurmuş herşeyi.

    Anladım, yeni eve geçince almak daha iyi, taşınırken bir şey olacak tasası olmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    Aynı şikayeti 3 yıl önce de yapmıştı, yaz mevsimiydi o zaman dolabı 24 saat kapatmıştım. O vakitten beri bu sorun olmamıştı.

    Dolabın içine su akıtıyor bu durumda rezistansın çalıştığı gibi bir tahminde bulunuyorum ama doğru mu düşünüyorum? Bakalım dolabı 10 gün boyunca takip edeceğim. durumu buradan haber veririm.

    Eğer rezistans arızası varsa tamir maliyeti ne kadar tutar?


    Yaman Bey; Dolabın Fişi Çekik Olduğundan Dolayı Rezistan Dahil Şuan Hiç Birşey Çalışmıyordur, Sistemdeki
    Dolabı Takip Edelim Eğer Sorun Devam Ederse beyazesyaservisi@windowslive.com Mail Adresimden iletişime geçerseniz
    Rezistanslarla İlgili Dahada Detaylı Bilgilendirmeye Çalışırım.

    Dolabı çalıştırdım, 1 hafta takip edeceğm, aynı sorun devam ederse sizinle iletişime geçerim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    quote:

    Orijinalden alıntı: GülçinGE


    quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    quote:

    Orijinalden alıntı: GülçinGE


    quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    Aynı şikayeti 3 yıl önce de yapmıştı, yaz mevsimiydi o zaman dolabı 24 saat kapatmıştım. O vakitten beri bu sorun olmamıştı.

    Dolabın içine su akıtıyor bu durumda rezistansın çalıştığı gibi bir tahminde bulunuyorum ama doğru mu düşünüyorum? Bakalım dolabı 10 gün boyunca takip edeceğim. durumu buradan haber veririm.

    Eğer rezistans arızası varsa tamir maliyeti ne kadar tutar?


    Buzdolabı bozulması moda oldu sanırım :) bugün bizim buzdolabıda bozuldu kökten hiç çalışmıyormuş.

    Dolabınız eski mi? Yenileme fırsatıdır belki :) Artık eşyalar sanki saati kurulmuş gibi ne kadar ömür biçiliyorsa o süre gelince sorun çıkartmaya başlıyorlar. Bu aralar ne oluyor bilmiyorum çamaşır makinesi gidici üstünü açtım kontrol düğmelerinin olduğu kısıma bile su sızdırmış, buzdolabı böyle oldu. İnşallah başka arızalanan eşya olmaz.

    Dolap eski 20 senelden fazladır kullanıyoruz. :) değiştirmek için hiç uygun zaman değil çünkü bu sene ev yıkılacak, haliyle yeni eve LG'nin büyük bir buzdolabı var onu düşünüyorduk. Bilmiyorum annem balkondaki buzdolabına doldurmuş herşeyi.

    Anladım, yeni eve geçince almak daha iyi, taşınırken bir şey olacak tasası olmaz.

    Evet o yüzden malesef eski dolapla yola devam oda pek sağlam değil ariston işte ne kadar dayanıklı olabilir ki

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    Bizim buzdolabı da soğutucu bölümün tavanınaki ve sebzeliklerdeki hava kanalından su akıtmaya başlamıştı. Sanırım aşırı buzlanma sonucu su gideri tıkanmış. Fişini sökeli 24 saat oldu ama hala içinden su geliyor. Demekki 48 saat boyunca dolabı çalıştırmamak lazım.

    Merhaba Yaman Bey;

    Dolabın Fişini Çekerek Beklemeye Almışsınız Bu Konuda Sıkıntı Yok 48 Saat Bekletme Konusundada Sorun Yok,
    Şimdi Yapmanız Gereken Dolamızın Arkasında Motorun Üzerinde Yada Yanında Suluk Vardır, Buhar Kabı Dediğimiz,
    Dolabın İçindeki Suların Aktığı Ve Sonra Buharla Uçup Gittiği Su Kabı Nedirende Olsa Bazı Dolaplarında En Altında Bulunur Bu Buhar Kabı

    Sizden Ricam Buhar Kabını Kontrol Etmeniz ..!


    Eğer Eriyen Sular Ve Buzlar Buhar Kabına Ulaşmışsa Teknik Olarak Herşey Yolundadır,
    Ama Buhar Kabı Boş Ve Kuruysa Su Yoksa Muhtemelen Dolabımızda Tıkanma Mevcuttur Ve Olukların Temizlenmesi Gerekebilir.

    Dolabınızın Marka Ve Modelini Yazarsanız Nofrostmu Derin Dondurucumu Vs. Belirtirseniz Dahada Detaylı Yardımcı Olmaya Çalışırım.

    Dolabı 1 haftadır takip etmekteyim. Su akıntısına rastlamadım, sanırım düzeldi. Bazen dolap kapılarını uzun açık tutabiliyoruz sanırım ondan kaynaklandı artık işimizi görüp kapıları hemen kapatıyoruz.




  • buzdolabınının fişini çekemiyoruz dolabın arkasında ortada.. termostatı minimuma alsak olurmu ?

    kompresörün çalışacağını düşünmüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 10 Mart 2013; 22:19:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    buzdolabınının fişini çekemiyoruz dolabın arkasında ortada.. termostatı minimuma alsak olurmu ?

    kompresörün çalışacağını düşünmüyorum

    Fişi Çekmen Lazım Minimum Bile Olsa Ekovat Devreye Girecektir, Dahası Kapaklar Açık Olacağından Hissetmeyecektir Minmuma Geldiğini Durmadan Çalışacaktır Büyük Olasılıkla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    buzdolabınının fişini çekemiyoruz dolabın arkasında ortada.. termostatı minimuma alsak olurmu ?

    kompresörün çalışacağını düşünmüyorum

    Fişi Çekmen Lazım Minimum Bile Olsa Ekovat Devreye Girecektir, Dahası Kapaklar Açık Olacağından Hissetmeyecektir Minmuma Geldiğini Durmadan Çalışacaktır Büyük Olasılıkla.

    teşekkür ederim.. dolabı çekip fişi çıkardım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

    Buzdolabım Altı, Alt Bölmesini Soğutmuyor, Dondurucu Bölümü Normal Soğuturken Alt Bölmesinde Soğutma, Soğukluk Yok..!

    Merhaba Arkadaşlar,
    Bir Beyaz Eşya Teknisyeni Olarak Öncelikli Amacım, Tüketicilerin Beyaz Eşyalarında Oluşan Küçük Arızaları Kendilerinin Servise İhtiyaç Duymadan Onarmaları Konusunda Yardımcı Olmak Ve Onaramadıkları Arızalar Durumunda Teknik Servisler Karşısında Bilinçli Bir Tüketici Olarak Neler Yapmaları, Nelere Dikkat Etmeleri Gerektiği Hakkında Kendilerini Bilinçlendirmek.

    Buzdolabım Alt Bölmesini Soğutmuyor ?

    Bu Arıza Daha Çok Nofrost Buzdolaplarında Sıklıkla Karşılaştığımız Bir Arıza Türüdür..!

    Dolabın Dondurucu Bölmesi Sorunsuz Çalışıyordur Ama Günlük Kullanım Bölmesinde Soğukluk Yoktur.

    İlk Akla Gelen İhtimal Buz Dolabınızın Kapağının Açık Kalma İhtimalidir ?
    Kapaklardan Herhangi Birisi 3-5 Saat Süreyle Açık Kalmışsa Eğer Siz Fark Etmeden Dolap Bloklama Yapmış Olabilir

    Bloklama Nedir ?

    Bloklama Özetle Fanın Üfleme Yaptığı Hava Kanallarının Buz Dolarak Tıkanmasıdır Soğuk Havanın Dolaşımın Tıkanmasıdır, Hava Kanalları Tıkantığında Haliyle Alt Bölmeye Soğukluk Ulaşmayacaktır..!

    Dolapların Kapı Ve Gövde Arasında Bulunan Butonlar Vardır Bu Butonlar Kapıyı Açtığınızda Dolabın İçerisindeki Aydınatma Sistemini Devreye Sokarken, Fan Sisteminide Devreden Çıkardır.

    Kapı Açık Kaldığında Fan Sistemi Devreden Çıkar,
    Kapı Açık Kaldığı İçinde Soğutma Sürekli Boşa Gider, Buzdolabı -20 Dereceye Ulaşamaz Ve Otomatik Atmaz Motor Devreden Çıkmadığı İçin Sürekli Soğutarak Buz Yapar Ve Bu Buz Hava Kanallarını Tıkar. Böylelikle Hava Dolaşımı Engellenir Ve Bloklama Yapar Dolap, Haliyle Alt Bölmeyede Soğuluk Geçmez.


    Eğer Dolabımızın Kapılarından Birinin Açık Kaldığından Eminsek ...!

    Yapmamız Gereken Dolabımızın Fişini Çekerek Kapılarını Açarak İçini Tamamen Boşaltıp 48 Saat Kapıları Açık Şekilde Bekletmemiz Gerekiyor,
    Bunu Yaparken Eğer Kış Ayındaysak Ve Dolabın Bulunduğu Odada Kalorifer Vs. Yoksa Odayı Normal Oda Sıcaklığına Getirmemiz Gerekiyor Çünki Kış Aylarında Eğer Dolabın Bulunduğu Ortam Soğuksa İçindeki Buzun Erimesi 1 Haftayı Geçebiliyor.

    48 Saat Çok Uzun Bir Süre 24 Saat Bekletsek Olmazmı Yada Ben Baktım Hiç Buzlanma Yok Diyorsanız ??

    Şunu Hatılatayım Hava Kanalları Buzdolabının Yalıtımı Yüksek Olan Bölümler İçerisindedir Ve Gözle Görmek Mümkün Değildir, O Bölgedeki Yalıtım Güçlü Olduğu İçin Buzlar Kolaylıkla Erimeyecektir. Bu Nedenle Oda Sıcaklığında Minimum 48 Saat Bekletmek Şarttır. Ancak Bir Teknisyen Tarafından Dobın İçi Sökülür Ve Hava Kanalları Açılarak Dışardan Sıcak Uygulanarak Bir Kaç Saatte Eritilebilir İçindeki Buzlanma Ve Buda Çok Özen İsteyen Bir İştir Hem Dolabın İçi Komple Sökülür Hemde Dışardan Uygulanan Sıcak Esnasında Çok Profosyönel Davranılmalıdır Yoksa Pilastik Aksam Sıcak Nedeniyle Eriyebilir Yamulmalar Meydana Gelebilir, Ve Bireysel Olarak Sizin Yapabileceğiniz Birşey Değildir. Mutlaka Bir Teknisyen Tarafından Kontollü Sökülmesi Gerekmektedir.

    Kısacası Kapıların Açık Kaldığından Eminseniz Fişi Çekerek 48 Saat Oda Sıcaklığında Bekletiyorsunuz Kapıları Açık Bir Şekilde

    Nadirende Olsa BuDurumda Dolabın Altından Sular Gelebilir Aşırı Bir Erime Olduğundan Eriyen Buzlar Dolabın Buhar Kabından Taşabilir Buda Panik Yapılacak Bir Durum Değildir.

    48 Saat Sonunda Fişi Taktığınızda Dolabınız Normale Dönecektir.

    KAPILARIN AÇIK KALMADIĞINDAN EMİNSENİZ ...!

    Akla Gelen En Çok Karşılaşılan 2. Secenek Dolabınızın Su Tahliye Kanallarında Olulaşabilecek Tıkanmalarıdır.

    Dolabımızın Soğukluğu Üreten Buzluğu Etrafı Resistanlarla Kaplı, Üzerinde Hava Geçiş Kanalları Olan Bir Metaldir.

    Dolabımız Her 8 Saatte Bir Dinlenmeye Geçerek Resistanslar Sayesinde Buztutmuş Bu Metal Buzluğun Üzerindeki Buzları Eritir Ve Hava Kanallarını Açar.

    ( 8 Saatlik Dinlenme Dolabın Otomatiğe Geçmesiyle Karıştırılmasın O Çok Farklı Birşey )

    Rezistansların Erittiği Buzlar Dolabın Atık Su Kanalları Sayesinde Dışarı Atılır.

    Bazılarınız Görmüşsünüzdür Belki Dolapların Motorlarının Üzerinde Yada, Motor Yanında Suluklar Vardır, Dolabın İçinde Eriyen Su Bu Suluğa Dolar Ve Motor Isısı Sayesinde Buharlaşıp Gider Siz Farkında Bile Olmadan.

    Eğer Dolabınızın Atık Su Kanalı Tıkandıysa ...!

    İçeride Kalan Su Bloklama Yaparak Hava Kanallarının Bu Sularla Dolmasına Ve Suların Donarak Hava Kanallarını Tıkamasına Neden Olur Ve Bu Çok Sık Raslanılan Bir Durumdur.

    Su Kanallarının Temizliğini Yalnızca Profosyönel Bir Teknisyen Yapabilir, Dolabın İçinin Sökülmesi Gerekmektedir Ve Uygun Aletlerle Kanal Temizliğinin Yapılması Gerekmektedir. Ama Dolabın İçi Buz Doluysa Gelen Teknisyen Dolabınızın Fişini Çekerek 24-48 Saat Sonra Tekrar Geleceğini Belirtebilir, Buzların Erimesi İçin.

    Su Kanallarının Tıkanması Size Çok Büyük Bir Masraf Çıkarmaz Hatta En Uygun Fiyatlı İşlemlerdendir.


    AKLA GELEN DİĞER BİR SEÇENEK..!

    Dolabınızın Sülkilasyon Yapan İç Fan Motoru Yada Butonlarının Bozulmuş Olabileceğidir,

    Butonlardan Biri Bozuk Olursa Fana Elektirik Göndermeyecektir Ve Fan Hava Dağıtamayacaktır, Yada Fanın Kendisi Bozulmuştur.

    Bunu Anlamak İçin..!

    Çalışır Durumda Olan Dolabımızın Yanına Gidiyoruz Üst Dondurucu Kapağını Açıyoruz Ve Elimizle Dolabın Gövdesinde Bulunan Düğme/Butonu Parmağımızla Bastırarak Dolabın İçinden Gelen Fan Sesini Dinliyoruz.

    Eğer Butona Bastığımızda Fan Motorunun Üfleme Sesi Geliyorsa Butonlar Ve Fan Motoru Sağlam Demektir, Ama Butona Bastığımız Halde Bir Ses Gelmiyorsa Muhtemelen Butonlardan Birinde Yada Fanda Sorun Olabilir.

    Fan Yada Buton Değişimide Profosyönel Bir Teknisyen Tarafından Yapılması Gereken Bir İşlemdir, Sizin Yapabileceğiniz Birşey Değildir.
    Buton/ Düğme Değişimide Çok Büyük Bir Masraf Açmaz Size Fan Motoruda Öyle Düşünüldüğü Kadar Büyük Bir Masraf Çıkaracak Bir Parça Değildir.

    DİĞER BİR İHTİMALSE..!

    Devre Kesici Ve Rezistanslardan Birinin Yada Bir Kaçının Bozulmuş Olabilme İhtimalidir.
    Devre Kesici Dediğimiz Parça Rezistansların Aşırı Isınması Halinde Değişen Bir Parçadır Ama Genellikle Zaman İçinde Özelliğini Kaybettiği İçin Değişmesi Gerekir, Devreyi Kestiğinde Rezistanslara Elektirik Gitmediği İçin Dolap Bloklama Yapar. Çok Masraflı Bir Arıza Değildir.

    Rezistans Bozulması Durumunda Dondurucunun Buzu Erimeyeceğinden Dolap Yine Bloklama Yapar Ve Soğutma Kanalları Tıkanır Ve Rezistansların Değişmesi Gerekbilir Rezistanslarla Birlilkte Devre Kesici Ve Sensörlerinde Değişmesi Gerekebilir Ve Diğerlerine Göre Biraz Daha Masraflı Bir Durumdur.

    Devre Kesici Ve Rezistanslar Çok Profosyönel Biri Tarafından Değiştirilmelidir En Ufak Hata Dolabın Masrafını Çok Fazla Artırabilir. Zor Ve Zahmetli Bir İştir.

    Son Olarak Akla Gelense
    Fan Motoruna Ve Rezistanlara Elektirik Veren Kumanda Eden Elektronik Kart Yada Aynı Görevi Gören Mekanik Saat Eğer Kartta Kıscası Beyinde Bir Arıza Meydana Gelmişse Gerekli Komutları Vermediği İçin Dolap Bloklama Yapmış Olabilir En Yüksek Maliyetli Arza Türüdür Zaman Zaman Hem Rezistans Hemde Beynin Aynı Anda Arza Vermeside Olasıdır. Bozulan Fan Yada Rezistans Beyne Zarar Verebilmektedir. Nadirde Olsa.

    İstanbul Avrupa Yakasında,
    16 Yıllık Tecrube Ve Deneyimimizle 16 Yıldır Sizlere %100 Güvenilir Profosyönel Çözümler Sunuyoruz.


    ÜCRETSİZ TEKNİK DESTEK SERVİSİMİZDEN FAYDALANABİLİRSİNİZ ?

    Beyaz Eşyalar Hakkında Merak Ettiğiniz Her Türlü Konuda bize Ulaşarak Ücretsiz Bilgi Alabilirsiniz.

    Cihazınızın Marka Modeli Ve Yaptığı Arzayı Bize Meil Yoluyla Ulaşarak Sorabilir, Cihazınızda Ne Tür Bir Arza Olabileceğini, Dahası Nekadar Masraf Çıkarabileceğini, Yapılmaya Değermi, Yapılsa Randuman Verirmi, Ve Merak Ettiğiniz Herşeyi Ücretisiz Olarak Sorarak Öğrenebilirsiniz.

    Bunun Yanı Sıra Servis Bölgemizdeyseniz, Teknik Servis Hizmetide Alabilirsiniz.

    beyazesyaservisi@windowslive.com

    16 Yıllık Tecrube Ve Güvenle %100 Güvenilir Profosyönel Çözümler..

    Garantili İşcilik Orjinal Yedek parça


    TÜKETİCİ HAKLARINIZI VE MENFAATLERİNİZİ KORUYABİLMEK İÇİN SİZLERDEN RİCA EDİYORUZ...!

    Herhangi Bir Arzadan Dolayı Çağırdığınız Servisten Cihazınızı Yerinde Servis Götürmeden Onarmasını Talep Edin,
    Servise Gitmesi Zorunlu Durumlarda Mutlaka Cihazınız Götürülmeden Önce Fiyat İsteyin...!

    Cihazınız Servise Gittikten Sonra Arza Tespiti Yapılıp Size Fiyat Verilecek Denilmesi Durumunda ?
    Yaptırmaktan Vazgeçmeniz Durumunda Ücret Ödeyecekmisiniz ? Ödeyecekseniz Bu Ücret nekadar Mutlaka Sorun..!

    Çünki Bir Çok Servis Müşteri Vazgeçmesi Halinde Nakliye Ücreti Talep Eder..!
    Baştan Belirlenmeyen Nakliye Ücreti Sonrasında Çok Uçuk Rakamlarda Canınızı Sıkabilir.

    Asla Cihazınızı Evinizden Aldıklarını Belirten Servis Fişi Almadan Cihazınızı Teslim Etmeyin...!

    Cihaz Yapılmadan Mutlaka Garantisini Öğrenin,
    Yapılan Her İşcilik Ve Değişen Her Yedek Parçadan Mutlaka Bir Yıl Garanti Talep Edin Ve Hepsinin Yazılı Olduğu Garanti Belgesini Mutlaka Alın..!

    Değişen Parçaların Eskilerini Mutlaka Servisten Talep Edin.





    Arçelik, Beko, Bosch, Siemens, Profilo, Vestel, Ariston, İndesit, Altus, Regal
    Buzdolabı Altını Soğutmuyor.
    Buzdolabı Alt Soğutmuyor.
    Buzdolabı Alt Bölme Soğutmuyor.
    Buzdolabı Üstü Normal Altı Soğutmıyor.
    Buzdolabı üstü Soğutuyor Altını Soğutmuyor.



    Bu dediğiniz tam da benim başıma gelen şey, servisi çağırdığımda aynen sizin yazdıklarınızı söyledi, dolabı boşaltıp fişini çekip 3 gün beklemek gerekiyormuş.Bu gün son gün, yarın sabah dolabı çalıştıracağım, inşallah bunun dışında bir sorun yoktur da dolap normale döner. Büyük ihtimal de doğrudur çünkü ben sesin dolap kapağından geldiğini fark edene kadar kapak uzun süre açık kalmıştı ama bunun hemen ardından olmadı arıza, aradan epey süre geçtikten sonra oldu, önce acaip gürültüler çıkarmaya başladı, sonra gürültü kesildi ama dolabın soğutucu kısmı soğutmamaya başladı, dondurucuda problem yoktu.Dolapsız hayat çok zormuş, eskiden ne yapıyorlarmış merak ediyorum doğrusu.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.