Şimdi Ara

Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
42
Favori
747.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Öncelikle çok faydalı bir konu olmuş, emeği geçen herkese teşekkürler.

    Benim de profilo bd4605anfe model buzdolabımda aynı şikayetler var. Yazılanların çoğunu okudum ve buzdolabını dün akşam fişten çekip sorunu anlamaya çalıştım. Kapı butonuna basınca fan sesi geliyor fakat hava gelmiyordu. Fişi çekmemden belli bir süre sonra motorun üst kısmında bulunan hazneye su geldiği için herhangi bir tıkanıklık olmadığını tahmin ediyorum. Üst kısımda bulunan rezistans soketlerini ölçtüğümde 210 ohm, 530 ohm ve 15 Kohm dirençler okudum. Bunlardan 530 ohm olanın evap reziztansı olduğunu düşünerek direkt 220V verdim ve rezistansın hem çalıştığını gördüm hem de evap üzerindeki buzunu çözdürdüm.

    Şimdi bu aşamadan sonra Timer'ı kontrol etmek istiyorum ama bir türlü bulamadım. 48 saatin sonunda buzdolabını tekrar çalıştıracağım fakat muhtemel ki problemin tekrar etmesi durumunda Timer'ı değiştirmem gerekecek diye düşünüyorum. Fotolara bakıp Timer'ın yeri konusunda yardımcı olabilir misiniz??


     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?

     Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ?
  • Arkadaşlar Samsung buzdolabının muhtemelen defrost sensörü bozuk. Buzdolabı eski model olduğu için yedek parça bulamıyorum. Bunun değerini ölçüp uyumlu parça bulabilir miyim? Yada ortalama birbirine yakın mıdır değerler? Farklı markanın soketini uydursak olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar

    dolabın kapağını açık unuttum

    daha sonra soğutmadı

    fişi çektim 3-4 gün su akıttı


    daha sonra tekrar taktım çalıştı

    4-5 gün sonra tekrar soğutmamaya başladı


    2-3 ay geçti aradan dolap çalışmaya devam etti


    tribe girdim

    şuan çektim 30 saat oldu su akıtmıyor

    hala fişten çekik duruyor

    ne yapmalıyım ?

    dolap ariston nofrost buzdolabı
  • bosch buzdolabım var alttan difriz üst normal soğutucu olan tiplerden, üst normal kısmın soğutmadığını fark ettik alt difrizde problem yok açıkcası, 2 gün fişi çektik sonra alt difriz bölümünü açtılar sigorta sensör değiştirildi, çalıştırdık soğuma oluyor gibiydi tekrar yeterli soğutmadığını fark ettik, arkada motorun yanındaki dönen fanın verimli olmadığınından onuda değiştirdiler, kış günündeyiz difrizi -22 yapın üst normal bölümüde son kademe 5e getirdiler bir tık daha soğutma oldu ama malesef yine aynı sorun yetersiz soğutma mevcut (cam şişeler felan soğukluğu hissediyorsun ancak kalıb malzemeler içine işlemiyor. Bosch yetkili servisi çağırdık artıkın sigorta sensör bosch olarak dışarı satmıyoruz orjinal değildir dedi, vede takılan ürünün kabını gösterdim alt difrizli model değil üst difrizli modele ait parçalar olduğunu söylediler. Yine kapattık orjinal kendi parçalarını takıp denenecekmiş, sizce nedir durum
  • Değerli ustalarım açıl yardımınıza ihtiyacım var samsung 53k6030 buzdolabim garanti bitti 3.5 yıl oldu alalı alt soğutucu bölme soğutmuyor üst dondurucu kısım sorun yok antalya da oturuyorum fişi çektim 7 saat beklentim sorun çözülmedi samsung servisi cagirdim alt tamburu değiştireceğiz 280tl problem çözülmezse anakartı da değiştireceğiz 500tl dediler. Problemin daha uygun bir çözümü var mı basit tamir olmaz mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Beko D9470 NM model dolabın içinde su birikiyor, ayrıca tahliye hortumundan su gelmiyor. Tahliye deliğini kontrol etmek için buzluk bölümünü söktüm ancak deliği göremedim. Yukardan su döktüğümde direk buzdolabının hava deliklerinden içeri su giriyor. 24 saat kapakları açık olarak bekleyip buzların eritmesini sağladığım halde durum bu. Bu model dolabın buzluk kısmındaki tahliye deliğinin yeri hakkında bilgi vermenizi rica ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes soruyor, kimse cevaplamıyor ama yine de şansımı denemek istedim.


    Simens nofrost buzdolabım var. Üst soğutuyor alt soğutmuyor. Fişten çektim 2 gün bekledim çalıştırdım 2 hafta kadar çalıştı sonra yine alt soğutmamaya başladı. Yeniden fişten çektim, buzluğu söktüm soğutucu metal tamamen buz kaplıydı. Eriyene kadar bekledim. Eridikten sonra 1 gün daha bekledim hava kanallarında vs buz kalmasın diye. Sonra toplayıp çalıştırdım. 3 gündür durmadan sürekli çalışıyor. Daha önce dikkatimi çekmemişti ama ilk altı soğutmaya başladığında da muhtemelen durmuyordu. Arıza vermemiş olduğu için de dikkatimi çekmemişti muhtemelen.

    Pek çok yerine kolaylıkla erişebildiğim bir dolap. Kapaklarda bir sorun görünmüyor, tam kapanıyor. Servis çağırmadan önce kontrol etmemi önereceğiniz bir parçası var mı? Hangi parça sebebiyle durmuyor olabilir? Üst tarafın tamamen buzlanıp altı soğutmamasının sebebinin de bu olabileceğini düşünüyorum, haklı mıyım?


    Ayrıca dondurucu bölümündeki fan dondurucuya mı yoksa alt soğutucu bölüme mi hava üflemeli?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enigma_e -- 28 Ocak 2024; 8:32:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.