Yaza girdiğimizden beridir dolabın ne dondurucu nede soğutucu bölümü soğutmuyor. Motor çalışıyor soğutucu bölümünü +2 yaptım dondurucuyu da -18 di ama dondurmalar eridiği için -26ya çıkardım. Ama hala erime var. Hava çıkışlarının önünde bir şey yok ama neden böyle yapıyor dondurma?
Ayni problem benim buzdolabinda da var, hic sogutmuyor, normal bir giysi dolabindan farksiz. Cozum onerisi olan var mi? Dolabim eski bir Arcelik modeli.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Arka kısımları duvara yakınsa bu sorun olabiliyor duvara uzaklastırıp deneyin
Aşırı olmadıktan sonda buzdolabının soğutma performansının yazın bir miktar düşmesi normal. Özellikle eski dolaplarda kapı lastiklerinin eskimesi ve yıpranması nedeniyle soğuk hava dışarı kaçıyor,bununla beraber yazın dolabın kapağı diğer mevsimlere göre daha çok açıldığı için yazın soğutma'da sıkıntı çıkarabiliyorlar.
Yok azıcık bile soğutmuyor durumda benimkisi, herşeyi denedik. ArçeliK'in 3020EC modeli. Yaptırsam servis parası+yaptırma parası vermeye değer mi diye düşünmekteyim.
Gazı bitmiş olabilir.
Evet bitmiş olabilir, bu durumda tamir ne kadar tutar fikriniz var mı?
gaz bitmez,kaçar. bu da sistemde kaçak varsa mümkündür.
Arka taraftaki fan motoru arızalanmış olabilir başka bir ihtimal.Annemin buzdolabıda ne altı ne üstü soğutmuyor,baktım fan çalışmıyor.Fan bulabilir miyim buralarda diye bakmaya girmiştim.
quote:
Orijinalden alıntı: MurNesPc
Arka taraftaki fan motoru arızalanmış olabilir başka bir ihtimal.Annemin buzdolabıda ne altı ne üstü soğutmuyor,baktım fan çalışmıyor.Fan bulabilir miyim buralarda diye bakmaya girmiştim.
fan çalışmadığı sürece kullanmayın..
quote:
Orijinalden alıntı: klima5505
quote:
Az önce gittim baktım fan bozuksa tamir edeyim yada yenisini alayım diye,dikkatli bakınca kablolarının soketten çıkmış olduğunu gördüm,annem silerken kablolarını çıkarmış yanlışlıkla,takrım soketleri çalıştı,soğutmasıda normale döndü.
quote:
quote:
quote:
Az önce gittim baktım fan bozuksa tamir edeyim yada yenisini alayım diye,dikkatli bakınca kablolarının soketten çıkmış olduğunu gördüm,annem silerken kablolarını çıkarmış yanlışlıkla,takrım soketleri çalıştı,soğutmasıda normale döndü.
geçmiş olsun diyeyim..
quote:
quote:
quote:
quote:
geçmiş olsun diyeyim..
Teşekkürler...
aynı dönemde benimde başıma geldi. sizinkisiyle aynı Arçelik .! dondurmalar eriyor. buz tutmuyor (anca sabaha kadar duracak öyle). tamirci gazı var dedi, ayarını biraz yükseltin dedi, fazla açıp kapatmayın dedi, dolabınız sağlam dedi Yer mersin. burası nasıl sıcak bilirmisiniz, çöl sıcağına bezemez, bu yaz neyapcaz bilmiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: otuz3
aynı dönemde benimde başıma geldi. sizinkisiyle aynı Arçelik .! dondurmalar eriyor. buz tutmuyor (anca sabaha kadar duracak öyle). tamirci gazı var dedi, ayarını biraz yükseltin dedi, fazla açıp kapatmayın dedi, dolabınız sağlam dedi Yer mersin. burası nasıl sıcak bilirmisiniz, çöl sıcağına bezemez, bu yaz neyapcaz bilmiyorum
Hocam bende Mersindeyim şuan dolaba bakıyorum içindekiler taş gibi donmuşlar. Hatta soğutucu bölümünde ki yağlar bile katılaşmış. Ama yazın dondurucuda ki dondurmalar bile eriyor.
olayı pek anlayamadım konu sahibi ne gibi sonuca vardı ?
yazın dondurma çorbası içiyoruz sanki
öncelikle buzdolabınızın Markasını ve modelini,Kac yıldır aktif kullandığınızı yazarsanız,size bilgiler verebilirim..
harun1001
kullanıcısına yanıt
Adam yazalı 3-4 yıl olmuş. Konuyu hortlatmışsınız...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme