Şimdi Ara

buzdolabı motoru değişti ama alt bölüm soğutmuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    Birkaç gündür sinirim iyice bozuldu. Olay geçenlerde bir gece yarısı sadece buzdolabı ve bilgisayar çalışırken elektrik sigortasının atması ile başladı. Kaldırdıkça atıyordu, sonra artık apartman girişindeki sigorta da attı.

    Sabah elektrikçiyi çağırdık, iyice kontrole etti ve bunun buzdolabından kaynaklandığını söyledi. Hemen bir arkadaşımın tavsiyesi ile bir buzdolabı tamircisini çağırdım. Bu arada buzdolabı Arçelik NF, 6 yıllık.

    O da geldi baktı, motor gitmiş, değiştirmek lazım dedi, mecbur tamam dedik, Ertesi gün yeni motoru taktı, 750 TL. İşte tam performansı bir güne alırsın, gözle dedi. Tamam dedik, gitti.

    Motor alışık olmadığım bir ses tonu ile çalışmaya başladı, tipik motor vızıltısı ve bir yandan da vooom vooom şeklinde bir uğultu. Bu arada hemen hızlıca güzel soğutmaya başladı. Hatta vay be dedim, ilk defa böyle güzel soğuk soda içtim. Ama tabii motor sürekli çalışıyor ve durmuyor. Bu arada ertesi gün NF'taki her şey kaskatı oldu vs. derken 2. günün akşamı alt bölüm soğutmamaya başladı, motor hala durmamıştı hiç üstelik.

    Ustayı aradım bu motor iki gündür gürültülü bir şekilde çalışıyor ve hiç durmadım. AA gelip bakalım dedi. Ertesi gün geldi, bu arada alt bölüm iyice soğutmaz oldu. Dereceyi mi az tuttum yav falan oldum hatta ama alakası yok.

    Neyse ses normal aslında dedi, sonra dolanın arkasını çevirdi, aa şu şuna çarpıyor vs, şu nasıl sıkışmamış tam falan dedi, dereceyi 1'e indirdi, çok yüksek tutarsan dolap soğutmak için sürekli çalıştırır gibi bişi dedi.

    Hala bir değişiklik olmazsa başka yerde sorun vardır, bak bakalım birkaç gün, olmadı şunu bunu değiştiririz dedi. Sonra bugün sabah bir baktım alt bölüm neredeyse hiç soğutmamış. NF bölümünde de soğutma azalmış. Resmen su falan oda sıcaklığındaydı alt bölümde.

    Neden olmuş olabilir bunlar? Motoru değiştirdi, ilk gün gayet iyi soğutmuştu, sonra gittikçe bu kabiliyetinden uzaklaştı ve şimdi alt bölüm hiç soğutmuyor.

    Ses desen berbat, vızıltı ve uğultu.

    Ne yapayım ben şimdi? :( Bir haftadır bununla uğraşıyorum.

    Başka usta mı çağırayım.








  • Ustanız malesef pek işten anlamıyormuş. Ezbere iş yapmış. Modeline bakmadım ama kartlıysa kart tamircisine danışın. Elektronik bir arızası var gibi. Bir ihtimalde usta dolabın gazıyla oynamış yanlış bişey yapmış olabilir. 6 senede motor durduk yere bozulmaz. Elektrik gidip geldiğinde yüksek ya da düşük voltaj gelmiş olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 24 Mayıs 2021; 2:20:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.