Şimdi Ara

ARÇELİK Mİ? SHARP MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arçelik 5088 NF siyah cam A+++ (3500TL) ---------SHARP SJPT69 HRS İNOX (2300TL)

ben sharp olsun diyorum ama eşim arçelik diyor sizce hangisini arızasız uzun yıllar kullanırız?

Bİ DE EŞİMİ NASIL İKNA EDEBİLİRİM

• 2 side iyi dolaptır arçeliğin buzdolabı konusunda sıkıntı çıkarmaz

eğer caydırmak isterseniz habure parmak izi yapar cam olduğu için derseniz belki soğur
  • aslında biz arçelikle ilgili pek iyi bir geçmişimiz yok
    nfy kodlu bir buzdolabını almıştık 3 sene sonra arıza yaptı garanti kapsamında yenisi ile değiştirebiliriz dediler
    1000 lira daha verip siyah camlı a++ aldık senesine o da bozuldu
    bu sefer hiç sormadan kendileri a+++ olanını yine siyah camlı getirdiler
    1 senedir kullanıyoruz iyi fakat bozulacak gibi geliyor her an bana
    eşim buna alıştık bundan alalım diyor dolap iyi olmasa da servis iyi arada bi yenisi ile değiştiriyorlar diyor

bense arada 1-2 ay dolapsız kalıyoruz hem 1000 lira daha pahalı elektriği 10 yılda ancak yakar diyor ve sağlam diye sharp öneriyorum.
    sharpta karar kıldık gibi
    kasım 15 inden sonra yeni stoklar gelecekmiş şu an stok sıkıntısı yaşıyorlar
    ben inox olanını 2300 e alacaktım ama bej rengi olursa daha makbul netten almaktan biraz çekiniyorum açıkçası

(evi eşyalarla birlikte sattık yeni eve alıyoruz beyaz eşyaları)

• arçelik e 3500 çok fazla. 2500 civarı bulunabilirse düşünmeye değer ama o bile fazla kaçabilir. kuzenim kullanıyor haftada bir görme şansım oluyor o makineyi. gerçekten şık ve malzeme kalitesi iyi. gördüğüm ve kuzenin dediğine göre de baya sessiz. koku ve tazeliği koruma sorunu falan yok hiç o konuda çok memnunlar. ama içi öyle kocaman çok geniş falan değil. makine dıştan baya heybetli baya ağır ama içi çok geniş değil. daha yüksek hacme sahip aynı özelliklerde daha yeni teknoloji dolaplar 2500 civarıyken 3500 e bu dolabı almak israf olur bana kalırsa. ha 2500 civarına bulursanız düşünülebilir dediğim gibi. benim gördüğüm tek eksi yönü (onada eksi denirse ) üzerindeki arçelik yazısı yapıştırma olduğu için zamanla atıyor birde çok parmak izi oluyor üstü. sözün özü Allahı var şık dolap ama o kadar para etmez.

sharp ı beğenen kullanan çok var kullanmadan bişey diyemem ama malzeme olarak güzel bir dolap incelediğim kadarıyla. pazarlıkla fiyatını biraz daha düşürtebilirseniz tadından yenmez.

birde 2500 tl yi gözden çıkardıysanız yeni seri Lg lere bakın derim. yeni seri olan GR-B802GSPW, GR-M762GSHW ve bir önceki seriden GR-M712YSA ve GR-M652YSX çok güzel dolaplar. bence bir araştırın.

• Sayın ZEITGEIST,
    5088'in buzluğu ufak ama soğutucu kısmı net olarak 409 litre galiba. Pek ufak değil yani. Kastettiğiniz buzluk mu? (Ben ufak buzluk büyük soğutuculu buzdolabı bakıyorum da)
  • sharp fena değil 2-3 aydır kullanıyoruz. içi istedğimiz kadar büyük. sessiz. buz kırma sesi çok nadir oluyo. malzemesi kaliteli. istanbul ve ankarada 1850 lira civarında bulunur. başka illerde nakilye vs. derken 2300 e çıkıyor.
  • ben daha almadım dolabı yani geçerliliği mevcut
    bu arada arçeliğin evet buzluk kısmı küçük ama iş görüyor
    alt kısmı oldukça geniş ve kullanım olarak güzel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arçelik mi Beko mu
    2 yıl önce açıldı
    Baymak mı Vestel mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Arçelik mi Vestel Klima mı?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: berser

ben daha almadım dolabı yani geçerliliği mevcut

Berser, bende de A sınıfı olduğuna inandığımız Arçelik Buzdolabı var Fakat şimdi A+++ Bosch Low frost almayı planlıyorum. Nedenine gelince Arçelik Etiket değerini sağlamıyor. en önemli nokta ise bu değerin arkasında durmuyor. 492 kW yıl etiketli A sınıfı buzdolabımız 1.300 kW tüketiyor. Karar vermeden evvel iyi düşünün. Biz evlendiğimizde tüm beyaz eşyamızı Arçelik A sınıfı almıştık güya. Almaz Olaydık. Sharpın tüketimi fazla bile olsa etikettekini sağlayacağını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fennezs

Sayın ZEITGEIST,
    5088'in buzluğu ufak ama soğutucu kısmı net olarak 409 litre galiba. Pek ufak değil yani. Kastettiğiniz buzluk mu? (Ben ufak buzluk büyük soğutuculu buzdolabı bakıyorum da)

valla hocam bu ara arkadaşıma baktığım GR-M762 nin soğutucu kısmı net 394 litre ama arçelikten daha geniş görünüyor. arçelik nasıl 409 litre pek bilmiyorum. arçelik 193cm boy, 70cm en, 76cm derinlikmiş. Lg 178cm boy, 86cm en, 73cm derinlikmiş. yakın sayılır değerler. belki benimki göz yanılmasıdır bilemiyorum. amacım markaya çamur atmak değil yanlış anlaşılmasın çok güzel dolap ama gereksiz pahalı bence.

bu arada soğutucu kısmı geniş dolap bakıyorsanız Samsung RT5962 modelinede bakın derim. 432 litre net soğutucu hacmi var baya büyük bir dolap. bizim lg dışında araştırdığımz bir dolap. canlı göremedim henüz ama fiyatı özellikleri baya iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufukcinar

quote:

Berser, bende de A sınıfı olduğuna inandığımız Arçelik Buzdolabı var Fakat şimdi A+++ Bosch Low frost almayı planlıyorum. Nedenine gelince Arçelik Etiket değerini sağlamıyor. en önemli nokta ise bu değerin arkasında durmuyor. 492 kW yıl etiketli A sınıfı buzdolabımız 1.300 kW tüketiyor. Karar vermeden evvel iyi düşünün. Biz evlendiğimizde tüm beyaz eşyamızı Arçelik A sınıfı almıştık güya. Almaz Olaydık. Sharpın tüketimi fazla bile olsa etikettekini sağlayacağını düşünüyorum.

biz şu anki evimizde arçelik siyah orbitali kullanıyoruz komşulara göre çok az fatura geliyor
    ama bu modeli a++ olanı 1 senede bozuldu yenisiyle değiştirdiler bundan memnunuz a+++ yeni gelen
    dolap arkaya doğru geniş dikdörtgen borcam tepsi yanyana sığabiliyor arkaya doğru.
    soğutması çok iyi sesi az çok yakmıyor
    ama ben yeni evimize sharp almayı düşünüyorum onun da servisine pek güvenmiyorum ama bakalım
    arçelik servis yönünden inanılmaz iyi 6 senedir 3. buzdolobını garanti kapsamında yenilemiş bulunuyoruz
    dolapları arada bozulsa da servisi iyi değiştiriyor :) biz de yeni yeni kullanıyoruz

• quote:

quote:

quote:

biz şu anki evimizde arçelik siyah orbitali kullanıyoruz komşulara göre çok az fatura geliyor
    ama bu modeli a++ olanı 1 senede bozuldu yenisiyle değiştirdiler bundan memnunuz a+++ yeni gelen
    dolap arkaya doğru geniş dikdörtgen borcam tepsi yanyana sığabiliyor arkaya doğru.
    ama ben yeni evimize sharp almayı düşünüyorum onun da servisine pek güvenmiyorum ama bakalım
    arçelik servis yönünden inanılmaz iyi 6 senedir 3. buzdolobını garanti kapsamında yenilemiş bulunuyoruz
    dolapları arada bozulsa da servisi iyi değiştiriyor :) biz de yeni yeni kullanıyoruz

Berser Arçelik o zaman tüm müşterilere aynı ilgiyi ve alakayı göstermiyor o zaman, benim şikayetvar a yazmışlığım bile var ama hiç ilgilenmiyorlar. Sürekli buzdolabı değiştirmekten bahsediyorsunuz bana inanılır gelmiyor, Aynı Arçelikten mi bahsediyoruz anlayamıyorum.

Neyse, ben dün akşam Bosch A+++ Low frost siparişi verdim. Dolabı değiştiriyorum. Evdeki elektrik tüketim canavarından kurtulmam lazım. Bulaşık makinam ve çamaşır makinam da Arçelik fakat onlarıda buzdolabı taksiti bitince muhtemelen Bosch ile değiştirmeyi planlıyorum.

Arçelik in kazığı sadece bana anlaşılan. Fakat bahsettiğim bazı arkadaşlarım oldu onlarda elektrik faturasından şikayetçi. Bana denk gelen bu problem, belli bir seride olabilir diye düşündüm o nedenle.

Her ne olursa olsun Arçelik firması sorunun ne olduğunu bile bilmiyor, anlamak istemiyor, kabul etmiyor, ilgilenmiyor bile.

Bende bu davranışlarından dolayı tüm beyaz eşyamı Arçelik A sınıfı almış biri olarak değiştirmeye karar verdim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Berser Arçelik o zaman tüm müşterilere aynı ilgiyi ve alakayı göstermiyor o zaman, benim şikayetvar a yazmışlığım bile var ama hiç ilgilenmiyorlar. Sürekli buzdolabı değiştirmekten bahsediyorsunuz bana inanılır gelmiyor, Aynı Arçelikten mi bahsediyoruz anlayamıyorum.

Neyse, ben dün akşam Bosch A+++ Low frost siparişi verdim. Dolabı değiştiriyorum. Evdeki elektrik tüketim canavarından kurtulmam lazım. Bulaşık makinam ve çamaşır makinam da Arçelik fakat onlarıda buzdolabı taksiti bitince muhtemelen Bosch ile değiştirmeyi planlıyorum.

Arçelik in kazığı sadece bana anlaşılan. Fakat bahsettiğim bazı arkadaşlarım oldu onlarda elektrik faturasından şikayetçi. Bana denk gelen bu problem, belli bir seride olabilir diye düşündüm o nedenle.

Her ne olursa olsun Arçelik firması sorunun ne olduğunu bile bilmiyor, anlamak istemiyor, kabul etmiyor, ilgilenmiyor bile.

Bende bu davranışlarından dolayı tüm beyaz eşyamı Arçelik A sınıfı almış biri olarak değiştirmeye karar verdim.

Hayırlı uğurlu olsun yeni dolabınız

Bizim ilk bozulan dolabı değiştirmemek için direndiler ama nerden tutsalar ellerinde kaldı. Tüketici mahkemesine başvrucam dedim yarım saat samsun bölge müdürüyle konuştum
    adam beni şununla kandırmaya çalıştı "30 iş gününe cumartesi dahil değil, memurlar cumartesi çalışmıyor ben de dedim ki karşında çocukmu var işçiler iş kanunu kapsamında değil mi?
    cumartesi de iş gününden sayılır isterseniz saymayın tüketici mahkemesi nasıl olsa sayar elimde tüm servis makbuzlarının tarihi vardı. 30,5 iş günü ile değişim yaptılar modeli tamamen değiştirip 5088 nf aldık
    ayrıca bir arıza 1 ayda 2 defa mı ne bozulmuştu kanunen değiştirmeme olasılıkları yoktu

ikincide yine süreyi aştılar ben dedim ki direkt getirmeyin dolap molab paramı verin ki 3,5 milyar lira harika bir dolap alınır.
    aradılar ki yeni dolap kapıda kapıyı açın buraya kadar getirmişler deyip aldım
    servisle kanka olduk yani ama daha evime arçelik sokmamaya kararlıyım

buzdolabını sharp sjpt 69hrs
    çam mak aeg 88489
    bulaşık mak profilo 6480 almaya karar verdim yeni evimize

• Hayırlı olsun. Benim yeni dolap bugün geldi. Fakat nakliyeciler 12. kata çıkartamadıkları için geri gitti. Yarın farklı nakliyeciler gelecek bakalım onlar çıkarabilecek mi? Bu dolap 80 cm derinliğinde olduğu için merdivene de sığmıyor.
  • sharpta 80 cm ama bizim 1. kat ve merdivenler geniş çok şükür
  • quote:

Merhaba Donanım Haber üyeleri

ben sharp olsun diyorum ama eşim arçelik diyor sizce hangisini arızasız uzun yıllar kullanırız?

kardşim selam.yengeme söyle nasıl ıkna edersen et o sana kalmış ama sharp ve arcelıgıde kullanmıs ve etrafında da kullanan insanlarıı bılen sorun ve memnuniyetlerını bılen bırı olarak sana afıllı suslu cumlelerle teknık konulara gırmeden arçeligi evine bile sokma derim.hatta önünden bile geçmemeni tavsiye ederim.nedenine gelince ben sadece kullandıgımı bilirim.

bende sharp sjp 68 m sl modeli var.2004 te aldım.ben arastırma fılanda yapmamıstım zira özellikle bu buzdolabını almaya gittim.satan mağazada her marka dolap vardı.adamın işi oldugu için az beklemem gerekti.eşimle beklerken içeri bir tezye ve kızı yada gelini olsa gerek genc bır bayan gırdı.satıcıya"bana kalıtelı bır dolap tavsiyen olurmu" diye sordu.adam abla bak sunu al diyerek sharp dolabı tavsiye etti.adam yogun oldugu ıvın ısıne bakıp dıger müşterileri ıle ılgılenırken kadın yanındakı bayanla bıze kısık sesle bak bak elinde kalmıs adıl bıle belli olmayan dolabı bana kakalıyacak dedı.kendınce sharp dandık olarak algıladı ama ben oracıkta mudahele edıp teyze ben ozellıkle bunu almaya geldım sende al bana dua edersın dedım.ve aldırdım:))ozaman 3000 tl olan arçeşik vestele oranla sharp 1700 tl idi

dolaba gelınce 2004 ten beri kullanıyorum.ne içeriden ne dısarıdan bır eskıme belırtısı solgunluk metal yorgunlugu akılan ne gelırse yok.ılk gunkı gıbı sessiz ve tam petformans calısıyor.plusmacluster fıltresı sayesınde asla kuf ve koku yok.buzlanma sıfır.servis desen daha il montaja geldıgınde "benı bırdaha aramana gerek yok gorusmeyecegız dedi inan plusmacluster fıltrelerı degısımı harıc gelmedı:)kardesime de aldırdım.onlarda aynı sorunsuz kullnıyorlar.iki sene once arçelik alan eşimin arkadaşınada tavsiye ettik.o da illa arçelik dedi.ve aldı.eşime sürekli buzdolabının sorunlarından buzlanma yapmasından alt tarafın sogutmamısından bahsediyor..

kesinlikle sharp al buzdolabı tv klima da tek geçerim.oyle teknık seylere hıc aldanma ben kullandıgımı oyluyorum.hayırlısı olsun sızın ıcın

• quote:

Orijinalden alıntı: e.altundag

quote:

Merhaba Donanım Haber üyeleri

kardşim selam.yengeme söyle nasıl ıkna edersen et o sana kalmış ama sharp ve arcelıgıde kullanmıs ve etrafında da kullanan insanlarıı bılen sorun ve memnuniyetlerını bılen bırı olarak sana afıllı suslu cumlelerle teknık konulara gırmeden arçeligi evine bile sokma derim.hatta önünden bile geçmemeni tavsiye ederim.nedenine gelince ben sadece kullandıgımı bilirim.

bende sharp sjp 68 m sl modeli var.2004 te aldım.ben arastırma fılanda yapmamıstım zira özellikle bu buzdolabını almaya gittim.satan mağazada her marka dolap vardı.adamın işi oldugu için az beklemem gerekti.eşimle beklerken içeri bir tezye ve kızı yada gelini olsa gerek genc bır bayan gırdı.satıcıya"bana kalıtelı bır dolap tavsiyen olurmu" diye sordu.adam abla bak sunu al diyerek sharp dolabı tavsiye etti.adam yogun oldugu ıvın ısıne bakıp dıger müşterileri ıle ılgılenırken kadın yanındakı bayanla bıze kısık sesle bak bak elinde kalmıs adıl bıle belli olmayan dolabı bana kakalıyacak dedı.kendınce sharp dandık olarak algıladı ama ben oracıkta mudahele edıp teyze ben ozellıkle bunu almaya geldım sende al bana dua edersın dedım.ve aldırdım:))ozaman 3000 tl olan arçeşik vestele oranla sharp 1700 tl idi

dolaba gelınce 2004 ten beri kullanıyorum.ne içeriden ne dısarıdan bır eskıme belırtısı solgunluk metal yorgunlugu akılan ne gelırse yok.ılk gunkı gıbı sessiz ve tam petformans calısıyor.plusmacluster fıltresı sayesınde asla kuf ve koku yok.buzlanma sıfır.servis desen daha il montaja geldıgınde "benı bırdaha aramana gerek yok gorusmeyecegız dedi inan plusmacluster fıltrelerı degısımı harıc gelmedı:)kardesime de aldırdım.onlarda aynı sorunsuz kullnıyorlar.iki sene once arçelik alan eşimin arkadaşınada tavsiye ettik.o da illa arçelik dedi.ve aldı.eşime sürekli buzdolabının sorunlarından buzlanma yapmasından alt tarafın sogutmamısından bahsediyor..

kesinlikle sharp al buzdolabı tv klima da tek geçerim.oyle teknık seylere hıc aldanma ben kullandıgımı oyluyorum.hayırlısı olsun sızın ıcın

cevap için teşekkür ederim

o yenge ben oluyorum. eşim yani beyim arçelik diye tutturuyordu ama inadını kırdım.
    sharp alacağız bulunduğumuz ilde inox sjpt69hrs var ben inox değil beyaz istiyorum. mutfak beyaz çünkü
    ama burada yok netten almak icab edecek nerden alsam bilemiyorum.
    buzdolabını beyaz bulabilirsem bulaşık makinesi de beyaz olacak ama bulamazsam o da inox olacak ki hiç istemiyorum.
    evde iki bebe var çizerler diye korkuyorum.

• Sharp isabetli bir karar olmus.enisteyede selam.arcelik inadindan vzgectigi acin kendisini tebrik ediyorum.inox beyaz kismi kisisel ona bir yorum getiremem ama plusmacluster ve mumkunse buyuk alanii oneririm.benim de cocuk var cizerse ona mani olamazsiniz.beyazida cizer gri yide ama bizimki dolapin kapsini kapatmak disinda dolaba hic dokunmuyor bile.hayirli olsun simdiden.iyi gunlerde kullanin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ;
    Uzunca süredir ne alalım ne yapalım derken forumda okuduklarımı toparladıktan sonra Sharp SJPT-69R-HS modelini almaya karar verdim,Yaklaşık 2 ay olmasına rağmen 15 yıllık emektardan sonra memnuniyetimi hiç antatmama gerek yok sanırım..Detaylar konusunda sormak istediğiniz varsa yardımcı olabilirim,
    Alım konusunda 2.000tl civarında esnek ödeme şekilli yerler bulmama rağmen son anda garanti konusunda ilerde sıkıntı çekebileceğimi öğrendim,yaptığım araştırmalarda bunu teyid ettikten sonra resmi bayiden 2,000.tl altında 10 taksitle aldım..Dolabın geldiği 1 saat içersinde yetkili servisi gelip gerekli işlemleri yaptıktan sonra +4 yıl garanti isterseniz ,tam hatırlamıyorum ancak 120-150 tl arasında bir farkla olabileceğini söyledi,

http://www.sharpbuzdolabi.com/satis-noktalari.asp
    Linkini verdiğim resmi bayiler listesini değerlendirip arayıp pazarlık yapabilirsiniz..Dilerseniz benimde sahibini tanıdığım istanbul bayisinden fiyat konusunda yardımcı olmaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master1 -- 5 Aralık 2012; 11:43:07 >

• ist avrupa yakasında (batı avrupa !!) malesefki fiili görebilecegim bi magazaya rastlayamadık, yardımcı olursanız menun oluruz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.