Şimdi Ara

BURSA'DA BİR GÜNDE NELER YAPILIR? ÖNERİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
23.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç gün sonra kız arkadaşımla beraber Bursa'ya günübirlik geleceğiz (Öğleden akşama kadar). Ne yapılır ne edilir pek bi bilgim yok. Vaktimizde pek yok o yüzden şunu yapmadan dönme diyebileceğiniz neler var? Müzedir tarihi yerlerdir vs. olabilir. Yiyecek içecek önerileri olabilir. Kısacası tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar

• Bursada hiç bişey yapılmaz belli başlı gezilcek hiçbir yer yok çünkü.
  • illa ki vardır.
  • Bursa güzel şehirdir ama şurayı mutlaka görmen lazım diyeceğimiz pek yer yok maalesef. Yerleri sayayım sana istediğine gidersin.

Altıparmaktan Tophane'ye çıkabilirsiniz. Şehri izlersiniz. Heykel'deki Ulucami 1300 lü yıllardan beri ayakta. İçini gezmenizi tavsiye ederim.
    Pirinç Han'a gidip nargile içebilir gözleme yiyebilirsiniz. Heykel'de Kent Müzesi var orayı gezebilirsiniz. Müzenin arkasında oturup çay içebilirsiniz gençler takılıyor orda. Zaman olsaydı Mudanya'ya gidin derdim, kordonda gezmek güzel olurdu. Merkezde bunlar var genel olarak. Eğer bar tarzı kafeler arıyorsanız Fatih Sultan Mehmet Bulvarında çok güzel kafeler var. Heykel'den 9/M otobüsü gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shisha -- 24 Mart 2011; 17:32:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shisha

Bursa güzel şehirdir ama şurayı mutlaka görmen lazım diyeceğimiz pek yer yok maalesef. Yerleri sayayım sana istediğine gidersin.

Altıparmaktan Tophane'ye çıkabilirsiniz. Şehri izlersiniz. Heykel'deki Ulucami 1300 lü yıllardan beri ayakta. İçini gezmenizi tavsiye ederim.
    Pirinç Han'a gidip nargile içebilir gözleme yiyebilirsiniz. Heykel'de Kent Müzesi var orayı gezebilirsiniz. Müzenin arkasında oturup çay içebilirsiniz gençler takılıyor orda. Zaman olsaydı Mudanya'ya gidin derdim, kordonda gezmek güzel olurdu. Merkezde bunlar var genel olarak. Eğer bar tarzı kafeler arıyorsanız Fatih Sultan Mehmet Bulvarında çok güzel kafeler var. Heykel'den 9/M otobüsü gidiyor.

harbiden bundan başka şehrin merkezinde görürmesi gereken pek fazla yer yok, heleki gündüzleyin, keyfi olarak, uludağ, ve deniz tarafı var başkada bi ... yok, lanet olasıcalar, 2 tane yer restore etti, sanki birşey yapmışda bir görmiyoz, bursa belediyelerinin hepsi çalmakla meşgul

• yazın gelseydiniz bi mudanya turu yapardınız
  • Bursa'nın gece hayatıyla ilgili bir şeyler söyleyebilcek olan var mı? sağlam bar disko gibi yerleri var mı ? üniversite olarak Bursa'yı da düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uludağa gitmek ne kadar sürer ve iki kişi için ne kadar masraf olur?
    ha bide yeşim tekstil varmış sanırım nike ürünleri satan bi yer gitmişken orayada bi bakayım diyorum ne dersiniz işe yarar şeyler var mı? bi de çok ucuz olduğunu duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametK

Bursa'nın gece hayatıyla ilgili bir şeyler söyleyebilcek olan var mı? sağlam bar disko gibi yerleri var mı ? üniversite olarak Bursa'yı da düşünüyorum

Fsm bulvarı var. Güzel bar kafeler var.

VictorMature

Yeşim'de pek işe yarar şeyler bulamazsın. Defolu mallar var. Gitmek istersen Altıparmak sonunda Zafer Plaza'nın biraz aşağısında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shisha -- 24 Mart 2011; 20:32:54 >
  • quote:

quote:

Bursa'nın gece hayatıyla ilgili bir şeyler söyleyebilcek olan var mı? sağlam bar disko gibi yerleri var mı ? üniversite olarak Bursa'yı da düşünüyorum

VictorMature

Yeşim'de pek işe yarar şeyler bulamazsın. Defolu mallar var. Gitmek istersen Altıparmak sonunda Zafer Plaza'nın biraz aşağısında.

nilüfer tarafı aynı istanbul gece hayatına benzemiş,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sion Vadisi

quote:

quote:

VictorMature

nilüfer tarafı aynı istanbul gece hayatına benzemiş,

Bursa'nın en modern ilçesi. Merkezle alakası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: VictorMature

Uludağa gitmek ne kadar sürer ve iki kişi için ne kadar masraf olur?
    ha bide yeşim tekstil varmış sanırım nike ürünleri satan bi yer gitmişken orayada bi bakayım diyorum ne dersiniz işe yarar şeyler var mı? bi de çok ucuz olduğunu duymuştum.

kişi başı 15 tl, yarı yolda inerseniz, 7 tl gibi birşey tavsiyem hoteller bölgesine kadar gitmeniz, fiyat gidiş geliştir, gündüz 10 dan akşam 10 a kadar telefirik çalışır, yaklaşık yukarı çıkmak 1 saat i bulur, manzaranın keyfine doyamazsın, yıkarıçıkarken, arka tarafa, inerken ön tarafa binmelisin
  • Merkezdeki müzeler:
    -Kent Müzesi
    -Türk İslam Medeniyetleri Müzesi
    -Tofaş Türk arabaları müzesi

Cami ve tarihi değeri olan mekanlar:
    -Ulucami
    -Tophane yatırları
    -Yeşil medrese
    -Emirsultan

Yemek tavsiyeleri:
    -Kayhan da pideli köfte veya pidecioğlu nda gerçek bir pide ziyafeti ( çoğu istanbul vatandaşı bilmez bu tadı)
    -İskender 1,5 porsiyon olsun ,bayanlara 1 kafi gelir
    -Ekonomik ve lezzetli atraksiyon ararsan heykel kafkas pastahanesinin 20 metre üstünde patilas
    her tür fast food ve saydıgım yiyecekler var. kalitesi iyidir.gençlerin vazgeçilmez mekanı.

bi araç bulursanız akşamüstü uludağ yolundan gün batımı,çay kahve
    akşama da mudanya sahil yürüyüşü
    gecenin ilerleyen saatlerinde görükle (öğrenci memleketi) veya fatih sultan mehmet bulvarı-gazi cad. mütevazi barları idealdir. picanto atmosferi itibariyle favorimdir...

kısacası olmaz diye birşey yok ancak bursayı hiç bilmiyorsanız bunların içinden 4 5 tanesini seçmeniz gerekir :)

teleferik gezintisini saymıyorum,milyarda bir de olsa rüzgar sıkıntısı var,dönüşde sıkıntı yaşamayın,garanti olsun.

vs vs vs

boş vaktim olsa bursayı ters çevireceğim,ancak çok çalışıyorum

edit: teleferik ile göreceğin manzara bursanın yüzde ellisidir.eğer araç ile oteller bölgesinden geçip çobankaya ya giderseniz,özelliklede hava kararınca,dönmek istemeyeceksiniz :) ben şahsen yanımda litrelik iki adet termos sıcak su,nescafe,çay,çeşitli abur cubur ile o manzaraya doyamıyorum.bursanın tamamı ayağının altında.yükseklik 1800-1900 metre arası.

daha acımayacağın bir araba olursa,oteller bölgesinin içinden seyirtepe denen düzlüğe çıkabilirsiniz.ancak yolun durumu her sene değişir,oldukça kötüdür,kayalar vs hak getire.
    kar durumunu bilemiyorum,mümkündür.
    son bahsettiğim yerden bursanın ön yüzü (merkez,nilüfer,kestel panoroması) ve arka yüzü (keles,orhaneli ve güzel bir yerden bakıyorsanız,hava da açıksa kütahya ya kadar görebilirsiniz). daha yüksek rakım olan yerler var ancak oralarda manzara görüş açısı uygun değil,sadece kaya görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizra -- 26 Mart 2011; 1:29:04 >

• Tophanede kafede oturup manzaraya bakabilirsiniz
    Uludağa teleferikle çıkarsısiniz
    Tarihi yer olarak Kent müzesi yeşil türbe gezebilirsiniz
  • İskender ve inegöl köfte yemeden dönmezdim gitseydim.
  • yorum yapan yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. dün gittik yeşim tekstile gitme hevesim baya bi zaman kaybettirdi ama yinede gezebildik az da olsa. en kısa zamanda bidaha gideceğim bursa'ya teleferik olayını yapmam lazım
  • nasıl buldun bursayı ? uzun yıllar yaşadım, merkezi çok küçüktür. koca şehrin kalabalığını kaldırmıyor, insanların isteklerine cevap vermiyor diye düşünüyorum. onun dışında, tam yaşanılacak şehir. istanbuldan sonra cennet gibi geliyor. nilüfer civarları özellikle çok hoş yerler. bu arada, bir daha ki gidişinde heykel'de okyanus pide'yi bulup orada yemek yemelisin. özellikle lahmacunları, mükemmel.
  • Sana gitmemen gereken yerleri söliyim ; prinçhan, çelebihan, nalbantoğlu'ndaki kafeler,laila, taxi, lobby gibi boktan mekanlar. Nilüfer tarafı güzeldir, altıparmak da idare eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkmm

nasıl buldun bursayı ? uzun yıllar yaşadım, merkezi çok küçüktür. koca şehrin kalabalığını kaldırmıyor, insanların isteklerine cevap vermiyor diye düşünüyorum. onun dışında, tam yaşanılacak şehir. istanbuldan sonra cennet gibi geliyor. nilüfer civarları özellikle çok hoş yerler. bu arada, bir daha ki gidişinde heykel'de okyanus pide'yi bulup orada yemek yemelisin. özellikle lahmacunları, mükemmel.

daha öncede gelmiştim bursaya seviyorum aslında bursayı.istanbulda oturuyorum normalde ama çanakkale biga'da öğrenciyim. biga'dan sonra bursa çok cezbediyor haliyle.

• gece hayatı isteyen FSM(Fatih Sultan Mehmet bulvarı) ye gider
    gezicem diyorsan altıparmakdan basla setbasına kadr yürü tophaneye çık şehri gör;)
    ulucami heykel, osmangazi orhangazi türbeleride tophanede gör derim oraları meydanlar bunlar alış veriş yaparım dersen koruparka git ;)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.