Şimdi Ara

Bulgar Leva'sı hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
10.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Yarın Bulgaristan'a gideceğim fakat para konusunda ikileme düştüm. Bildiğiniz gibi Euro çok pahalı bu durumda TL'ye Euro'yu çevirtip orada Leva'ya çevirtmek pek mantıklı gelmiyor. Sorularıma gelecek olursak en karlı biçimde paramı Euro'ya nasıl/nereden çevirtebilirim? Bilgisi olan var mı acaba?

1) İstanbul'da Leva satan yer var mı?
    2) TL'yi Euro'ya çevirip Leva'ya çevirtmek mi mantıklı yoksa direkt olarak Leva'ya çevirtmek mi?
    3) Bulgaristan'da TL alıp Leva satıyorlar mı?

Fikirlerinizi / tecrübelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bulgar Leva'sı: Bilmen Gereken Her Şey

Bulgaristan'a seyahat etmeyi mi planlıyorsun? Ülkenin para birimi olan Bulgar Leva'sı hakkında bilmen gereken her şeyi burada bulabilirsin.

Leva'yı Nereden Alabilirsin?

• Türkiye'deki yetkili döviz büroları
    • Bulgaristan'daki bankalar ve döviz büroları
    • Uluslararası para transferi hizmetleri

Leva'yı Bozabileceğin Yerler

• Türkiye'deki bazı bankalar ve döviz büroları
    • Bulgaristan'daki tüm bankalar ve döviz büroları
    • Leva bozan döviz büroları

Bilmen Gerekenler

• Bulgaristan'da Türk Lirası geçerli değildir.
    • Leva'yı en iyi kurdan almak için seyahatinden önce döviz kurlarını araştırman önerilir.
    • Leva'yı bozarken kimlik kartı veya pasaport gibi bir kimlik belgesi göstermen gerekebilir.
    • Bulgaristan'da kredi kartı ve banka kartları yaygın olarak kabul edilir, ancak yine de yanında nakit bulundurman faydalı olabilir.

Bu bilgiler ışığında, Bulgaristan seyahatin için ihtiyacın olan Leva'yı kolayca temin edebilirsin.

Anahtar Kelimeler:

• Leva nereden alınır
    • Bulgar levası nereden alınır
    • Leva almak istiyorum
    • Bulgaristan'da TL geçerli mi
    • Leva satan döviz büroları
    • Bulgar levası bozan bankalar
    • Leva bozan bankalar
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 3- Evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Kandırıkçı

3- Evet

Diğerlerine de cevap alsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz

quote:

Orijinalden alıntı: Kandırıkçı

3- Evet

Diğerlerine de cevap alsam.

Tam bilmiyorum

• quote:

Arkadaşlar merhaba,
    Yarın Bulgaristan'a gideceğim fakat para konusunda ikileme düştüm. Bildiğiniz gibi Euro çok pahalı bu durumda TL'ye Euro'yu çevirtip orada Leva'ya çevirtmek pek mantıklı gelmiyor. Sorularıma gelecek olursak en karlı biçimde paramı Euro'ya nasıl/nereden çevirtebilirim? Bilgisi olan var mı acaba?

2) TL'yi Euro'ya çevirip Leva'ya çevirtmek mi mantıklı yoksa direkt olarak Leva'ya çevirtmek mi?

Hocam Kapıkuleden geçecekseniz oraya gitmeden önce bir dinlenme tesisi var orada leva ve euro alabilirsiniz tabi komisyon alıyor adam

Nakit Levaya cok ihtiyacınız yok magazalarda falan kartınız varsa mastercard vs geciyor kac tane şey aldım kartla. Kısacası euroya cok ihtiyacınız yok leva yetiyor ama bi 50 euro alsanız iyi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1) İzmirliyim bilmiyorum
    2) İki taraftada zararlı çıkıyorsunuz ama ilk seçenek seçiminiz olsun (sebebi 3 numarada)
    3) Evet ama örneğin 100 lira verdiniz karşılığında 60 65 leva alıyorsunuz bu da TL nin değersizliğini gösteriyor

Arkadaşlar merhaba,

Bulgaristan plovdivde yaşıyorum sorularına cevap vereyim

1-İstanbulda leva satan yer kesin vardır ama aramana gerek yok.(Bursa da olduğuna göre İstanbulda da vardır)
    2-Euro felan hiç karıştırmana gerek yok her türlü kaybın büyük olacak
    3-Bulgaristanın şu an her noktasında tl alıp leva verirler sıkıntın olmaz.

Ancak şu an çok büyük bir zarara gireceğini bilmen gerekir.Bulgaristana ne için gidiyorsun bilmem ama yok eğlence tatil felansa bence başka bahara kalsın.Şu an 1 TL = 0.59 BGL yani 100 tl verirsen 59 leva alırsın ve 41 liran direk çöpe gider.Türk parası hayvan gibi değer kaybediyor.

Şu siteden para duruma bakabilirsin :http://www.tavex.bg/
    En güncel ve en iyi oranı gösteren burasıdır.Senin gideceğin yerlerde köşe başı change bürolarında burdaki orandan 2-3 puan aşağısına bile bozarlar.Sonra sitede şu kadardı burda niye bu kadar diye şaşırma.

• konuyu hortlayayım
    1 Yeni Bulgar Levası = 2,51805981 Türk Lirası

yazık ulan bize yazık para pul olmuş

Orijinalden alıntı: estamemuchoo

konuyu hortlayayım
    1 Yeni Bulgar Levası = 2,51805981 Türk Lirası

yazık ulan bize yazık para pul olmuş

aynen öyle,çöplük bile bizden iyi durumda

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • dolar veya euro alıp bulgaristana gideceksin. bulgaristanda havalimanında değil şehir içinde bir büroda bozduracaksın. en mantıklısı budur. havalimanında su alırım yada taksiye binerim vs diyorsan havalimanında cüzi bir miktar bozdurabilirsin. türkiyede leva alırsan daha pahalıya gelir.

Change Office'ler var buralarda paranı istediğin para türüne çevirebilirsin.

Orijinalden alıntı: tassa

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Bulgaristan plovdivde yaşıyorum sorularına cevap vereyim

1-İstanbulda leva satan yer kesin vardır ama aramana gerek yok.(Bursa da olduğuna göre İstanbulda da vardır)
    2-Euro felan hiç karıştırmana gerek yok her türlü kaybın büyük olacak
    3-Bulgaristanın şu an her noktasında tl alıp leva verirler sıkıntın olmaz.

Ancak şu an çok büyük bir zarara gireceğini bilmen gerekir.Bulgaristana ne için gidiyorsun bilmem ama yok eğlence tatil felansa bence başka bahara kalsın.Şu an 1 TL = 0.59 BGL yani 100 tl verirsen 59 leva alırsın ve 41 liran direk çöpe gider.Türk parası hayvan gibi değer kaybediyor.

Şu siteden para duruma bakabilirsin :http://www.tavex.bg/
    En güncel ve en iyi oranı gösteren burasıdır.Senin gideceğin yerlerde köşe başı change bürolarında burdaki orandan 2-3 puan aşağısına bile bozarlar.Sonra sitede şu kadardı burda niye bu kadar diye şaşırma.

Okul zamanlarımda yorum atmışım 3 sene önce para 0.59 muş şimdi 0.40

• leva lazımdı
    biraz önce Atatürk Hava limanından aldım
    2.89tl püffff

Benim Bulgaristanda oldugum zamanlar 1 lira ozaman tabi 1 milyondu, bu parayla asagi yukari 1.4 leva aliyorduk. Bulgarda dolar yuksek Turkiyede ona oranla dusuktu. Zaman gecti devran dondu simdi lira ayaklar altinda. 1 lirayla 0,40 leva bile zor alinir hale geldi.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.