Şimdi Ara

Bulanık Görüyorum ve Kitap VB. Rahat Okuyamıyorum Ama Doktor Hala Gözün Sağlam Diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar göz doktoruna gideli neredeyse hatırladığım kadarıyla 2-3 yıl oluyor öncesinde de bayağı bi' gittim ama hep aynı şeyleri söylediler, gözünde hiçbir şey yok dediler.
    Geçen sene gittim ama göz kuruluğu için gittim onda da bir şey demedi doktorum.
    Başlıkta da dediğim gibi "Bulanık Görüyorum ve Kitap VB. Rahat Okuyamıyorum", kelimeleri bulanık, kenarlarından tozlu görüyorum. Bir gün arkadaşımın 0.50 gözlüğünü taktım ve bu sorunlar ortadan kalktı sonrasında da doktora gittim ama o yine sorun yok dedi. Hangi doktora gittiysem böyle dediler. (Devletteki doktorlara gittim.)
    Özel hastahanedeki doktorlara gidelim dediler ama ben o doktorların da ne kadar özel hastane olursa olsun aynı ilgisizliği göstereceklerinden gitmeyelim, boşuna parayı israf etmeyelim dedim ama artık bu konuda cidden sıkılmaya başladım.
    Bir daha doktora gidelim de diyemiyorum, her defasında doktorların bir sorun yok dediği için.
    Ben de iki arada bir derede kaldım ve sizin yorumlarınızı, tavsiyelerinizi, düşüncelerinizi alma gereği hissettim. Şimdi ben ne yapmalıyım?
    Elbet bu tür olayların başından geçtiği arkadaşlar mevcuttur.
    Hepinizin yorumu benim için değerlidir.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kitap Okurken Bulanık Görme: Doktor Gözün Sağlam Derse

Giriş

Kitap okurken yazıların bulanıklaşması, birçok kişi tarafından yaşanan yaygın bir sorundur. Göz doktoruna gittiğinizde gözünüzün sağlam olduğunu söylemesi kafa karıştırıcı olabilir, ancak bunun birkaç nedeni olabilir.

Nedenleri

• Göz yorgunluğu: Uzun süre yakına odaklanmak göz yorgunluğuna neden olabilir ve bu da kitap okurken gözlerin bulanıklaşmasına yol açabilir.
    • Presbiyopi: 40 yaşından sonra, gözün yakın nesnelere odaklanma yeteneği azalır. Bu duruma presbiyopi denir ve kitap okurken bulanık görmeye neden olabilir.
    • Astigmatizm: Astigmatizm, korneanın veya merceğin düzensiz eğriliğidir. Bu, ışık ışınlarının retinaya doğru şekilde odaklanmasını engelleyerek kitap okurken bulanık görmeye neden olabilir.
    • Katarakt: Kataraktlar, göz merceğinin bulanıklaşmasıdır. Bu, ışığın retinaya ulaşmasını engelleyerek kitap okurken bulanık görmeye neden olabilir.
    • Diyabet: Diyabet, gözün kan damarlarına zarar vererek kitap okurken bulanık görmeye neden olabilir.

Teşhis

Göz doktorunuz, kitap okurken bulanık görmenin nedenini belirlemek için kapsamlı bir göz muayenesi yapacaktır. Muayene, görme keskinliği testi, göz bebeği genişletme ve göz dibi muayenesini içerebilir.

Tedavi

Kitap okurken bulanık görmenin tedavisi nedene bağlıdır:

• Göz yorgunluğu: Göz damlası veya gözlükler göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Presbiyopi: Okuma gözlükleri veya bifokal lensler presbiyopinin neden olduğu bulanık görmeyi düzeltebilir.
    • Astigmatizm: Astigmatizmi düzeltmek için gözlük, kontakt lens veya lazer göz ameliyatı kullanılabilir.
    • Katarakt: İlerlemiş kataraktlar genellikle ameliyatla çıkarılır.
    • Diyabet: Diyabet kontrolü, diyabetin neden olduğu göz sorunlarını önlemeye veya tedavi etmeye yardımcı olabilir.

Önemli Noktalar

• Kitap okurken bulanık görme ciddi bir durum olabilir ve tedavi edilmezse görme kaybına yol açabilir.
    • Göz doktorunuz gözünüzün sağlam olduğunu söylediyse bile, kitap okurken bulanık görüyorsanız tekrar muayene olmalısınız.
    • Kitap okurken bulanık görmekten kaçınmak için düzenli göz muayeneleri yaptırmanız önemlidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Valla öncelikle yazma sebebim ilk sayfa olması, öyle başlıyım.

Sen tam görmekle görmemek arasında biyerde kalmışsın, 0.50 gözlükle görebiliyosan 0.50dir işte gözün gözlük al bitsin. Doktorlar kağıt tutup bu hangi harf diyince sen sallamışsındır tutmuştur o yüzden bişey yok diyolar. Saygılar.

Edit:: Tıbbi deneyimim A vitamini göze faydalıdırdan öte değil
  • Kardes 1 taneye gitsen neyse de bi dolu gitmissin psikolojik diyecem olmayacak yaşın onemli bu konuda gözde belli bir yasa kadar gelisme oluyor sürekli ondan da olabilir
    Kendim uzun suredir gözlük kullanıyorum bilgilerim anca bu kadar başkan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oziko

Valla öncelikle yazma sebebim ilk sayfa olması, öyle başlıyım.

Sen tam görmekle görmemek arasında biyerde kalmışsın, 0.50 gözlükle görebiliyosan 0.50dir işte gözün gözlük al bitsin. Doktorlar kağıt tutup bu hangi harf diyince sen sallamışsındır tutmuştur o yüzden bişey yok diyolar. Saygılar.

Edit:: Tıbbi deneyimim A vitamini göze faydalıdırdan öte değil

Ne güzel bi' sebep.
    Aynen, tam göremediğim bir kaç harfi salladım gibi oldu.
    Doktorlar gözüme mercek koyup da test yaptılar ama sonuc yine ayni.
    İşte insan tedirgin oluyor, doktorlar mı haklı yoksa ben mi haklıyım,doktorlar hakliysa sağlam gozu bozarsam ne yapacagim diye düşünüyor insan.
    Yorumun için teşekkür ederim.

• Özele git. Göz konusunda ciddi fark ediyorlar.

• nirvana08 kullanıcısına yanıt
    İnşallah dediğin gibi gelişme olmuştur.
    Nasıl gözlük kullanmak zor mu?
    Rahat hissediyor musun? Herhangi bir sorun yaşatıyor mu?
    Kusura bakma seni de soru yağmuruna tuttum.

• Belki sinuzitten dolayi olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BohemianRhapsody kullanıcısına yanıt
    Özele gidince de farklı bir şey yapacaklarını düşünmüyorum zaten Aydın gibi bir şehirdeyim şuan, ne kadar özel olsa devletten farkı yoktur bu ildeki özellerin.
    Açıkçası para kaptırmak istemiyorum.
    Ama bu gidişle gideceğim gibi görünüyor ya hayırlısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Psyche of Batman

Özele gidince de farklı bir şey yapacaklarını düşünmüyorum zaten Aydın gibi bir şehirdeyim şuan, ne kadar özel olsa devletten farkı yoktur bu ildeki özellerin.

Bende Niğde'deyim. Dünyagöze felan gkt demiyorum zaten. Oraların muayene ücreti bile uçuk ama normal bir özel hastanenin muayene ücreti gayet uygun oluyor. Bizim burda 20 TL.

• Bende benzer bir durum vardı, gözünde 0.25 astigmat var, gözlük takmana değmez dedi. Sonra bilgisayar kullanıyor musun çok? dedi, evet deyince istersen o zaman bir gözlük yazayım, kitap okurken ve bilgisayar oynarken takarsın dedi ama gerçekten ilk birkaç haftadan sonra takmamaya başladım. Çok gerekli değil. Fark az hissediliyor.
  • doktor sana mi inanacak elektronik cihazlara mi her deliyim diyen deli olsaydi ortalik tımarhane olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: BohemianRhapsody

quote:

Bende Niğde'deyim. Dünyagöze felan gkt demiyorum zaten. Oraların muayene ücreti bile uçuk ama normal bir özel hastanenin muayene ücreti gayet uygun oluyor. Bizim burda 20 TL.

Dünya göz olsa gidebilirim ama buradaki özeli görsen varya...
    Devletten hallice.
    Ortaklarindan biri de devlette goz doktorlugu yapiyor, taniyorum. Ona gitmistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Bende benzer bir durum vardı, gözünde 0.25 astigmat var, gözlük takmana değmez dedi. Sonra bilgisayar kullanıyor musun çok? dedi, evet deyince istersen o zaman bir gözlük yazayım, kitap okurken ve bilgisayar oynarken takarsın dedi ama gerçekten ilk birkaç haftadan sonra takmamaya başladım. Çok gerekli değil. Fark az hissediliyor.

Ben taktığımda rahatlamıştım bayağı.
    Cam gibi görür olmuştum.
    Abi sanki önceden 480p goruyormusum da takinca 720p gormus gibi oldum.

• Doktorun gösterdiği harfleri bulanık görüyorsan bulanık görüyorum de. Bana doktor 0,25 demişti.

• quote:

quote:

Bende benzer bir durum vardı, gözünde 0.25 astigmat var, gözlük takmana değmez dedi. Sonra bilgisayar kullanıyor musun çok? dedi, evet deyince istersen o zaman bir gözlük yazayım, kitap okurken ve bilgisayar oynarken takarsın dedi ama gerçekten ilk birkaç haftadan sonra takmamaya başladım. Çok gerekli değil. Fark az hissediliyor.

Cam gibi görür olmuştum.

Benim 480 den 720 ye değil de 720 den 1080 e gibi oldu, her türlü kaliteli gördüğüm için uğraşmak istemedim. Bir de güneş gözlüğü bile takmayan bir insanımdır, bir türlü gözlüğün varlığını unutamıyorum taktığımda, devamli yüzüme teması, görüş açımda olan kısımları falan dikkatimi dağıtıyor. Bilgisayar mühendisliği okuyorum, bir tek uzun proje gecelerinde takıyorum bir de uzun süre kitap okuyacağım zaman, onun dışında yarardan çok zararmış gibi hissettiriyor.
    Bu arada senin arkadaşın gözlüğüde mi astigmattı? Çünkü astigmat olmayan insanlar 0.25 bile taksa bulanık görüyor, test ettim baya bir kişiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 13 Eylül 2015; 10:11:04 >

• quote:

quote:

quote:

Cam gibi görür olmuştum.

Benim 480 den 720 ye değil de 720 den 1080 e gibi oldu, her türlü kaliteli gördüğüm için uğraşmak istemedim. Bir de güneş gözlüğü bile takmayan bir insanımdır, bir türlü gözlüğün varlığını unutamıyorum taktığımda, devamli yüzüme teması, görüş açımda olan kısımları falan dikkatimi dağıtıyor. Bilgisayar mühendisliği okuyorum, bir tek uzun proje gecelerinde takıyorum bir de uzun süre kitap okuyacağım zaman, onun dışında yarardan çok zararmış gibi hissettiriyor.
    Bu arada senin arkadaşın gözlüğüde mi astigmattı? Çünkü astigmat olmayan insanlar 0.25 bile taksa bulanık görüyor, test ettim baya bir kişiyle.

Astigmat diye hatırlıyorum ben de.
    Ben de gunlük kullanmam zaten sadece kitap okurken, test çözerken bir de yeni gittiğim yerleri gezerken daha iyi, daha net görmek için takarım. Yoksa ne uğraşayım, çok rahatsız edici gibi hissettirdi bana.
    Hafta içi giymeyi düşünüyorum bakalım bu sefer doktor ne diyecek?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Flash

Doktorun gösterdiği harfleri bulanık görüyorsan bulanık görüyorum de. Bana doktor 0,25 demişti.

Kendimi zorlayıp, bir kaç harfi tahminen söylediğim için tespit edemediler dereceyi galiba.
    Bu sefer ne görüyorsam onu diyeceğim.
    Yorumhn için teşekkür ederim.

• Numaran zaten küçük asla gözlük kullanma. Tecrübeyle sabit. Sonrasında gözlüksüz yapamıyorsun çünkü.

• Uzak astigmat var sende

• quote:

Orijinalden alıntı: heymannn

Numaran zaten küçük asla gözlük kullanma. Tecrübeyle sabit. Sonrasında gözlüksüz yapamıyorsun çünkü.

Aynen, numaram küçük. Önceki mesajlarımdan birinde dediğim gibi sadece kitap okurken vb. kullanacağım.
    Gözlüğü pek sevmiyorum zaten günlük hayatta kullanmam, atarım cebime gezerim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.