Şimdi Ara

Buhar Kazanlı Ütünüzün Sesi Rahatsız Edecek Düzeyde mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
16.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Aslında bu soruyu Delonghi VVX 650 konusunda soracaktım (tıklayın), ancak sadece bizde de bulunan o model ile sınırlı bir bilgi paylaşımı olmasını istemediğim için yeni konu açıyorum.

Konuya geri dönersem, yeni Delonghi VVX 650 buhar kazanlı ütü alındı. Modeli kullananlar bilirler, ütünün üzerinde baş parmağınızın geldiği yerde bir tekerlek var; hem yaylı hem de takılı kalabiliyor. Yani geçici kuvvetli buhar çıkışı isterseniz baş parmağınızla ileri itiyorsunuz, bırakınca tekerlek yayı ile geri dönüyor ve buhar püskürtmüyor. Ya da iyice ileri itip takılı bırakırsanız sürekli kuvvetli buhar çıkışı yapıyor.

Gelelim sorularıma :

1) Diğer marka, model buhar kazanlı ütülerde de bu şekilde buhar çıkışını açma & kapama tekerleği (düğmesi) var mı ? Yoksa sürekli olarak buhar çıkışı mı yapıyor ütüleriniz ?

2) Buhar çıkışı açıkken çok fazla ses çıkıyor. Ütüleri ben yapmıyorum ama, 10 dakika o ortamda bulunsam bile rahatsız oluyorum. Uzun süre ütü yapanlar çok rahatsız olurlar gibime geliyor. Sizin kazanlı ütülerinizden de buhar çıkışı esnasında böyle yüksek ses çıkıyor mu ?

Teşekkürler.

• bende tefal protect var ve böyle bir düğme yok

ütüyü yatırıp ütülemeye başladığında buhar çıkmaya başlıyor

dik konumda yada yerinde dururken buhar vs yok(belki bu yüzden ütü meyilli duruyor yerinde)

ve dırrrr diye bi sesde çıkarıyor

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels
    bende tefal protect var ve böyle bir düğme yok

ütüyü yatırıp ütülemeye başladığında buhar çıkmaya başlıyor

dik konumda yada yerinde dururken buhar vs yok(belki bu yüzden ütü meyilli duruyor yerinde)

ve dırrrr diye bi sesde çıkarıyor

Bu çıkan ses, iki oda öteden duyulacak kadar kuvvetli bir ses midir, yoksa ütü yapılan oda dışından bile pek duyulmayan bir ses midir ?

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • Bizde de Delonghi VVX380 Buhar Kazanlı Ütü var ve kardesim onun buhar sesine uyuz oluyor :) ama ütüyü birebir kullanan ve tek seferde 1 saatlik ütü yapan biri olarak ben çıkardığı sesten rahatsız olmuyorum sonuçta buhar veriyor... Açıkcası kendi adıma cevap vermek gerekirse sessiz olsa daha çok huylanırdım, bozukmu ki diye :)

Orjinalden alıntı: CBeLL06
    Bizde de Delonghi VVX380 Buhar Kazanlı Ütü var ve kardesim onun buhar sesine uyuz oluyor :) ama ütüyü birebir kullanan ve tek seferde 1 saatlik ütü yapan biri olarak ben çıkardığı sesten rahatsız olmuyorum sonuçta buhar veriyor... Açıkcası kendi adıma cevap vermek gerekirse sessiz olsa daha çok huylanırdım, bozukmu ki diye :)

Bizdeki VVX650 modeli (buradaki).

Siz 1 saat ütü yaptığınızı söylemişsiniz. Bizdekinin su tankı 1,5 LT (sanıyorum sizdeki 1 LT). Siz 1 saat boyunca "sürekli" kuvvetli buhar çıkışı alabiliyor musunuz ? Bizdeki modelde ütünün üzerinde bir tekerlek var, baş parmak ile ileri itilince kuvvetli buhar veriyor, bırakılınca tekerlek yay ile geri geliyor ve buhar çıkışını kesiyor. Benim izlediğim kadarıyla sık sık su eklemek gerekiyor, üstelik sürekli kuvvetli buhar çıkışı alınmamasına rağmen.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bizdekinin de yay mekanizmas var. Annem yayı en son noktaya getirip hep buhar vererek ütü yapıyor, bense çamaşırın üstünde iken buhar veriyorum. Çamaşırı cevirdikten sonra diğer tarafını ütülemek için tekrar yayı çeviriyorum, bbir noktadan sonra el pratikliği kazanıyor insan :) 1 saat süren son ütü maceramda hiç su koymadım, kesintisiz 1 saat boyunca ütü yaptım. Hatta ütüm bittikten sonra valla bravo 1 saattir ütü yapıyorum hiç suyu bitmedi dedim kendi kendime (zira eski Arçelik ütülerimize sık aralıklarla su eklediğimden ütü yapmak benim için büyük bir işkence idi!)
    Uzun lafın kısası ben Delongi'den cidden çok memnunum hatta çeyizime de evdeki ütümüzden almayı planlıyorum ancak kafama tek takılan nokta sarfettiği enerji. Sanırım kazanlı ütüler diğer ütülere göre daha çok enerji tüketiyor. Ee haliyle bu da elektriğe zam üstüne zam gelen ülkemiz için pek de yadsınabilir bir özellik sayılmaz :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevap için teşekkür ederim. Sırf meraktan kılavuzunu okuyup ben de deneme yapacağım.
  • Ütü ile son zamanlarda başıma gelen bir sorunu paylaşmak istedim: Eskisi gibi buhar vermiyor artık :( Ses var görüntü yok derler ya o hesap... Bir tıkanıklık mı oluştu sanırım; ancak daha 6 aydan böyle bir sorun çıkınca tedirgin oldum. Bir tane de çeyizime alacaktım; ancak vazgeçtim

Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı... Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam edeceksiniz ve mutlaka başarılı olacaksınız.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK...
  • Bu ütülerde kazanın patlama tehlikesi var mı acaba çok korkarım buhardan
    quote:

Orjinalden alıntı: technicmen

Kireclenme yapıp tıkanmıstır. Kullanım klavuzunda nasıl temizleyeceginiz yazar. Oraya bakarak temizlemesini yapabilirsiniz.
  • Bende bu gün tefal in buhar kazanlısını aldım gelip eve test ettim. yoğun buhar için tutma yerinin altında mandal var basınca basınçlı buhar veriyor. ancak haznede buhar bittiğinde sinir bozucu bir sesle (dırrrr diye)
    yeniden buhar üretiyor. Önce arızalı zannettim ama sizlerden de gelen bu bilgiler ışığında anladımki bunlar böyle ses çıkarıyor, ama hiç hoşuma gitmedi açıkçası ses çıkarması böyle.

sonuçta çok yüksek basınçla buhar üretiyor

bu biyerden fire verecek yani

• Teknik olarak ütü esnasında su ilavesi yapılabilen kazanlarda, suyu depodan buhar üreten yere çeken motordan kaynaklanan bir sesmiş bu. Su ilave edilemeyenlerde yokmuş, çünki onlarda suyu aktarmaya gerek yok su haznesi aynı zamanda buharın üretildiği yer.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.