okumanız rahat olsun diye satır satır ayırarak yazacağım. gerçekten böyleleri yüzünden ilandan çekmeyi düşünüyorum aracı. 1 - sabah bir müşteri aradı ve arabayla ilgilendiğini söyledi. bende eyvallah dedim gel bak. adam geldi aracın yanına. dıştan inceledi, motoru inceledi tamam dedi. test sürüşü yapalım. bende olur dedim, aracı dene. beğenirsen al. 2 - aracı denemeye çıktık, sürüş haddinden fazla sürmeye başladı. artık dedim geri dönelim. biraz daha deniyim dedi bastıkça basıyor. ara yollara dikkat etmiyor, uçak gibi gidiyor. birine çarpsa başa bela. daha araç benım ustumde. en sonunda test sürüşünü bitirttik zorla. toplam 40 km test turu yapmış oldu. 3 - ondan sonra motorcu ustama gösterecem dedi. iyi dedim göster, onay verirse alırsın dedim. 3 tane motorcu ustası gezdi. üçünden de onay aldı. kendisi biraz kusur bulmaya çalışıyodu ama ustalar aracı alabilirsin dedi. 4 - sonra pazarlığımızı yaptık fiyatta sen şu ben bu derken anlaştık bi yerde. sonra notere yola çıktık. nobetcı notere geldik sıra çok. sıra aldık bekliyoruz. sonra güvenli ödeme için parayı at sisteme dediğimde adam "abi bende para yok, başka nasıl yapabiliriz dedi" bunu diyince öyle mal gibi baktım kaldım. abi dedim paran yok niye araba almaya geliyosun, vaktımı caldın 3 saattır geziyoz yollarda dedim. başka şekilde hallederiz güvenli ödeme vs boşver dedi. abi dedim bırak kalsın ben vazgeçtim. 5 - yarın bida geliyim , para ayarlarım dedi. he he dedim geçtim yarın arar büyük ihtimalle açmıcam telefonu. - - yani kısaca, salak gibi gezdirdik adamı. cebimizden benzin parası gitmiş oldu. siz siz olun alıcılara dikkat edin. valla arabayı satmaktan soğudum. 6 - iki gün önce birisi almaya geldiğinde, al satçı olduğu söylemişti. arabanın parasından ; arabayı alırken ki yaptıracağı sigorta ücretini, noter masraflarını, sarı siteye ilan koyarken ödeyeceği 2009 TL'yi benim ödememi söylemişti. sebebini sorduk beyfendiye "ekmek yiycem ben bu arabadan" dedi. valla ne garip adamlar var vallahi billahi. |
Bildirim