Şimdi Ara

Bu yapay zeka da bir alem. Durum ciddi mi anlayamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: m f i Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Dünyada bir üçüncü dünya savaşı beklemeli miyiz, sanki bir kaos ortamı var" dedim. Pembe gözlüklü, iyimser bir tablo çizdi. Sonra da dedim ki "Almanya 10 günlük gıda stoklayın diyordu geçenlerde". Bu defa da "bu uyarıyı ciddiye almalıyız" anlamına gelecek bir şeyler söyledi. Ben de dedim ki, "demin iyimser bakıyordun, şimdi karamsar oldun". ""Tedbiri elden bırakmamalı ve iyimser bakış açısıyla birlikte, gerçekçi yaklaşım arasında bir denge kurmalıyız" dedi.

Yani biz sıkıştırıp araştırtmadıkça, gelişigüzel ve tek kaynaktan buluşturduğu bir bilgiyi önümüze seriyor.

Bu arada Almanya incelemesinden sonra işi ciddiye alması dikkatimi çekti. Almanya geçmiş dünya savaşı nedeniyle ve disiplinli bir millet olması nedeniyle mi işi fazla ciddiye alıyor yoksa bilemediğimiz kritik durumlar mı söz konusu acaba?

• llmler hayır deme konusunda zaıyftır hocam. işin almanya dedikten sonra ciddleşmesiyle alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonbalıklı -- 3 Kasım 2025; 22:39:2 >

• Yapay zeka düşünemiyor, düşünüyormuş gibi yapıyor. İnternette bulduğu mevcut yorumları kendi yorumuymuş gibi sunuyor. Zaten Ben de neymiş lan bu eyay deyip bikaç soru sordum, tabiki üstün zekam karşısında anında çuvalladı. Tartışmalı konuları sorduğunda bu konu tartışmalıdır diyor, kesin olan bilgileriyse kesin bilgi olarak sunuyor. İnteraktif bir ansiklopediden çok da farkı yok. Ütopik olabilir ama yapay zekanın sıradan insanların kullanımına sunulması bende veri topladığı endişesi uyandırıyor, yani aslında yapay zeka şu anda biz insanların çapını ölçüyor. Artık sorular google yerine yapay zekaya soruluyor.

• Yukarıda header kısmı kayık bir index.php dosyasının, css stylesheet'inde, gereksiz bir padding oldugunu bile göremeyip, saçma sapan css kodları eklediğinde, bu programların, yapay zeka değil, yapay geri zeka olduklarını anlamıstım. Sadece fazladan bir padding vardı orada. Yani birkaç saniye göz at, browser'dan bir inspect et, hemen görürsün. Bu kadar kolay bir mevzu ve bu kadar basit sebep, bunu göremiyor. Saçma sapan başka sebepler düsünüyor. Hatta html kodlarıyla oynuyor.

Bunun sebebi, bu yazılımlar, mevcut şablonlardan araklayarak üretiyorlar. Eğer ki, ondan bir program kodu istersen, tıpkı bir yerden paste ediyormuş gibi düzgün verecektir ve iyi tarif ettiysen muhtemelen çalısır ama debug etmesini istersen, zeka olmadığı icin debug edemeyecektir. Iste verdiğin kodu inceleme ve düzeltme konusunda, başarısız olma sebebi de tam olarak bu. Yani PHP ve hatta HTML CSS gibi basit seylerde bile akıl yürütemiyor.

O yüzden bunu şöyle kullanıyorum, ne yapmak istiyorsam, onu istiyorum, sonra verdiği kodu kendim adam edip kullanıyorum. Bu da bana hız kazandırıyor. Hatta bunun Visual Studio Code ile entegre versiyonları falan var iste biliyorsun, özellikle web programlamada böyle frontend tasarlarken template kullanmak yerine artık buna ürettiriyorum. Yani biraz özgün şeyler istersem, front ameleliğine giremem cünkü.

Fakat bunda zeka yok. Sadece gelismis bir copy paste kod araklama sistemi olarak düsünebiliriz.

Böyle seyleri ciddiye almayın zeka konusunda en ufak bir sey yok. Gençleri ve bilgisiz insanları "möhtesem araç, zeki" seklinde kandırıyorlar.

@AREryilmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Kasım 2025; 12:30:49 >

• işler Türkiye'de ters gidince islamci yalanlarından: "evroba bizi gısganıyyı"

işler Avrupa'da ters gidince batılı solcu liberal yalanlarından : "ruzya bizi işgal ideceh , fıyatlar o yözden bahalı. bize oy veren zolcu gezim zakın bize gızmayın! fiyatları amerıgadan gaz aldıhımızda değül, ruzya zaldıracak oldüğünden yökseltihih"

@gun

neden batı ve bizdeki islamcı tiradları yalan konusunda benzer eksende hareket ediyor?

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.