|
|

|
|
Optisyenlik, göz sağlığı ve görme bozuklukları konusunda eğitim veren bir sağlık mesleğidir. Optisyenler, gözlük ve kontakt lensler gibi optik cihazların reçetelenmesi, takılması ve bakımından sorumludur.
Türkiye'de optisyenlik eğitimi üniversitelerin sağlık bilimleri fakültelerinde verilmektedir. Ancak açıköğretim sistemi ile optisyenlik eğitimi veren herhangi bir üniversite bulunmamaktadır.
Optisyenlik bölümü açıktan okunmadığı için bu mesleği icra etmek isteyen kişilerin üniversitelerin örgün eğitim programlarına başvurmaları gerekmektedir. Örgün eğitim programlarının süresi genellikle 4 yıldır.
Optisyenlik mesleğine ilgi duyan kişiler, üniversitelerin sınavlarına girerek optisyenlik bölümlerine yerleşebilirler. Bu bölümlerden mezun olduktan sonra Sağlık Bakanlığı'ndan optisyenlik ruhsatı alarak mesleklerini icra edebilirler.
|
|
|Gigabyte GA - X48 DS |Intel Core 2 Quad Q9650@4050 Mhz |4x2 GB DDR2 1066 MHz OCZ Platinum |Asus GTX580@GPU: 900 Mhz, Memory: 2200 Mhz |2x200 GB OCZ Vertex LE (RAID0) + 2 x 2 TB Samsung HD203WI + 2x1,5 TB Seagate ST31500341AS |LG GH22NS40 22x8x16x DVD-RW |Creative Audigy 2Zs (Daniel K Mod Driver) |Creative Megaworks THX 550|Cooler Master RC690 |Silverstone Strider 750w ST75F |22" BENQ E2200HD LCD 2 ms|US Robotics USR 9107|16 Mbps ADSL |Windows 7 64 Bit Ultimate
PENTAX k-5 SMC Pentax-F 50mm f/1.7 | SMC Pentax-FA* 300mm f/4.5 ED Tamron SP AF 90mm f/2.8 Di Macro | Tamron AF 24-135mm f/3.5-5.6 SP AD Aspherical | Tamron AF 28-75mm f/2.8 SP XR Di LD Aspherical Kenko Pz-AF 1.5x Teleplus SHQ Auto-Focus Teleconverter | Raynox DCR-250 Super Macro Conversion Lens | Sigma EM-140 DG Macro Ring Flash | Lowepro SlingShot 202 AW |
|
|
|