Şimdi Ara

Bu vücuttan bir şey olur mu? [Postür][40 yaş]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu vücuttan bir şey olur mu? [Postür][40 yaş]https://store.donanimhaber.com/1a/00/48/1a0048529b43f88b2bae4b5f9ea1b136.jpg
    Yaş:40
    Boy:184 cm
    Kilo:97

    Herhangi bir sağlık problemim yok. Yediklerime, içtiklerime dikkat etmeye çalışıyorum. Yağlardan biraz daha kurtulmak ve az da olsa hacim kazanmak gibi bir niyetim var. Bunun için spora başlamayı düşünüyorum ve bir spor salonuna gittim. En yakın spor salonu maalesef mezbahadan bozma Kiev otobüsü gibiydi ve sahibi supplement satmak için her türlü yalanı söyleyecek kapasitede biriymiş gibi göründü gözüme. Amacım gıda takviyesi kullanmadan doğal olarak beslenerek yağları yakmak ve kas artışı sağlamak. Bu konuda hiç bir menfaat gütmeyen, bir şey satmaya çalışmayan ve bu işi bilen birilerinden fikir ve yardım talep ediyorum. Bana bir beslenme düzeni ya da başlangıç aşamasında aletlerde hangi hareketleri kaç kere yapmam gerektiğini yazacak birilerinden cevap bekliyorum. Teşekkürler.







  • Herkes girip temel hareketleri önerecektir.
    Squat, bench press, row, pullup, dips, deadlift...
    Bunların olduğu bir klasik fullbody programı (2 ye bölünmüş hali uzun sürmez) yapabilirsiniz.

    Formlarını doğru öğrenipte küçük küçük ağırlık artışları yaparsınız buda yaklaşık 2-3 ay sonra bu hareketleri daha etkin yapmanız demektir.

    Beslenme konusunda pek bilgim yok ama meşrubat ve tatlı komple hayatınızdan çıkarabilirsiniz ya da çok nadir yersiniz en büyük etki burdan gelir. Ekmeği azaltmak ya da kesmek sonraki iş önce sporda istikrar kazanın.
  • 40 yasinda, 50 yasinda da vucudu duzeltmek mumkun. Ama akilli calismak ve beslemek lazim. Ben detayli yazabilirim ama uygulabileceginden emin degilim. Hirs vasa, uygular yaparsin, sonucta 20kg fazlan var. Ne kadar fit olmak istiyorsun? Yani bu arzunun kuvveti ne seviyededir?

    Bu adam kadar istiyor musun?

    https://forum.donanimhaber.com/4-ayda-41-kilo-verdim-artik-amac-temiz-hacim--121584437#121584437

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:


    @ihtiyarjedi
    Herkes girip temel hareketleri önerecektir.
    Squat, bench press, row, pullup, dips, deadlift...
    Bunların olduğu bir klasik fullbody programı (2 ye bölünmüş hali uzun sürmez) yapabilirsiniz.

    Formlarını doğru öğrenipte küçük küçük ağırlık artışları yaparsınız buda yaklaşık 2-3 ay sonra bu hareketleri daha etkin yapmanız demektir.

    Beslenme konusunda pek bilgim yok ama meşrubat ve tatlı komple hayatınızdan çıkarabilirsiniz ya da çok nadir yersiniz en büyük etki burdan gelir. Ekmeği azaltmak ya da kesmek sonraki iş önce sporda istikrar kazanın.


    Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Şeker, meşrubat ve ekmek yaklaşık 2 senedir hayatımda değil. Cumartesi günleri yaptığım cheat meal hariç tabii =) Doğru bir program bulursam, aklıma yatarsa hemen başlarım. Amacım başlıkta da yazdığı gibi postür düzeltmek, yağlardan kurtulup yapabildiğim ölçüde kas artışı sağlamak. Bu konuda sanırım hareketleri kendim seçip, kendim program yapmam gerekecek ya da spor salonu sahibine istemsizce teslim olacağım.

    quote:


    Alx
    40 yasinda, 50 yasinda da vucudu duzeltmek mumkun. Ama akilli calismak ve beslemek lazim. Ben detayli yazabilirim ama uygulabileceginden emin degilim. Hirs vasa, uygular yaparsin, sonucta 20kg fazlan var. Ne kadar fit olmak istiyorsun? Yani bu arzunun kuvveti ne seviyededir?

    Bu adam kadar istiyor musun?


    Hırs benim göbek adım =) 36 yaşımda 20 senedir içtiğim ve son dönemde 3 paket gibi bir kullanım oranındayken sigarayı bıraktım. Yaklaşık 2 senedir kendi yemek düzenim ile sigarayı da bırakmış olmanın etkisiyle çıktığım yaklaşık 120 kilodan doksan küsürlü kilolara düştüm. Zaten 2 senedir spor yapıyorum ama bu yaptığım spor ile kalori yakmak mümkün değil =) Günde 2 öğün yemek yiyorum, öğlen öğününü atlıyorum. Sabah 2 yumurta, yulaf kepeği, keten toğumu, chia, muz, zeytin ve omega 3 1200 mg, multivitamin, q10 100 mg alıyorum. Öğlen goji, ceviz, çiğ badem, çiğ fındık, yer fıstığı ile geçiştirip akşam turp, havuç, domates, salatalık, brokoli, yarım avokado, 2 sap kuşkonmaz, zeytin ve zeytin yağı ile yaptığım salatanın yanında yaklaşık 350-400 gram tavuk göğsü, arada ton balığı ve kırmızı et tüketiyorum. İçtiğim çayların muhteviyatı da mate ve yeşil çay. Yeme içme konusunda oldukça disiplinliyim. Sadece kilo vermek ya da kilo almamak için beslendiğimin bilincindeyim. Fitness ya da VG hayatına giriş yaptığımda yazılan beslenme ya da antreman programına uyacağımdan eminim. Ayrıca verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim. (örnek verdiğiniz arkadaşın fiziği gibi olabilir ama ben daha iyisini yapabilirmişim gibi geliyor =) Omuzları biraz daha geliştirmek isterim mesela, şu an da yaptığım sporada faydası olur kanaatindeyim.)




  • Güç ve fitness Yankı Tansu var onu sosyal medyada takip edebilirsiniz. Sizden bir 4 5 yaş büyük. Sizin sorunlarınızı anca o anlar. Böylrside daha sağlıklı olur. Onun dışında ağırsağlam var. Youtubede egzersiz rehberinde ana hareketleri çok iyi anlatıyor kesin onuda izleyin. Ama o çok genç sizin halinizden anlamayabilir Yankı Tansu sizin için daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında +40 kilo vermiş biri olarak size birkaç tavsiye verebilirim. Yaptığım hataları sizde yapmayın diye. Çok kısa vadede vericem diye kendinizi sartlamayin ayda +10 kilo gibi. ben günde 700,800 kalori alıyordum. Bazen dahada az. Günde 2 saat yürüyordum. İki günde bir ağırlık çalışıyordum. 2 saate yakında ağırlık antremani sürüyordu ( tam bir brosplit) şuan geriye dönüp bakıyorum ben nasıl hayla hayattayim? O kadar düşük kaloriyle sen git 2 saat yürü 2 saat te ağırlık çalış. Bilmiyorum müthiş bir iradeye sahip olmuştum ama yinede abartmistim yanlisti. Benim diyetim boyunca yürüyüşlerim hep çok uzun oldu. Agirlik çalışmaları yetersiz şiddete, gereksiz hacme sahipti.

    Beslenmemde hep rezalet seviyede. Maks 800 kalori. Ayda +10 kilo toplamda 40 kilo verdim. Kilo verdim ama yaptığım ağırlık antremanlarndan verim alamadım. Kilo vermek için gözünü hırs burumustu ne beslenmenin ne antremanin hakkını veremedim( pert oluyordum ama sadece pert olana kadar çalışmak antremanin hakkını vermek değildir) kilo vermiş halim çok zayif çelimsiz gucsuz bir vücut oldu açıkçası. Eskiden kiloluyum diye barfiks çekemiyordum şimdi cekebilrim dedim asıldım barfikse koca bir sifir çektim evet sıfır. Sonra gittim Bench press te rekor denedim 40 kilonun altında kaldim evet 40 kilo bir kere kaldıramadim. 4 ay ağırlık çalışan biri için sıfır barfiks, 40 kilo bench i kaldıramamak.. O günden sonra beslenmeye dikkat etmeye başladım. Kalori , protein alımı . En azından yeterli proteini aldım yemeği çok yesemde bu guclenebilmek için gerekli. Açıkçasi kaloriden hiç kismadim fazla fazla yedim. Zorda olsa durumu toparladım. Dirty bulk denilen tarzda beslendim. Yani hızlı kilo vermeyin benim gibi zayiflarsiniz ama vücutta ne kas kalır nede güç. Ağırlık çalışmaları çok şiddetli olsun ama kısa olsun 40,45 dk maksimum bir saat. Kardio yaparsanız abarmadan yapin. Günlük ihtiyacınız olan kalori miktarını bulun 500 ile 1000 arası açık oluşturun. En fazla 1000 yani haftada yarım kilo ila bir kilo arasında verin fazlası hiçbir işe yaramaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterkame -- 12 Ekim 2017; 17:49:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: semavi7

    Güç ve fitness Yankı Tansu var onu sosyal medyada takip edebilirsiniz. Sizden bir 4 5 yaş büyük. Sizin sorunlarınızı anca o anlar. Böylrside daha sağlıklı olur. Onun dışında ağırsağlam var. Youtubede egzersiz rehberinde ana hareketleri çok iyi anlatıyor kesin onuda izleyin. Ama o çok genç sizin halinizden anlamayabilir Yankı Tansu sizin için daha iyi.

    Yanıtınız için teşekkür ederim. Takip etmeye ve videoları izlemeye başladım. Savaş Cebeci'nin de kiloya oranla tavsiye ettiği beslenme programını izledim, sanırım bir tavsiye alamazsam onun beslenme programını yapacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

    Zamanında +40 kilo vermiş biri olarak size birkaç tavsiye verebilirim. Yaptığım hataları sizde yapmayın diye. Çok kısa vadede vericem diye kendinizi sartlamayin ayda +10 kilo gibi. ben günde 700,800 kalori alıyordum. Bazen dahada az. Günde 2 saat yürüyordum. İki günde bir ağırlık çalışıyordum. 2 saate yakında ağırlık antremani sürüyordu ( tam bir brosplit) şuan geriye dönüp bakıyorum ben nasıl hayla hayattayim? O kadar düşük kaloriyle sen git 2 saat yürü 2 saat te ağırlık çalış. Bilmiyorum müthiş bir iradeye sahip olmuştum ama yinede abartmistim yanlisti. Benim diyetim boyunca yürüyüşlerim hep çok uzun oldu. Agirlik çalışmaları yetersiz şiddete, gereksiz hacme sahipti.

    Beslenmemde hep rezalet seviyede. Maks 800 kalori. Ayda +10 kilo toplamda 40 kilo verdim. Kilo verdim ama yaptığım ağırlık antremanlarndan verim alamadım. Kilo vermek için gözünü hırs burumustu ne beslenmenin ne antremanin hakkını veremedim( pert oluyordum ama sadece pert olana kadar çalışmak antremanin hakkını vermek değildir) kilo vermiş halim çok zayif çelimsiz gucsuz bir vücut oldu açıkçası. Eskiden kiloluyum diye barfiks çekemiyordum şimdi cekebilrim dedim asıldım barfikse koca bir sifir çektim evet sıfır. Sonra gittim Bench press te rekor denedim 40 kilonun altında kaldim evet 40 kilo bir kere kaldıramadim. 4 ay ağırlık çalışan biri için sıfır barfiks, 40 kilo bench i kaldıramamak.. O günden sonra beslenmeye dikkat etmeye başladım. Kalori , protein alımı . En azından yeterli proteini aldım yemeği çok yesemde bu guclenebilmek için gerekli. Açıkçasi kaloriden hiç kismadim fazla fazla yedim. Zorda olsa durumu toparladım. Dirty bulk denilen tarzda beslendim. Yani hızlı kilo vermeyin benim gibi zayiflarsiniz ama vücutta ne kas kalır nede güç. Ağırlık çalışmaları çok şiddetli olsun ama kısa olsun 40,45 dk maksimum bir saat. Kardio yaparsanız abarmadan yapin. Günlük ihtiyacınız olan kalori miktarını bulun 500 ile 1000 arası açık oluşturun. En fazla 1000 yani haftada yarım kilo ila bir kilo arasında verin fazlası hiçbir işe yaramaz.

    Tecrübelerinizi paylaştığınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Okuyana ve anlayabilene çok dersler anlattıklarınızda.




  • hasseARF kullanıcısına yanıt
    Cok yogun oldugum icin yazamadim. Ne yapman gerektigini detayli olarak yazacagim, tabi dinlersen. Seni dergi kapak mankeni yapariz . Zaman buldukca ipuclari paylasmaya calisirim, aklimda senin icin toparladim bircok sey var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alx kullanıcısına yanıt
    İlginiz için çok teşekkür ederim. Dergi kapak mankeni olmak için epey geç kaldığımın farkındayım =) Az biraz yağlardan kurtulup az biraz da kas kütlesi olursa kâfi benim için =)Paylaşımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasseARF

    İlginiz için çok teşekkür ederim. Dergi kapak mankeni olmak için epey geç kaldığımın farkındayım =) Az biraz yağlardan kurtulup az biraz da kas kütlesi olursa kâfi benim için =)Paylaşımlarınızı bekliyorum.

    Simdiden soyleyeyim, hem yagdan kurtulayim, hem kas yapayim, hem kondisyonum iyi olsun, hem maraton kosayim gibi planin varsa bil ki oyle bir dunya yok. Hedefimiz net, 22kg vermen gerekiyor. Bu kolay bir sey degil, ozellikle ilk 3-4 hafta sonra. Ilk haftalarda 0,6-0,7kg verip sonra bu orani 0,5kg/haftada sabitleyecegiz. Yaklasik 10 ay seni bekler, umarim iraden hazirdir. Hicbir sorumlulik kabul etmiyorum, verdigim bilgiler bilgi amaclidir.

    Baslamadan once bazi bilgilere ihtiyacim var. Yas boy kilo basta yazdin, yag orani da belli. Asagidakileri cevaplarsan devam edebiliriz.

    - Tansiyon ne durumda, dinlenirken ve yemekten en az 3-4 saat sonra olcup bilgi ver.

    - Ortalama nabiz hizi, dinlenirken ve yemekten 3-4 saat sonra olcup bilgi ver.

    - Yatili pozisyonda 3-5dk uzanip nabzini olc, sonra kalkip 15 saniye bekle ve tekrar olc. Ikisinin de bilgisini burada paylas.

    - Kac gun salona gidebilirsin?

    - Salonda sauna var mi?

    - Salonda havuz var mi?

    - Salonda direnc lastigi var mi? Yoksa alman gerekecek.

    - Snav cekebiliyor musun?

    - Gunluk aktiviten ne durumda? Ofis calisani misin?

    - Alerji var mi?

    - Sakatlik var mi? Bel ve benzer agrilar dahil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hiç bir zaman geç değil.

    Bilgi varsa hedefler daha da kısalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alx


    quote:

    Orijinalden alıntı: hasseARF

    İlginiz için çok teşekkür ederim. Dergi kapak mankeni olmak için epey geç kaldığımın farkındayım =) Az biraz yağlardan kurtulup az biraz da kas kütlesi olursa kâfi benim için =)Paylaşımlarınızı bekliyorum.

    Simdiden soyleyeyim, hem yagdan kurtulayim, hem kas yapayim, hem kondisyonum iyi olsun, hem maraton kosayim gibi planin varsa bil ki oyle bir dunya yok. Hedefimiz net, 22kg vermen gerekiyor. Bu kolay bir sey degil, ozellikle ilk 3-4 hafta sonra. Ilk haftalarda 0,6-0,7kg verip sonra bu orani 0,5kg/haftada sabitleyecegiz. Yaklasik 10 ay seni bekler, umarim iraden hazirdir. Hicbir sorumlulik kabul etmiyorum, verdigim bilgiler bilgi amaclidir.

    Baslamadan once bazi bilgilere ihtiyacim var. Yas boy kilo basta yazdin, yag orani da belli. Asagidakileri cevaplarsan devam edebiliriz.

    - Tansiyon ne durumda, dinlenirken ve yemekten en az 3-4 saat sonra olcup bilgi ver.

    - Ortalama nabiz hizi, dinlenirken ve yemekten 3-4 saat sonra olcup bilgi ver.

    - Yatili pozisyonda 3-5dk uzanip nabzini olc, sonra kalkip 15 saniye bekle ve tekrar olc. Ikisinin de bilgisini burada paylas.

    - Kac gun salona gidebilirsin?

    - Salonda sauna var mi?

    - Salonda havuz var mi?

    - Salonda direnc lastigi var mi? Yoksa alman gerekecek.

    - Snav cekebiliyor musun?

    - Gunluk aktiviten ne durumda? Ofis calisani misin?

    - Alerji var mi?

    - Sakatlik var mi? Bel ve benzer agrilar dahil.



    Baştan da dediğim gibi beklentilerim çok yüksek değil, belirli tarih aralıkları ile değil, hayatımın sonuna kadar spor yapmayı düşünüyorum. İrademe bu konuda güveniyorum =) Sorumluluk sizde değil, bende.

    Sorduğunuz sorulara cavabım;
    - Tansiyon ne durumda, dinlenirken ve yemekten en az 3-4 saat sonra olcup bilgi ver.
    + 130 79 / 123 80
    - Ortalama nabiz hizi, dinlenirken ve yemekten 3-4 saat sonra olcup bilgi ver.
    + 73 / 87
    - Yatili pozisyonda 3-5dk uzanip nabzini olc, sonra kalkip 15 saniye bekle ve tekrar olc. Ikisinin de bilgisini burada paylas.
    + 123 76 62 / 133 83 64
    - Kac gun salona gidebilirsin?
    + Cumartesi, Pazar ve haftaiçi 1 gün.
    - Salonda sauna var mi?
    + Yok
    - Salonda havuz var mi?
    + Yok
    - Salonda direnc lastigi var mi? Yoksa alman gerekecek.
    + Zannetmiyorum, tedarik ederim.
    - Snav cekebiliyor musun?
    + Evet (10 tane zorlanmadan çektim)
    - Gunluk aktiviten ne durumda? Ofis calisani misin?
    + Günlük standart yok maalesef, bir gün çok yoğunken bir gün hareketsiz geçebiliyor.(Masa başı çalışanı değilim, dışarıya çıkıp yürüyorum, toplu taşıma araçları kullanıyorum.)
    - Alerji var mi?
    + Yiyeceklere olan alerjiyi kastediyorsanız yok. İlaçlarda penisiline karşı alerjim var.
    - Sakatlik var mi? Bel ve benzer agrilar dahil.
    + Sol dizimde üçüncü evre menisküs yırtığı var. Onun dışında okçuluk sporu yaptığım için antreman sonrası az da olsa omuz ve sırt ağrısı oluyor ama rahatsız edecek derecede değil. Bar ile latissimus dorsi çalışıyorum yaklaşık 40 lbs ile.
    Bu vücuttan bir şey olur mu? [Postür][40 yaş]




  • Ben geldim.

    Baslayalim. Her seyden once beslenme.

    Verdigim bilgilere gore gunluk 2500-2600 kalori harcaycaksin fibi duruyor. Haftada 6 gun 1900 kalori, hafta sonu bir gun 2500 kalori tuketeceksin. Hesapla ugrasma diye ornek diyet asagidaki gibi olacak.

    Salona gitmedigin gunler:

    1950 kalori, 170gr protein, 65gr yag, 170gr karb.

    Kahvalti, 7-8 arasi.

    Birer 100-120grlik salatalik, domates, kirmizi biber, havuc, 4 tane tum yumurta, 6 tane yumurta beyazi, 1 tane orta boy muz. Tum yumurtalar organik olsa iyi olur, beyazlar ucuzlardan olabilir, hepsi Large boy.

    Ogle yemegi, 12-13 arasi.

    Birer tane 100-120grlik salatalik, domates, kirmizi biber, havuc, turp, 10 adet badem, 100gr suzulmus yagli ton balik (toptancilarda pinar 160gr/104 suzme 5tl), 1 tane 150-200gr meyve, armut mesela.

    Ara ogun, 16-17 arasi

    1 orta boy elma.

    Aksam yemegi, 20-21 arasi.

    En buyuk ve doyurucu ogun olacak. Kolay uyumani saglayacaktir. 50gr (haslanmamis) karabugday/kinoa/kepekli pirinc (15dk civarinda az suda haslanacak, mama kivaminda ve ekmek yerinde yenilecek), 250gr tavuk gogusu, sote, kizartma, haslama, ne seviyorsan. Lor peynir (az yagli, 100gr’da 2-6 gr yag olan), tahsildaroglu olabiilir - 100gr. Organik yogurt - 100gr (lor peynir ile karistirilacak), 10gr ceviz, cesitli sebze buharda haslama - brokoli, karnibahar, bruksel lahanasi, pirasa, kereviz, ispanak. Hepsinden azar azar. Az tuzlu ve zeytin yagli olabilir.



    Antreman gunlerindw daha cok karbonhidrata ihtiyac olacagi icin yag 50gr olacak ve karb 205gr olacak. Detaylarini sonra yazarim. Hafta sonu bir aksam 320gr karb yiyeceksin, bu leptin seviyesini artiracak ve genel moral, modunu ve gucunu iyi yapacak. Simdilik bu diyeti incele. Sonrasinda tartisiriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir zamanlar benim açtığım başlık gibi :D

    Disiplinle her şey oluyor...


    https://forum.donanimhaber.com/bu-bedenden-yol-olurmu--73003657
  • Cevap yorum gelmedigine gore istek bitmis . Daha antremana bile gelmedik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tzadkiel T kullanıcısına yanıt
    Son durum nedir hocam six packleri dizdiniz mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.