Arkadaşlar, HbA1c 6.3, açlık kan şekerim ise 140 çıktı ve bana diyabet teşhisi koyuldu. Ben şimdi ömür boyu diyet mi yapacağım? Aranızda tip 2 diyabetliler var mı? Obezim, eğer kilo verirsem geçme ihtimali var mı? |
Diyabet (tip 2) yani şeker hastalığı hakkında yardımcı olur musunuz?

-
-
tip2 diyabet diye bir şey yoktur fazla kilo vardır. hba dediğini 5'in altına ve 140'ı 120'nin altına indirmen lazım. bunun için kilo vermen lazım. ister diyet yap ister spor yap ister yağmur dansına çık senin bileceğin iş. sağlıksız beslendiğin için insülin direncin var, insülin direncin olduğu için kilo alıyorsun, kilolu olduğun için insülin direncin var ve kurtulmanın tek yolu kilo vermek ama insülin direncin olduğu için kilo veremezsin. bu nasıl bir saçmalık diyeceksin öyle. bu bir kısır döngü o yüzden şekeri abur cuburu kesip hareket etmeni tavsiye ederim. ben 2016 sonlarında sigarayı bırakıp 10 15 kilo alınca diyetisyene gittim 6 ay diyet diye korktuğun şeyi yaptım ve bir kilo veremedim. aç kalmak da çözüm değil ya da aç kalacaksan aralıklı oruç dedikleri akşam 18'den sabah altıya aç kalman lazım hepsini denedik sonra lanet olsun adamım dedim şekerle beslenmeye başladım su gibi red bull falan içtim 135 kilo oldum. sonra bir cilt problemi için ki miden bulanmazsa onu da söyleyeyim koltuk altlarımda solucan gibi çıkıntılar oldu insülin direncinden. doktor dedi bunu severek içecen. bir baktım matofin. bunu 2017'de de vermişlerdi ama içmemiştim çünkü fena ishal yapmıştı ki herkeste yaparmış alışana kadar. max iki sene oldu ve diyet miyet yapmadığım halde iki hafta önce baktırdım 3 aylık şeker ortalaması yani hba1 dediğin 4.5 çıktı ve benim zaten açlık şeker 100 civarı çıkar. 118 kilo oldum. bu sefer de dediler sen tip2 şeker hastası değilsin ki neden bu bir ilaç daha var içinde şeker ilacı da olan bunu neden içmek istiyorsun? tabi diyet yapmıyorum derken abur cuburu kendi isteğimle bıraktım yakın zamanda ama özellikle spor yapmakla uğraşmıyorum. iş yüzünden yeteri kadar hareket ettiğimi düşünüyorum.
şimdi bu yukarıdaki hey dostum başımdan geçti çok bilgili çok yardımseverim biraz güvenini kazanabilmişimdir umarım? saçmalığından sonra yapman gerekenler:
1-abur cubur özellikle şekeri kes.
2-matofin grubu ya da diğer ilaçlı gruptan olan ilaçtan yan etkisi ne olursa olsun doktora yazdırıp kullan
3-hareket et.
4-diyet demek marul yiyip durmak demek değildir.öyleyse bile denedim işe yaramıyor
5-evet hayat boyu dikkat etmen lazım biraz boşlarsan tekrar kilo alırsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 11 Kasım 2022; 6:41:18 >
Benzer içerikler
- tibia üst uç kırığı yaşayanlar
- laroxyl 10 mg kullananların yorumları
- her gün balık yemek zararlı mı
- bursa diş hastanesi en iyi doktor
- otrivine iliadin farkı
- ilaç içtikten sonra uyunur mu
- en iyi termos markaları
- parmakla tansiyon ölçme
- en iyi tansiyon aleti
- tarantula logoplex insanda kullanımı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X