Şimdi Ara

Bu sisteme bu psu fazla mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rx 570 oc
    Ryzen 1500x
    Ddr4 8 gb 2400mhz
    1 tb 7200rpm hdd
    B350m gaming pro anakart
    Corsair champ spec kasa 600w 80+ psu

Eğer fazla ise kasa-psu / kasa+psu (vatandan) önerirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangalsucuk -- 26 Nisan 2017; 15:59:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O 600W psu en uyduruk olanlardan. 440TL'ye Gerçekten Kaliteli 600W psu alınır ancak. Ancak sistem için uygun duruyor. İleride 3-4 sene sonra daha fazla güç tüketen bir parça ekleyecek olursanız psu'yu da güncellemeniz iyi olur.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    500w az mı gelir. Pek dandik olduğunu sanmıyorum psunun neden öyle dediniz

• http://www.teknobiyotik.com/aerocool-kcas-serisi-80-bronze-600w-45aat12v-aktif-pfc-guc-kaynagi.html

bu bile yeter 400tl lik psu bena sorarsanız çok lükse kaçıyor.
  • kangalsucuk kullanıcısına yanıt
    Uzun süre yükte kullanmaya uygun değil. 500W yeter de artar. Mesele psu'nun içindeki parçaların kalitesi. Ax, hx serileri 7/24 yükte de dursa yıllarca sorunsuz çalışıyorken VS serisi aynı durumda 1-2 sene sonra ciddi kayıp yaşar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

O 600W psu en uyduruk olanlardan. 440TL'ye Gerçekten Kaliteli 600W psu alınır ancak. Ancak sistem için uygun duruyor. İleride 3-4 sene sonra daha fazla güç tüketen bir parça ekleyecek olursanız psu'yu da güncellemeniz iyi olur.

O psuya neye dayanarak dandik dediniz ?

• Giriş seviyesi parçalardan üretiliyor. Uzun süre yükte durmaya uygun değil. Ancak kısa süreli kullanımda yüksek yük de olsa sorun değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    650W bu sisteme yeter mi ?
    12 ay önce açıldı
    Bu Sistem İçin Kaç Watt PSU?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Giriş seviyesi parçalardan üretiliyor. Uzun süre yükte durmaya uygun değil. Ancak kısa süreli kullanımda yüksek yük de olsa sorun değil.

Allah askina hocam corsair ne zaman kotu psu uretmis :) urunu kullanmadan giris seviyesi demisiniz

• Kullanmadığımı nerden çıkardınız? Evde kullanılan 2 psu var, biri şu anda rma'daki Hx850, diğeri vs450. Ayrıca Corsair psu üretmiyor. Kaliteli modelleri Seasonic üretimi. Belirli standartlarda psu ürettiriyor. Açın sitesine bakın, giriş seviyesi diyor. Yüksek performans, yüksek dayanıklılık gibi bir şey demiyor. Ama hx serisinde professional series yazıyor. Psu üzerinde, kutuda, belgelerde...

• quote:

Kullanmadığımı nerden çıkardınız? Evde kullanılan 2 psu var, biri şu anda rma'daki Hx850, diğeri vs450. Ayrıca Corsair psu üretmiyor. Kaliteli modelleri Seasonic üretimi. Belirli standartlarda psu ürettiriyor. Açın sitesine bakın, giriş seviyesi diyor. Yüksek performans, yüksek dayanıklılık gibi bir şey demiyor. Ama hx serisinde professional series yazıyor. Psu üzerinde, kutuda, belgelerde...

12 kanali kac amper veriyor bir yazin bakalim.Corsairin bir cok psusunu fsp uretiyor seasonic hakkinda bilgim yok ama siz dediyseniz dogrudur.12 kanalina gore giris seviyesi degildir yada giris seviyesidir 12 kanali yuksek olan bir psu ise nasil giris seviyesi dandik oluyor merak ettim dusukse haklisiniz.Resminizi bekliyorum.

• Bakın, benim dediğimi sanırım yanlış anlıyorsunuz. Sorun 12V veya üzerinde yazan gücü verememesi değil. Onu layıkıylq yapıyor. 450W'lık için 408W veriyor 12V kanalından. Ama siz bu psu ile günde 4 saat veya üzeri, %50 veya üzeri yükte kullanırsanız 2-3 sene sonra o psu servis yolcusu oluyor, iyi ihtimalle verebileceği güç düşüyor, verimlilik düşüyor. Benim hx850 Seasonic üretimi. Külçe gibi ağır. Ama 5 sene bir fiil günde ortalama 3-4 saat 250-650W arası kullanınca 6.yılında havlu attı. Yüke binince Restart atmaya başladı ki bahsettiğim psu profesyonel seri Hx850. VS serisindekine göre çok daha kaliteli parçalar kullanılıyor, daha dayanıklı ama o yükle, uzun süre kullanınca ilk günküne göre bayağı kayıp oluyor. Günde 1 saat oyun oynayan birisi için hiç fark etmez. Ama tutup sıcak yaz günlerinde günde 4 saat falan oyun oynayan birisine fazla dayanmaz VS serisi. Ama şu durumda gayet makul bir tercih.

• quote:

Bakın, benim dediğimi sanırım yanlış anlıyorsunuz. Sorun 12V veya üzerinde yazan gücü verememesi değil. Onu layıkıylq yapıyor. 450W'lık için 408W veriyor 12V kanalından. Ama siz bu psu ile günde 4 saat veya üzeri, %50 veya üzeri yükte kullanırsanız 2-3 sene sonra o psu servis yolcusu oluyor, iyi ihtimalle verebileceği güç düşüyor, verimlilik düşüyor. Benim hx850 Seasonic üretimi. Külçe gibi ağır. Ama 5 sene bir fiil günde ortalama 3-4 saat 250-650W arası kullanınca 6.yılında havlu attı. Yüke binince Restart atmaya başladı ki bahsettiğim psu profesyonel seri Hx850. VS serisindekine göre çok daha kaliteli parçalar kullanılıyor, daha dayanıklı ama o yükle, uzun süre kullanınca ilk günküne göre bayağı kayıp oluyor. Günde 1 saat oyun oynayan birisi için hiç fark etmez. Ama tutup sıcak yaz günlerinde günde 4 saat falan oyun oynayan birisine fazla dayanmaz VS serisi. Ama şu durumda gayet makul bir tercih.

Hocam iyi güzelde siz gidip seasonicin dışarda satılan ürünüyle kıyaslama yapıyorsunuz bu kasa içinde gelen bir ürün onu belirteyim.Her psu bozulur şans işidir elinizdeki seasonic bozulmaz diye bir şey yok siz bozulmamış corsair psuya don biçiyorsunuz.Bu arada ben bu zmana kadar corsair psu ile ilgili böyle çok şikayet duymadım gayet iyi ürün üretirler dandik bir ürünlerine rast gelmedim bu zaman kadar

Psu ağırlıkla test edilmez bu arada bende çin malı bi psu var yerinden kalkmıyor ama dandik.Bn kaliteden şöyle anlarım markaya bakarım 12v kanalına bakarım 80 sertifikasına en son bakarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: flocky88

quote:

Kullanmadığımı nerden çıkardınız? Evde kullanılan 2 psu var, biri şu anda rma'daki Hx850, diğeri vs450. Ayrıca Corsair psu üretmiyor. Kaliteli modelleri Seasonic üretimi. Belirli standartlarda psu ürettiriyor. Açın sitesine bakın, giriş seviyesi diyor. Yüksek performans, yüksek dayanıklılık gibi bir şey demiyor. Ama hx serisinde professional series yazıyor. Psu üzerinde, kutuda, belgelerde...

12 kanali kac amper veriyor bir yazin bakalim.Corsairin bir cok psusunu fsp uretiyor seasonic hakkinda bilgim yok ama siz dediyseniz dogrudur.12 kanalina gore giris seviyesi degildir yada giris seviyesidir 12 kanali yuksek olan bir psu ise nasil giris seviyesi dandik oluyor merak ettim dusukse haklisiniz.Resminizi bekliyorum.

Corsair'in hangi güç kaynağını FSP üretiyor lütfen söyler misin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

quote:

quote:

biraz araştırma yaparsanız fspnin bir çok firmaya psu ürettiğini görürsünüz.Fsp markasına biraz araştırın.

Bakınız fabrikası: fsp

Ben bu bilgiyi bizzat firma görevlisinden duymuşdum.https://www.youtube.com/watch?v=pvlSJg6T63k bakınız fabrikası

Eğer psunuz bir gün bozulursa içerisinde fsp yazısıyla karşılaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mark Selby -- 26 Nisan 2017; 20:59:31 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

biraz araştırma yaparsanız fspnin bir çok firmaya psu ürettiğini görürsünüz.Fsp markasına biraz araştırın.

Ben bu bilgiyi bizzat firma görevlisinden duymuşdum.https://www.youtube.com/watch?v=pvlSJg6T63k bakınız fabrikası

Basit bir soru sordum. Genelleme yapmak yerine bir tane model ismi söylemenizi bekliyorum.

Konunun başından şimdiye kadar güç kaynakları hakkında kulaktan dolma bilgileri kesin doğruymuş gibi kabul edip resmen insanlara ders vermeye çalışmışsınız. Bu kadar özgüven bu kadar bilgisizlikle olurdu ancak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Basit bir soru sordum. Genelleme yapmak yerine bir tane model ismi söylemenizi bekliyorum.

Konunun başından şimdiye kadar güç kaynakları hakkında kulaktan dolma bilgileri kesin doğruymuş gibi kabul edip resmen insanlara ders vermeye çalışmışsınız. Bu kadar özgüven bu kadar bilgisizlikle olurdu ancak.

Sana şimdi firma görevlisinden duyduğum bilgiyi sese kayıt edip burayamı vereyim sizde emin olmadığınız birşey için sallamayın bilginiz yok fikriniz var sana markayı araştır anlarsın dedim.Corsair kaldıki bazı ürünlerini taşeron olarak üretiyor bunu bilmiyorsan ilginç.
    Bilmeyenler için FSP firması dünyanın 2. büyük ve eski güç kaynağı üreticisidir.
    Zaten bu marka fason çalışıyor bir çok firmaya psu üretiyor , bir gün farklı bir marka içinde fsp yazısı görürseniz şaşırmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mark Selby -- 26 Nisan 2017; 21:11:49 >

• Orada yanlışın var işte hocam. PSU'da devre kartı ağırlığı çok genel de olsa bir fikir verir. Zira kaliteli psu'daki bileşenler de yoğun oluyor. Birinin içerisinde 30 sarım varken birinin içerisinde 100 sarım olabiliyor ki bu da aynı oranda ağırlığı arttırıyor. Ha, ağır psu iyidir demek doğru değil ama iyi psu'lar ağırdır. 12V kanalına tek başına bakılmaz. AX serisindeki 450W psu 7/24 1 sene boyunca o değerleri verebilirken aynı şekilde kullanılan bir VS550 birkaç aydan fazla dayanmaz. Kasa içerisinde olma sebebi de tamamen fiyat. Eskiden HX serisi olmasa da GS-TX serisi vardı. Şimdi ise VS. Tamamen fiyatla alakalı. Sene 2011, Dolar 1.67. Sene 2017 Dolar 3.60. Tabi ki VS ve HX serisi kıyaslamaya bile gelmez ama arada ciddi bir kalite farkı var kullanılan parçalarda. Corsair iyidir, ortalama kalitesi yüksektir, bir Everest vs. değildir. Ama serileri arasında da çok fark var. VS serisi oyun bilgisayarlarına genellikle konulmaz. Ha, bu durumda fiyata bakarak koyabiliriz ama genel olarak daha üst modelleri tercih etmek gereklidir. Çünkü VS serisi gibi giriş seviyesi modellerde kullanılan parçalar uzun süre yükte kullanıma uygun değil. Bir gün, bir hafta, bir ay demiyorum. 2-3 seneden bahsediyorum. PSU, kasa gibi parçalar bir defa alınıyorken almışken iyisini almak iyi olur. Bu da fiyatı bayağı arttırıyor elbette. Tekrarlıyorum, VS serisi Corsair'in de belirttiği üzere giriş seviyesidir ve kasa ile birlikte verilmesinin sebebi fiyatının uygun, verebileceği gücün yüksek olmasıdır. 470TL'ye kasa+psu da var, sadece psu da var. Arada da hatırı sayılır bir "dayanıklılık" farkı var. Yoksa VS600'ün yanına i7 işlemci+GTX1070 de konulur, mis gibi de oyun oynanır ama 2 sene sonra o psu servise gider. Burada toplamda 300W civar tüketimi olan bir sistemden bahsediyoruz ve %50 civarı yükte olacak VS600. Fiyatı da uygun, alınır. Ama amaç uzun süre arkaya bakmadan kullanmaksa kesenin ağzını açmak gerekir.

PSU'yu üreten kim muhabbetine de açıklık getireyim. 2013 yılından bir tablo. FSP'nin ürettiği falan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 26 Nisan 2017; 21:15:48 >

• quote:

Orada yanlışın var işte hocam. PSU'da devre kartı ağırlığı çok genel de olsa bir fikir verir. Zira kaliteli psu'daki bileşenler de yoğun oluyor. Birinin içerisinde 30 sarım varken birinin içerisinde 100 sarım olabiliyor ki bu da aynı oranda ağırlığı arttırıyor. Ha, ağır psu iyidir demek doğru değil ama iyi psu'lar ağırdır. 12V kanalına tek başına bakılmaz. AX serisindeki 450W psu 7/24 1 sene boyunca o değerleri verebilirken aynı şekilde kullanılan bir VS550 birkaç aydan fazla dayanmaz. Kasa içerisinde olma sebebi de tamamen fiyat. Eskiden HX serisi olmasa da GS-TX serisi vardı. Şimdi ise VS. Tamamen fiyatla alakalı. Sene 2011, Dolar 1.67. Sene 2017 Dolar 3.60. Tabi ki VS ve HX serisi kıyaslamaya bile gelmez ama arada ciddi bir kalite farkı var kullanılan parçalarda. Corsair iyidir, ortalama kalitesi yüksektir, bir Everest vs. değildir. Ama serileri arasında da çok fark var. VS serisi oyun bilgisayarlarına genellikle konulmaz. Ha, bu durumda fiyata bakarak koyabiliriz ama genel olarak daha üst modelleri tercih etmek gereklidir. Çünkü VS serisi gibi giriş seviyesi modellerde kullanılan parçalar uzun süre yükte kullanıma uygun değil. Bir gün, bir hafta, bir ay demiyorum. 2-3 seneden bahsediyorum. PSU, kasa gibi parçalar bir defa alınıyorken almışken iyisini almak iyi olur. Bu da fiyatı bayağı arttırıyor elbette. Tekrarlıyorum, VS serisi Corsair'in de belirttiği üzere giriş seviyesidir ve kasa ile birlikte verilmesinin sebebi fiyatının uygun, verebileceği gücün yüksek olmasıdır. 470TL'ye kasa+psu da var, sadece psu da var. Arada da hatırı sayılır bir "dayanıklılık" farkı var. Yoksa VS600'ün yanına i7 işlemci+GTX1070 de konulur, mis gibi de oyun oynanır ama 2 sene sonra o psu servise gider. Burada toplamda 300W civar tüketimi olan bir sistemden bahsediyoruz ve %50 civarı yükte olacak VS600. Fiyatı da uygun, alınır. Ama amaç uzun süre arkaya bakmadan kullanmaksa kesenin ağzını açmak gerekir.

Hocam dediğim gibi bende çin malı var eşşek gibi ağır ama dandiğin önde gideni bu psular zaten genelde çinde taywanda felan üretiliyor arkadaş dandik vs lafına ben gerekli cevabı verdim fakat psunun dayanma olayı birazda şansdan kaynaklı dediğiniz gibi içerdeki parçalarlada belirlenir gidip 1000 liralık seasonicle karşılaştırırsak normal yani , giriş seviyesi demek farklı dandik demek farklı.
    Listeye bakdım bu liste tam değil , eksik ilgin bir şekilde fsp nin hiç adı geçmemiş. :) geçmiş ama çok az bu listeden çok daha fazla ürüne psu üretiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mark Selby -- 26 Nisan 2017; 21:23:4 >

• quote:

Orada yanlışın var işte hocam. PSU'da devre kartı ağırlığı çok genel de olsa bir fikir verir. Zira kaliteli psu'daki bileşenler de yoğun oluyor. Birinin içerisinde 30 sarım varken birinin içerisinde 100 sarım olabiliyor ki bu da aynı oranda ağırlığı arttırıyor. Ha, ağır psu iyidir demek doğru değil ama iyi psu'lar ağırdır. 12V kanalına tek başına bakılmaz. AX serisindeki 450W psu 7/24 1 sene boyunca o değerleri verebilirken aynı şekilde kullanılan bir VS550 birkaç aydan fazla dayanmaz. Kasa içerisinde olma sebebi de tamamen fiyat. Eskiden HX serisi olmasa da GS-TX serisi vardı. Şimdi ise VS. Tamamen fiyatla alakalı. Sene 2011, Dolar 1.67. Sene 2017 Dolar 3.60. Tabi ki VS ve HX serisi kıyaslamaya bile gelmez ama arada ciddi bir kalite farkı var kullanılan parçalarda. Corsair iyidir, ortalama kalitesi yüksektir, bir Everest vs. değildir. Ama serileri arasında da çok fark var. VS serisi oyun bilgisayarlarına genellikle konulmaz. Ha, bu durumda fiyata bakarak koyabiliriz ama genel olarak daha üst modelleri tercih etmek gereklidir. Çünkü VS serisi gibi giriş seviyesi modellerde kullanılan parçalar uzun süre yükte kullanıma uygun değil. Bir gün, bir hafta, bir ay demiyorum. 2-3 seneden bahsediyorum. PSU, kasa gibi parçalar bir defa alınıyorken almışken iyisini almak iyi olur. Bu da fiyatı bayağı arttırıyor elbette. Tekrarlıyorum, VS serisi Corsair'in de belirttiği üzere giriş seviyesidir ve kasa ile birlikte verilmesinin sebebi fiyatının uygun, verebileceği gücün yüksek olmasıdır. 470TL'ye kasa+psu da var, sadece psu da var. Arada da hatırı sayılır bir "dayanıklılık" farkı var. Yoksa VS600'ün yanına i7 işlemci+GTX1070 de konulur, mis gibi de oyun oynanır ama 2 sene sonra o psu servise gider. Burada toplamda 300W civar tüketimi olan bir sistemden bahsediyoruz ve %50 civarı yükte olacak VS600. Fiyatı da uygun, alınır. Ama amaç uzun süre arkaya bakmadan kullanmaksa kesenin ağzını açmak gerekir.

PSU'yu üreten kim muhabbetine de açıklık getireyim. 2013 yılından bir tablo. FSP'nin ürettiği falan yok.

Dediğiniz link şurası galiba hocamhttp://www.tomshardware.com/reviews/power-supply-oem-manufacturer,2913-7.html

detaylı incelenirse bir çok markanın yanında fsp yazdığını görebilirsiniz.Bu liste 2013 den kalma bana firmada çalışan bir arkadaş söylemişti yukarıdada beyan etmiştim.Aralarında yeni bir anlaşma olmuştur belki , yukarda bilmeden sallıyon arkadaş bak listeyide incele kaç firmaya üretiyor gör.

• Çok fazla değil ama gerçek 400W dahi yetebilirdi. Artık teknoloji az güç tüketen bileşenler yapıyor, eski yüksek performanslı bir sisteme 500W bile yeterken -SLI ya da Crossfire yapılmadıkça-, bu dönem ise rahat yetecektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.