Şimdi Ara

BU ŞARTLAR ALTINDA EVLENME İMKANI YOK [SS] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
608
Cevap
10
Favori
33.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Richard Parker

quote:

Orijinalden alıntı: TITAN

quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

Düğün salonu abartı olmuş otelde falan mı olacak 10 binlira nedir yahu. Çamaşır makinesi 2000 falan çok uçuk biz geçen 1300 e bosch marka taş gibi makine aldık. Perde 6binlira demiş oha gazete kağıdıyla kapatırım yinede o kadar vermem yuh.

40 milyara düğün yaptık istanbul'da. sen uganda da mı yaşıyorsun

Ne yaptın hocam sen ya
    İnşallah gelirin vardır borca girerek yapmamışsındır.İkinci el fiat linea parası gömmüşsün

700 kişilik normalde kapasitesi 1000 de havuz başı yemek her şey dahil falan o kadar tutuyor

• İki sene önce kuzenim evlendi. Hemen hemen bu fiyat çıktı. O z aman için takıma 400 tl vermişti balayı yok. Kendisi zaten kuaför Kendi evi var. Yaklaşık 80.000 tl bir rakam tutmuştu.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

Düğün salonu abartı olmuş otelde falan mı olacak 10 binlira nedir yahu. Çamaşır makinesi 2000 falan çok uçuk biz geçen 1300 e bosch marka taş gibi makine aldık. Perde 6binlira demiş oha gazete kağıdıyla kapatırım yinede o kadar vermem yuh.

40 milyara düğün yaptık istanbul'da. sen uganda da mı yaşıyorsun

Ne yaptın hocam sen ya
    İnşallah gelirin vardır borca girerek yapmamışsındır.İkinci el fiat linea parası gömmüşsün

700 kişilik normalde kapasitesi 1000 de havuz başı yemek her şey dahil falan o kadar tutuyor

Ne diyeyim hocam Allah mutlu mesut etsin.
    Değil düğüne 40.000 ,4.000 tl bile vermem.O paraya avrupa turu yapılır

• Türk kizlarinin aileleri kızlarını mal gibi gördüğü için altın vs ondan yazılmıştır. Yok imam nikahı su kadar altın yok kız ne kadar isterse altın. Bildiğin kuyumcular para kazansın diye yapılmış şeyler sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı giderler asiri sisirilmis diye dusunuyorum.ha yine de iyimser rakam 79 degil 59 olsun yine cok fazla.Milletin ortalama gelirine vurursak , yillar suruyor bu tutari odemesi.Ustune bir de en kotu ev 200bin.10 yila yakin da onun kredisi var.İnsanin omru bitiyor be el insaf.

• yeni evlenmiş arkadaşlar varsa net fiyatları yazabilirmi. insan merak etmiyor değil altınlar size döndükten sonra cebinizden çıkan net fiyat önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Düğün çok gereksiz diyen olup, buna +33 beğeni veren erkekler size de bravo. Erkek milleti olarak hep kendimizce düşünürüz böyle şeyleri. Evin reisiyiz ya!..

Kız dediğin bir kere evleniyor, bu mutlu günü yaşaması gerekir. 1 kere gelinlik giyecek. Siz bunu anlamazsınız. Evlenip boşanmış bir kadın olsa amenna, düğün şart olmaz. Hatta kendisi der düğüne gerek yok diye. Ama hiç evlenmemiş bir kıza, sakın ola ki, "Ya hayatım düğün çok para, düğün yapmasak? Bunun yerine eve eşya alsak?" demeyin sakın. Hakkınızda ne düşünür ne ben söyleyim ne siz düşünün..

Sanki biz 3. evliliğimizi yapıyoruzda o yüzden düğün gereksiz diyoruz. Millet tepinecek, kuru pasta yesin, limonata içsin diye o kadar para vermenin mantığını açıkla bana. Düğünsüzde gelinlik giyebiliyorsun.

• Stones kullanıcısına yanıt
    öğretmenim ortalama 4. 5 bin lira gelirim var. eger niyet dediğiniz gibiyse hakikaten o kızla evlenmeyi tekrar gözden geçiririm. hayatında 1 sefer oluyor ama onuniçin 1 sene borç mu ödeyeceksin . 1 sene iyi niyetimden 2. senesinde hala borç kapatamamış öğretmen arkadaşlar var mahalle arasında yemek verdi bunlar bide. düşün. bütün masraflar gelinlik damatlık. gereksiz ihtiyaçları. gelinlik için 2 bin lira demişti ulan sen öğretmensin mal. kuru maaşın zaten 2.700 civarı. ah başım vah başım diyor insanlar sonrada. anadan babadan yoksa hiç bulasilmaz.

• Dünyanın 17. Büyük ekonomisi ortaçağda bile görülmeyen bir sorun iki kişi anlaşıyor ancak evlenemiyor..

Afrika kabilelerinde bile böyle bir sorun yok çünkü adamlarda sanayi yok geleneksel törenlerini yapıp evlenirler..Belki duble yolları avmleri yoktur ama

En azından insanlığın en basit şeyini kadın erkek bir yuvada yaşama güdüsünü yerine getirirler.

• Şaka mısın sen ya? Yemekli 30-50tl diyor kişi başı. Ortalama 40 tl desek 400 kişi gelse 16.000 tl eder. Boş salon fiyatını mı hesaplıyorsun? Yemeksiz düğüne kim gelir ya? Yemeksiz şeyin adı düğün olur mu?

• @Stones biz 100. evliliğimizi mi yapıyoruz?Bu gidişle evlenecek koca bulamayacaksınız haberiniz yok.
    Bir 5 yılınız var yada yok acele edin o yüzden eldeki bir avuç damat adayını kaptınız kaptınız
  • Dr.draco D kullanıcısına yanıt
    Körmüsün herşey dahil paket diyor pasta,çerez ve meşrubat ikramı yapılıyor herşeyi okumadan gelip atlıyorsun yemek isteyen fazladan ücrete katlanır aşiret düğünü değil bu kuzu çevirme yapasın yemeksiz düğüne gelmeyen gelmesin oldu olası birde altlarını temizleyip pastayı da biz yedirelim kaç tane düğüne gittim hiç birinde pasta çerez dışında yemek görmedim şaka olan sensin.
  • quote:

Sırf düzenli seks yapacagım diye önünüze gelen ilk kezo'nun kıçını yalamaya devam ederseniz az bile size yapılanlar.
    En çirkininden en güzeline yer elmasından,mankenine hepsinin burnu havalarda.Bu onların suçu değil bizim suçumuz.Kendi elimizle hepsini hipergami hastası ettik

Türk kadının en büyük sorunu birey olamamaktır.
    Ortadoğu/İslam kültürü ile batı kültürü arasında sıkıştığından kişiliğini yıllarca tam olarak oturtamamakta"Üniformalı,Zengin koca" arayışı ile gençliğini helak etmekte,"Kocam kazansın ben yiyim"kafasında çıkamamaktadır.Şu görselden çok farklı bir durumda olmayacağız beyler

kız kardeşim dahil toplamda 4-5 kıza sorup bizzat duyduğum şeyler, neden parası olan erkek?
    bunu en son sorduğum kişi üniversite okumakta olan kız kardeşim idi. aslında ben sormadım, konuşurken konu oraya vardı. üniversitedeki bölümündeki kızların çoğunun hemen evlenmek istediklerini ancak evlenmek için yaşıt erkek aramak yerine 3-4 yaş büyük, üniversiteyi bitirip çalışmaya başlamış, düzgün meslek ve yeterli gelir sahibi erkekleri düşündüklerini söyledi. zaten biliyoruz ama laf olsun diye nedenini sordum, "parasal kaygıları kenara bırakıp hayatı yaşamaya odaklanmak, kim zihninin parayla meşgul olmasını ister ki?" dedi.

aslında her insanın "düzenli iş" bulma kaygısının temelidir bu. ama sanırım kızlar için bu kaygıyı çözmenin iki yolu var:

1- düzenli iş bulmak.
    2- düzenli işi olan koca bulmak.

tabi ki yanında ev-araba olursa, kadayıfın kaymağını kimse reddetmez. iki numaralı çözüm, erkeğin temel içgüdüsel ihtiyaçları olan cinsellik, çift sahibi olma huzuru, çocuk sahibi olma huzuru karşılığında bir takas olarak elde ediliyor.

hayvanlar aleminde de benzer çok durum var. birçok kuş türünde dişi kuş kendisine bir yuva inşaa etmediği sürece erkek kuş ile çiftleşmez. yani erkek bir kuş iseniz çoğu zaman evlenmek için ev sahibi olmanız gerekecektir. bazı balık türleri de dahil olmak üzere birçok hayvan türünde dişiler kendilerine güvenli yaşam alanı sağlayabilen güçlü erkekle çiftleşirler. aslında dişinin erkekten evlilik öncesi (çocuk yapma öncesi) taleplerde bulunmaları evrimsel açıdan gelişmesi beklenen bir durumdur çünkü erkeğin dişiye sunduğu ve çocuk bakımında fayda sağlayan hediyeler bu hediyeyi talep eden dişilerin çocuklarını (talep etmeyen dişilere kıyasla) daha başarılı büyütmelerini sağlar ve bu "talepkar" dişinin çocuklarının daha büyük olranda "ölmeden" büyüyerek zamanla türün gen havuzunda hakim vaziyete gelmeleri olasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Mayıs 2017; 11:41:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: star scream

Benim hatun bizim adetimiz var 300 gram altın yapacaksın diyor.

Bizimde adetimiz var damada 40 deve kesilecek de

• Yemeksiz şeye düğün denmez önce düğün ne bi onu öğren. İkincisi karşında çocuk yok adam gibi konuş. Üçüncüsü de sen sadece su ikram edersin düğününden madem 150 liraya mal olur bimden alırsın artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Sırf düzenli seks yapacagım diye önünüze gelen ilk kezo'nun kıçını yalamaya devam ederseniz az bile size yapılanlar.
    En çirkininden en güzeline yer elmasından,mankenine hepsinin burnu havalarda.Bu onların suçu değil bizim suçumuz.Kendi elimizle hepsini hipergami hastası ettik

Türk kadının en büyük sorunu birey olamamaktır.
    Ortadoğu/İslam kültürü ile batı kültürü arasında sıkıştığından kişiliğini yıllarca tam olarak oturtamamakta"Üniformalı,Zengin koca" arayışı ile gençliğini helak etmekte,"Kocam kazansın ben yiyim"kafasında çıkamamaktadır.Şu görselden çok farklı bir durumda olmayacağız beyler

kız kardeşim dahil toplamda 4-5 kıza sorup bizzat duyduğum şeyler, neden parası olan erkek?
    bunu en son sorduğum kişi üniversite okumakta olan kız kardeşim idi. aslında ben sormadım, konuşurken konu oraya vardı. üniversitedeki bölümündeki kızların çoğunun hemen evlenmek istediklerini ancak evlenmek için yaşıt erkek aramak yerine 3-4 yaş büyük, üniversiteyi bitirip çalışmaya başlamış, düzgün meslek ve yeterli gelir sahibi erkekleri düşündüklerini söyledi. zaten biliyoruz ama laf olsun diye nedenini sordum, "parasal kaygıları kenara bırakıp hayatı yaşamaya odaklanmak, kim zihninin parayla meşgul olmasını ister ki?" dedi.

aslında her insanın "düzenli iş" bulma kaygısının temelidir bu. ama sanırım kızlar için bu kaygıyı çözmenin iki yolu var:

1- düzenli iş bulmak.
    2- düzenli işi olan koca bulmak.

tabi ki yanında ev-araba olursa, kadayıfın kaymağını kimse reddetmez. iki numaralı çözüm, erkeğin temel içgüdüsel ihtiyaçları olan cinsellik, çift sahibi olma huzuru, çocuk sahibi olma huzuru karşılığında bir takas olarak elde ediliyor.

hayvanlar aleminde de benzer çok durum var. birçok kuş türünde dişi kuş kendisine bir yuva inşaa etmediği sürece erkek kuş ile çiftleşmez. yani erkek bir kuş iseniz çoğu zaman evlenmek için ev sahibi olmanız gerekecektir. bazı balık türleri de dahil olmak üzere birçok hayvan türünde dişiler kendilerine güvenli yaşam alanı sağlayabilen güçlü erkekle çiftleşirler. aslında dişinin erkekten evlilik öncesi (çocuk yapma öncesi) taleplerde bulunmaları evrimsel açıdan gelişmesi beklenen bir durumdur çünkü erkeğin dişiye sunduğu ve çocuk bakımında fayda sağlayan hediyeler bu hediyeyi talep eden dişilerin çocuklarını (talep etmeyen dişilere kıyasla) daha başarılı büyütmelerini sağlar ve bu "talepkar" dişinin çocuklarının daha büyük olranda "ölmeden" büyüyerek zamanla türün gen havuzunda hakim vaziyete gelmeleri olasıdır.

Burdaki ince çizgi şudur.
    Ben çalışmıyayım ,kocam hırpalansın ben yatayım.Doğada av işini dişi aslanlar yapar misal.
    Birlikte hareket etme güdüsü yok."Atalar"Bakmaz kıçının sansagına,Çıkar elin yükseğine" demiş.Boşunada dememiş.
    Tamam madem böyle bir düşüncen var pek sende ne var?
    Kültürel birikm yok,sanattan anlamaz iki lafın belini kıramazsın.Ellerinde telefon instagram facebook.Bari kendini geliştir oda yok.
    Sabah dedikodu akşam kıçı kırık Türk dizileri.Ve birde ömrümün sonuna kadar bunu besleyeceğim öyle mi?
    Zor azizim o parmağa takılan kelepçeyi zor takarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 29 Mayıs 2017; 11:45:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: headkoc

Dünyanın 17. Büyük ekonomisi ortaçağda bile görülmeyen bir sorun iki kişi anlaşıyor ancak evlenemiyor..

Afrika kabilelerinde bile böyle bir sorun yok çünkü adamlarda sanayi yok geleneksel törenlerini yapıp evlenirler..Belki duble yolları avmleri yoktur ama

En azından insanlığın en basit şeyini kadın erkek bir yuvada yaşama güdüsünü yerine getirirler.

işi özünü yazdık ama halen para hesabı başka konular !

10 bin ordan 5 bin şurdan köle kardeşler köleliliği kaldır hesap yapma

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Düğün çok gereksiz diyen olup, buna +33 beğeni veren erkekler size de bravo. Erkek milleti olarak hep kendimizce düşünürüz böyle şeyleri. Evin reisiyiz ya!..

Kız dediğin bir kere evleniyor, bu mutlu günü yaşaması gerekir. 1 kere gelinlik giyecek. Siz bunu anlamazsınız. Evlenip boşanmış bir kadın olsa amenna, düğün şart olmaz. Hatta kendisi der düğüne gerek yok diye. Ama hiç evlenmemiş bir kıza, sakın ola ki, "Ya hayatım düğün çok para, düğün yapmasak? Bunun yerine eve eşya alsak?" demeyin sakın. Hakkınızda ne düşünür ne ben söyleyim ne siz düşünün..

Yapma yav, ne düşünürmüş merak ettim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu kafayla evlenmen zor zaten,hd plazma nedir yav

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurmsq

quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Bu kafayıda anlamıyorum. Zengin gibi herşeyin en iyisini alırsan 80bin verirsin tabi.

Fakir gibi en kotusunu alırsan cingen gibi suriyeli gibi yasarsın.

Halbuki adamın saydıgı seyler bir ailenin orta grubundaki urunler. Zenginler onlardan almaz. Bilmiyosunki burda perdeye 6milyar verdigin sey yurt dısında 600dolar cerez parası ve yurt dısında en alt grup dandik urunler. Hala bunu cozemediniz yorum yapıyorsunuz. Tl degersiz oldugu icin yuksekten aldıgın urunleri pahalı zannediyorsunuz. Kafaya bak.

Perdeler ithal değil kardeş dolarla alakası yok perdenin.birde çingenlik öyle birşey olsaydı türkiyenin %60 ı çingen olmuş olurdu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.