Şimdi Ara

Bu oyunlar için PS5 almaya değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba elimde 6700XTli sistem ve nintendo switch2 var ancak bunlarda oynayamadığım ve merak ettiğim 4 oyun var Demon Souls, Bloodborne, Shadow of the Colossus ve çıkacak olan GTA 6, sizce almalı mıyım yoksa gereksiz mi olur? Bunlar dışında PC'de ve Nintendo Switch2'de olmayan oyunlar var mı bildiğiniz, teşekkürler.

Bence gereksiz gibi duruyor hepi topu 5 oyun saymışsınız GTA 6 PC’ye gelmesini bekleyin bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: ExMilitary

Bloodborne’u emülatör ile 60 fps oynayabilirsiniz PC’de.

Bence gereksiz gibi duruyor hepi topu 5 oyun saymışsınız GTA 6 PC’ye gelmesini bekleyin bence.

Dun youtube de görüp araştırdım. 60 fps konusu sanırım doğru ama oyun cok kötü görünüyor PC de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PS5 Pro için, PC'in varken alınmaz derdim; ama düz PS5 her türlü alınır. Birkaç oyun için de alınır. Sonuçta yatırımlık bir şey değil. Kullanıp heves aldıktan sonra satılabilir. İkinci el alınıp aynı fiyata satılabilir vs.

Konsol olayının da bittiği yok. Konsollar farklı bir konsept. Farklı ihtiyaç ve beklentilere yönelik aletler.

Mesela sırf stand-by modu ve bunun PS Portal'la uyumu için bile konsol tercih edenler var.

(Reddit'te sıklıkla görüyorum. Adamda 4090'lı PC ve Deck olmasına rağmen, bu tür avantajları sebebiyle PS5 Pro ve Portal kullanıyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 17 Eylül 2025; 12:41:52 >
  • emre456987 kullanıcısına yanıt

Niye bitsin alıyoz hala. Oyunu indir butonu sonra çalıştır. Evde bebe becik karı dırdırı varken büyük rahatlık oluyor.

Evet, Bloodborne'un emülatör sürümünde sorun yok.

Yalnız emülatörde online olmadığı için, yerdeki yazılar, kan izleri falan gözükmez. Onların oynanışa - atmosfere bir katkısı var. O sebeple, BB'yi ilk kez oynayacak olsam önce PS'te oynardım.

(Emülatörde PvP ve Co-op da olmaz ama bu saatten sonra onu yapan pek kalmamıştır.)

Tabi PS'te 30 FPS olması iyi değil. Ancak o oyunda input lag çok düşük. Yani 120+ FPS oyunlar gibi, anında tepki veriyor. O yüzden, 30'a alışınca sorunsuz oynanır. BB'yi şu ana kadar kaç kere bitirmişimdir. Lag olmadığı için 30 olayını dert etmedim.

Çözünürlükte ise: O oyunun, chromatic aberration'a dayanan görsel tarzını ve düşük texture çözünürlüğünü düşününce, tek başına çözünürlük arttırmak yeterli olmayabilir.

Grafikler tabi emülatörde modlanıyordur, ama o tür müdaheleler oyunun görsel tarzını bozabilir. O yüzden, BB gibi bir oyunda, temelden bir remaster daha iyi olur.

Mesela PS5 Pro'daki upscaling seçeneğiyle de, BB'de, genel netliği 4K seviyesine çıkarabiliyoruz. Ama katkısı Dark Souls 3'teki kadar belirgin olmuyor. Grafik yapıları farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 11 Eylül 2025; 19:51:34 >

• False King kullanıcısına yanıt
    Online oynamak için oyunun orijinaline (dijital yada disk), güncel versiyonlu bir Playstation 4 e ve psplus üyeliğine ihtiyacınız var. Oyun başlı başına çok ayrı bir soul oyunu o konuda hemfikiriz. Lakin düzgün donanımlı bir pc de 4k da 60fps ile gayet iyi görünüyor. Güzel de bir monitörünüz varsa tadından yenmez. Saygılar.

Daha çok hikayeli oyunlar seven biriyim Fifa'yı bile tek başıma kariyer modunda seviyorum. Online ise, arkadaşlarla arada LoL ve BF serisi oynuyorum. 8 sene AAA oyunları ve online olarak BF serisinin oyunlarını PS4'te oynadım.

Bende 4070'li bir sistem var kardeşimde 3050 olan Asus Tuf Gaming laptop var. Kardeşim sistem toplamak istiyor. Yeni mezun kendisi. Bende dedim ki sen sistem toplama ben elimdeki sistemi monitörle sana vereyim ben sistem toplarım. Toplayacağım sistem 5070 Ti veya 5080'li olacak ama RX9080XT'yi de görmek istiyorum açıkcası.

Ama aklımda şöyle de bir fikir var. Onun laptopunu al hafıza artır ve bir de PS5 Pro al 2k monitör ile konsola dönüş yap. PC'de LoL dışında en fazla Total War serisine ait oyunlar oynarım.

Ne dersiniz ???

2027'de konsola dönüş yapman daha mantıklı olacaktır. PS store'da yerel fiyat yok üstüne TR yama desteği de yok. Bir saatten sonra anlamak için ne uğraşacağım moduna giriyor insan. Ha C2 ing varsa sorun yok.

Niye 2027? Pandemi, çip krizi, Sony'nin servis sevdası bilmem ne derken birçok kaliteli yapım kenara atılmıştı ama yayınlanan yeni rapora göre işler hiç iyi gitmiyor belli. İki sene sonra exc oyun bombardımanı geliyor bana göre.

||PS5||
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.