< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
bu millet nasıl evleniyor ya

-
-
ee ne var o masraf ta
-
borç
-
Memurlar sırtlarını devlete dayamışlar ve taksitle borca girip evleniyorlar. Ne de olsa maaş garanti. Biz de vergileri ödüyoruz nasılsa.
-
Karı koca çalısılırsa kadın kira farura ev yemekleri vs onları halletse adam borçları yüklense böyle geçim sağlıyor olabilir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Asgari ücret alıp beş çocuk yapan aileleri düşünün mesela. Sizce düşünerek,tartarak mı karar veriliyor? Düğünlerde de böyle. Mesela yüz elli bin tllik senete imza atıp "nasıl olsa takılarla bir kısmını öderiz" şeklinde çok icra dosyası var. Çünkü beklenilen gibi olmayabiliyor takı durumu, haliyle çok güzel bir lafımız var ama forum kuralları gereği buraya yazamıyorum.
Örneğin sigortası olmayan, asgari ücret düzeyinde dahi geliri olmadığı halde sekiz çocuklu aileler var. Bunlarla ilgili zaman zaman haber yapılıyor.
Düğün,nişan,söz,kına gibi durumlar da tamamen maddi bir pencere esasen ama çok önü arkası düşünülmüyor gibi geliyor bana da bazen.
Nikah en güzeli ama sadece nikah kabul edilirse tabiiiii :)
-
Müge Anlı'da izliyorsun işte.
Türk insanı kadercidir, evlenmek zorundaymış gibi davranır, borç harç evlenir.
Çocuk yapmak zorundaymış gibi davranır, kondom parası olmadığı için beş çocuk yapar.
Fakirseniz evlenmeyin arkadaş, elinizi s.
-
Ben de anlamıyorum kuzenim de eşi de asgari ücret alıyor evlendiler 3 yıl oldu ev alacaklarmış, nerden buluyorlar parayı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: William0Ben de anlamıyorum kuzenim de eşi de asgari ücret alıyor evlendiler 3 yıl oldu ev alacaklarmış, nerden buluyorlar parayı?
ethereum kazıyorlar
azbiraz ekran kartı olan ayda 10 bin tl kazanıyor memur maaşı çöp artık
-
O kadar kazandırmıyor ayrıca bunlar ethereumun e sini bilmez
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: şoray uzun yoldaethereum kazıyorlar
azbiraz ekran kartı olan ayda 10 bin tl kazanıyor memur maaşı çöp artık
Alıntıları GösterMadencilik videolarında izliyoruz bu işler öyle 2 3 ekran kartıyla olacak işler gibi durmuyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AbuzerKomurcuMadencilik videolarında izliyoruz bu işler öyle 2 3 ekran kartıyla olacak işler gibi durmuyor.
Alıntıları Göster2 adet rtx 3090 ayda 600 dolar kazandırıyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda2 adet rtx 3090 ayda 600 dolar kazandırıyor
Alıntıları GösterŞu teki 35 - 40.oooTL civarında olan teyyareden mi bahsediyorsun
-
benim gördüğüm evlenenler ailesinin desteğiyle evleniyor,desteği olmayanlar seçeceği eşle altlı üstlü anlaşıyor ona göre sadece bir nikah yapıp az masrafla birşeyler yapıyor. Düğünden gelenlerle kapatabileceğini kapatıyor. Diğerleri de gırtlağa kadar borca girse de aldığı maaş borcunu ödemesini dengeliyor. Ama bu süreçte de yıpranmalar olabiliyor. Borcu bittiğinde de ev veya araba telaşına düşülüyor.Evlenenlerin çoğunluğunda erkek de kadın da çalışıyor....Allah c.c. harama bulaşmadan bir yuva kurup helal yolla devam ettirebilmeyi nasip etsin
-
quote:
Orijinalden alıntı: MobidikMemurlar sırtlarını devlete dayamışlar ve taksitle borca girip evleniyorlar. Ne de olsa maaş garanti. Biz de vergileri ödüyoruz nasılsa.
Memur olabilsek 😂 kpss de derece yaptık müjde diye 15 bin atamacık yapacağını söyledi. 5 bini zaten dincilere gidiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
80 bin para mı? Takıyla ödesen üstüne araba parası kalıyor.
-
sahsen param olmasa kim ne derse desin evlenmezdim okulu lise 3 de biraktim once kahve orasi burasi calistim sonra biraz biriktirdim 15bine mahalle arasi kendi kiraathanemi actim ( ama bu surede ailenin yaninda kaldim yas oldu 21 ) 6 yildir calisiyorum bu surede ayri eve cikmayarak para biriktirdim surada bi 7 8 ay icinde ev alacak para birikti sayilir ama dugun yapacak para yok evi alip 1 2 sene de dugun icin para biriktircem yas olacak 29 30 ama gencligimi yasamadim kafelerde bir cay bile icmedim is ev mekik dokudum hayatimin yarisi bitti sayilir eger gencken kiralik eve cikip calisip yiyip icseydim ev alacak parada olmayacakti ve yas 30 olacakti bu ulkede birseyler yapmak icin hayatinin 10 yilindan vazgecmek zorundasin :/
Borç
Ev eşyasını 100-150 bin tl ye alırsın.
Düğün salonu tutma, 2 saatlik milleti eğlendirmek için düğün salonu vs tutarsan ek masraf 45-50 bin tl, Kız tarafı saç baş masrafı 10-15 bin tl ödersin.
Geline çok fazla takı vs alma çünkü gerdek gecesinden sonraki 1 hafta içinde muhtemelen o takıları zararına bozduracaksın aradaki farkı boşuna vereceksin.
En Beğenilen Yanıtlar

Müge Anlı'da izliyorsun işte. Türk insanı kadercidir, evlenmek zorundaymış gibi davranır, borç harç evlenir. Çocuk yapmak zorundaymış gibi davranır, kondom parası olmadığı için beş çocuk yapar. Fakirseniz evlenmeyin arkadaş, elinizi s. |
Benzer içerikler
- pencereye kumru konması ne anlama gelir
- cin çağırmak için ne yapmalıyız
- salam pişirilir mi
- ağır okb hastasıyım
- hat sahibi olmadan hattı üzerine alma
- dc açıldı mı
- prompt mühendisliği
- black friday 2025
- elektrikli bebek arabası
- en ilginç rekorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X