bi tanıdığım 6 ay önce evlendi normal türk düğünü 150k borcun altına girdi ödemek için 3 ayrı iş yapıyor en sonunda psikiyatristlik oldu kadından nefret ediyorum diyo millet bu halde yani |
bu millet nasıl evleniyor ya (2. sayfa)

-
-
Ben evlenen insanların sırf baskıdan evlendiklerini düşüyorum yani zoraki bir durum. Kısacası hem zaten bizim toplumda '' ne zaman evlenecen, bak herkes evlendi sen yalnız kaldın, niye evlenmiyorsun'' gibi baskı unsurları olduğu sürece bu devran böyle devam edecek gibi duruyor yani herşeyi bu kadar irdegelememek gerek üstüne üstlük topluma ne oluyor da bu kadar feci evlenme baskısı yapıyor ben gerçekten hayret ediyorum.
-
Sade nikah+ Takılan 3-5 altın ve bol miktarda borç ile... nerden biliyorsun diye sormayın :(
-
İnsanların kenarda doları euro'su oluyor, köylülerde ya arazi olur ya euro olur o yüzden anadolu insanına evlenmek zor değil.
-
Yumurta kapıya gelip dayanmışsa, evlenmeme gibi bir seçeneğin var mı?
Ya ayrılacaksın ya da o malın altına yatacaksın, yapacak birşey yok!
Ha aklı mantığı olan bir çift, kimsenin lafına sözüne bakmaz, kimsenin tesiri altında kalmaz, olabildiğince az borçla, olabildiğince az masrafla yuvasını kurmaya bakar! Düğündü, kınaydı, davul zurnaydı böyle şeylere girmez, boş yere para harcamaz. Ama bu dediğime kendim bile inanmıyorum, çünkü kızı ve kız tarafındaki dış kapının mandalı olduğu halde her lafın içinde olan akrabaları ikna edip sade bir nikahla bu işi kotarmak mümkün değil! Kız tarafı genelde paranın kolay kazanıldığını sanan, "erkek değil mi yapacak" kafasında oldukları için her türlü gereksiz masrafı hak görüyorlar!
Oysa ki az eşyayla ev kurup sonrasında yavaş yavaş birşeyler yapmak en makul olanı! Zaten iki kişisin abi, kullandığın 4 tabak, 4 bardak! Hayatın yatak odasında ve oturma odasında geçecek, kullanmayacağın eşyalara para vermenin anlamı var mı! Ama gel de anlat! Elalemin varsa senin de olmalı, benim kızımın filancanın sidikli fatmasından eksiği ne! Ah bu karı kısmı yok mu karı kısmı, hep onların başının altından çıkıyor bu işler!
En iyisi kimseyi sevmeyin amk :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE08F0836 -- 16 Eylül 2021; 9:42:15 >
-
Kıyıda köşede 60 bin kadar bir paran varsa çok rahat evlenirsin.Para yoksada biriktireceksin.Kimseye gökten para yağmıyor.Bekarsın ailenin yanında kaliyorsun diyelim.Gir bir işe 2 sene sık dişini biriktir.2 senelik sabrı olmayan adam zaten evlenmesin.Atıyorum hiç mi vasfın yok.Ben iş bulamiyorum mu diyorsun.En basitinden bak al 15 binlik bir motor gir trendyola ayda 7-8 bin net kazanirsin az biraz sabredip dişini sıkarsan 8 aya evlenicek parayi çıkarırsin.Evlenmek kadar kolay birsey yok.Sorun evlenmekte degil.Sorun evlenmek isteyen çiftlerin zihniyetlerinde.Adam mal gibi 2 saatlik dugun salonuna servet öduyor.Arkadaş sen zaten bir proseduru icra ediceksin orda yalı partisi vermiceksin.Herşeyi sade tutacaksin.Gereksiz tum harcamalardan kacinacaksin.Biriktirdigin paranin buyuk bir kismi zaten ev eşyası ufak tefek altındir vs oun icin zaten.Sen kalkip dugune 15 bin ver.Altinlara 50 bin ver yok saça başa 15 bin ver araba yok kiralayim ama bmw olsun onada bi 3 bin ver.Şuna da ver buna da ver dersen kisura bakma ama B.K evlenirsin bu kafayla.Sonra kalkip da hersey cok pahali evlenemiyoruz biz.Bu devirde evlenilirmiymiş.Evlenenler nasil evleniyor muş muş hikaye onlar geç onlari.Derdin sadece evlenmek ise 60 bin fazlasiyla yeter.Ama senin derdin gösterişse sen evlenme bekar bekar starbuckslarda takil rayban gozlukler tak elinede bir iphone aldin mi tamam.Kıçi kirik gosterisini çok klass bir sekilde rahatca icra edebilirsin.Mobilyanin hepsini hemen almak zorunda degilsin.Ama mobilyalar cok pahali dogru pahali.7 bine de salon takimi var 30 bine de var.Dugun salonlari cok pahali dogru cok pahali 5 bine de var 25 bine de var.Ama kiz şoyle istedi boyle istedi.Sen önce kıza evlenmek istiyormu istemiyor mu onu sor önce.Evlenmek isteyen kız basit dusunmez.Akıllıdir.Bir duzen kuracagini bilir ve bilincli adimlar atar istekleri bilincli olur.Evlenmek istemeyen kizi zaten hemen anlarsin.Senden herseyin en iyisini ister istekleri hic bitmez.Kirk yilda bir evleniyoruz olmasin mi kafasindaysa bir kız onunla zaten evlenme ondan kendine hayir gelmedigi gibi sanada gelmez.Herseyden once bu iş nasip işi.Fakat bilinçli olmaniz lazim.Kız kuafore gidecek.Ama unlu bilindik kuafor ariyor.Parasini dusunen yok.Unlu bir yer olmasi demek iki saç tarayip ayni makyajı yapip iki fıs sıkıp 2 saatligine 15 bin lira vermek demek.Ayni saçı başka yer 5 bine yapar atiyorum.Ama kız oraya gitmez.Orasi bilindik bir yer degil.Bilmem kaç kg altin ister.Kuyumcu dükkanı açıcak altın topluyor sanirsin.Yani diyecegim o ki evlenmek kadar kolay birsey yok.Yeterki sen evlenmek iste.Cogumuz o yollardan geçtik.Kiminin parasi vardır onun icin sorun yoktur.Tercihlerini ona göre yapar.Kiminin butcesi azdir tercihini de secimlerinide ona göre yapmistir evlenmistir.Kiminin anne babasi yardim etmistir evlenmistir.Kimi ise herseyini kendi calistirip biriktirerek halletmiştir.Sen burda kendini tartıcaksin oncelikle.Yok hayat şartlariymis yok asgari ucretmis yok hersey pahaliymiş diye evlenemedigini soyleyen adam tembel tenekenin biridir.O onun bahanesi sadece.Hic kusura bakmayacaksiniz artik.Gercekleri yaziyorum.Cogunuzun işine gelmeyebilir de bunun hicbir onemi yok.Evlenme bu tamamen kişinin evlenme talebine istegine ve karakter yapisina gore degisir.Yani evlenemiyorum diye birsey yok.Ben bu sartlarda evlenemiyorum yaaaa diye uyduruk bir bahane var.Zayıf insanlarin kendileri icin uydurdugu masal onlar.Eğer istersen Dogru harcamalar ile öyle bir evlenirsin ki sen bile şasip kalirsin.Bu kadar kolaymiymiş dersin.Ben kendim hiç kimseden tek kuruş almadan evlendim.Ailemin parasi da vardi.Ama ben gerek gormedim.Herseyim de hep kendi istedigim gibi içime sinen şekilde oldu.İçten istersen Allah yardim eder.Yeterki sen çalış çabala gayret et.Bak insanlarin buyuk cogunluguna uyma elalem ne der diye dusunme onlara kulak asma.Zaten insan populasyonunun buyuk bir cogunlugu maldir.Akilsizdir.Onemli olan kendini bu salaklarin icinden cekip sıyırman kendini onlardan soyutlayarak korumandir.Şu hayatta ne istedigini bilen biri istedigini er ya da geç alır.Ama birseylerin fatkinda olman gerekir.Kendini toplumu kandiran saçmaliklardan kurtul.Boyle bir yol izleyen insan Allah nasip ettigi surece yüzde yüz cok kolay bir sekilde evlenir.Meseleyi anladiniz.Kolay birseyi zorlastirmak insanin kendi elinde.Akıl bu yüzden var.Sisteme boyun egmek zorunda degilsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yani kazanıyoruz. Eğer yeterli gelmez ise bir miktar borç yapıp zamana yayıp ödüyorsun. Zaten evlilerin hayatının çoğu bir şeyler almak ve onun borcunu ödemekle geçiyor. Çoğunluk nakit parayı direkt vermek yerine taksitlere bölüp ödemeyi tercih ediyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: RaNCeR91
Kıyıda köşede 60 bin kadar bir paran varsa çok rahat evlenirsin.Para yoksada biriktireceksin.Kimseye gökten para yağmıyor.Bekarsın ailenin yanında kaliyorsun diyelim.Gir bir işe 2 sene sık dişini biriktir.2 senelik sabrı olmayan adam zaten evlenmesin.Atıyorum hiç mi vasfın yok.Ben iş bulamiyorum mu diyorsun.En basitinden bak al 15 binlik bir motor gir trendyola ayda 7-8 bin net kazanirsin az biraz sabredip dişini sıkarsan 8 aya evlenicek parayi çıkarırsin.Evlenmek kadar kolay birsey yok.Sorun evlenmekte degil.Sorun evlenmek isteyen çiftlerin zihniyetlerinde.Adam mal gibi 2 saatlik dugun salonuna servet öduyor.Arkadaş sen zaten bir proseduru icra ediceksin orda yalı partisi vermiceksin.Herşeyi sade tutacaksin.Gereksiz tum harcamalardan kacinacaksin.Biriktirdigin paranin buyuk bir kismi zaten ev eşyası ufak tefek altındir vs oun icin zaten.Sen kalkip dugune 15 bin ver.Altinlara 50 bin ver yok saça başa 15 bin ver araba yok kiralayim ama bmw olsun onada bi 3 bin ver.Şuna da ver buna da ver dersen kisura bakma ama B.K evlenirsin bu kafayla.Sonra kalkip da hersey cok pahali evlenemiyoruz biz.Bu devirde evlenilirmiymiş.Evlenenler nasil evleniyor muş muş hikaye onlar geç onlari.Derdin sadece evlenmek ise 60 bin fazlasiyla yeter.Ama senin derdin gösterişse sen evlenme bekar bekar starbuckslarda takil rayban gozlukler tak elinede bir iphone aldin mi tamam.Kıçi kirik gosterisini çok klass bir sekilde rahatca icra edebilirsin.Mobilyanin hepsini hemen almak zorunda degilsin.Ama mobilyalar cok pahali dogru pahali.7 bine de salon takimi var 30 bine de var.Dugun salonlari cok pahali dogru cok pahali 5 bine de var 25 bine de var.Ama kiz şoyle istedi boyle istedi.Sen önce kıza evlenmek istiyormu istemiyor mu onu sor önce.Evlenmek isteyen kız basit dusunmez.Akıllıdir.Bir duzen kuracagini bilir ve bilincli adimlar atar istekleri bilincli olur.Evlenmek istemeyen kizi zaten hemen anlarsin.Senden herseyin en iyisini ister istekleri hic bitmez.Kirk yilda bir evleniyoruz olmasin mi kafasindaysa bir kız onunla zaten evlenme ondan kendine hayir gelmedigi gibi sanada gelmez.Herseyden once bu iş nasip işi.Fakat bilinçli olmaniz lazim.Kız kuafore gidecek.Ama unlu bilindik kuafor ariyor.Parasini dusunen yok.Unlu bir yer olmasi demek iki saç tarayip ayni makyajı yapip iki fıs sıkıp 2 saatligine 15 bin lira vermek demek.Ayni saçı başka yer 5 bine yapar atiyorum.Ama kız oraya gitmez.Orasi bilindik bir yer degil.Bilmem kaç kg altin ister.Kuyumcu dükkanı açıcak altın topluyor sanirsin.Yani diyecegim o ki evlenmek kadar kolay birsey yok.Yeterki sen evlenmek iste.Cogumuz o yollardan geçtik.Kiminin parasi vardır onun icin sorun yoktur.Tercihlerini ona göre yapar.Kiminin butcesi azdir tercihini de secimlerinide ona göre yapmistir evlenmistir.Kiminin anne babasi yardim etmistir evlenmistir.Kimi ise herseyini kendi calistirip biriktirerek halletmiştir.Sen burda kendini tartıcaksin oncelikle.Yok hayat şartlariymis yok asgari ucretmis yok hersey pahaliymiş diye evlenemedigini soyleyen adam tembel tenekenin biridir.O onun bahanesi sadece.Hic kusura bakmayacaksiniz artik.Gercekleri yaziyorum.Cogunuzun işine gelmeyebilir de bunun hicbir onemi yok.Evlenme bu tamamen kişinin evlenme talebine istegine ve karakter yapisina gore degisir.Yani evlenemiyorum diye birsey yok.Ben bu sartlarda evlenemiyorum yaaaa diye uyduruk bir bahane var.Zayıf insanlarin kendileri icin uydurdugu masal onlar.Eğer istersen Dogru harcamalar ile öyle bir evlenirsin ki sen bile şasip kalirsin.Bu kadar kolaymiymiş dersin.Ben kendim hiç kimseden tek kuruş almadan evlendim.Ailemin parasi da vardi.Ama ben gerek gormedim.Herseyim de hep kendi istedigim gibi içime sinen şekilde oldu.İçten istersen Allah yardim eder.Yeterki sen çalış çabala gayret et.Bak insanlarin buyuk cogunluguna uyma elalem ne der diye dusunme onlara kulak asma.Zaten insan populasyonunun buyuk bir cogunlugu maldir.Akilsizdir.Onemli olan kendini bu salaklarin icinden cekip sıyırman kendini onlardan soyutlayarak korumandir.Şu hayatta ne istedigini bilen biri istedigini er ya da geç alır.Ama birseylerin fatkinda olman gerekir.Kendini toplumu kandiran saçmaliklardan kurtul.Boyle bir yol izleyen insan Allah nasip ettigi surece yüzde yüz cok kolay bir sekilde evlenir.Meseleyi anladiniz.Kolay birseyi zorlastirmak insanin kendi elinde.Akıl bu yüzden var.Sisteme boyun egmek zorunda degilsin.Biriktirdiğin parayla düğünü yaptın, tamam. Evlenip kiraya çıkıp 2 de çocuk yapınca nasıl geçineceksin? O çocuklara güzel bir gelecek sağlayabilecek misin, masraflarını karşılayabilecek misin.
Gerçi ne gerek var, 18 ine basınca birer ehliyet aldırıp yollarsın kuryeliğe
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Valla ben ne düğünü hocam nikahımı kıyıp evime eşyamı koysam daha da bir şey istemem. Bu ekonomik şartlar altında yazıktır günahtır o giden paraya. Gerçi gidecek o para da bizde yok olsa da gitse keşke...
-
Gitmek isterlerse yollarim.Hayatı ogrenmis olurlar.Benim yetistirdigim cocuklar başka insanlar gibi meslek küçümsemez.Gerekirse kuryecilikte yaparlar.Hayatın zorluklarini ogrenirler.Armut piş agzima duş demezler.Gerekte yok.Kimse dogdugunda ev ile arabayla dogmuyor.Maddiyat her zman iyi bir gelecek demek degildir.Cogu basarili varlikli kisiler yoksulluk gormus hangisi pes etmiş.Olay sadece cocuklarina sagladigin imkanlarla ilgili degil.Imkanin olmasi guzel tabi.Ama olmazsa olmaz degil.Senin mantiginla bakarsa insanlar bir baltaya sap olamazlar.Para yok evlenmesinler.Para yok cocuk yapmasinlar.Bugun iyi yerde olanlar servetle mi dogmuslar.Bu soylediklerinin hepsi bahane baska birsey degil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birikimden ziyade iyi bir gelir şart.Karı-Koca düzenli çalışan,ortalama maaş alan kanaatkar bir çift gerekirse borçla evlenir ama yine de evlenir.Tek çalışan dar gelirli,çalışmayan nakit para sahibi kişi evlenemez.
-
250 gram uğruna dağları delenlerin torunları evlenmek için neler yapmaz :)
-
Krediyle alıyolar. Sonra da boşandıktan sonra bile hala o krediyi ödüyolar.
-
Elinizi sikin bu devirde böyle işlere bulaşmayın.
-
kuryeler 10-15 bin tl ye yakın kazanıyor
-
Hadi evi dizmek neyse yavaş yavaş birkaç senede dizersin de düğün olayını aklım almıyor harbiden.
Daha dün tablet alırken saatlerce araştırma yapıp paramın boşa gitmediğimden emin olmak istedim ki aldığım tablet 4 bin lira.
Gidip bir gecelik düğüne 30-40 bin vermeyi aklım almıyor. Ha bütçe varsa yapılır da şahsen benim için çok zor.
-
Evlenmek zor değil de istekler birkerelik evleniyoruz falan sonra 10 sene boyunca borç öde tamam borç ödenir de en güzel yıllarımız çöp oluyor
-
Bizim millet kirli çıkındır herkese babadan iyi kötü bir şeyler kalıyor. Tek bildikleri e-5 kenarında yanmış kanat yemek olduğu için türk insanının giyimdir tatildir kurstur hobidir bu tarz masrafı olmuyor zaten. O yüzden git bak en kötü inşaat amelesinin bile kenarda 40-50 bin tl'si vardır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Emekliye ayrıl
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X