Şimdi Ara

Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
4
Favori
16.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
271 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Viper74 kullanıcısına yanıt
    gelde o mal'a anlat hocam işte lafı anlamadan etmeden tek cevaplıyor bizide ugraştırıyor
  • Adam cıkmış arabamı haftada uc kere yıkatıyorum demis.. Ya bu adam kendı haftada bır yıkanır kesin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim insanlarımız araba kullanmıyor arabayı ağlatıyorlar

    Disiplin yok

    Bakın Almanyaya gidin görün millet nasıl araba sürüyor.. Nizami bir şekilde 1 tane drift atan zigzag çizen göremezsin. Her bok bizde..
  • 8MB AGP 8 kullanıcısına yanıt
    Nick mesaj uyumu..



    Şaka bir yana ben de nedense esyalarimi çok dikkat etmeden de uzun süre kullanırım. Hele ki belli bir mazi oluştu ise eskidi deyip atamam..



    Mesela 2004 yılında çalışmaya başladığımda Mach 3 tıraş bıçağı aldım. Kartuşları sürekli değişse de sap hala aynı sap. Askerde bile kaybetmesini yanımda idi. Başkasının ki ile karışmasın diye kırmızı bir mürekkep ile üzerini boyamistim o bile belli hala.. Benim için anlamı çok büyük. Neredeyse 14 yıldır benimle :))



    2000 veya 2001 yılında Philips 5.1 ses sistemi almıştım. Tam devalüasyon olmadan 1 hafta önce. Hala duruyor. Bir arkadaşıma ödünç verdim. Kutusunun üzerinde 17-18 yılda kaç ev değiştirdi İsem onların kargo etiketleri bile duruyor. Bazen kargo ile yollamıştım.



    2012 yılında Note 2 aldım. 2016 Aralık ayına kadar kullandım. Hala da evde oğlum ile kullanıyoruz.



    2005 yılında 95tlye CAT bot aldım. Hala sapasağlam duruyor. Eşim en sonunda hediye olarak Goretex bir Adidas not aldı. Herhalde 10 yıl da bunu girerim.



    Şuan ki aracım bu yıl 5. Sene olacak. 173binde.. pırıl pırıl kiyip degistiremiyorim. 7 kişilik olduğu için birkaç çocuğum daha olsa bile benim işimi görecektir herhalde :)

    Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ?





    Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ?

    Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ?



    Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ?



    Ben aldığımda klima tuşları ve kapı kollarında yıpranma vardı. Ben 100bin km kullandım bununla ilgili farklı bir deforme olmadı. 70 binde nasıl o hale getirdi bilemiyorum. Ki bayandan almıştım.



    Demem o ki.. gerçekten çok malına sahip çıkan biri olduğum söylenemez ama almadan önce çok araştırıp sonradan da suyu çıkana kadar kullanırım.



    Böyle başka insanların da olduğunu bilmek çok güzel. Bir de bazı markalar zamanında gerçekten dayanıklı ürünler yapıyormuş. 1998-2004 arası aldığım LCW quiksilver Colins marka ürünler hala rengi bile atmadan duruyor.. maviden aldığım pantolonlara sığabilecek durumda olsam mis gibi duruyor.. halbuki geçen yıl aldığım pantolonu kısa sürede deforme oldu.. diğerlerini saymiyorim bile..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 6 ay önce sıfır araba aldım 3-4 kere yıkattım daha.
    Benimde en kıl olduğum tipler arabaya çok önem verenler. Sabah akşam yıkar,siler. Allah korusun park ederken filan bir dokunsan kendini kaybederler. Çocuğunu bindirirken çocuğun ayakkabılarını çıkaranı bile gördü bu gözler.

    Araba bu, amacı seni bir yerden bir yere taşımak, fazla anlam yüklemeye gerek yok. Karısına arabasını vermeyen adamlar var neymiş çizermiş, kaldırıma sürtermiş. Nasıl öğrenecek o zaman bu kadın park etmeyi.

    Arabayı aldığımın 2. ayında komşu arabayı parkederken sürttü çamurluğa bir karış boyunda boya kalktı aşağı bile inmedim bakmaya.

    uzun lafın kısası çok ta dert etmemek lazım, verirsin bir temizlemeciye temizler, verirsin servise boyar eder, tek derdimiz o olsa keşke.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schneeflocke

    kardeş benim hangi aracımla yaptıgımı bırak bizde araç çok.
    bak birinci mesajımda birşey yazmıştım, bizim ülkede okuma özürlülüğü var diye.
    sendede o belirtiler var, hadi bak dalgana
    çok merak ediyorsan polo 1.6 tdi 150 ps ile yapıyorum gel buyur bekleriz.

    veee arabacı kardeşimden beklenen cevap geldi "semtimizde araba çok" herkes abisini çağırabiliyorsa semte haber salayım bende arabacısınız ya haniii
    neyse onu bunu boşverinde kaç vakit tapıyorsunuz arabaya ? ne bileyim 3 pazar yıkamazsanız arabacılıktan düşme falan oluyor mu?
    velhasıl "araba = mal" dır. ona değer verirsin bu kimseyi ilgilendirmez ama benim arabama niye değer vermediğime kimse karışamaz.
    bu arada aracım 1.9tdi leon 110ps yüklendiğinde nasıl bi matkap olduğunu biliyosundur arabacı kardeş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

    Öncelikle aracı sanayide yaptırıyorsanız illa ki her gidişinizde 1 - 2 pin veya tırnak kırarlar. En az 1 veya 2 vida yuvası yalama olur. Çöp temizleyemeyecek adamlar ustayım diye geçiniyor. Kedi köpek de o kadar aracı sök tak yapsa usta olur zaten (Gerçekten işini iyi yapan türünün son örneği kaliteli ustalarımızı tenzih ederim.)

    Aracı eşek niyetine kullananlar. Bakıma bile araç hareket etmeyecek hale gelince giden, aracı doğru dürüst yapmadılarsa bile umrunda olmayan, yeter ki araç hareket edebilsin kafasında olanlar sayesinde.

    Günümüzde usta kelimesinin içi boşaldı. Tabelasında bilmem ne usta yazan dükkanlardan alışveriş yaparken görüyorum ki kendilerine usta diyen adamların büyük çoğunluğu çırak bile olmamalı.

    Konuya gelirsek bu olay sadece arabalar için geçerli değil diğer ürünlerdede geçerli. 2. el telefonlara bakıyorum ya haşatı çıkmış yada 2. el olduğu unutulup sıfır gibi para isteniyor. Bazılarıda dalga geçer gibi hiçbir sorunu yok sadece ekranı kırık falan yazıyor. Ulan bu nasıl cümle. Ekranı kırıksa nasıl hiçbir sorunu yok oluyor. Birde telefonun ekranı kırık adam zamanım yok telefoncular 60-70e yapar diyor. Telefonun sıfır ekranı zaten 130-150 lira birde bunun takma ücreti var. Yani hep birilerine kakalama derdindeler. Gerçekten 60-70e o sorun çözülse kendisi yaptırıp kullanır zaten. Mesaj atıp ben sana +60 tl fazla vereyim yaptırıp ve deyincede zamanı yokmuş beyefendinin. Kendisi atomu parçalamakla meşgul çünkü




  • Gicir gicir arabam var.her hafta ic dis yikanir koltuklari temizlenir bütün bakimlari yetkili serviste yapilir butun kullanma prosedurlerine uyulurak kullanilir.



    Ama gelin görün ki satayim diyorum normal bir fiyat istiyorum.her arayan şuna olur mu buna olur mu, arabaya illa bir kulp takiyorlar.bu insanlara temiz araba haram diyorum artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her gün gittiğim yolda en az 6 7 tane kasis var ve aralari cok kisa 5senedir 38km ile giriyorum tüm kasislere içten içe korkuyordum biraz hizli mi giriyorum diye herkeste yazmis kasislerden hizli gecmeyin minvalinde.Şu trim sesi denilen muhabbete bi dikkat edeyim bi belki çoktan trim trimdir araba.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde crossover tadında bir araç bakıyorum. Feysbukta bir grupta 2011 model bir araç ilanı denk geldi.. 40 bin km civarı. Adama (adam dediysem, cinsiyetini ifade etmek için) pm attım. Araçta boya var mı, derin çizik var mı diye.. Adamın cevabı "2011 model araba alıyorsun, tabiiki boya da var çizik de" şeklinde oldu.. "Ulan dingil! 2011'de sattığım 99 model twingom'da gram boya ve çizik yoktu.. Dahası babamın 2013'te sattığı 2006 model Lancer'da bırak boyayı parlamayan kaporta aksamı yoktu! herkesi kendin gibi pislik mi sanıyorsun?" diyesim geldi ama seviyesizleşmemek adına" eyvallah dedim, engelledim. Adam gibi cevap verse başım üstüne ama artist artist "herhalde boya var" kafası insanın tadını kaçırıyor.. Ne kadar iyi bakılmış, herhalinden kendini gösteren arabalar var piyasada. Fiyatları da ona göre oluyor tabii..



    Bir erkek kendine nasıl bakarsa, arabasına da öyle bakar derler.. Bu tipler herkesi kendileri gibi boş beleş yaşayan, kıymetsiz tiplerden sanıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 27 Aralık 2017; 19:29:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stasi

    Boya var mı? Boya yoksa sorun yok. Boya önemli.

    sorunun cevabı bu yorumda :)
  • İstanbul'da araba kullanıpta arabasına hiç darbe almamış adam söyle bana?
  • devir artık onu gerektiriyor. aracı ihtiyacım için alırım. ihtiyaçlarım uğruna dibine kadar kullanırım isterse hurdaya dönsün benden değerlimi anasını satayım. nasılsa bir aracı 2 araç parasına alıyorum ve 10 sene sonra beş para etmiyor. isterse sıfır gibi olsun emsallerinin 2-3 bin üstüne ancak satarsın. 2002 de sıfır passat aldık geçen sene sıfır araç alırken takastan acentaya bıraktığımızda 390000 kmde haşat haldeydi. adam normal bir araçtır düşüncesiyle 20 bine sayarım dedi (dikkatinizi çekerim passat 20 bin tl) sonra arabayı görünce 16 ya zor saydırdım. bizim passat yeni aracın opsiyonel aksamına ancak yetti. o araca sıfırken suanki 150000 tl değerinde bir para vermiştik. şimdi ettiği paraya bak. 390 bin değil de 39 bin km de içi sıfır gibi olsa ne olacaktı? yine ölücülerin eline düşecekti en fazla 35 bin edecekti. madem ki param ölüyor araba da ölsün anasını satayım. patlasın havaya uçsun

    Bu arada sıfır aldığımız araç audi a4. şuan 1 yaşında 3 ay önce ışıklı kavşakta kırmızıda geçen bir dangalak geldi benim sol ön çamurluk ve kapıyı biçti 18 bin hasar kaydı var. değer kaybını kaskodan aldım içim raat. aracım şuan 2 değişenli hatasız ve emsalsiz temizlikte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çekilin Ben Baytarım -- 27 Aralık 2017; 20:44:50 >




  • Buda bizim aldığımız ikinci el aracın radyo düğmesi.
    O düğmeyi insan kırmayı nasıl becerir aklım almıyor.

    Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ?

    Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ?




  • hareketliperde kullanıcısına yanıt
    allah iyiliğinizi versin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urene -- 27 Aralık 2017; 20:22:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sssemih24

    Buda bizim aldığımız ikinci el aracın radyo düğmesi.
    O düğmeyi insan kırmayı nasıl becerir aklım almıyor.

    Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ?

    Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ?

    Kardeşim aynı araçtan babamda var. Yeni symbol ama teyp aynen bundan. O kısma benim elim çarptı pat diye düştü aynı düğme :) Yani kırık değil de çıkıyor sanırım orası. Yine bastırdım takıldı.




  • eşşeğe biner gibi biniyorlar. Çoluk çocuklarına orasını burasını çekiyor koparıyor kırıyor, amann çocuğumdan önemlimi diyorlar.
    bi fonksiyonu bozulsa bozulduğuyla kalıyor. zaten her sene 1 fonksiyonu bozulsa 10 senede çalışan yeri kalmıyor. Yürüyor mu? yürüyor. O zaman sıkıntı yok. Mantık bu.
  • Hocam bizde arabaları evlat gibi görüp sevip bakanların sayısı çok azdır. Tek amaç ulaşım; götürüp getirsin yeter... Ben hava filtresinden en önemli parçasına kadar yetkili firmadan almaya özen gösteririm. Sanayiye gitmem yetkili servise de gitmem ama yetkili servis sertifikası olan özel servislere giderim. Özel servislerde bakım yaptırmak garantiyi bozuyor hikayesi bi bizim ülkede var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gowlet -- 27 Aralık 2017; 21:7:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen bazen görüyorum 5-6 yıllık arabalar haşat durumda ne koltuk ne direksiyon kalmış sanki direksiyonu özellikle zimparalamis koltuklar kir yırtık içinde , bazıları kullanmıyor artık ne yapıyorlarsa , bende nerdeyse 7 yıl olacak sıfır aldım aldığım gün gibi ne bir yerinde ses ne kir ne aşınma vs demek ki olabiliyormus binenler modeli eski olmasa sıfır gibi diyor o yüzden 2 elde iyi bakmalı sırf boya ile bitmiyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam parasını verip kullanıyor istediği gibi kullanır. Satarken de ona göre satar neyi dert ettiniz bu kadar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.