Şimdi Ara

Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
4
Favori
16.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
271 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caga_89

    Bizim arabada kaldırmayı öğrenirken anasını aglattım. Gecen sene iteledik birine gecmis olsun

    Üzülerek okudum yorumunuzu! Başkasına itelemek..
  • Boya takıntısı olan aramasın
  • Vallahi ben bir tek şu klima kontrol tuşlarını haşat olan, koltukların üzerine sanırsın dinazor oturmuş gibi olan arabaları anlamıyorum.Onun dışında eskime trim sesi falan normal geliyor.



    Kendi araçlarımi haftada 3 kere yikattim bugüne dek.Hep iç dış tertemiz gezmeyi seviyorum.Sigara içiyorum asla sigara içiliyor demezsiniz içinde.Gram koku yok.Devirli kullanmayı severim ama arabayı satacağım zaman daima gerekli tüm parçaları değiştirip yeni alacak adamın masraf yapmadan binmesini sağlarım.Bu biraz bilinç ve vicdan meselesi.



    Önceki aracımın performansı iyi olduğundan dolayı son derece devirli ve agresif kullanirdim.Satarken ön arka takımı, turboyu değiştirip, şanzıman bakımlarını yaptırıp, lastikleri sifirlayarak sattım :).Hor kullanmak ayrı agresif kullanmak ayrı şeyler bence.Ayrica ben her zaman 10 bin km lik bakımı 8 bin km'de yaptırıp, filtreleri falan 5 bin km de bir değiştiren biri oldum.Herkes böyle olsa arabalar çok daha uzun ömürlü ve temiz olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam dünyaya çivi çakmaya gelmiş.



    Bu adam kendi arabası 10 ederken, temiz diye 15 çekiyordur.



    Sonra ağlıyor. El anahtarıyla arabaya girme, gevşe.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anası emekli ikramiyesi ile,bi araba alıyor. hayırsız oğlu, bunu satıp parasını yiyor ve anasını ağlatıyor . benim yorumum bu
  • farklı bir bakış açısıyla cevap vermek istiyorum. adam vermiş parayı almış arabasını onun malıdır ister bebek gibi ister çöp gibi bu başka insanları rahatsız etmez. ayrıca satmak istersede gelip gören bakıyor ne var ne yok isteyen alır isteyen almaz
  • bir insana bu kadar katılacağım aklıma gelmezdi. benimde 2008 model fiestam var sıfır aldım 9 yıldır kullanıyorum. prfil resmimdeki araba. bi maşallahını alırım. 9 senedir 0 ayarında araba. daha kilometresi bile 61.xxx de. insanlar arabakarın klima mazgallarını nasıl kırıyor, koltuklarını nasıl yırtıyor, vites körüklerini nasıl patlatıyor anlamıyorum. hadi araba boyalıdır kazadır olur adı üstünde kaza ama, kazayla arabanın içine nasıl zarar verilir onu anlamıyorum.. birisi benim arabamın kapısını yanlışlıkla hızlı kapatsa içim acıyor. parayı çok mu kolay kazanıyorlar acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sssemih24


    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Hız tümseklerinde gözlem yapsanız zaten ikinci el araba alınmama nedenini anlarsınız.

    Maksimum 15km ile geçilecek yerden 30-40-50-60-70km ile geçen bir milletiz.

    İçinde sigara içerler.

    Arabayı çalıştırır çalıştırmaz dip gaz yapan, stop edeceği zaman 2. viteste hareket halinde kontak kapatan, yokuş aşağı boşa takan bir milletiz.

    İkinci el de 100 kişiden 95'i yukarıda bahsettiğim gibi.

    Sigara konusu bence tercih meselesidir içene karışamazsınız.
    Mesela rahmetli tırcı Alican abi Bmw 760'ın içinde sigara içerdi buna kimse birşey diyemez.
    Zaten aldığın araba ne kadar pis olursa olsun bir kere Ziebart'a götürürsün sıfır gibi olur içi.

    Sigara içilen araba eskisi gibi olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schneeflocke kullanıcısına yanıt
    Usta arabaya park halindeyken önce sağ tarafı anahtarla boydan boya çizdiler sonra sağ kapı sacına sürttüler(fazla büyük değil fakat derin) en son arka tampona sürttüler(sol arka trd. tampon olduğu için bunu boyattım.) ve bireysel hatalardan bağımsız dışarıda rüzgâr olduğu bir güm bagaj çıtasının üst kısmına çatı şiltesi(ince bir şeydi) düştü ve bagaj çıtası üstleri ile arka stoplarda ufak ufak kesik kesik çizikler oluşturdu. Aracı 2013'te sıfır aldım tüm bunlar sadece 1 yılda başına geldi 2014'ten beri mümkün olduğunca kapalı garajda tutuyorum. Şimdi ben arabamı haftalık kendi ellerimle yıkar temizlerim oto yıkamacıya bile emanet etmem bakımlarını eksiksiz yaptırırım ama şimdi bu aracın tüm saydığım aksamlarına boya yaptırmaya kalksam bana ikinci elde pert araç muamelesi çekerler maalesef burası Türkiye. Ben de bunu bildiğim için sadece fırça ucu ile rötuş boya yaptırdım çizik yerler belli oluyor ama ne yapayım? Yani bu kozmetik olayına fazla takılmamak lazım benden alırsın gıcır gıcır gecesine senin de başına gelebilir bunlar ben de rahatsız oluyorum gördüğümde içim cız ediyor fakat boyatsam yine içim gidecek bire bir renk tutturamayacaklar, kalın macun atıp iyice kepaze edecekler ve kazalı araç muamelesi görücek diye aklım gidiyor. Allah kimsenin başına vermesin buna da şükür ağır kazamız bir şeyimiz yok ne yapalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam aynen katılıyorum arkadaş
  • Pis oğlu pis milletiz, donunu ayda bir değiştiren, heladan ( tuvalet demiyorum ) elini yıkamadan çıkan adamında malı da b.k götürür. Haa nasıl mı kırıp döküyor ? Çünkü üretmeyen, üretmediğinden dolayı da emek nedir bilmeyen, emeği bilmeyince kıymeti hiç bilmeyen insanımsının da kırıp dökmesi gayet normal. Eee tabi bir de bu dünya meselesi var, burda herşey boş değersiz, ye, iç, sıç... Nasılsa cennette pürü pak olacağız , dünyayı yak yık, ağaçları kes, doğayı katlet, hayvanlara hayvanın hayvana yapmadığını yap... Dünya malına mı kıymet vereceksin, cık cık cıııık...
    Devletin yapmasına en çok arka çıktığım da bu vergiler, ben olsam, değil bir arabadan üç araba parası vergi, on katı vergi alırım, çünkü bu zihniyete at arabası bile çok. Kaldı ki at ve arkasında ki araba bile, bu insanlardan kat ve kat değerli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayın 2.el bu kadar basit.

    D sınıfı 2. El alacağına C sıfır al. Veya 2.el full edition yerine sıfır boş edition al.

    Arabaya bindiniz mi içinize bi ferahlık gelsin. O kokuyu çekin içinize. Böyle terapi meditasyon gibi. Trim mrim sesiyok. Olmasın yağmur sensörü dijital klima. Zevk alın yolculuk yaparken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef ülkemizde ikici el araçlar avrupa (İngiltere ve Almanya tecrübe ettiğim )da ki araçlara göre berbat haldeler . Çok daha pis hatta bakteri yuvası durumundalar . Bu biraz karakter meselesi benzer durum orta doğu da ki diğer ülkelerde de var. Zaten hali hazırda ikici el araçlara uçuk rakamalar isteniyor bu durumda sıfır araç almak hassas kişiler için daha mantıklı duruyor yoksa bizim gibi hassas ve titiz bir kullanıcının sattığı aracı bulana kadar aramaya devam etmek gerekir.
  • Araba da bir eşyadır. Zamanla anası ağlayabilir. Burada insana değil arabaya saygı olduğu için sanırım arabanın direksiyonu bile soyulmaması gerekiyor!
  • arabayı arap diye okudum girdim konuya
  • artık af edersiniz millet arabayı eşek niyetine kullanıyor da ondan
    mecburi muayene olmasa o kadarda bakmayacaklar

    diğer bir konuda çok iyi baktığın zaman yüksek fiyat istiyorsun ve bir sürü gıcık sözde alıcı seni sinir ediyor ,son sattığım arabadan sonra ,bende asla bir daha bu kadar önemsemeyeceğim dedim ,bakımlarına bir yığın para ödüyorsun ,bir yerine bir şey olacak diye için cız ediyor ama satacağın zaman alıcı geliyor ,ya bu araç zaten şu model ,bunun muadilleri bu fiyat o nedenle sen çok fazla istiyorsun diyor

    diğer türlü dökük arabayı gösterirsin ,alan alır ,almayanı umursamaz geçersin

    diğer türlü insanın gerçekten zoruna gidiyor ,çiçek gibi baktığın arabana bakmıyor ,lpg. var mı lpg. diyor
    bundan sonra satacağım arabaya mutlaka lpg. taktıracağım ,masrafını da fiyata ekleyeceğim
    adam arabaya değil ,sanki lpg.ye binecek

    bak yine kızdım yav :)
  • 17 yaşındaki arabaya boya varmı diye soruyor ne diyeceğimi bilemedim :)
  • Size ne kardes... İnsanlar istedigi gibi kullanırlar.



    Sırf sen temiz araba alcam dıye millet günaşırı arabasını mı yalasın acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasislerden yavaş geçmem o anki hızımdan artık nekadar düştüysem o şekilde yoksa durup arabayı sırtımda kasis geçirip sonra tekrar binenlerden değilim, bu kadar mal bağımlısı olmamak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enemy -- 27 Aralık 2017; 8:32:51 >
  • Aslan yattığı yerden belli olur. Mesele dünya malına değer vermek fln değil. Ben de aracımı gayet hakkını vererek kullanırım. Devirli ide kullanırım sürat de yaparım ondan yana sorun yok. Ancak ben havalandırma ızgaraları kırılmış, tuşları soyulmuş bir arabada seyahat etmek istemem. Çok da zor değil yani tuşlara tırnağının ucuyla değil de parmağının ortası ile basmak. Aynı şekilde havalandırma ızgaraları. Nasıl kırıyorsun anlamıyorum ki. Yolda giderken bir elin sürekli havalandırma ızgarasında mı?

    Bir de beni en çok sinir eden, otomatik klimanın fan hızı değiştirme tuşlarının soyulmuş olması. Be aptal adam. Araç zaten otomatik klimalı ayarla 22 ye yaz kış değiştirmene bile gerek yok. Fan hızıyla oynamak niye. Araç zaten senin yerine ayarlıyor. Hoş sen otomatik kllima nedir, ne işe yarar onu da bilmiyorsun ya. Yazın en düşüğe getirir içeriyi buz eder. Kışın en sıcağa dayar milleti terletir. Elin adamı milyon dolarlık arge yapar sürücü rahat etsin diye otomoatik klima geliştirir. Bizim sığırlar kullanmayı bilmez anca tuşlarını eskitir.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.