Şimdi Ara

BU KAZADA KAYIP VERMEYECEK ARAÇ VARMI? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
10.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AirDream

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ruoja

    ovv feci olmus gerçekten
    belki bir hammer kazanın üstesinden geleBİLİR.

    Bence "-BİLİR" diye ihtimal vermişsiniz ama hummerda üstesinden gelemez.

     BU KAZADA KAYIP VERMEYECEK ARAÇ VARMI?


    o okul otobusunun nasil yapildigini biliyor musun?

    saglamlikta tren vagonundan farksiz.




  • Kamyon kasaları çok tehlikeli ve hala avrupa standartlarında değil güvenlik önlemleri.Kamyonun arkasına arabanın tamponu çarpmadan neredeyse A sütunu çarpıyor.
  • arkadaşlar chevrolet aveo yu atlamayalım euroncap 5 yıldız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canmert2005 -- 11 Mart 2012; 12:55:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sparkling

    Kamyon kasaları çok tehlikeli ve hala avrupa standartlarında değil güvenlik önlemleri.Kamyonun arkasına arabanın tamponu çarpmadan neredeyse A sütunu çarpıyor.



    Herşeyi avrupa birliğine uyduruyorlar fakat insan hayatı için bir çalışma yok.

    Çok yazık ..
  • kamyon kango kazası felaket olmuş ..

    içim ürperdi .
  • Isin icinde bir miktar hiz da var anlasilan.

    Binek/SUV hicbir arac bence boyle bir kazada fazla bir koruma saglamayacaktir. Carpisilan kamyonun esi bir kamyon olsa, iki kamyon da onemli hasar alir.

    Trafik kurallarina harfiyen uymali. Hiz sinirlarini ihlal etmemeli. Elbette her zaman icin bir ucuncu arac gelip sizi bicebilir, ama kurallara harfiyen uyuldugu zaman en azindan kendimizden kaynakli kaza olasiligini ciddi oranda azaltmis oluruz. Hatta yavas gidildigi vakit baskalarinin hatalari karsisinda da dogru/koruyucu reaksiyonu vermek icin daha fazla zamanimiz olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Du Hast

    belirli bir süratten sonra arabada hiç hasar olmasın ancak vücüdün yediği G kuvvetinden sonra organlarınız yer değiştireceğinden yine ölürsünüz. öyle bir araba tasarlayın ki kabinde hiç hasar olmayacak ancak dışı dağılacak. öyle bir araba yapınca sürücüsünüde modifiye etmeniz gerekir. savaş uçağı pilotları giydikleri elbiselerle anlık olarak 9 - 10 G ye kadar bayılmadan dayanıyorlar. ancak yüksek süratte bir çarpışma esnasında çok büyük bir G force'ye maruz kalır
    yani 120 ile bir yere çarptığınız da bütün olay 100 milisaniyede olup bitse bedeninize 34 G gibi muazzam bir kuvvet uygulanır. 100 kg ağırlığa sahipseniz ağırlığınız 3.4 ton olacaktır. ortalama bir kalp ağırlığı 300 gr ise 10 kg 200 gr lık bir kalbe sahip olacaksınız ve bu ağırlıkta kalbiniz ileriye doğru hareket edip kolayca damarlarınızı yırtıp ölebilirsiniz.

    +1

    Hızı aniden sonlanması yada aniden yön değiştirmesi orda ölmeniz demektir. Yok çelik kabinmiş. Yok airbag miş sizi kurtaramaz.

    Karşılıklı gelen iki yüksek hızlı araç düşünürsek. İkisi burun buruna girdiğinde ağır ve büyük olan yoluna devam edicek ve sonra duracaktır. Küçük ve hafif olan ise bir anda durup ya sağa sola fırlayacak yada büyük olanın istikametinde sürüklenecektir. İşte büyük araçtaki canlı çıkabilir. Tabii emniyet kemeri vs takılı ise. Ama küçük araç hızın aniden sonlanması gereği organlarınızın yer değiştimesi denilen olaya maruz kalıcak şok ve ölüm gerçekleşecektir.

    Biraz belgesel izleyin oaralarda anlatıyorlar bunları :) reality belgesel kanallarda çok var böyle şeyler.

    İnsan robot değilki illaki bir yeri kırılınca ölsün. Hassas canlılarız yahu :))




  • fizik kanunlarına karşı çıkmak imkansız

    20-30 tonluk sabit ya da düşük hızla seyreden demir-çelik kütlesine 100 km hızla 1 tonluk arabayla çarparsanız kurtulmak mucize
  • bu tür resimlerin videoların forumda paylaşılmasına karşıyım.buraya 10-12 yaşında çocuklarda giriyor.
  • bazen 110 km hızı geçmediğim için canım sıkılıyor ama bunu alışkanlık yaptım uzun yolda tek şeritte 90 km yi çift şeritte 110 km yi geçmemeyi adet edindim kendime arabama bu hızlara kadar güveniyorum. Kendime de ancak bu hıza kadar güveniyorum . Araba kullanmak töncelikle tecrübe işi 2007 yılında araba kullanmaya başladım 1 sene askerlikle geçti dersem 3.5 yıldır araba kullanmaktayım ve 50 bin km yol yapmışımdır toplamda 3 aracımla yani hala taze ve amatör bir şöför olduğumu düşünüp birde arabamın hak ettiği en yüksek hızın 120 km olduğunu düşünüyorum . Allahım kimseyi trafik kazaları nedeni ile sevdiklerinden ayırmasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fantastic Light

    Herşeyi avrupa birliğine uyduruyorlar fakat insan hayatı için bir çalışma yok.

    Çok yazık ..

    Bu yüzden 3. dünya ülkesiyiz.
  • Bu resimler bana büyük ibret oldu. Hızı sevmememe rağmen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dermeister01

    bu tür resimlerin videoların forumda paylaşılmasına karşıyım.buraya 10-12 yaşında çocuklarda giriyor.

    Haklısınız ama genellikle bu çocuklar hıza çok meraklı oluyorlar. Özellikle resimlerde doz aşımı yapmadan paylaşımdar yararlı olur ben bile resimleri gördükçe daha dikkatli davranıyorum.
  • ibret için bu resimleri bilboard şeklinde yol kenarlarına bolca döşemeli aslında
  • çarpınca sekebilecek kadar hafifi, kabin içi bozulmayacak kadar sağlam bir araba belki kurtarırdı. Herkes SUV vs demiş. Kazada hasarı büyüten momenttir. Ağırlık x hız diyebiliriz. Moment ne kadar az olursa hasar o kadar az olur. Şöyle düşünün: sırtınızda 2500kg taşıyorsunuz ve 100km ile gidiyorsunuz. Burundan kaza yaptınız. Bu kütleyi durdurmak için arabanın burnu darbeyi emerken eğilip bükülüyor... Bir de aynı şekilde sırtınızda 600kg ile çarptınız. Aynı burun çok çok daha az eğilir bükülür...

    Kısaca mümkün olduğunca hafif, o hififlikte olabilecek en sağlam araba aslında en güvenli arabadır. Ancak tabi hafif arabalar genelde ucuz arabalar olduğu için, güvenli oldukları söylenemez.

    Smart For-two ve S350'nin kafa kafaya girdiği videoyu izleyin. İster inanın, ister inanmayın. Fizik kuralları değişmez...

    Büyük arabanın daha güvenli olması durumu araba-arabaya çarpışma durumunda geçerli. 1400kg'lik araba 1400kg'lik arabaya kafa kafaya çarparması ile 1400kglik araba ile 2500kg'lik arabanın çarpışması arasında fark olur. Bu durumda iki araba da ittirebiliecek, ters yöne hareket edebilecek durumda olduğu için, 2500kg'lik arabanın avantajı vardır. Ancak kamyon, tır vs. 18Ton'dan bahsediyoruz. Arabanız 600kg'de olsa, 2.500kg de olsa Tırı ittirme gücünüz zayıftır. O yüzden Tır'ı durağan obje sayabilirsiniz. Bütün gücünüzle betona giriyormuş gibi... Tabii ki hafif aracın avantajı vardır. Ancak kamyon arkaları çok tehlikeli. Beton ile karşılaştırmamak da lazım. Direk altına giriyorsunuz. Tırların Arka ve önleri otomobil gibi olsa ve ciddi bir miktar bükülen bir yapısı olsa ölümlerin çoğu engellenir. Böyle bir durumda da hafif aracın ciddi bir avantajı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Mart 2012; 17:06:25 >




  • Tiguan ve yeni CRV gibi tavan dayanım direnci yüksek araçların kabin güvenliği de diğer araçlara göre daha fazla oluyordur muhtemelen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zakazuka

    quote:

    Orijinalden alıntı: dermeister01

    bu tür resimlerin videoların forumda paylaşılmasına karşıyım.buraya 10-12 yaşında çocuklarda giriyor.

    Haklısınız ama genellikle bu çocuklar hıza çok meraklı oluyorlar. Özellikle resimlerde doz aşımı yapmadan paylaşımdar yararlı olur ben bile resimleri gördükçe daha dikkatli davranıyorum.

    Aynen bu tarz bir cevap yazacaktım bende.
  • Kamyoncu motoru adamın kucağına vermiş..
    Şaka yaptığıma bakmayın Allah korusun felaket gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fantastic Light

    Bu kazada can kaybı yaşatmayacak bir model varmıdır arkadaşlar? (Volvo vs..)

     BU KAZADA KAYIP VERMEYECEK ARAÇ VARMI?

     BU KAZADA KAYIP VERMEYECEK ARAÇ VARMI?


    araç bir önceki kasa jettamı

    corolla




  • xc90 veya xc60
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.