Şimdi Ara

BÜ & İTÜ'de Yüksek Lisans Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
48.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ocak ayında Boğaziçi ve İTÜ'ye yüksek lisans için başvuru yapacam. İÜ kimya mühendisliği mezunuyum, nor ortalama ve ales dışında bi de mülakat yapıyorlar. Bu mülakatta ne gibi sorular soruyorlar? Bu konuda fikri olan var mı acaba? Özellikle bu iki okulda yüksek yapan varsa yardımcı olursa sevinirim.

• Dostum ben onu bilmiyorumda benim sana bi sorum olacak..Kimya müh. iş sorunu var mı yada nerede ne kadar maaşa çalışıyorlar..İtü kimya müh. kazansam iş durumum ne olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssff_allthing

Dostum ben onu bilmiyorumda benim sana bi sorum olacak..Kimya müh. iş sorunu var mı yada nerede ne kadar maaşa çalışıyorlar..İtü kimya müh. kazansam iş durumum ne olur..
    valla hocam kimya mühendisi bi kere her fabrikada iş yapar, bi fabrika makine mühendisi ve kimya mühendisi olmadan işlemez. Bence iyi bir mühendislik dalı, ilk başta ben pek ümitli değildim ama şimdi daha iyimserim.
    Tabii iş bulup bulmama sorunu her yerde var o sana kalmış bi şey, benim arkadaşlardan iş bulamayan da var 2500 ytl'ye işe giren de var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muss@

valla hocam kimya mühendisi bi kere her fabrikada iş yapar, bi fabrika makine mühendisi ve kimya mühendisi olmadan işlemez. Bence iyi bir mühendislik dalı, ilk başta ben pek ümitli değildim ama şimdi daha iyimserim.
    Tabii iş bulup bulmama sorunu her yerde var o sana kalmış bi şey, benim arkadaşlardan iş bulamayan da var 2500 ytl'ye işe giren de var.

Alıntıları Göster
    Boğaziçi Üniversitesi çok güzel bir seçim ancak belirtmeliyim ki hazırlık okumak zorunda kalabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asli_gfb

Boğaziçi Üniversitesi çok güzel bir seçim ancak belirtmeliyim ki hazırlık okumak zorunda kalabilirsin.

Alıntıları Göster
    Yüksek Lisansın dışardaki üniversitelerde yapılması taraftarıyım..
  • arkadasim bir kere bogazici unut eger 3.5 uzeri bir ortalaman ve 90 civari bir toefl ve alesin yoksa. itu senin icin daha mantikli not ortalaman alesin ve yabanci dil puanini yazarsan itu den kabul alip alamayacagin konusunda fikrimi soyluyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßëệłžξЪцЪ

arkadasim bir kere bogazici unut eger 3.5 uzeri bir ortalaman ve 90 civari bir toefl ve alesin yoksa. itu senin icin daha mantikli not ortalaman alesin ve yabanci dil puanini yazarsan itu den kabul alip alamayacagin konusunda fikrimi soyluyebilirim.
    okul: İÜ Kimya müh.
    not ortalaması: 3.08
    ALES: 95
    kpds: 81
    üds: 79

Boğaziçi olmaz mı diyorsunuz yani?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

okul: İÜ Kimya müh.
    not ortalaması: 3.08
    ALES: 95
    kpds: 81
    üds: 79

Boğaziçi olmaz mı diyorsunuz yani?

Alıntıları Göster
    valla keske olsa ama bogazicinin biraz burnu havadadir bence sansini dene en azindan icinde kalmasin fakat ituye kesin girersin gibi itunun bahar donemi kimya muh kontenjani 20 sansin yuksek yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßëệłžξЪцЪ

valla keske olsa ama bogazicinin biraz burnu havadadir bence sansini dene en azindan icinde kalmasin fakat ituye kesin girersin gibi itunun bahar donemi kimya muh kontenjani 20 sansin yuksek yani...

Alıntıları Göster
    Boğaziçi'ne girme ihtimaliniz hiç de az değil bu notlarla. İTÜ de aynı şekilde, sizi alır sanıyorum. Mülakatta niye o bölümü tercih ettiğiniz, (varsa) bitirme ödevinizde ne yaptığınız ve temel derslerden birkaç soru olur genelde. Şansınızı artırmak istiyorsanız çalışmak istediğiniz öğretim elemanıyla şimdiden gidip görüşmenizi tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cosmicstring

Boğaziçi'ne girme ihtimaliniz hiç de az değil bu notlarla. İTÜ de aynı şekilde, sizi alır sanıyorum. Mülakatta niye o bölümü tercih ettiğiniz, (varsa) bitirme ödevinizde ne yaptığınız ve temel derslerden birkaç soru olur genelde. Şansınızı artırmak istiyorsanız çalışmak istediğiniz öğretim elemanıyla şimdiden gidip görüşmenizi tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Anladım teşekkürler. Boğaziçi için şansımı deneyecem inşallah olur ama olmasa da kısmet artık. Mülakat için hangi şeylerin çıkacağını öğrendiğim iyi oldu biraz ders çalışiim bari. Hocayla bi ön görüşme yapabilirim.

• quote:

Anladım teşekkürler. Boğaziçi için şansımı deneyecem inşallah olur ama olmasa da kısmet artık. Mülakat için hangi şeylerin çıkacağını öğrendiğim iyi oldu biraz ders çalışiim bari. Hocayla bi ön görüşme yapabilirim.

Alıntıları Göster
    İTÜ'yü kazandım. Aslında Boğaziçine de kabul edildim ancak buept'i geçemediğimden (kıl payıyla kaldım) kayıt olamadım. Kısmet İTÜ'ymüş demek ki.

• quote:

İTÜ'yü kazandım. Aslında Boğaziçine de kabul edildim ancak buept'i geçemediğimden (kıl payıyla kaldım) kayıt olamadım. Kısmet İTÜ'ymüş demek ki.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: MuSoniC

Tebrik ederim, başarılarınızın devamını dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: General Daimos

quote:

Tebrik ederim, başarılarınızın devamını dilerim.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Tebrikler hocam.Allah ulaşmak istediğin bütün başarıları sana nasip etsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Shady

quote:

Tebrikler hocam.Allah ulaşmak istediğin bütün başarıları sana nasip etsin

Alıntıları Göster
    boğaziçinde yapacağına imkanın varsa almanyaya git derim.orandaki üniversitelerin yanında boğaziçide neymiş.bizim üniler not ortalaması,alesle uğraşa dursun elalem neler yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hepinize teşekkür ederim, Allah herkese gönlüne göre versin. İTÜ ya da BÜ'ye girmek için çok fazla kasmaya gerek yok, gerek itü gerekse bü'de not ortalaması ve alesin çok yüksek olmasına gerek yok. İtü'de mülakat çok önemli şöyle ki ortalması 3.40 olan arkadaşımı almadılar ama 2.6 olanı aldılar.
    Boğaziçinde ise mülakat da önemli değil, en azından benim bölüm için değildi. Orada ingilizce yeterliliğini geçmek zor, ya toefl'ın olacak ya da buept'e gireceksin ve geçmesi zor. Ama tabii 75 ales ve 2.5 ortalamayı geçmek gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: erdenar

Peki bu okulların istediği ingilizce seviyesinde ingilizceyi nerden öğrenebiliriz? Ayrıca bu okullar dışındaki okullarda ( anadolu üniv ,ege üniv ) gibi orta derece okullarda yüksek lisans yapmak ne denli faydalı olur? Yüksek lisansa alımda öncelik dil ve not ortalaması mıdır? yoksa bölümün hakkında sorulacak sorulara karşı ilgin ve bilgin midir?

teşekkür ederim

Ben şahsen ekstra bi şey yapmadım yani ingilizce kursuna falan gitmedim. Fakat toefl sınavı için toefl kursları var bunlara yazılabilirsiniz. Ya da bazı üniversitelerde mesela boğaziçin'de ingilizce kursları oluyor onlara gidebilirsiniz. Ancak boğaziçi dışında zaten çok fazla ingilizce'nin iyi olmasına gerek yok. Genelde kpds ya da üds'den 65 ve üzeri istiyorlar ve bunu almak hiç de zor değil. Biraz test çözerek ve kelime çalışarak rahatlıkla 65 alınabilir.
    Anadolu üni ve Ege üni gibi yerlerde yüksek yapmak da ders içeriği ve zorluk bakımından hemen hemen aynıdır faydası mutlaka olur ama tabii itü ve boğaziçi kadar iyi olmaz en azından adı var:)
    Yüksek lisans için her okulda hatta her bölümde farklı bir tutum var ancak ortak olanlar 65 civarı kpds, üds; 75 civarı ales ve 2.5 ve üstü ortalama. Bunlar varsa sorun yok ama mesela itü'de mülakat önemli örneğin bize mülakatta bariz derslerden soru sordular, şu nedir şunun formülü neydi, şunun çalışma prensibi ne? falan filan. Ama boğaziçine gittim orada havadan sudan konuştuk en fazla bitirme projesini kısaca anlat falan dediler.
    Yani bunlar başvuracağın okula hatta bölüme göre değişiklik gösteriyor.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

hoşgeldin, hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: emredici

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: emredici

quote:

Teşekkürler, itü'lü müsün? hangi bölüm?

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

inşaat :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.