Şimdi Ara

Tezsiz Yüksek Lisans Yapmak Mantıklı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İstediğim alanda bunu yapmayı düşünüyorum, ileride lisans olarak itü veya ytü ceng tutturursam cv'de güzel durur.

    Şu an YBS okuyorum zaten fakat ben mühendis olmayı istiyorum o tornadan çıkmak istiyorum arkadaş.

    Elit tekniker olarak büyük bir bilgisayar devinde çalıştım.

    Kendimi ilerletmek istiyorum, daha egzotik şeyler tatmak istiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • hayır. tezli bile yapmak mantıklı değil.

  • idontremember kullanıcısına yanıt
    Nedeni nedir?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _zer0_ kullanıcısına yanıt

    cv'de tecrübenin yerini hiçbiri tutmuyor. doktora yap eğer çok meraklıysan.

  • idontremember kullanıcısına yanıt

    Aslında tecrübenin de içi boş. Ne kadar tecrüben olursa olsun şirketler genelde torpile bakıyor. Benim halam bir şirkette arge mühendisi olarak çalışıyor. Kadını bir türlü müdür veya üst düzey yönetici pozisyonuna almadılar. Kadın oranın tüm ameleliğini çekiyor fakat torpili olan yükseliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 25 Mayıs 2025; 22:34:20 >
  • _zer0_ kullanıcısına yanıt
    Bir satır bile kopya çekmeden zor okulların zor bölümlerinden mezun olmuş bir yüksek mühendis olarak, eğer içinizde hayata dair olsun, mesleğinize karşı olsun bir boşluk hissetmiyorsanız bir aşk yoksa okumayın daha iyi derim. Diyelim ki farkında olarak veya olmayarak da olsa bir yüksek lisans fırsatı yakalarsanız mümkünse tezli olsun, çünkü yüksek eğitim bir iş bulayım, daha çok para kazanayım diye yapılmaz. Kişisel büyümek için ve tekamül için okunur ki başta kendi hayatınız olmakla birlikte toplumda güvenilir olgun bir birey olmak hedeflenir. Tez yazma sürecide o olgunlaşmanın olduğu en önemli kısımdır. Dışarıdan bakan bizler için sizin hakkınızda fikir verirken eğer elinizden gelenin en iyisini hedefleyerek yaparsanız kendiniz için de ileride bir özgüven çapası olacaktır. Eğer daha şimdiden pazarlıkla aman o mu olsun bu mu olsun diye tezsiz yüksek lisans gibi şeyler yaparsanız hele bir de günümüzde doktoralıların bile iş bulamadığı ki sebebi çok okumaktan değil tamamen farklı dinamiklerden olan durumdan dolayı millete okumayın gibi tavsiyeler de bulunursunuz. Sonuç olarak okumak büyük bir şanstır, okumak insanın maddesel kaynaklarla satın alamayacağı bir olgunluk sağlar ve içinde okuma derdi olan okur zaten. O yüzden sorunuzdaki ikilemi şimdiden anlamaya çalışırsanız ileride karşınıza çıkacak olan fırsatları daha hayırlı bir şekilde kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _zer0_ kullanıcısına yanıt

    baban holding sahibi olup sana holding de bırakabilir. bunun için illa tecrübeye gerek yok. sen hayatta elindekilere bakacaksın sahip olamadıklarına değil.

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iozkucuk İ kullanıcısına yanıt

    Hocam aslında ben de fazla fazla okuma isteği var. Annem iyi denebilecek bir üniversiteden mezun ve öğretmen. Fakat onların zamanında böyle ygs, kpss, ayt-tyt falan yoktu. Üniversitelerin yetenek sınavıyla girmiş ve ne yazık ki bu üniversite sınavları konusunda çok bilgisizdir benim talihsizliğimde bu ne yazık ki...


    Bir öğretmen çocuğu olarak, ortaokulda okulu sınıf hocalarım ve öğrenciler tarafından sevmedim. Derslerime çok önem gösteremedim. Matematiği çok iyi öğrenemedim sınıf hocalarım sağolsun...


    Kendime karşı bir can sıkıntısı var yıllardır. Yani o meseleyi tamamen kapatmak istiyorum bir köşeye kaldırıp içimi rahatlatmakta istiyorum. Yüksek maaş için elbette yapılmaz fakat aileme karşı birazda mahçup oluyorum.


    Ailemin de hataları var elbette fakat ben kendime yediremiyorum. Tekniker olmak benim için önemli fakat ben ilerlemek istiyorum. Alanımda en fazla aranan adam haline gelmeye çabalıyorum.


    Yıllarca pratik şeylerle uğraştım ancak teorik şeyleri de öğrenmeyi istiyorum soyut şeyleri de görmeyi ve bunu pratikle birleştirmeyi istiyorum. Yıllardır baskılanmışlık var üzerimde beni salsalar kilometrelerce koşacağım yani o derece. 25 Yaşına geldim hala direniyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 25 Mayıs 2025; 22:42:55 >




  • Lisans mezunuyum. Ben yaptım. Bana çok şey kattı. Hem bilgi olarak hemde meslek olarak. Tabii ki boş diploma içinde alan var ancak buna kendiniz karar verin. Ben marmarada yaptım. Hocalarımın da hepsi profesördü. Özel bir üniversitede belki sallama hocalarla olsa daha farklı olurdu ancak ben iyi ki diyorum. ALES vs çalışabileceğim bir dönem değildi benim için. Akademik kariyer de düşünmediğim için tezsiz yapmıştım. İş tamamen sizde bitiyor.

    Bu arada dönem projesi ile mezun oldum ve hocanın da dönüşleri ile defalarca revize ettim. Tabii ki tez gibi detaylı değildi ancak kimse boş boş mezun da olmuyor. En azından benim üniversitede öyleydi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovalenko -- 25 Mayıs 2025; 22:50:23 >
  • _zer0_ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bizler de sizler gibi adı ne olursa olsun merkezi öğrenci seçme sınavıyla girdik. Her zaman bir haksızlığa uğramış hissettik girdiğimiz okullar ve bölümler be kadar iyi olursa olsun ki hele bir de yıllar sonra anlaşıldı ki bazıları sınav sorularını çalmışlar vesaire. Ama 30 Lu yaşlarının sonuna gelmiş vr son 2-3 senede hayata bakışı ters yüz olmuş biri olarak şunu hatırlatabilirim. Her nerede ne yaparsan yap neleri neden yaptığını neden o an hissettiğin gibi hissettiğini insan en geç 40 yaşına doğru anlıyor. Hayatında o ana kadar yaptığın veya yapmadığın her şey anlamını 40lı yaşlarına doğru kavrayabiliyor. O yüzden aslında önemli olan tek şey gönlünden ne geçiyorsa ve o anki şartlar ne ise onları kullanarak gönlünü memnun etmeye çalışmak. Anlattığına göre iyi bir teknikersin ki bu çok değerli bir meslek. Mühendis de olsan akılla tasarladığın şeylerin hayata geçmesi lazım. Dolayısıyla o da kaliteli bir teknikerlikle oluyor. Sen şuan o kısımdan alacağını almışsın gibi ve artık mevcut durumunun senin büyümene tıpkı büyük ağaçlar gibi köklerini daha uzaklara büyütmeye çalışması gibi bir arayışa girmişsin, baskılanmış hissediyorsun ki bu duygu çok kıymetlidir. Her zaman gelmez. Geldiğinde de o an kaynaklar ne ise onları en etkili şekilde kullanarak köklerini uzatabileceğin ruhunu besleyecek yeni topraklarda yeni su kaynakları araman lazım. Sancılı bir süreçtir ama eğer başarılı olunursa boyu uzun yaprakları geniş devasa ağaçlar gibi büyümeye devam edersin. Ailen ile de bence eğer yapabiliyorsan samimi bir şekilde konuşmayı dene, onların da fikrini sor. Öğretmenler dedin dolayısıyla ülkemizde çok uzun yıllardır en çok hor görülen meslek grubundan, mutlaka zor kararlar verirken sana da iyi tavsiye vereceklerdir. Şimdiden başarılar dilerim. Yolun açık olsun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Kovalenko kullanıcısına yanıt

    Yok hocam derdim boş diploma almak değil. Önlisansta bile ben derste can sıkıntısından gider bir yandan hocayı dinler bir yandan laptoptan reverse engineering yapmaya çabalardım. C++ ile yazılmış exe dosyalarını tersine mühendislikle C diline çevirmeyi denerdim.


    İşletim sistemi yazma konusunda tonla kaynak almıştım arada bakıyordum hala kütüphanemde durur. Yani boş boş diploma almak değil derdim öğrenebildiğim kadar öğrenebilmek. Gelişim önemli. İşleyen demir pas tutmaz.

  • iozkucuk İ kullanıcısına yanıt

    Hocam global bir markanın TR ayağında sadece 2 kişi hizmet veriyoruz oraya kolay kolay kimseyi almıyorlar. Yani müşteri problemi anlatmadan ben o esnada anlıyorum. Uzun zamandır oradayım.


    Mesela bir örnek vereyim makinede sıvı metal macun var, fanlardan cır cır ses geliyor, ısınma sorunu var macun sızıntısı olduğunu daha kimse sorunu anlatmadan ben anlıyorum. Öyle ki bazı serilerin problemlerini bizzat ben bulup raporluyorum ve genelde yazılım güncellemesi vs getiriyor ana merkez. TR'de üstlere raporluyorum bunları.


    Makineyi incelemeye gönderiyoruz benim teşhislerim %95 oranında çıkıyor. Yakında buradan ayrılacağım zaten derdim daha başka yerlere yelken açmak. Biraz yazılım ve siber güvenlik tarafına kaymaya çabalıyorum aslında yıllardır orayı istiyordum ailevi sıkıntılar, maddi sıkıntılar derken elde ki işe tahammül etmek zorunda kaldık.



    Yani derdim hatırlayamadıklarımı hatırlamak, eksik gördüğüm yerleri kapatmak, öğrenemediklerimi öğrenmek. İşin tabii sadece yazılım kısmı değil donanım ve yazılım bir arada gitmeyi istiyorum.


    Evi zaten ufak bir atölye haline getirmeye başladım işe girdiğimden beri hala bazı eksikler var. Deneme tahtası niyetine eski laptopları bile tutuyorum, raspberry pilarım var kütüphanemde çok kıymetli mühendislik için sayısal ve mantıksal kitaplar var.


    Şu an zaten derdim bunlara kafa yoracak maddi özgürlüğü elde etmek birazda o plan var. 30'lara gelmeden bir şeyler yapmaya çabalıyoruz işte ama hayırlısı.





  • _zer0_ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle başarılarını çok tebrik ediyorum. İşini severek yapan her insan gibi siz de işini hayatı yapabilmiş birine benziyorsunuz. Bu dediklerinizi her meraklı, tutkulu ve liyakatlı insan yapabilir ki sizde onlardan birisisiniz anladığım kadarıyla. Geçim derdi şuan çok önemli bir dert o yüzden işinizde sizden kendinize olan saygınızı yitirmenize sebep olacak şeyler istenmiyorsa ve yeni iyi bir iş teklifi de yoksa ayrılmanızı tavsiye etmem lakin yazılım ile ilgili zaten bir çok şeyi çözmüşsünüz. İyi bir masterda bu rutin olarak evinizde yaptığınız atölyenizde olmayan şeylerden farklı fazla bir şey yapamayabilirsiniz çünkü computer science da yeni birşeyler çıkmadı. Altın dönem 70-80 li yıllardı. Ondan sonra da akademide zaten çıkmış olan herşey markalar adı altında tekrardan pişirilip her seferinde daha pahalıya farklı isimlerde satıldı. Aslında GNU project e ait olan tüm projelerde computer science ait tüm temel mevcut. Ama tabii nelerin neden yapıldığını anlamak istiyorsanız master yapmak faydalı olacaktır. Daha elit daha az ama daha ileri birşeyler üretebilmenizi sağlar uzun vadede. Ama dediğim gibi geçim kapınızı şuan bahsettiğimiz durumdayken kapatmanız iyi olmayacaktır. O yüzden belki çalışırken yapabileceğiniz bir iş ortamı kovalayabilirsiniz. Bunlar ancak fırsatlar çıktıkça değerlendirilmeli. Şimdiden karar verip sonra olmuyor diye depresyona gitmeyin bence. Ama durumunuz iyi gibi. Master için de araştırmalara devam ediniz. İş de iyi de olunca angaryadır ama işte finansal özgürlük için mecburen. Ne yazıkki dünya böyle.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • YBS oku ve elit bir Uyumsoft teknikeri ol  

  • Jamser kullanıcısına yanıt

    YBS okuyorum zaten ama ben mühendisliğe tamamlayacağım öyle veya böyle iyi bir okulda.


    Gerekirse diplomayı alacağım gün kıyamet kopsun ben o okulu kazanacağım.

  • _zer0_ kullanıcısına yanıt

    Bilgisayar Mühendisliği o kadar da iç açıcı olmayacaktır.


    Umduğunu kesinlikle bulamazsın.


    Özellikle de İTÜ/YTÜ için.


    İyi bir ünide mühendislik diye tutturursan senin için kötü olur.


    Haliç YBS mezunu olup kurumsal bir şirkette Yazılım Mühendisi olarak çalışan birini görmüştüm.


    Yani YBS devam etmen bir nebze de olsa iyidir.


    Mezuniyet sonrası YBS Yüksek Lisansı yapılabilir.

  • Jamser kullanıcısına yanıt
    Ybs devam edecek zaten. Fakat ben örgün olarak mühendislik eğitimi almak istiyorum.

    Bundan vazgeçmem.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _zer0_ kullanıcısına yanıt

    Ne güzel hocam. Yapabilirsiniz o zaman. Kendinizi geliştirme çabanız tabii ki sonuçsuz kalmaz  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _zer0_ kullanıcısına yanıt

    Ben de örgün YBS okuyorsun sanmıştım


    Açıktan YBS üstüne örgün mühendislik okumak mantıklıdır


    Şimdiden başarılar o zaman

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.