Şimdi Ara

BÜ & İTÜ'de Yüksek Lisans Yapmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
48.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuSoniC

valla hocam kimya mühendisi bi kere her fabrikada iş yapar, bi fabrika makine mühendisi ve kimya mühendisi olmadan işlemez. Bence iyi bir mühendislik dalı, ilk başta ben pek ümitli değildim ama şimdi daha iyimserim.
    Tabii iş bulup bulmama sorunu her yerde var o sana kalmış bi şey, benim arkadaşlardan iş bulamayan da var 2500 ytl'ye işe giren de var.

Kimya mühendisliği iyi bir bölüm yani? İş bulma olanağı var?

Ben hep sektörün çok ama çok geniş olduğunu, iş alanlarının geniş olduğunu; ama piyasada çok fazla kimya mühendisi olduğundan ve şirketlerin az kimya mühendisi kabul ettiğinden iş bulmanın zor olduğunu duyuyorum da.

Bu bölüm için önerilen birkaç üniversite var. Hazır müsvette kağıda tercih listesi hazırlamaya başlamışken, İYTE Kimya Mühendisliği'ni yazayım bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 26 Temmuz 2009; 13:52:03 >

• erdanar hangi üniversite okuyorsun bir de kaçıncı sınıftasın ayıptır sorması.
  • Egeyi düşünüyorsan Nükleer bilimler ensitüsü yada güneş enerjisi ensitüsünü düşün.Fen bilimleri ensitüsünden daha iyidir.En azından çoğu yerde yok.Nükleer bilimler de İtüde kuruldu diye bizde kuralım demişler öyle kurulmuş.Ama 65 puandan daha fazla yapman lazım çünkü başvuru çok oluyor ve puan düşmüyor o kadar.İstanbul üniversitesinden daha iyidir Ege.Özellikler sayısal bölümlerinde.Zaten Egeni çoğu fakültesi sayısal 11 fakültenin 3 ü ea+sözel.
  • İTÜ YÜKSEK LİSANS ALIMINDA YAZILI BİLİMSEL SINAV YAPIYOR MU YAPIYORSA NE ZAMAN YAPIYOR? BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR CEVABINIZI BEKLİYORUM
  • Arkadaşlar herkese merhaba Boğaziçi üniversitesinde elektrik-elektronik bölümü yüksek lisans için geçilmesi gereken bilim sınavı ve bilim mülakatının nasıl olduğu ve ne tip soruların sorulduğu hakkında bilgi verebilecek olan varmı? Teşekkürler
  • Arkadaşlar Bayburt üniversitesinde makina mühendisliği okuyorum. Ales:82 ortalama:2.70 ingilizce yeterlilik daha belli değil ama hatırı sayılır bir puan alırım.Bu şartlarda İTÜ,YTÜ veya İÜ yüksek lisans yapma şansım nedir merak ediyorum.Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim
  • BÜ yada ODTÜ ye başvuru yapıcam.
    GNO: 3.27

Tezsiz istiyorum ama tezsiz yükseklisansta ales şartı kalkmasına rağmen bu okullar istiyorlar mı? Bilen varsa ve cevap yazarsa minnettar kalırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcnuzn

Arkadaşlar Bayburt üniversitesinde makina mühendisliği okuyorum. Ales:82 ortalama:2.70 ingilizce yeterlilik daha belli değil ama hatırı sayılır bir puan alırım.Bu şartlarda İTÜ,YTÜ veya İÜ yüksek lisans yapma şansım nedir merak ediyorum.Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim

Bayburt'ta üniversite var mıydı ya
  • Boun'da ya da ITÜ'de YL yapan var mi? Varsa nasil girdiklerini anlatabilirlerse çok sevirinim. Nelere dikkat etmek gerekiyor? ALES, TOEFL, GNO'nun basvurudaki önemi gibi konulari merak ediyorum. Bir de 2.61 Lisans GNO'su ile girebilmek hayal mi ? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 29 Haziran 2016; 16:50:42 >
  • Muss@ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben de inşaat mühendisliği okuyorum kısmet olursa yüksek lisans için İTÜ istediğim üniversite. mülakatta derslerden soru sordular demişsiniz aklınızda kaldıysa sordukları birkaç soruyu örnek verebilir misiniz rica etsem :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.