Şimdi Ara

bu IBM nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dunyada zengin sirketleri arasinda. Ne yapar bu sirket nedir isi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

IBM Nedir?

IBM (International Business Machines Corporation), dünyanın en büyük bilgi teknolojisi ve danışmanlık şirketlerinden biridir. 1911 yılında kurulan şirket, merkezini New York eyaletindeki Armonk'ta konumlandırmıştır.

IBM, çok çeşitli ürün ve hizmetler sunmaktadır, bunlar arasında şunlar yer alır:

• Bilgisayarlar ve sunucular: IBM, kişisel bilgisayarlardan büyük ölçekli sunuculara kadar çeşitli türlerde bilgisayarlar üretir.
    • Depolama sistemleri: IBM, sabit sürücülerden bulut tabanlı depolamaya kadar çeşitli depolama çözümleri sunar.
    • Yazılım: IBM, işletim sistemleri, veritabanları ve iş uygulamaları dahil olmak üzere çok çeşitli yazılım ürünleri geliştirmektedir.
    • Hizmetler: IBM, danışmanlık, yönetilen hizmetler ve bulut bilişim hizmetleri dahil olmak üzere çeşitli profesyonel hizmetler sunar.

IBM, yapay zeka, bulut bilişim ve kuantum hesaplama gibi gelişmekte olan teknolojilerde öncüdür. Şirket ayrıca sağlık hizmetleri, finans ve perakende gibi çeşitli sektörlere hizmet vermektedir.

IBM, ürünlerinin ve hizmetlerinin yenilikçiliği ve kalitesi ile tanınır. Ayrıca dünya çapında 170'den fazla ülkede faaliyet göstermekte ve 350.000'den fazla çalışanı bulunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hıyar turşusu yapıp satar. acayipde canım çekdi ha
  • Bilgisayar şirketi.Ama en köklü olanından.Apple'ın kurucuları bile zamanında orda çalıştı diye biliyorum.
  • lenovo oldu sanırım
  • IBM (International Business Machines; Uluslararası İş Makineleri)

zamanında çok manyak para kazanan Amerikan yazılım ve donanım devi gerçi son yıllarda ekonomik sıkıntılar yaşadığından dolayı dizüstü bilgisayar üretimini Çinli lenovo ya sattı.

not:ismini lenovo olarak değiştirmemiştir, sadece notebook üretimini onlara devrettiler, notebook üretiminde ortaklar diyebiliriz.

http://tr.wikipedia.org/wiki/IBM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 31 Temmuz 2011; 1:54:19 >
  • BİM'in ilk adı idi,Sonra baktılar IBM olmamış, BİM yapalaım dediler.
  • şimdiki lenovo. Bimdeki yazarkasaların markasıdır bir de .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nedir bu QUADRO
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 10 Yaşında olanlar tanımaz.
  • Bilgisayar sektörürün Dedesi diyebiliriz. Zamanında Microsoft felan IBM den büyük güç aldı. MsDOS işletim sistemini IBM pc lerde felan kullanmışlardı. Tabi bi 15-20 yıl öncesiden bahsediyorum. Şimdinin MacOSX li masa üzeri pc leri üreten apple'ı diyebiliriz. Hala sektörde sözü geçer. Özellikle ultra yüksek hızlı istasyonlar ve sunucularda iş yapıyor. Gecenlerde dünyanın en hızlı bilmem neyini üretmişlerdi (işlemci sektöründe) ama hatırlamıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.