arkadaşlar malum fiyatlar baya yüksek biz de 346 bin tl ye 2021 model 46 bin km de hafif kazalı bi egea bulduk araç hava yastığı falan da açmamış ama hasar kaydı var mı yok mu henüz sormadık çünkü henüz karar vermedik araçta fazla bi masraf yok gibi görünüyor sizce kaç para masrafı vardır bu egeanın ve ilan dolandırıcılık falan olabilir mi acaba ve son olarak hasar kaydı varsa da alınıp yapılır mı bu fiyata https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-nesil-car-dan-2021-model-fiat-egea-1.3-multijet-easy-km-46k-1074320947/detay < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gainzzz34 -- 29 Ocak 2023; 2:2:40 > |
bu egea yı alıp yaptırıp binmek mantıklı mı olur

-
-
İlanı açmadan söylüyorum 2022 hatasız egealar 470ten başlıyor, 346ya satılan hafif hasarlı araçta büyük ihtimalle ağır hasar kaydı + görünenden fazla masraf vardır.
Gerçekten hafif hasarlı ve kaskolu ise sigorta onarım yoluna gider, kasko yoksa da mal sahibi onarıp satar. Çok düşük ihtimal kasko yoktur, hasar hafiftir ve mal sahibinin cebinde de 5 kuruş para yoktur, o araçta ertesi güne kalmadan satılır bu paraya.
Edit: ilanı yine açmadım, multijet diyor, 2022 hatasızları 500 üstü. Kesin sıkıntı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FE2F1DE54 -- 29 Ocak 2023; 2:45:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam bana da dolandırıcılık gibi geldi yarın arayıp sorucam plakayı falan hasar kaydı var mıdır eğer yoksa aracı görmeye gidebiliriz çünkü gerçekten fazla bi masrafı yok gibi bir de almadan ekspertize sokmak gerek motor durumu için ayrıca ilanı açıp bakabilir misiniz hocam belki daha iyi yorum yaparsınız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Niye fantazi arıyonuz ki 2015-2016 modellerinden falan alın bulursunuz bu paralara eli yüzü düzgün bi şey
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Açtım baktım. Sağ ön ve arka çamurluktaki sürtme hasarı kapılarda bir anda kesiliyor, fiziki olarak neredeyse mümkün değil.
Ağır kayıt kesin var, mesajın anlatımından belli.
Daha basit düşünecek olursak açıklamada güncel piyasası 480-500 diyor, görünen kaporta masrafı sanayide 15-20bin. Egeanın karaborsa olduğu dönemde 480e satılacak ve 20ye onarılacak araç 22sini görmezdi (ilan 21inde girilmiş)
İlanı vereni tanımam, zan altında da bırakamam fakat vakti zamanında shopla kusur gizleyip kapora alan, sattığı araç yerine daha düzgün durumda olanı gösterenler oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FE2F1DE54 -- 29 Ocak 2023; 7:12:18 >
Bu tarz işlerde gidip yerinde görmek incelemek en iyisidir. Böyle ilanla vs. yorumlanacak ya da olacak iş değil.
Adam oraya elindeki başka bir Egea'nın fotoğrafını koyabilir. Sen gittiğinde ise sana bir cenaze gösterebilir.
Tıpkı emlakçıların konutlarda yaptığı gibi.
-
Dikkatli olmak lazım hocam. Aracın büyük bir kısmını düzelttikten sonra çıtır hasarlı diye canı çıkmış aracı satabiliyorlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2013 yılında Linea, sol arka çamurlukla bagajdan darbe almıştı. Araç 22bindi liraydı. Servis 6bin fatura çıkarmayı başardı!
Uygun yapacak güvenilir ustan varsa götürüp gösterirsiniz kaça mal oluru belli olur.
50bin masraf eder binersin. Ama ağır hasarlı aracın olur.
Bu araçta öyle çıtır bir hasar yok. Zaten öyle olsa ilana düşmez bile.
Öncelikle sağ iki kapı değişmiş. Yani araçtaki hasar hafif gösterilmeye çalışılmış. Çünkü hem ön çamurluk ile hem arka çamurluk ile kapılar çok tutarsız.
Öte yandan arabanın kafası da hafif sağa doğru kayık gibi. Yine bagaj kapağına bakarsanız orası da kayık. Yani arabanın iskeletinde de sıkıntılar var.
Yine ön cam nasıl çatladı? Ya hava yastığı açtı ki öyleyse onarım yapıldığı tezim kuvvetlenir ya da aracın iskeleti kasıldığı için cam çatladı ki bu da hasarın daha büyük olduğu tezimi kuvvetlendirir.
Yani bu aracı adam etmek hayli zor olur.
-
Madem bu kadar çıtır hasarlı, neden mal sahibi yaptırıp daha yüksek fiyata satmıyor da bu haliyle satıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çamurluklar ve marşbiyel çekilip macunlanıp boyanır, tampon fibercide tamir edilir. Farların da ayaklarında falan kırık varsa onlar tamir edilir. Bir ön cam değiştirip iki de jant kapağı aldı mı mis gibi görüntü kurtarılır.
Böylece servis kazığından(!) kurtulunmuş olur.
Böyle uydur kaydır tamir edileceğine servisin kazığıyla(!) trameri şenlenmiş arabaları tercih ederim.
-
Yaklaşık araç bedelinin %27si!
İlanı veren kişinin diğer ilanlarına baktım hepsi kazalı arabalar.
Piyasa değerinin altına satıp elinden çıkarmak istiyor.
Böyle arabaların ne kadar masrafı çıkar bilemezsin ucu açık.
Macera aramaya gerek yok.
O mantıkla bakarsanız bugün sıfır aldığınız bir arabayı parça parça satsanız arabanın bedelinin 2 katından fazla para eder. Artı buna işçilik de dahil edin.
Arka çamurluk ve bagaj diyorsunuz öyle ön çamurluk gibi 4 cıvata sök tak yapılacak bir yer değil. Fabrikanın onarım prosedürüne göre onarıldığında gerçekten hatırı sayılır bir işçilik ve parça kullanımı yapılıyor. Ayrıca atıyorum araç arkadan darbe aldığı için koltuklar hasar almışsa (Ki Fiat araçları bu konuda sabıkalı) belki onlar da değişmiştir. Yani hasar kaydı hakkında detaylı bilgim yok ama genelde servisin "şişirdi" dediği şey aslında sadece değişmesi gereken ama gözükmeyen parçaların fiyatları oluyor.
Basit bir örnek vereyim; Fiat Egea marka aracınızı önden vurdunuz ve tamir ettireceksiniz;
Yetkili Serviste Kaskodan işlemde
Opar marka ön tampon 6500 TL (10 bin liraya da vardı da bunu baz aldım)
Opar marka ön tampon alt kapağı 3500 TL
Opar marka ön panjur 2500 TL
Opar marka ön tampon bakaliti 950 TL
Opar marka sis farı kapağı 1150 TL (x2)
Opar marka ön tampon köpüğü 250 lira (Kaza yerinde düştü, almadınız)
Opar marka ön far 4800 TL (x2)
25600 TL Tramer çıktı yuh! Bi tampon yav. İşçilik de yok he.
Dışarıda "Aman ustam tramer şişmesin" işlemde
Yan sanayi ön tampon 1100 TL (ya da fibercide tamir ama 1100 lira için tamire değmez herhalde)
Tampon alt kapağı cırt kelepçe ile tuttururuz 0 TL
Yan sanayi Ön panjur 280 TL
Yan sanayi Ön tampon alt bakaliti 280 TL
Yan sanayi sis farı kapağı 150 TL (x2)
Ön tampon köpüğü ne la? 0 TL
Yan sanayi ön far 1150 TL (x2)
4260 TL yuh yetkili servise bak soygun yapıyor resmen. Dışarıda 5000 liranın içinde hallolacak şeye işçilik hariç 25 bin lira çıkardı soyguncular.
Hocam işin aslı budur. Ki bu yerli bir arabadaki durum. Avrupa arabada işler daha da farklı gidiyor. Evet yan sanayi tampon da alt tarafı tampon ama arabanın üzerine oturması bile sıkıntılı, çizgiler uyuşmuyor, sis farı kapağı plastik bir parça ama yerine oturmuyor, hafif yamuk duruyor işte hemen soluyor falan.
-
he al sen yatır beklet mıllet elektrıklıye bınerken sende egea fln bınersın o zmnda mazot zaten 100 tl olur
En Beğenilen Yanıtlar

İlanı açmadan söylüyorum 2022 hatasız egealar 470ten başlıyor, 346ya satılan hafif hasarlı araçta büyük ihtimalle ağır hasar kaydı + görünenden fazla masraf vardır.
Gerçekten hafif hasarlı ve kaskolu ise sigorta onarım yoluna gider, kasko yoksa da mal sahibi onarıp satar. Çok düşük ihtimal kasko yoktur, hasar hafiftir ve mal sahibinin cebinde de 5 kuruş para yoktur, o araçta ertesi güne kalmadan satılır bu paraya. Edit: ilanı yine açmadım, multijet diyor, 2022 hatasızları 500 üstü. Kesin sıkıntı var. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X