Merhabalar arkadaşlar bu devirde 2.el notebook neden alınmaz örneğiyle açıklıyorum.Normalde herşeyini ikinci el alan biri olarak geçen yaşadığım sorundan ötürü bir daha 2.el pc almamaya yemin ettim. masaüstü bilgisayarımın taşınabilir olmaması sebebiyle bilgisayarımı satmaya karar verdim.elimdeki gtx980'i ekran kartı piyasalarının artmasıyla 3200 tl ye satıp diğer parçalarıyla birlikte toplam 5200 tl ye sattım.Motorcu olduğum için bunun 1000 tl sine motor montu aldım.kalanına da 4100 tlye beni iyi kötü idare edeceğini düşündüğüm ACER NITRO 960M li laptobu satın aldım.satın alırken herhangi bir sorunu yoktu keza evde de normal kullanımda 5gün civarı kullandım.Bu beş gün içinde klavyesinde pek memnun kalmayınca alienware marka başka bir pc ile anlaştım.Bunu nasılsa satarım diye alienwarei de aldım.(4200 tlye) Neyse bir sabah kalktığımda ACER olanınnda mausea dokunduğumda ekranı dondu.ne yaparsam yapayım(-format-linuxlu format-lınuxu usbdeb çalıştırıp deneme ki hardisk kaynaklı bir sorun olup olmadığını anlamaya yarar vs) hepsinde aynı sorun oluşuyordu.biraz duruyor ve ekran donup öylece kalıyordu.kadıköyde sağlam bi tamirciye götürdüm.işlemciden kaynaklı bir sorun dedi ve 1500 tl değişim için ücret çıkardı. Diğer alienwarei ise test yapmadan ayak üstü almıştım.bunda da termal throtling sorunu ortaya çıktı.işlemci turboyu açınca 90 C ye çıkıyor ve yer yer mavi ekran veriyor veya restart atıyor.Neyse ki turboyu throtle stopla kapattım.Şimdi kullanılabiliyor.(termal macun +padleri değiştirmeme rağmen 90 dereceye çıkıyor bu arada) ÖZETLE KURUN UÇTUĞU BU ZAMANDA KİMSE ZEVKİNE BİLGİSAYARINI SATMIYOR.AYRICA ZATEN 7000 TL YE 0 BİLGİSAYARLAR ALINABİLİYORKEN BİLE 2.ELLER 5500 TL ÜSTÜNE SATILIYOR.SKALALARI DA ÇOK YAKIN.2.EL ALMAK YERİNE SIFIR ALMAK DAHA MANTIKLI.İKİNCİ ELE TÖVBE ETTİM.SİZE DE TAVSİYE EDERİM. .Oysa toplam verdiğim 8300 tlye kötü olmayan bi bilgisayar alabilirdim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byns -- 19 Haziran 2021; 1:34:5 > |
Absence of evidence is not evidence of absence. Elektronik mühendisiyim.zamanında üniversitedeyken internette bulamadığım türkçe mühendislik kitaplarını bulup,arşivimi bir blog açıp yayınlamaya başladım.sitem: ieeeturkiye.wordpress.com ![]() |