Şimdi Ara

Bu devre Breadboard a kurulur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar aşağıdaki devreyi breadboard a kurabilir miyiz.
     Bu devre Breadboard a kurulur mu ?

• kurabilirsin.4017nin besleme uçlarını unutma(16 +, 8 -).
  • O devreyi paylaşan bendim Bread Bord üstüne kolaylıkla kurulur.
  • TuRkiShCowboy kullanıcısına yanıt
    4017 ye extradan bir gerilim mi uygulayacağız ?
  • şemada besleme uçları belirtilmemiş.. ekstradan 12v besleme gerilimi verilmesi gerekiyor.
  • Cevabınız için çok teşekkür ederim ama aklıma takılan birşey var. 4017 nin 16 no lu bacağını (+) ya 8 nolu bacağınıda şaseye bağlayacağız değil mi. Yani extradan bir güç kaynağına ihtiyaç yok
  • evet öyle. başka kaynağa gerek yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yardımınız için çok sağolun. Devreyi kurunca ve çalıştırınca video koyacağım :)
  • Arkadaşlar bu devreye başladım fakat elimde 47 ohm direnç yoktu onun yerine 1k lık potları 47 ohm a ayarlayıp kurdum bi sıkıntı olur mu.

Birde elimde TIP31 transistörleri yok. onun yerine ne kullanabilirim.

Birde elimde diyot var ama 1N4148 mi bilmiyorum. Onu nasıl anlayacağız. Üstünde ne bi işaret ne de anlamlı bir yazı var. anlayamadımn hangi diyot olduğunu Ben akşama resmini atarım kullandığım diyotun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

Arkadaşlar bu devreye başladım fakat elimde 47 ohm direnç yoktu onun yerine 1k lık potları 47 ohm a ayarlayıp kurdum bi sıkıntı olur mu.

Birde elimde TIP31 transistörleri yok. onun yerine ne kullanabilirim.

Birde elimde diyot var ama 1N4148 mi bilmiyorum. Onu nasıl anlayacağız. Üstünde ne bi işaret ne de anlamlı bir yazı var. anlayamadımn hangi diyot olduğunu Ben akşama resmini atarım kullandığım diyotun.

bd241 transistör isini görür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB44699C3 -- 24 Eylül 2013; 12:37:15 >
  • Ordaki transistör yüksek akım çeken aletleri çalıştırmak için takılmıştır.Yani şerit led sürmek için takılmıştır.Normal ledi o devre sürer.
  • secollah kullanıcısına yanıt
    Yani transistörleri takmasamda olur mu demek istiyorsunuz ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofiman -- 24 Eylül 2013; 18:13:54 >
  • Yüksek amper çekmeyecek bir şey takacaksanız takmanıza gerek yok.Fakat datasheetten en fazla kaç amper alabileceğinizi öğrenip ona göre kullanın.
  • http://www.555-timer-circuits.com/ burada breadboard yapım videosu var..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.