Şimdi Ara

Bu Devirde Zor Kazanan Tek Başına Çalışan Orta Direk Arkadaşların Fikirlerine İhtiyacım Var.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
182
Cevap
2
Favori
6.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam öncelikle tebrik ederim. Ben de Bursa'da oturuyorum. Ev Balat tarafı ya da Yunuseli tarafı mı? :)

Sizin duruma benzer durumu olan biri olarak ülkenin gidişatını da hesap etmenizi dolayısıyla şuan altın birikimi yapmanızı öneririm. Gidişat bırak yeni araba almayı elimizdekileri de sattırabilir Allah muhafaza. Arabanızda Türkiye şartlarında iyi bir araba. İnsanın canı her zaman daha fazlasını istiyor ama ayağı da yorgana göre malum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: timsahhh

Valla psikolojik limitim 65000 gibi.

Bu rakamlarada model olarak en yüksek dizel egea var.

Yılda 13000 km yapıyorum.

Sen bu şartlarda ne alırdın?
    Hocam egea o fiyatlara mümkün evet,sıfıra 80 bin istenen bir dönemdeyiz şuan.. ikinci el alınacaksa, megane 3 1.5 dci,fluence 1.5dci, kia ceed dizel otomatik,308,c4, astra j kasa 1.3 cdti gibi c segmenti araçta alınabilir.. bagaj ve içi çok daha geniş ve konforlu araçlar. B segmente fabia ya da bakılabilir.

Aslında dizel manuel temiz insignia bile bulunur:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memur değil amelenin önde gideniyiz

10 senelik kıdem sadece 3.000₺ maaş

50 sine merdiven dayamış da müdür olamamış erkek ameleye her türlü eziyeti hak görürler

• Kardeş arabayı kafana takip borca harca girme.ben 2200 lira maaşla 10 bin liralık araba aldım burnum boktan çıkmıyor .3 çocuk ve ev hanimi bir eşim var.maasa 10 gün kala cebimde para olmuyor.inanki zor durum.hic bence pozisyonunu bozma.ev kredini bitir .araba öylede böylede işini görür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: timsahhh

Valla psikolojik limitim 65000 gibi.

Bu rakamlarada model olarak en yüksek dizel egea var.

Yılda 13000 km yapıyorum.

Sen bu şartlarda ne alırdın?
    4000 tl maaşla hem kredi ödeyip, hem yılda 13000 km yapıp hem de 2 çocuklu aileye bakmak kolay değil gerçekten.
  • arda2007 A kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam.

Araba dediğiniz gibi benim içinde bir araç aslında. Amaç değil. Ama yatırım amaçlı düşündüm. Birikim hakikaten önemli. İnsan zor zamanlarda daha rahat oluyor.

• baranel B kullanıcısına yanıt
    Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkürler..

Hayırlısı olsun inşallah..

• KurTatA kullanıcısına yanıt
    Heh işte hocam tam oradayım bende.

Bu yaşıma kadar full çalıştım. Koy parayı kenara koy parayı nereye kadar. Bir bu kadar daha yaşayacağım meçhul. Bundan sonra kritik bir karar vermem lazım. Tamam mı devam mı?

• Hocam bende güzel dileklerimi ileterekten isterseniz evin borcu bitsin daha sonra arabanızı değiştirin.

Halihazırda arabanız ihtiyaçlarınızı karşılıyordur. 2. Bir kredi yaşam standartdınızı düşürebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cyraxus kullanıcısına yanıt
    Eskiden olsa yaşın gençliği ile alakalı daha kolay kararlar alıyordum. İnsan olgunlaştıkça daha fazla düşünüyor her şeyi.. Dediğiniz gibi araca bu zamanda daha fazla para bağlamak mantıksız. Sanırım birikime devam edeceğim..

• BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. Geçen hafta kendi tamircime gittim.

Onada danışayım dedim. Mümkünse bulaşma hiç dedi. Dayanıksız arabalar dedi..

• Valla bana sorarsan bırak almayı, daha elindekinide satıp dövize bas derim. hatta kol saati don gömlek atlet ne varsa zamanı gelince cok güzel meyvesini yersin.

Yatırım tavsiyesi değildir.

• _mp_ kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. Benim araç 42-43 yapar sanırım. Maksimum 50 desek satıp ta ne alacağım. Pek bir seçenek te yok sanki. Yani var aslında ama benim araçla aynı gibi..

• murderer_utku kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Öderken bunaldım gerçekten ama azalınca yine dürtüyor insanı. Birde borç yiğidin kamçısı demişler ya. Herhalde bizim ki öyle bir şey.. Ama gezi olayında haklısın. Çocuklarda büyüyor. Bu sene hanımla gitmediğimiz yerlere gidelim diyoruz..

• timsahhh kullanıcısına yanıt
    Bosver arabayı evi tatile git dünyayı gez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bendd ufak otomatik bir araba almak istedim..

Bursa'da yım ev kirası 400 maas 2200 tl..

Sıfır olsun kafam rahat olsun dedim şok oldum 60-70.000 tl nakit yok araba yok satıp üstünü kredi ile tamamlasam!! Yok secenek!!

Google dan yakit tuket tuketimlerine bakın..

Otomatik olarak ccvt uzun ömürlü diyorlar..

Yaris-Micra gibi japon alın derim....

• TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt
    Namazgah ta oturuyorum hocam.

Dediğiniz gibi ayağı yorgana göre uzatalım ki üşümeyelim..

• Hocam bunları nasıl başardınız inanması güç... Ben sürekli borç altındayım, bir de ev alsam sanırım dibe vururum. Sizi tebrik ediyorum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazaman

Kardeş arabayı kafana takip borca harca girme.ben 2200 lira maaşla 10 bin liralık araba aldım burnum boktan çıkmıyor .3 çocuk ve ev hanimi bir eşim var.maasa 10 gün kala cebimde para olmuyor.inanki zor durum.hic bence pozisyonunu bozma.ev kredini bitir .araba öylede böylede işini görür.
    Allah yardımcın olsun kardeşim.. İşimiz zor. Hayat çok pahalı. Yine de halimize bin şükür. Allah sağlık sıhhat versin. Gerisi bir şekilde oluyor..

• Yeni insignia ya hasta oldum kardeşim.

İlerde belki bu aracı düşünebilirim..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.