Şimdi Ara

Bu Devirde Zor Kazanan Tek Başına Çalışan Orta Direk Arkadaşların Fikirlerine İhtiyacım Var.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
2
Favori
6.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hasan7 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok istemek değilde mantıklı bir yatırım gibi görüyorum. Benim için ev araba hayaldi. Eşimle nişanlıyken bir caddede yürüyorduk. İkimizde asgari ücret alıyoruz o zaman. Sene 2004. Nasıl geçineceğiz diye düşünüp duruyorduk. Aradan 12 sene geçti.

    Rabbim 2 evlat nasip etti.

    1 ev 1 araba.

    Çok şükür...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: echomaniac

    Linea kullanıyorsunuz motor mekanik bakım parça olarak en uygunu c eliyse exlusive aracı inceleyip test etmenizi öneririm fiyat olarak aynı olsalarda 1.6 hdi motoru daha iyi ve tutumlu
    Evet hocam.

    Araştırdım çabuk dağılan bir araç diyorlar. Zayıf yani ama benim linea dan kesinlikle Az yakıyor. Gerçi mtv farkı bunu kapatmaya çalışıyor ama bilmiyorum.

    Kararsızım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Hocam yakıt olayında haklısın.

    Bu yüzden Manuel 1.3 urban düşünüyorum. Ama yürütme maliyeti kafamı kurcalıyor. Şuan da yakıt hariç lineanın senelik 2400 TL maliyeti var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Valla burada cocugu olan abiler kizmasin bence de oyle. Kreşte buyuyen cocuklar biraz saldirgan oluyor biraz bilmis oluyor. Simdiki cocuklarin hepsi simdiden teknolojiyi iyi kullaniyor ama 4 yasinda cocuk da 4 yasinda olmali keyfini cikarmali.



    Hayat zor ama iki kisi calismadan evde zor. İnsanlarin da elinden bir sey gelmiyor mecbur krese birakiyor.



    3-4 yasinda basliyorlar sabah 6.30 da servise biniyorlar valla uzuluyorum

    Alıntıları Göster
    Kardeşim bunda kızacak bir şey yok.

    Bu konu çok net. Oğlum 11 yaşında. 7 yaşına kadar annesi çalıştı anane baktı. Sonrasında hanım ilgilendi.

    Kızım 2.5 yaşında onu komple anne yetiştiriyor.

    İkisinin arasında dağlar kadar fark var..



    Bazen diyorum ki imkanım olsaydı da keşke oğluma da komple eşim baksaydı o yetiştirseydi. Zamanı geri almak mümkün olmuyor malesef..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizim haneye daha çok girdi var ama çıkışta ona göre çok. 2014 model aracınızın yürütme maliyetleri ciddi anlamda bence düşmüş durumda. 1.3 dizel multijet yanlis bilmiyorsam zincirli triger sistemli. Buyuk bakim derdi pek olmayan bir araç. Ayrica ekonomik bir motor. Clio 2 çocuklu aileye hicbir sekilde gitmez diye dusunuyorum. Egeada ise sw veya hb tercih ederseniz ciddi anlamda biraz daha farkli bir araca gecmis olacaksiniz. Bende genel kriter 10 yaş araç için. 10 yaşından büyük araç bence artık eskimeye başlamıştır. Sizin araç daha 5 yaşında.

    Mevcut aracınızada bazı eklemeler yaparak daha hoş gelen şeyler bulabilirsiniz. Mesela yalıtım yaptırın. Duble ekran multimedya sostemi gibi. Yeni araçlarda genellikle eklenen yeniliklerde bunlar.

    95 bg benzinli b sinifi aracimi satış sebebim 10 yasina gelmis olmasiydi. Bu sebeple sattım ve bari buyuteyim dedim. Egea hb aldım. Bari daha guclu olsun dedim. 120lik 1.6 dizel aldim. Hersey hatikaydi taaki gecen yine burada okudugum 120yi asan cezayi yer basligina kadar. Ben ne diye o kadar kuvvetli araç aldım ki?



    Ben borç ödemezsem para biriktiremeyen biriyim. Bu sebeple krediye girerim. Sizde böyleyseniz çekin krediyi girin yeni araca. Bu benim tercihimdir tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam.

    Aslında orta okul kısmını özel okulda okutmak istedim ama yüksek oranda burs kazanmasına rağmen senelik 17000 TL istediler. Tek maaşla bunu karşılamak mümkün değil tabi ki. Devlet okulunda bile olsa etkinlik ve masraf hiç bitmiyor.

    Dediğiniz doğru. Gelecek için para koymak lazım ama büyüklerimizden kalacak yerlerimiz var. Onlarla eğitimi en güzel şekilde karşılarız diyoruz.

    Çocuklar yeter ki okusun. Elimizden ne gelirse yaparız onlar için. Ama bende bu zamana kadar çok didindim hocam. Azıcık sefa süreyim diyorum. Yaş 36 bazı şeyler zamanında oluyor biliyorsun. Her geçen yıl bir öncekini aratıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TIME kullanıcısına yanıt
    Bu yazdığınızda aslında planlar arasında.

    Linea öncesinse albea vardı. Darbeden 1 hafta sonra aldım aracı. O parayı o zaman dövize yatırsam şimdi 15000 TL kar yapacaktım. Ama malesef arabasız da olmuyor.. Hele çocuklar ile arabasızlık çok zor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jony_Turk kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hemşehrim..

    Çok şükür ev bitince sıfırım.

    Allaha can borcum kalıyor bir tek.



    Rabbim afiyet versin hepimize. Ağız tadı olmadan her şey bomboş..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetltn kullanıcısına yanıt
    Onuda düşündüm hocam. Hatta banka ile görüştüm. Faizi baştan aldıkları için bana çok faydası olmayacak.

    12000 erken ödeme için 500 TL indirim yaparız dediler.



    Bende kapatmadım. Belki bir fırsat olurda araç değişimi için kullanırım o rakamı dedim. Bankaya yine ufak ufak öderim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hiçbir araba prim yapmaz, satarken kazanıyorsanız alırken kaybediyorsunuz demektir.

    Olayı ticaret olarak düşünürsek tam tersi olmalı, bir mal alırken kazandırır.

    Birikim yapmanız daha mantıklı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkmenson

    Samimi söylüyorum temiz bir albea.uygun fiyata denk. gelse evladiyelik alırdım. Fiatin bana göre tartismasiz en f/p araciydi albea...



    Böyle bir emekli amcadan servkste bakimlari yapilmis bulursam alırım

    Alıntıları Göster
    Hocam belki komik gelecek ama 7-8 tane albea aldım sattım. Çok keyifli bir araçtı. Hatta yokluktan geldiğimiz için hayalim premio Plus modeli idi. Arkadaşlar arasında Bunu söylemiştim herkes dalga geçmişti benle. Hala da hatırlatırlar bunu. Sonrasında sattım albea yı. Linea urban aldım ama inanırmısın hala arıyorum. Bastın mı gidiyordu. Az yakıyordu. Masrafsız Di. Bende çok temiz bulsam alırım herhalde. Gönül bağım var benim albea ya karşı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sepulnation S kullanıcısına yanıt
    Ben biriktirebiliyorum hocam. İlla ki borç olmasına gerek yok. Amaç ilk mesajda yazdığım gibi hem araba yenilensin hem yatırım olsun. Prim yapsın falan filan.



    Tabi alırken de hesaplı almak lazım ki artısı olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baranel B kullanıcısına yanıt
    Bir mesajım da onuda belirttim hocam.

    Alırken hesaplı olmalı. Bunun içinde elde para hazır olmalı.

    Yani elimdeki aracı satmadan hesaplı bir araç denk getiremem. Anlık oluyor çünkü biliyorsun. Denk geliyor pat alıyorsun.



    65 bin verip cadde üstüne bırakmak ta hiç akıl karı değil aslında. Otoparkı olan bir evim olsa daha rahat düşüneceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yerinizde olsam birikim yaparım,çünkü çocuklar büyüdükçe masrafları da büyüyor.Bence araba â noktasından b noktasına götürecek bir eşya.En iyi araba bence bu devirde yürütme maliyeti en az olan araba.Bende 40 yaşında 2 çocuk babası biriyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda2007 -- 21 Nisan 2018; 1:40:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz almayı sanırım aklınıza koymuşsunuz, alırsanız hayırlı olsun. Nacizane önerilerim olacak, birileri birikimlerinize konmasın diye.

    Muhtemelen sizde çok iyi biliyorsunuz ben sadece hatırlatayım.

    Öncelikle uzun süre muayeneye gitmemiş arabadan uzak durun. Km si düşük bile olsa uzak durun. Muayene yapılmaz servis girişi yoksa, km düşürme olayı olabilir.

    Km si düşük bir arabaysa üzerindeki lastik tarihlerine bakın, aracın ilk takılan lastik değilse, atıyorum önler başka tarih arkalar başka ise, ve stepne hiç kullanılmamışsa o arabadan uzak durun. Ön kaputta küçük onarım hariç, onarım yapılmışsa bol macun basmışlardır, dolu o macunu açar, uzak durun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canın ne istiyosa onu yap ömrünün yarısını ev ödemekle geçirdin. Canın avrupa araba binmek istiyorsa avrupa araba bin parçası bulunmaz pahalı deselerde binmek istiyosan bin.Taş çatlasın 80 görüyoruz.Ev aldın araba aldın çocukları okut evlendir öl

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba öncelikle Allah kolaylık versin.Bende 37 yaşındayım. Bekar olduğumdan pek ekonomik sıkıntım olduğu söylenemez fakat her zaman
    geleceği düşünerek birikim yaparım.
    Elinizde araç varken ,hele böyle ekonomik koşullar altında daha üst segment bir arabaya geçmek bence pek mantıklı olmaz.
    Size getirisi değil götürüsü olur.Niye aldığınız araç şu anki araca göre daha çok yakıt tüketir.Kaskosu ,vergisi,trafik sigortası derken bu
    cebinizden daha çok para çıkması demek.Mesela ekonomik bir kriz olduğunda da elinizdeki aracı kolay satamazsınız ne olursa olsun araçtan zarar
    edersiniz.
    Araca ödeyeceğiniz gözden çıkardığınız parayı her ay ya döviz mevduatına yada altın mevduatına düzenli olarak çevirip birikim yapın.Ve o parayı
    orada unutun.Kriz zamanında malını kolay satamazsın yada zarar edersin ama sıcak paran varsa bu senin hayatını kurtarır.
    Benim şahsi fikrim böyle.
    Ayrıca önümüzdeki 1-2 sene kimseye borca girmesini önermiyorum.Bu aralar bankadan kredi çekilerek hiç birşey alınmaz. Ne ev ne araba..




  • C ellyse kullandım, 2017 manuel olanı ve iğrenç bir araba. Evet çok az yakar, 1.6 motor gaza dokunmayla yerinden fırlar ancak araba konforsuz ve yol tutuşu çok kötü. Ayrıca arabanın içi de çok sade ve telefonu koyabileceğiniz bir boşluk, göz bile yok. Gidin bir rent a cardan kiralayın arqcı anlarsınız dediklerimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 45-50 arası bir limit düşünülebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakın değiştirme. En azından kredi bittikten sonra 1 sene bir şey yapma. Belinizi sıkacağınız kadar sıkmışsınız. Rahat olun 1 sene gezin tozun. Sonra bakarsın araba işine.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.