Şimdi Ara

Bu Devirde Zor Kazanan Tek Başına Çalışan Orta Direk Arkadaşların Fikirlerine İhtiyacım Var.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
182
Cevap
2
Favori
6.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizden az maaş alıyorum sizden az kira veriyorum bir kızım var eşim çalışmıyor.

Benim evim dahi olsa araba almam. Ailede acil hastalık yaşayacak biri yoksa arabayi hiç alma taraftarı değilim.

Siz elinizdekini Koruyun artı olarak bir eve daha taksit yapın yada arsa alin. Gelecekte çocuklarımıza birşeyler bırakmaz isek durumları çok kötü olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam eli ayagi tutuyorsa ve saglik sorunu yoksa kadini ise sokar linea dan gene ayni ayarda ayni segmentlerde arabaya gecmek yerine alirim bir 508,passat yada a serisi merso alirim.

Evin borcu bitmeden bosuna borca ve masrafa girmek risk almak ve mantiksiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Ne desen haklısın kardeşim. En güzel tarafı iş garantin var. 6 ay sonra ne olacak diye düşünmüyorsun..

• Çok şükür hocam. Dediğim gibi kendime özel harcamam yok gibi. Ne yersek ailece harcıyoruz. Bu zamana kadar ufak tefek ek işlerde yaptım. Yoksa gerçekten kolay değil.

Babam bazen şaka yapıyor. Bitir ev borcunu madalya takacağım sana diye.

Zor olan kısmı atlattık gibi..

• root16 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten çok büyük sürpriz bir şey olmazsa kredi çekmeden ne yapacaksam yapayım diyorum.

Biliyorum zor ama gerekirse beklerim yada olan bir arkadaştan alırım. En uyuz olduğum şey bankaya faiz ödemek. Zaten kısıtlı ve zor kazanıyoruz. Ben yiyemedim sen ye oluyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Valla bana sorarsan bırak almayı, daha elindekinide satıp dövize bas derim. hatta kol saati don gömlek atlet ne varsa zamanı gelince cok güzel meyvesini yersin.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Hocam zaten yüksek. Daha da artar mı dersin?

• Herkes 4 bın maası az gormus ben yarısı kadar maasla ek ısler var ufak tefek kenarda baya para bırıktırdım arabamda var evım yok ama olsun 4 bın maasım olsa neler yapmazdım evlıyım 1 cocugum var

• quote:

Orijinalden alıntı: timsahhh

Hocam zaten yüksek. Daha da artar mı dersin?

Alıntıları Göster
    25 nisan tcmb toplantısından çıkıcak faiz kararına bağlı.

Faiz arttırımı gelmezse kurlar yükselişine kaldığı yerden devam eder.

Ytd.

• ibo83 kullanıcısına yanıt
    Hocam iki çocukla yaris micra mümkün değil. Tatile giderken lineanın bagaj ağzına kadar doluyor. Ama bebek arabası ve park yatağı falanda götürüyoruz. Linea bagaj anlamında gerçekten çok iyi..

• anyhill kullanıcısına yanıt
    Hocam hayatımı yazsam roman olur derler ya. Ona benzer benimkide.

Çok çalıştım. Ek işler yaptım ve ne olursa olsun hesabı kitabı elden hiç bırakmadım. Damlaya damlaya göl oldu.

Ve bunları çok sıkarak ailemi bunaltarak değil tatlı tatlı yaptım.

Mesela her sene güneyde 1 hafta tatilimizi yaparız. Bu senede Alanya ya gideceğiz kısmetse.

Ayda 2 - 3 sefer dışarda yemeğimizi yeriz.

Çok şükür rabbimize..

B

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Hocam arabaya çok alıştık. Artık lüks değil ihtiyaç haline geldi malesef. Gece yarısı çocuklar ateşleniyor hastalanıyor. Taksi çok fazla yazıyor. Hafta sonu sağa sola gidiyoruz. Piknik falan. Araba olmasa kös kös evde oturucaz.

Zaten fazla lüksümüz yok. Biraz rahat etmek bizimde hakkımız hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Ben olsam eli ayagi tutuyorsa ve saglik sorunu yoksa kadini ise sokar linea dan gene ayni ayarda ayni segmentlerde arabaya gecmek yerine alirim bir 508,passat yada a serisi merso alirim.

Evin borcu bitmeden bosuna borca ve masrafa girmek risk almak ve mantiksiz.
    Sizin gözünüzde kadının değeri bu kadar işte. Ne kadar kaba bir tabir kullanmışsınız.

Bir çocuğu annesinden başka hiç kimse iyi bir şekilde büyütemez. Buna anneannesi babannesi dahil.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Hocam hanım çalışırken bu kadar mutlu değildik.

O evde daha mutlu. Çocuklarda mutlu.

Bırak 3-5 kuruş az olsun.

Akşam eve geldiğimde sofram hazır oluyor.

Evim mis gibi tertemiz, çocuklarım öyle.

Bende kral gibiyim.

Kadın çalışıyor ise mutlaka bir şeyler eksik oluyor.

Bunu yaşayan arkadaşlar bilirler..

• gs190505 G kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah azın bereketini versin..

Az çok kavramı kişiye göre değişir. Hep senden alttakileri görüp şükür edeceksin. Benim hayat görüşüm budur.

Rabbim sana daha çok versin inşallah..

• Elindeki arabayı sat 4 tane bisiklet al. Hem benzin masrafın olmaz hem vergin olmaz hemde evdekiler bir yere gitmek istediği zaman babam gelsin götürsün diye beklemek zorunda kalmaz.

Bu ülkede maaşlı bir adamın istersen 50 bin al ayda araba alması salaklıktır enayiliktir. Siyasiler gider son model makam arabasına biner vergi levhası olan gider son model kiralar vergiden düşer biner sen gidip araba alarak bunların parasını ödemiş olursun.

Arabanın maliyeti çoksa vergisi veya sanayi masrafı veya yakıtı çoksa değiştir ama sırf yeni model alayım diyorsan alma. Evet otomatik vites çok güzel çok rahat ama o rahatlığa para verecek bir ülkede yaşamıyoruz.

• Dostum seninle herşeyimiz aynı yerinde olsam elindeki aracı satmam. Borçta yapmam. Dizel otomatikte Lineadan 1 litre az yakar. Bu kadar fark için değmez bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: timsahhh

Hocam arabaya çok alıştık. Artık lüks değil ihtiyaç haline geldi malesef. Gece yarısı çocuklar ateşleniyor hastalanıyor. Taksi çok fazla yazıyor. Hafta sonu sağa sola gidiyoruz. Piknik falan. Araba olmasa kös kös evde oturucaz.

Zaten fazla lüksümüz yok. Biraz rahat etmek bizimde hakkımız hocam.

Elinizdeki gittiği yere kadar gitsin bence.çok fazla masraf oluyor dediğimiz anda yeni alın. Devir yatırım devri yeni arabaya para gomene kadar 1cocugunuza daha ev bırakın toprak bırakın. Yinede karar sizin tabiki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Dedikleriniz kısmen doğru olmakla birlikte ilave olarak karı-koca çalışıyorsa kocada vardiyalı çalışıyorsa sosyal hayat denilen birşey kalmıyor hatta sıkıntı oluyor .Kendi iş yerimdeki bir abiden biliyorum yeri geliyor 2 - 3 gün hanımın yüzünü görmüyorum diyordu bilmem doğru bilmem yalan. Kendimden biliyorum gece vardiyalarinda 5 gün çocuklarımın sesini duyamiyorum doğru düzgün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muaz1984 -- 21 Nisan 2018; 16:1:28 >
  • O kadar benzer durumlardayız ki, satırları okurken bir an bunu ne zaman yazdım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 21 Nisan 2018; 16:4:58 >
  • 27 yaşında sözlüyüm.Ailemle yaşıyorum.Aylık net maaşım 2500 tl.ama akşamları taksiye çıkıyorum .Günlük 150 tl de ordan kazanıyorum.Geçen ay cebime 4 bin girdi.Ama 5,350 tl çıktı. .s
    Şunu anladım cebe ne kadar para girerse o kadar da çıkıyor .Bu ay tüm yazlık alışverişimi yapıp diğer ay hiçbir şey almamayı düşünüyorum.
    Para biriktirmek en doğrusu bence . Şuanki devletin durumu iyi değil.Araba aldınız diyelim cebinizde nakit kalmadı ve bankaya da krediniz var. Bir ekonomik krizde çökersiniz.Bankaya katla borçlanır geri ödemesini yapamazsınız.
    Bence şuanlık bekleyin.Ev krediniz bitsin biraz nefes alın ve bankalardan uzaklaşın.Piyasayı iyi takip edin baktınız düzelme var o zaman beklediğiniz sürede biriktirdiğiniz parayla araba alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.