Şimdi Ara

Bu arabaları nasıl alıyorsunuz? Dürüstçe soruyorum! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
12
Favori
8.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ülkeye 1300 liraya çalışan amelede lazım.

Yinede iş beğenmedikleri anlamını değiştirmez.
    Çevremde sırf ailesi okutamıyor diye haziran başı iş arayan adam 2 gün sonra işe girdi. Yaz boyucna çalıştı. Bu 4 5 kişilik bir gözlem.[2 arkadaşım yol + yemek + sigorta ile 2500 liraya çalışıyor halen.]

ee yıllardır iş arayıpta bulamayan adammda beğenmiyordur.
    Garsonlugun ölüsü günlük 60 70 lira. 1300 liraya çalışan mı kalmış zaten. Asgari 900 se 1100 lira asgari 1300 se 1500 1600 lira civarina çalışılır.
    300 Kişi getirin. 3 haftada bu adamları iş sahibi yapayim.

1300'e çalışanda işsizde. Suriyelileri biz 100 liraya çalıştırıyoruz haftalık. Adamlar en zor işimizi yapiyor. Ama sonuç olarak çalışıyor adamlar. Adı işsizdir o kişilerin. İçleri boş olduktan sonra çalışsa ne olur...

Dilencilerin seçme şansı olmaz. Çalışması lazımsa çalışır.

Benim babam milyon dolarlıktı eskinin dönemiyle. Battı adam. Gitti 8 yıl önce asgarinin 200 300 lira üstünde çalışarak yeniden şirket kurdu. Kimseyi kimse kandırmasın. Lüksünden iş seçen insanlara karnımız tok gözümüz açık. Eğer gerçekten iş bulamıyorum diyen varsa gelsin başım üstüne. İşini ben ayarlayacagım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SlimShay -- 6 Eylül 2016; 18:57:01 >

• Üniversiteden yeni mezun diye adama asgari ücret + 6 gün iş sunarsanız beğenmez. Üniversiteden yeni mezun adamdan ne tecrübe beklenir ki? Yeni mezun oldum diye 5,000 TL maaş isteyeni görmedim, onların derdi tasası düzgün bir iş tanımı olan yere girmek, insani koşullarda çalışmak. Bizdeki işveren mantığı asgariyi verip haftanın 6 günü sabahtan akşama kadar süründürmek üzerine kurulu. İnsanlar elbette Cumartesi gününün tatil olup olmadığını soracak, bunda yanlış bir şey yok. Bizde kaç kişi hak ettiği yerde çalışıyor ki insanlar sormasın.

Neyse daha da yazarım ancak konuyu saptırmak istemiyorum.
  • İnsan emeğini hiçe sayan aç gözlü patron şirketlerini ne olduğunu anladı insanlar, yeri geliyor "3-5 az kazanırım ama iş tanımı belli olan düzgün bir yerde olurum" fikri ile hareket ediliyor. Haklılar da, patron milletine kalsa asgarinin bile altına adam çalıştırıl ya neyse...

Allah herkesin yolunu açık etsin. Bu ülkede tanıdığı torpili olmadan işle giren adam çalıştırılmıyor, adeta süründürülüyor.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Orası öyle. Ama okumamak gibi hata yapanlar en çok pişman olacak kişiler.
    Amin cümlemizin.
  • C4_1400 C kullanıcısına yanıt
    Hocam benim merak ettiğim şey bundan 10 yıl sonra ne olacak. Şu an mesela ben parayı altına yatırsam 5-10 yıl sonra altın düşer kesin. Zaten çıksa nereye çıkacak altın/dolar vs.

Günümüz şartlarında en mantıklı yatırım nedir? Ev fiyatları filan uçuk zaten.

Herhalde kırsaldan arsa alıp şehirleşmesini bekleyeceğiz, onun da ne zaman gerçekleşeceği belli değil. 20-30 yılı da bulabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yemiyor içmiyor bir şekilde biriktiriyor alan var.
    krediyle alan var. ve çalışarak bir şekilde 4-5 yılda ödeyip bitiriyorlar.
    baba ve dede tarafından varlıklı olanlar var.
    arsası olup satanlar var.
    ailesinin maddi durumu gayet iyi olanlar var.
    parası olmayanlar ama araba ihtiyacı olanlar ise kiralıyor.

Bunların dışındakiler de minibüs ve toplu taşıma kullanıyor.
  • Okumamis,etmemis bi baltaya sap olamamis adamlar yok yanci yok onun adami diyorlar. Bazilari da gelir okudukta ne oldu derler. 88 senesinde sultanciftliginden arsa aldim calistim ettim biriktirdim aldim. Bana dagin tepesinde tas ocaklarin önunde ne isin var dediler. Simdi ise metro gecen kirasi 2000 olan yerlerim oldu . Pc basinda oturupta biz aciz biz kazanamiyok yaqqqqq diyenler. Az donun aynaya bakin sorun kimde

• berkayjan kullanıcısına yanıt
    Benden öyle düşünüyordum dostum sana kısa özet geçeyim Türkiye'de TL nin değeri o kadar çok azalıyor ki
    Sen şimdi 40 TL sıfır araba aldın ve o arabaya 5 sene bindin 5 sene sonra eğer arabayı insan gibi kullanıp çarpışan arabaya cevirmediysen aynı paraya arabayi satıyorsun ve bir sonraki örnek veriyorum gelirin daha iyiyse bir sonrakine bi 40 daha koyup bir üst model alıyorsun bu memur ve diğer normal üst düzey maaş almayan insanların araba alma sistemi eğer sen cebine 5 lira para varken 100 liralık araba bakarsan zaten alamıyorsun o arabayı
    Basit bir ev mantığı da vereyim belki kira da yaşayan insanlara yardımcı olur
    Şimdi yıl 2009 amcam oğlu 100 lira kredi çekip ev aldı 130 150 liraya tam net hatırlamıyorum ev İstanbulda 10 senelik kredi çekti 1100 lira kredi ödüyor 2009 fan beri başka biri 500 lira kira veriyordu aynı dönemde ev kirası olarak işte sen ev alıyor ben 500 lira kira ödüyorum gibi komik laflar vardı piyasada yıl 2016 abimin 150 liraya aldığı ev 350 bin lira üstüne gidiyor ve 1100 lira ödüyor aynı şekilde devam 500 lira kira veren 1000 lira ödüyor ve evi yok
    şimdi diyeceksin 150 liraya İstanbulda ev yok artık o gün ki kazancına göre 250 liralık borca girecen 2.el olacak gibi daha düşük bir ev alıp kredi bitince satıp yenisinı alacaksın

Uzun uzadıya oldu doğru yanlış katılanlar ve yorumlamak isteyenler varsa bende kendimce yanlışlarımı görmüş olurum herkese iyi forumlar

• Şerefinle ticaretini helal yaparsan.. hesabın kitabın düzgünse.. her türlü kazanırsın..
  • Forumda durumlar iyiymiş maşallah. Ben 1800 Lira maaşla sürünüyorum. Ne ticaret yapacak halim var ne de arsa alacak.
    10 senede anca 40000 Liralık araba alabildim. O da bekar olduğum için.
  • Vay be iyiki konuyu açmışım. Herkesin benim gibi isyan edecek şeyleri varmış

• çek krediyi çoluk çocukdan kıs yeme içme öde sorna borç bitince sat arabayı.
  • Pekiii birileri 2.ci iş dedi yukarılarda. Ben şu an sigortalı olarak özel şirkette çalışıyorum. Ben nasıl akşam 7 den sonra 2.ci işi yapacağım? Artık çoğu yer sigortasız eleman çalıştırmıyor. ee sigortamız zaten var. Biz nasıl iş yapacağız ??

akşam 19-24:00 arası mesela..?
  • Ben şunu anladım, başında işi güce sahip anası, babası olan, iyi yada kötü bir eğitim aldıran baba ve ana evladına güzel bir yaşam potansiyeli sunuyor..

Çocukluktan itibaren kirada olsaydınız, babanız olmasaydı sanırım kurtuluşunuz okumak ve güzel yerlere gelmek olurdu...

Kimse değinmese bile bu başarı hikayelerinin altında hep bir itici güç oluyor.. Maddi bir dayanak lazım.
  • aylık gelirim -3000 tl . evet -3000 tam olarak. yani kazanamıyorum cepten yiyorum. ama şu an full paket bir giulietta kullanıyorum. nasıl mı, anlatayım ..

4 sene önce mimarlıktan mezun oldum. ilk 2 sene farklı farklı ofislerde 1500-2000 tl civarında paralara gece gündüz haftaiçi haftasonu demeden çalıştım. sağlığımı bozdum (şu an hala o dönemlerden kalma reflü, bel ağrıları, göz problemleriyle boğuşuyorum)

bu böyle olmayacak , kendi ofisimi açayım aynı parayı da kazansam en azından patron tribi çekmemiş olurum dedim.

babam eski avukatlardan, onun ofis açtığı sene siirtte 3.avukattı. bi de o dönemlerde terör olayları vs derken çok fazla iş vardı, baya iyi kazandı. apartman dikti , kendisine ve bütün çocuklarına birer daire verdi. neyse gel zaman git zaman ekstra 3-5 tane de daire arsa vs aldı. sonra avukatlığı yarı-emekli modunda yapmaya başladı memleketten ankaraya taşınıp.. şu an eskisinin yüzde 10'u kadar kazanmıyor. emekli maaşı, birkaç kira getirisi vs aylık 5 bin tl sabit geliri var. onun dışında arada tek tük dava alıyor, oralardan da bişeyler geliyor.

neyse kendime döneyim. babama evlerden birini sattırıp bana ofis aldırttım. home office olarak kullanıyım dedim ayrı ayrı kira ya da ev alma derdi olmasın diye. nasılsa bekarım.. iş kovalamam gerekiyordu ofisi açınca,e malum ankara büyük şehir. araba lazım ordan oraya gitmek için. ilk arabamı istedim babamdan. 38500 tl'ye megane aldık. 2 sene kullandım 10 bin km'ye yakın yol yaptım. 2 ay önce 48500 e sattım. araba fiyatları çok arttı malum. haliyle 2.eller de arttı. ondan sonra babam bi davasından aldığı paranın bi kısmını benim arabanın üstüne ekledi ve giulietta aldık. megane'ı satma sebebim çekişinin çok kötü olmasıydı. yoksa memnundum arabadan. giuliettayı aldık almasına ama benim ofiste işler kötü. 1.5 yıldır işletiyorum , 1.5 senede kazandığım net para 5 bin tl. o da zaten sgk ödemelerime gitti. ankarada en iyi tasarım yapan 20-30 mimardan biriyim. bunu iddia ediyorum. ama neden bütün mimarlar benden fazla kazanıyor ? çünkü ben hiçbir partinin yandaşı değilim.

birçok kurumda çalışan arkadaşım var. iş bitirme belgem olmadığı için sadece doğrudan temin ile verilen ihalelere girebiliyorum. ama onlara bile giremiyorum çünkü kurumlardaki işlerin küçüğünden büyüğüne yüzde 99 u kendi adamlarına gidiyor. ben ise gel zaman git zaman tasarım yeteneğimin köreldiğiyle kalıyorum. piyasada daha tuvalet kapısının hangi yöne açıldığını bilmeyen mimarların trilyonlar kazandığını görüyorum. ve bu adamların altında bmw, range rover, maserati , say say bitmez..

ben bu adamlardan daha çok hakettiğime inanıyorum. ama kazanamıyorum, çünkü çakal değilim. dürüst olmaya çalışıyorum, kul hakkı yememeye çalışıyorum. ama türkiye'nin piyasası çakallıkla hileyle hurdayla dönüyor. ben de bu sisteme ayak uyduramadığımdan iş yapamıyorum. altımdaki araba ise babamın emeğinin karşılığı.. -3000 tl kazancım da öyle. yani cepten yiye yiye bir hal oldum ama altımda giulietta var. tezatlığın böylesi..

burda kimsenin günahını almıyoruz çünkü isim vermiyoruz. evet hakkıyla çalışarak didinerek o arabaları alanlar da var ancak çok küçük bir azınlığı oluşturuyorlar.

ben bu piyasada ne dürüst adamların aç kalmamak için ne dolaplar çevirmek zorunda kaldığına şahit oldum. piyasa böyle abi. ya oyunu kuralına göre oynayacaksın ya da oyun dışı kalacaksın.

şu an oyunu kuralına göre oynayamıyorum çünkü kafam çakallığa hileye hurdaya basmıyor henüz. ilerde belki olur. ya da belki memur olur 4 bin maaşa orta direk yaşamımı sürdürürüm. açıkçası ikincisini tercih ederim. varsın 5 sene sonra altımda son kasa bmw yerine şu anki giulietta'm olsun hala. çok sevdim zaten kendisini, uzun süre kopmak istemiyorum

• Belli bir eğitim doğru yönlendirme doğru tercihler ile başarabilirsiniz.Memur bie ailenin çocuğuyum.İyi bir okulda işletme bitirdik den sonra üstünü süsleyecek bir kaç diploma ile pazarlamacı olarak başladığım işimde 8 senenin sonun da pazarlama müdürü oldum kesintilerden sonra elime geçen tutar 6400 tl.Bir diğer örnek eşim 5 yıl edebiyat okudu (eğitim fakültesi) kpss hiç girmedi özel sektörde devam ediyor malum bir kollej de 2700 tl maaş almakta.hem ev hem araba kresisini rahat bir şekilde ödemekteyim.Örnek teşkil etsin diye yazdım.Saygılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:46:34 >
  • Soru mu bu. Çalışarak alıyoruz çalacak değiliz ya.

• o değilde mühendislik nasıl ayaklar altındaysa ülkemizde standart bi insan diyince mühendis aklına gelmiş arkadaşın
  • DrMobile kullanıcısına yanıt
    senınkı fazla hayal olmuş üstüne 10 daire dikilecek bi arsa 100 bine bulma ihtimalin çölde su bulmakla aynı.o arsa 1 milyondan başlıyor..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.