Şimdi Ara

Bu alkollerin tadı hep böyle acı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni yeni biraz alkol tecrübem oldu da forumdaki alkoliklerin engin bilgilerine ihtiyacım var

Başlıktaki gibi sorum. Mesela ben azından şarabın tatlımsi olacağını tahmin ederdim ama öyle değilmis sanırım

Birayi tahmin etmiştim zaten acı ve asit. Şampanya da biranin yandan yemisi gibi bir şey

Tekila ve votka zaten adamı carpiyor sert ve acı olsa gerek.

Tabi şuana dek sadece bira ve şampanya içtim diğerlerini bilmiyorum diğerleri nasıl

Ben illa tatlari tatlı olsun demiyorum sonuçta mezeler süs değil ama işte soruyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alkollerin Tadı Hep Böyle Acı mı?

Alkollerin tadının acı olması, genellikle etil alkol (etanol) içeriğinden kaynaklanır. Etil alkol, doğal olarak fermente edilmiş meyvelerde, tahıllarda ve şeker kamışlarında bulunan bir kimyasaldır. Alkollü içeceklerin çoğu, etil alkolü baz alarak üretilir.

Ancak, tüm alkollerin tadının acı olmadığını belirtmek önemlidir. Her alkollü içeceğin kendine özgü bir lezzeti vardır ve bu lezzet, üretim yöntemine, kullanılan malzemelere ve yaşlanma süresine bağlı olarak değişir.

Örneğin;

• Tadı en güzel içki olarak kabul edilen şaraplar, üzüm suyundan fermente edilir ve tatlıdan kuruya kadar değişen bir lezzet yelpazesine sahiptir.
    • Tadı güzel içkiler arasında yer alan likörler, meyve, baharat veya otlarla tatlandırılan damıtılmış içkilerdir.
    • Alkolün tadı nasıl sorusunun cevabı içeceğe göre değişir. Örneğin, bira genellikle acı bir tada sahipken, votka daha nötr bir tada sahiptir.
    • Tadı güzel alkoller arasında viski, rom ve brendi gibi yaşlandırılmış içkiler de bulunur. Yaşlanma süreci, bu içeceklere meşe fıçılarından alınan vanilya, karamel ve baharatlı notalar katar.

Sonuç olarak, tüm alkollerin tadının acı olmadığı söylenebilir. Farklı üretim yöntemleri ve malzemeler sayesinde, çeşitli lezzetlerde en güzel içkiler ve tadı güzel alkoller bulunabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Malibu var tatli veya likorler tatli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkol çeşitlerinin genelinin tadı acıdır. Mr.Captain dediği gibi likör ve malibu senin işini görür.
  • Yukarı

• Kız birası olan miller iç

• Tatlı şaraplarda var

• XUXU iç en güzel tadı olan alkollü içecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Meyveli votka shot'lar var, fındık, kavun vs. vs. Onlar şekerli. Bir de sex on the beach ve onun gibi birçok kokteyl var, onlar da acı değil.
  • Rakı iç rakı, rakı gibisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Mayer

Meyveli votka shot'lar var, fındık, kavun vs. vs. Onlar şekerli. Bir de sex on the beach ve onun gibi birçok kokteyl var, onlar da acı değil.

konuya tam olarak bu ikisini önermek için girdim,çıkıyorum

• Tekila+bol tuz+limon

Soruya gelirsek hemen hemen hepsi sert ve acı evet..
  • Kokteyller var adı freeze gibi bir şey ama alkol oranı ve cl düşük. Fiyatı tombul biraya eşit. Hızli hızli 6 tane içersen sallanırsin ama yeni yeni içiyorsan devrilirsin. Onun dışında martini çok acı değil ama tadı kötü. Votka ya da cin ile redbullu karıştırırsan tadı hafifler kana daha hızli karışır. Ama yan etkilerden sorumlu değilim. En güzel içki likördür bana göre. Türk kahveli hare muhteşemdir.

• Alkolün tadını acı hissefenlerin alkol içmek için yeterli acıları yoktur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jager guzeldir naneli sakiz gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Longlionn34

Alkolün tadını acı hissefenlerin alkol içmek için yeterli acıları yoktur

Alkol almak için illa kederli mi olmak gerekiyor? Çoğu zaman keyiften içerim.

• Buyur bu abiye sor
  • Gin Fizz tek geçerim

• quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Yeni yeni biraz alkol tecrübem oldu da forumdaki alkoliklerin engin bilgilerine ihtiyacım var

Başlıktaki gibi sorum. Mesela ben azından şarabın tatlımsi olacağını tahmin ederdim ama öyle değilmis sanırım

Birayi tahmin etmiştim zaten acı ve asit. Şampanya da biranin yandan yemisi gibi bir şey

Tabi şuana dek sadece bira ve şampanya içtim diğerlerini bilmiyorum diğerleri nasıl

Ben illa tatlari tatlı olsun demiyorum sonuçta mezeler süs değil ama işte soruyorum

Okumadan önce not: alkolün fazlası sağlığa her yaşta zararlıdır. 18 yaşından küçüklerin kullanımı gelişim aşamasındaki karaciğer ve beyin nöronlarını tahrip ederek ilerleyen yaşlarda çok büyük problemlere sebep olabilirler (orta okullular bu başlıktan çıksın), Az miktarda (günlük bir kadeh kadar) alınan kırmızı şarabın ise dolaşım sistemini temizleyerek, kalp ve damar hastalıklarından korunmada yardımcı olduğu, bir kadehten fazlasının ise karaciğer yağlanması başta olmak üzere kanser gibi bir çok sağlık problemine sebep olduğu bilimsel çalışmalarca kanıtlanmıştır.(din elden gidiyorcular ve sağlık için kötücülerde bu başlıktan çıkabilir) Ayrıca diyet yapanların uzak durması gerekir çünkü çok kalorilidir.

Gelelim soruna Alkol yapısı gereği yakıcıdır ve çoğu insanda zaten o yakmasını seviyor. Eğer içeni tiksindirmiyorsa iç yanması güzeldir.
    -Yanmayı ve acılığı azaltmak için içkiyi iyice soğutmalısın (ama bu seferde özellikle şaraplarda aromadan feragat etmiş olursun),
    -buz kesinlikle kullanma çünkü bu alkolün içkiden ayrılmasını ve heterojenleşmeye(bazı heri acı bazı yeri tatsız) sebep olur.
    -Bunun dışında Tatlı kokteyller ve likörleri deneyebilirsin.
    -Şarap için Meyve şaraplarını (özellikle vişne) denemeni öneririm
    -Suyla, maden suyuyla, kola yada tonik ile değil tadı baskın yoğun meyve sularıyla(enerji içecekleri, soğuk kahve, vişne, nar, ananas...) karıştırıp içebilirsin
    -kokteyllerde artistlik yapacağım diye alkol(içkiyi) oranını abartmak yerine az koyup keyif yapabilirsin

Yok ben içkiyi keyif için içmiyorum, illaki kafam güzel olsun, sarhoş olmak istiyorum diyorsan:
    -tadı hafif, alkol oranı düşük alkollü içecekleri hızlı ve çokça tüketebilirsin
    -rezene bitki çaylarını seviyorsan rakı-sıcak çay yapabilirsin
    -shot denen hızlı ve tek seferlik içişler yapabilirsin
    -shot yaparken; shot'ı attıktan sonra nefes verilmesi gerekir ama sen kafam güzel olsun dersen tam tersini yap
    Aşağıdaki iki karışımın hem içimi rahattır hemde alkol oranı yüksektir.
    -votka+vişne
    -cin+gazoz+limon

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Jager guzeldir naneli sakiz gibi.

Jagermeister ?
    Bol meyve ve baharat mı vardı onda

56 çeşit bitki ve baharat bulunmaktaymış.
    Bizim buzlukta duruyor bi ara denemiştim değişikti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig Zag -- 25 Mayıs 2014; 18:33:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafkafkafsinsinsin

quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Yeni yeni biraz alkol tecrübem oldu da forumdaki alkoliklerin engin bilgilerine ihtiyacım var

Okumadan önce not: alkolün fazlası sağlığa her yaşta zararlıdır. 18 yaşından küçüklerin kullanımı gelişim aşamasındaki karaciğer ve beyin nöronlarını tahrip ederek ilerleyen yaşlarda çok büyük problemlere sebep olabilirler (orta okullular bu başlıktan çıksın), Az miktarda (günlük bir kadeh kadar) alınan kırmızı şarabın ise dolaşım sistemini temizleyerek, kalp ve damar hastalıklarından korunmada yardımcı olduğu, bir kadehten fazlasının ise karaciğer yağlanması başta olmak üzere kanser gibi bir çok sağlık problemine sebep olduğu bilimsel çalışmalarca kanıtlanmıştır.(din elden gidiyorcular ve sağlık için kötücülerde bu başlıktan çıkabilir) Ayrıca diyet yapanların uzak durması gerekir çünkü çok kalorilidir.

Gelelim soruna Alkol yapısı gereği yakıcıdır ve çoğu insanda zaten o yakmasını seviyor. Eğer içeni tiksindirmiyorsa iç yanması güzeldir.
    -Yanmayı ve acılığı azaltmak için içkiyi iyice soğutmalısın (ama bu seferde özellikle şaraplarda aromadan feragat etmiş olursun),
    -buz kesinlikle kullanma çünkü bu alkolün içkiden ayrılmasını ve heterojenleşmeye(bazı heri acı bazı yeri tatsız) sebep olur.
    -Bunun dışında Tatlı kokteyller ve likörleri deneyebilirsin.
    -Şarap için Meyve şaraplarını (özellikle vişne) denemeni öneririm
    -Suyla, maden suyuyla, kola yada tonik ile değil tadı baskın yoğun meyve sularıyla(enerji içecekleri, soğuk kahve, vişne, nar, ananas...) karıştırıp içebilirsin
    -kokteyllerde artistlik yapacağım diye alkol(içkiyi) oranını abartmak yerine az koyup keyif yapabilirsin

Yok ben içkiyi keyif için içmiyorum, illaki kafam güzel olsun, sarhoş olmak istiyorum diyorsan:
    -tadı hafif, alkol oranı düşük alkollü içecekleri hızlı ve çokça tüketebilirsin
    -rezene bitki çaylarını seviyorsan rakı-sıcak çay yapabilirsin
    -shot denen hızlı ve tek seferlik içişler yapabilirsin
    -shot yaparken; shot'ı attıktan sonra nefes verilmesi gerekir ama sen kafam güzel olsun dersen tam tersini yap
    Aşağıdaki iki karışımın hem içimi rahattır hemde alkol oranı yüksektir.
    -votka+vişne
    -cin+gazoz+limon

Bu güzel bilgiler için çok teşekkürler hocam İşime yarayacaklar bazılarını biliyordum ama çoğunu bilmiyordum tabi

Aslında yanmayla ilgili bir şikayetim yok aksine o yakma hissini severim de acı işte Sanırım alışmak lazım daha.

Bir de up yapalım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.