Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var. Kaput içinde motor çalışmazken kontağı açtığımda bir vızıltı var. Aracın son 1 ayda yaşadığı bazı sorunlar vardı bunları anlatırsam bu sesle ilgili bir fikir verebilir.
1 ay önce başlayan teklememi denir, vuruntu mu denir bilmiyorum. Hız fark etmeksizin araç saliselik vuruntu yapıyor. Sanki yakıtı anlık kesmişcesine motor küt aracı sarsıyor ve sanki anlık yakıt gitmemiş gibi.. Bu günde 2-3 defa oluyor daha olmuyordu. Bazı günler hiç olmuyordu.
10 gündür sabah ilk çalıştırmadan 2-3 saniye sonra mazot bitiyor gibi devir düşüp STOP ediyor. 2. defa çalıştırdığımda ise 6 saniye uzun marşta alıyor ve toparlayarak tekrar sorun olmuyor. Birde ilk birkaç km zaman zaman gaz pedalını sonuna kadar basmama rağmen motorda tepki ses olmuyor. 2-3 km sonra geçiyordu.
Bu sabahta yine ilk çalıştırmadan 2-3 sn sonra STOP etti. Ardından kaputu açıp bir bakayım dedim. Kontağı açmıştım ama aracı 2. defa marş yapmadan bakayım dedim. Aracın kaputunu açar açmaz bir ses duydum. Motor çalışmadığı halde garip bir ses. Bazen sokak lambalarından gelen veya eski tüplü televizyonlarda olan vızıltı sesi gibi. Aklıma sensörlerden birinin şase yapmış olacağı veya elektriksel bir kablodan olabileceği geldi. Sesi yarım saat dinledim. Sesin geldiği yerde birçok sensör ve parça var. Parçalardan bir tanesinden şüphelenerek kodunu Nette araştırdım 1.4 hdi için mazot pompası diyor. Ben mazot pompasını deponun içinde diye biliyordum. Bu ses mazot pompası olabilir mi? şu an köyde olduğumdan ustaya gösterme şansım yok. Ama merakta ediyorum sıkıntısı nedir?
Arkadaşlar 2 ay önce aracımın sigortasını sigortaladim.com dan yaptırdım. Başlangıçta hediye opet puan, Migros çeki vs yazıyor seçip sigorta ödemesini yapıyorsunuz ama hediye puan vs göndermiyorlar. Aradığınızda sigorta başlangıç süresinden 1 ay sonra hediye puanınız gelecek denildi. 40. gün aradım puan yine yok gelmedi dedim. işleme aldık bugün yarın gelir diyorlar. Bu hafta yine aradım aynı zırvaları söylüyorlar bugün sigorta başlangıçtan itibaren 60 gün oldu puan gelmedi. şikayet var'a girince anladım ki herkese böyle yapıyorlarmış. Sigorta yaptırmamız için puan olayı tamamen kandırmacadan ibaret. Sigorta yaptırmayı düşünenler hediye puan için heveslenmesin.
Yolda Giderken Şiddetli ve Ani Sarsıntı
Arkadaşlar araç 1.4 hdi dizel peugeot, ilginç bir problemle karşı karşıyayım. Ne zaman olacağı belli olmuyor ve günde en fazla 1-2 defa oluyor. Yolda giderken adına nederler teklememi, silkelememi bilmem araç çok sert bir şekilde aniden sarsılıyor. Sanki biri bize çarpmış gibi şiddetli bir sarsıntı oluyor 1 saniyeden kısa sürüyor, nasıl anlatılır bilmiyorum. Normalde araçta tekleme yok, tek marşta çalışıyor. Soğukta mı yapıyor diye düşünürken, 2 gündür uzun yolda da yaptı. Yalnız tesadüf müdür bilmem çoğunlukla tümseklerden falan hızlı geçerken oluyor. Ama düz yolda otobanda 70 ile giderkende oldu. Günde 1-2 defadan fazla yapmıyor. Motordan mı, enjektörden mi, şanzıman veya debriyajdan mı veya sensörden mi bulamadım.
Kredi Kartı Aidatı Hakem Heyeti Olumlu Sonuç
merhaba,
arkadaşlar üniversitedeyken yaklaşık 12 yıl önce internetten başvurarak aldığım kredi kartımdan ilk kez geçen yıl aidat kesilmişti. O sıralar pandemi vs derken fazla uğraşamadım, müşteri hizmetlerini aradım iptal etmediler. Neyse bu yıl 2. defa aidat kestiler bu kez tekrar aradım aidatı iade etmeyince hemen kartı kapattırıp tüketici hakem heyetine edevletten başvurdum. Öğrencilik dönemimde kart aidat falan yoktu sözleşmede. Neyse tüketici hakem heyeti beni haklı bularak kabul etmiş ve iadesine karar vermiş.
Sormak istediğim ben bu ücreti nasıl alıcam? Gelen tebligatı bankaya götürüp paramı isteyecek miyim? Yoksa başka bir yöntemi mi var? Onlardaki tüm hesap ve kredi kartım kapalı.
Kredi Kartı Aidatı Hakem Heyeti Olumlu Sonuç
merhaba,
arkadaşlar üniversitedeyken yaklaşık 12 yıl önce internetten başvurarak aldığım kredi kartımdan ilk kez geçen yıl aidat kesilmişti. O sıralar pandemi vs derken fazla uğraşamadım, müşteri hizmetlerini aradım iptal etmediler. Neyse bu yıl 2. defa aidat kestiler bu kez tekrar aradım aidatı iade etmeyince hemen kartı kapattırıp tüketici hakem heyetine edevletten başvurdum. Öğrencilik dönemimde kart aidat falan yoktu sözleşmede. Neyse tüketici hakem heyeti beni haklı bularak kabul etmiş ve iadesine karar vermiş.
Sormak istediğim ben bu ücreti nasıl alıcam? Gelen tebligatı bankaya götürüp paramı isteyecek miyim? Yoksa başka bir yöntemi mi var? Onlardaki tüm hesap ve kredi kartım kapalı.
Araç Aküsünü Evde Şarj Etme
Arkadaşlar eski laptopumun adaptörü 19.5V 6.2A aracımın aküsü ise 60 amper. Nette birçok video izledim ama emin olamadım. Multimetre vs var. Araya ampül bağlayarak şarj edebilir miyim? Yoksa direk bu şekilde bağlarsam aküye zararı olur mu? Bilgisi olan var mı?
Bir tane adaptör daha var elimde o da 15v=800ma 12Va gibi bir şey yazıyor. Sanırım amperi düşük mü oluyor
Bu Akü Bitik Mi? Yardım
merhaba arkadaşlar,
Aracımda Mutlu akü 60 amperlik akü var. Araç 3 yıldır bende. Önceki sahibi ne zaman almıştır bilmiyorum. 3 yıldır bende birkaç yılda onda desek belkide 5-6 yıllık bir aküdür.
Voltmetre ile bugün ölçüm yaptım. Aracı çalıştırmadan önce 12.2 Volt gösteriyordu. Uzunları kısaları vs yaktım. 11.80 volt gösterdi. Her şeyi kapatıp marş yaptım anlık (Saliselik) 9,60 voltları gördü. Nette marş sırasında 10 altını görüyorsa akü kötü durumda diyor. Araç çalışırken şarj dinamosu 14.40 volt, klima ışıkları vs hepsi açınca 13,50 voltları gördü. Klima fanı devreye girince 12.70 volt gördü. Sanırım şarj dinamosu kusursuz çalışıyor. Her şeyi kapattığımda stop ettiğimde 12.80 volt ile başlıyor. 12.50 volta kadar yavaş yavaş düşüyor. Tekrar marş yaptığımda bu kez en düşük anlık 10.60 voltun altını görmüyor. Sonra birkaç saat sonra gelip baktığımda 12.20 de sabit kalmış oluyor.
Nette gördüğümde asit suyunu tamamlıyorlar düzeliyor deniliyor. Sizce bende işe yarar mı? Yoksa hiç uğraşmayıp değiştireyim mi? Veya bu kışı da çıkarır mı?
İlk Dakikalarda Gaz Tepkisi Sıfır
Arkadaşlar 1.4 hdi aracı bir yere bırakıp 2-3 saat sonra çalıştırıyorum. 1 dakika motor ve turbo yağlasın diye bekledikten sonra boşta gaza dokunuyorum, ne motorda ne de egzozda ses yok. Tepki nerdeyse sıfır. 1'e takıp kalkış yaparkende aynı gaz pedalının sonuna kadar asılıyorum en diplerde zor bela çok az miktarda gaz veriyor. 1-2 dakika yol yaptıktan hemen sonra düzeliyor. Otobanda 140-150 lere çıkıyor sorun yok. Ama 2-3 saat bırakıp geldiğimde ilk 1-2 dakika gaz tepkisiz kalıyor. Son dönemde başlayan bir olay.
Katalizör boş, EGR iptal
Geçen yıl enjektör temizleme yapıldı ama hafif bir şakırdama duyuyor gibiyim.
2 yıl önce Krank sensörü üzerine yağ kaçağından tekleme yapmıştı, pc de arıza kodu vermişti orjinaliyle değişmiştik.
şu an pcde sadece şu hata var o da alakasız sanırım
U2118 > Uzaktan Kumandalı Bekleme Fonksiyonu Arıza
Kısmı uyandırma talebi mevcut değil. (BSI ile İletişim Sorunu)
Arkadaşlar aracımda tek hata olarak gösterilen bu kaldı. Diğerlerini çözdüm. Bunu yabancı forumlarda da aradım ama hiç bir bilgi yok. Tam olarak sorun neyi işaret ediyor. Yaşayan var mı? Teşekkürler
U2118 > Uzaktan Kumandalı Bekleme Fonksiyonu Arıza
Kısmı uyandırma talebi mevcut değil. (BSI ile İletişim Sorunu)
Sanal Kart Kaç Adet Açılabiliyor? Garanti Bonus Kredi Kartı
Garanti Kredi kartı alıcam ama sanal kart oluşturma limiti var mı merak ediyorum. Mesala aylık 5 tane veya yıllık 5 tane gibi bir limit var mı?
Son Giriş: 12 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 551
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.159 (Bu ay: 852)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 108 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar