Şimdi Ara

Bruce Lee'den sonra en büyük dövüş ustası kimdir ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
42.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Vertigo.

Sonra değil,en büyüğü.

Bruce Lee'den sonra en büyük dövüş ustası kimdir ?

Adam gereken cevabı vermiş dağılabiliriz
  •  Bruce Lee'den sonra en büyük dövüş ustası kimdir ?

Tony Jaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Vertigo.

Sonra değil,en büyüğü.

gözüm bunu aradı

budur

YIPMAN (Ipman)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yaktaver

Adamın beyninini mi okudunuz.Nerden biliyosun bu durumdn olduğunu.

Çünkü eğer yenilseydi, Wing Tsun'un ölümcül olduğu söylentileri, en etkili self defence vs. türü hikayeler fos çıkacaktı. Ve Emin Boztepe de bunu göze alamadı. Tercihi doğru bir tercihtir ama "biz hepsini yeneriz" demesi yanlıştır. Bu olaydan sonra da zaten WT'ye güven biraz azalmıştı.

Beynini okumadım yalnızca mantık kardeşim. Eğer korktu kaçtı diyorsan o da senin düşüncen tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: __BadblooD__

quote:

Orijinalden alıntı: Mac2cryme

quote:

bruce lee de kimmiş gitsin suşi yesin

bruce lee bunu gözü kapalı döver. ciddi olalım lütfen :)

bunu başka biryerde söyleme gülerler

liseli.

Bu işi ancak Mortal Kombat çözer

Donnie YEN
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mac2cryme

quote:

bruce lee de kimmiş gitsin suşi yesin

bruce lee bunu gözü kapalı döver. ciddi olalım lütfen :)

bunu başka biryerde söyleme gülerler

Yanımda olsa mac2cryme yaşamazdı bile.

• Bir BÜYÜK USTANIN öğrencisi nasıl en büyük olabilir ki? bir bakımdan olabilir şöyle ki ''YETENEK'' allah vergisi bir şeydir, haliylede herkesde olamaz, bruce lee nin yeteneği ortadadır, ama bildiklerini bu büyük ustadan öğrenmiştir, çin kültürünü yakından takip eden biri olarak diyebilirim ki, bir kaç BÜYÜK USTA daha vardır mesela, Wushu ustası Huo Yuanjia, Hung Ga stilinde Grandmaster unvanlı Wong Fei Hung ( kendisi EN BÜYÜK KUNG FU USTASIDIR.), bu ustanın öğrencisi Lam Sai Wing ve bu kişinin öğrencisi Lau Kar Leung, Wu Bin vs. örnekler çoğaltılabilir, velhasıl-kelam benim için ise Grandmaster Lau Kar Leung En büyük ustadır, hala yaşamaktadır. 1970-1980 yılları arasında bir çok SHAW BROTHERS filminde oynamıştır. daha bir çok kişiyide anımsayacak olursak en çok film çekenler arasından bir liste oluşturmak istiyorum, bana göre yetenek seviyeleri açısından;
    1. Jet Li ( Kendisi yukarıda belirttiğim Wu Bin adlı ustanın öğrencisisidir.)
    2. Jackie Chan ( Hareket kareografı, hızlı bir dövüşçüdür. )
    3. Donnie Yen ( Bir başka hareket kareofrafı, bence en hızlı hareket eden dövüşçüdür kendisi )
    4. Sammo Hung ( kilosuna rağmen çok iyi hareket edebilen bir diğer aksiyon ustası )
    5. Yuen Biao ( jackie chan, sammo hung ve yuen biao ile çocukluk arkadaşlarıdır.)

Sözün özü, bence herkesin Büyük ve İyi olana yüklediği anlam başkadır, herkesin kendine göre bir en iyisi vardır, tartışma konusu olmaması gereklidir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aristokrat06 -- 28 Ekim 2010; 2:29:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Voilet

quote:

Orijinalden alıntı: esg222

quote:

quote:

quote:

Steven Seagal adam yedinci dan aikidocu. bruce lee değil kralı gelse bu adama birşey yapamaz.

Bakma onun artist artist dövüştüğüne, bruce lee bunun kemiklerini haşat eder valla.

Artis değil hocam bende aikido altıncı dan olduğum için biliyorum adamın yaptığı her hareket gerçek ve emin olsun o fırlattığı adamları isterse çok daha fena bir şekilde bir taraflarını kırarak çok çok ötelere fırlatabilir.
    Edit: Ayrıca önce Bruce Lee nin adama vurabilmesi lazım ki bu çok çok zor bir hareket vücut, beyin o kadar alışıyor ki istem dışı olarak gelen hareket karşı tepki veriyor. Üniversitede birgün samimi olduğum hoca arkadan omzumu tuttmuştu istem dışı olarak hocanın az daha kolunu kırıyordum

Bruce adama vuramaz mı sizce? Adamın en büyük tekniği zaten tekniğinin olmaması ve hız. Üstelik o tahtalarla nasıl kollarını geliştirdiğide malum.

Hocam aikidonun özelliği zaten savunmadır saldırı değil. Bize hocamızın anlattığı tabiriyle anlatayım "Üzerinizde son sürat bir tekerlek geliyor eğer önünde durursanız bu tekerlek sizi ezip geçer, ancak yan tarafına geçip hafiften dokunduğunuzda bu tekerlek yere düşecektir. Ben sadece işin teknik kısmını diyorum. Bruce Lee ne kadar hızlı saldırırsa o kadar çok zarar görür. Zaten aikidoda güç kullanılmaz karşıdan gelen saldırı gücü aynen gelen kişiye aktarılır eğer güç de kullanırsanız karşıdaki insanın kolunu, bileğini, bacağını, boynunu, en önemlisi belini kırabilirsiniz.

Bruce lee savunma yapamayacak kadar aciz mi? Ayrıca ne kadar hızlı olursa olsun demişsiniz, tekmeyi daha farketmeden küt diye kafasına bindirir. Bir kaleci penaltı kurtarırken hiç bir zaman bilinçli olarak yatmaz ancak köşe seçer ve içgüdüsü ile kurtarabilir. Rakibin hareketinden sonra onu insanın farketmesi ancak saniyenin 5 de birisi kadar olabilir fakat bu süre içinde tekmeyi yemiş olacaktır. Aikido tamam dediğin gibi mükemmel bir spor fakat bruce lee gibi bir ustayı yenmek için yeterli geleceğini sanmıyorum. Ayrıca ustasının da kemiklerini kıracağını düşünüyorum. Öğretmenide olsa bruce lee nin hızına yetişemez ve onun dinç vücudu ile kıyaslanamazdı. Büyüğünü bilen büyüğünden daha büyüktür. Benim favorim ise jetli olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esg222 -- 28 Ekim 2010; 2:37:48 >

• Bay Miyagi
  • Şu çinliye bakın adam kurşunu eli ile tutuyor sanırım havalı silah ama olsun başka marifetleride var bilim adamları tarafından inceleniyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=RAAB0dbc3Es

Bu japonun da yanına bile yaklaşamıyorlar zaten
    http://www.youtube.com/watch?v=M5Lfy8LPsVM&p=9A33058ED32D7F06&playnext=1&index=6

Bu adamda matrix'e özenmiş.
    http://www.youtube.com/watch?v=3JYGqVA9xc4&feature=related

• JASON STATHAM
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanworld

JASON STATHAM

ilkokullu alert
  • quote:

Orijinalden alıntı: thevincent

çocukken en çok izlediğim filmdi bruce lee nin ruhu gelip çocuğu eğitiyor ve çocuk van damme yi dövüyor :D

Aynen benimde öyle özellikle bu son dövüş sahnesini tüylerim diken diken izlerdim bir film bir haftada 6 kere izlenirmi arkadaş. Dönemin en iyi gençlik filmiydi Van damme dayak yiyordu ama bu filmle karizma olmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mogolo

Gerisi Hikaye

Bu Kısa Filimin Yönetmenliğini Ben Yapmıştım Almanya da

kısa film iyiymiş bayağı

• Çeki Çen tabiki. Hatta bence Çeki çen bruce leeden daha iyi.
  • Tabii ki Usta Sabri Sarıoğlu.
  • quote:

Sİz boğanın kemiklerini kıran birisini gördünüz mü hiç? Adam boğayla güreş tutuyor 10.dan da ve adamın adı heman. Fakar başka favorilerimde var diğeride 20 kişiyi 3 saniyede öldürecek kapasiteye sahip evet yanlış okumadınız öldürüyorrr. Adam öldürmek marifet değil diyor marifet olsaydı benim üstüme şampiyon çıkmazdı dedi.

http://www.youtube.com/watch?v=Ql99zLrU1wQ HEMAN

kardeş o boğa video sunu izledimde hayvan besleyen ( büyükbaş ) bu işten anlayan herkes onun yaptığını yapabilir ,ALLAH rahmet eylesin mahallemizde bir amcamız vardı kurbanda çok yardım ederdi saolsun tak diye indirirdi aşağı boğayı ,bunun bir tekniği var zati

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.