Şimdi Ara

Broadway araç yolda giderken stop ediyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
22.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar soğuk havadan büyük ihtimal çünkü yazın böyle bir sorunu yoktu. Bazen yolda giderken araç stop ediyor iki üç marşa anca çalışıyor. Sonra tekrar yapıyor. Artık bu seferde cigleyi çekiyorum sürekli gaz versinde stop etmesin diye o zaman stop etmiyor. Sizce neden kaynaklanır bu sorun? Hadi soğuk havadan olduğu belli motor ısınamıyor falan ama çalıştırdıktan hemen sonra etmiyor bir kaç km kullandıktan sonra aklı eserse stop ediyor. Daha 2 hafta önce aküyü değiştirdim 75 amperlik akü taktırdım. Aküden olmadığı kesindir herhalde. Gaz kesicisinide yazın değiştirmiştim gaz yemiyordu o zamanlar. Neden kaynaklanır bu sorun bi yardımcı olun.

Broadway Aracın Yolda Giderken Stop Etmesinin Nedenleri ve Çözümleri

Broadway araç kullanıcıları, araçlarının yolda giderken ani bir şekilde stop etme sorunuyla karşılaşabilirler. Bu durum can sıkıcı ve hatta tehlikeli olabilir. Bu sorunun nedenlerini ve çözümlerini anlamak, bu sorunun tekrar yaşanmasını önlemeye yardımcı olabilir.

Nedenler:

• Benzin Bitmesi: Broadway'inizin yolda giderken stop etmesinin en yaygın nedenlerinden biri benzin bitmesidir. Yakıt göstergesini düzenli olarak kontrol etmeyi ve deponuz en az çeyrek doluyken yakıt aldığınızdan emin olmayı unutmayın.
    • Yakıt Sistemi Sorunları: Yakıt filtresi tıkanıklığı, yakıt pompası arızası veya yakıt enjektörlerinde sorunlar gibi yakıt sistemi sorunları da Broadway'inizin stop etmesine neden olabilir.
    • Elektriksel Sorunlar: Akü bitmesi, alternatör arızası veya kablo bağlantı sorunları gibi elektriksel sorunlar, aracınızın çalışmasına engel olarak stop etmesine neden olabilir.
    • Motor Sorunları: Motor arızaları, tıkalı hava filtresi veya düşük kompresyon gibi mekanik sorunlar da Broadway'inizin stop etmesine neden olabilir.

Sorunun nedenini belirlemek için Broadway'inizin arıza kodlarını okutmayı deneyin. Arıza kodları, sorunun kaynağını belirlemenize yardımcı olacaktır.

• Benzin Bitmesi: Yakıt deponuzu doldurun.
    • Yakıt Sistemi Sorunları: Yakıt filtresini değiştirin veya yakıt pompası veya yakıt enjektörlerini kontrol ettirin.
    • Elektriksel Sorunlar: Aküyü kontrol edin, alternatörü test edin ve gevşek veya hasarlı kabloları onarın.
    • Motor Sorunları: Hava filtresini değiştirin, kompresyonu kontrol edin veya Broadway'inizi yetkili bir servise götürerek daha kapsamlı bir teşhis yaptırın.

Broadway'inizin yolda giderken stop etmesi sorununu önlemenin en iyi yolu, aracınızın düzenli bakımını yaptırmaktır. Bu, sıvıların kontrol edilmesini, filtrelerin değiştirilmesini ve potansiyel sorunların erken tespit edilmesini içerir. Bu önlemleri alarak, Broadway'inizin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayabilir ve ani stop etme sorunlarını en aza indirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lpg ayarı
    Bujiler , Buji kabloları
    Boğaz kelebeği olabilir

Orijinalden alıntı: SweentLyy

Lpg ayarı
    Bujiler , Buji kabloları
    Boğaz kelebeği olabilir

Bujileri değiştirmiştim.

Orijinalden alıntı: dovakhin19

quote:

Lpg ayarı
    Bujiler , Buji kabloları
    Boğaz kelebeği olabilir

Bujileri değiştirmiştim.

O zaman lpg ayarı veya boğaz kelebeğinden kaynaklanma ihtimali yüksek

quote:

quote:

Lpg ayarı
    Bujiler , Buji kabloları
    Boğaz kelebeği olabilir

Bujileri değiştirmiştim.

Peki bu bize ne kadara patlar?

quote:

quote:

quote:

Lpg ayarı
    Bujiler , Buji kabloları
    Boğaz kelebeği olabilir

Bujileri değiştirmiştim.

Peki bu bize ne kadara patlar?

Net bi fiyat veremem ama eğer benim dediğim nedenlerdense pek bişey tutmaz

• eski usul motor.. soğukların büyük etkisi var, jigle ile yol alın 2-3 dk sonra kapatın.
    performansıda düşük olabilir, bence soğuklardan.

Performansından memnunum sadece spot etmesi sıkıntı yoksa canavar gibi.

@sahin261

Arkadaşım o motor işlerinden ben anlamam ki karbüratör vidalarını falan Allah göstermesin motor elimde kalır :)
    @DH Konsey

Karbüratör birkaç kattan oluşur. Aralarında contalar vardır. Zamanla contalar bozulur veya karbüratör vidaları gevşer. Karbüratörünüz hava filtresinden değil de birleşim yerlerinden hava alırsa gaz ayarı bozulur ve rölanti tutmaz. Yazdığınız kadarıyla motor ısındığında rölantide sıkıntılar başlıyor. Parçalar genleşip boşluk yapıyor olabilir. Vidalar sıkıldığında hava sızdırmaz ve rölanti düzelir. Çok gevşemişse çekiş bile iyileşebilir.

Orijinalden alıntı: DH Konsey

Kaliteli, vidayı tam kavrayan tornavidanız yoksa sıkmanızı tavsiye etmem zaten.

Karbüratör birkaç kattan oluşur. Aralarında contalar vardır. Zamanla contalar bozulur veya karbüratör vidaları gevşer. Karbüratörünüz hava filtresinden değil de birleşim yerlerinden hava alırsa gaz ayarı bozulur ve rölanti tutmaz. Yazdığınız kadarıyla motor ısındığında rölantide sıkıntılar başlıyor. Parçalar genleşip boşluk yapıyor olabilir. Vidalar sıkıldığında hava sızdırmaz ve rölanti düzelir. Çok gevşemişse çekiş bile iyileşebilir.

Hocam ben yarın arabayı götürecem ustaya baksın da ustaya ne deyim tam olarak? Yani ben anlamam motordan şundan bundan birde şu parça değişecek falan der epey pahalı tutar. Bende keriz gibi atlarım değiştir diye :) O yüzden.

• Motor sıcakken stop ediyorsa büyük ihtimalle gaz-hava ayarındandır.

Eğer sadece motor soğukken stop ediyorsa ona bu havalarda yapacak pek bir şey yok.

İlk çalışma anında olur o kadar.

Benim araçta 91 model Kartal, ilk 10 saniye gaza hafif dokunmazsam stop ediyor. 10 saniye sonunda düzeliyor.
  • Broadway, Flash karbüratörleri gevşiyormuş diyebilirsiniz. Karbüratör sıkı mı diyebilirsiniz. Karbüratör gevşemiş mi diyebilirsiniz. Ustanızla aranızdaki iletişime göre istediğiniz gibi söyleyebilirsiniz.

Contalar bitikse karbüratörü temizletip parçaları yenileyebilirsiniz. Yeni karbüratör gibi yüksek masraflara girmeyin. Fikriniz olsun diye R9 tamir takımı fotoğrafı koydum. Buna benzer. Contalar kesin değişir. İğnesi, şamadırası olan takımlar(yarım-tam diye ayrılması lazım) ayrı satılır. Fiyat olarak da içeriğine göre 20-30 gibi tutabilir. Güncel fiyatını bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Motor sıcakken stop ediyorsa büyük ihtimalle gaz-hava ayarındandır.

Eğer sadece motor soğukken stop ediyorsa ona bu havalarda yapacak pek bir şey yok.

Benim araçta 91 model Kartal, ilk 10 saniye gaza hafif dokunmazsam stop ediyor. 10 saniye sonunda düzeliyor.

Yok abi ben motoru ısıtıyorum çalıştırıyorum gaz veriyorum 1 dk falan ama bir kaç km gittikten sonra tık stop ediyor.

Bende Kartal varken aynı sorunu yaşamıştım. Hatta karbüratör revizyondan geçti ve jikleyi de kurdurmuştum ama düzelmemişti. Şimdi Renoda manuel jikleyi çekip bağırtıyorum.

• quote:

Broadway, Flash karbüratörleri gevşiyormuş diyebilirsiniz. Karbüratör sıkı mı diyebilirsiniz. Karbüratör gevşemiş mi diyebilirsiniz. Ustanızla aranızdaki iletişime göre istediğiniz gibi söyleyebilirsiniz.

Contalar bitikse karbüratörü temizletip parçaları yenileyebilirsiniz. Yeni karbüratör gibi yüksek masraflara girmeyin. Fikriniz olsun diye R9 tamir takımı fotoğrafı koydum. Buna benzer. Contalar kesin değişir. İğnesi, şamadırası olan takımlar(yarım-tam diye ayrılması lazım) ayrı satılır. Fiyat olarak da içeriğine göre 20-30 gibi tutabilir. Güncel fiyatını bilmiyorum.

Hocam çok teşekkür ederim yarın götürmeyi düşünüyorum olmasa da başka zaman götürürüm. Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim tekrardan.

• Karbüratör contası değişimini, vidasını sıkmayı kendiğinden yapan ustaya pek rastlamadım. Karbüratör hava alır fakat gaz ayarını tutturamazlar. Sonra da filtrenin ucunu bantla kapatırlar. Karbüratör hava kaçırmazsa gaz ayarını kolay tuttururlar. Hatta filtrenin ucunu bantlamaya bile gerek kalmayabilir.

quote:

Bende Kartal varken aynı sorunu yaşamıştım. Hatta karbüratör revizyondan geçti ve jikleyi de kurdurmuştum ama düzelmemişti. Şimdi Renoda manuel jikleyi çekip bağırtıyorum.

Allah'tan benimkinde otomatik jikle var.

Sadece LPG beyninin ısınması gerekiyor bir 10 saniye kadar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.