Şimdi Ara

Corolla aniden stop etmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Araç 95 model toyota corolla lpgli
    Yolda aniden giderken patlama gibi bir ses ile araba aniden stop ediyor(gazda iken)
    İlk olduğunda baktım egzozdan çok su akmış ve yola dökülmüş.Bunun üzerine benzine alıp çalıştırdığımda devir saati bozuluyor gaza az basınca 8 bin çeviri bile geçip titremeler yapıyor halbuki bastığım gaz 3-4 binlik seviyede
    Daha sonra çalıştırıp gidiyorum ve gaza alıyorum hiç bir sıkıntı olmuyor. İlk başta aldığım gazın kötü olduğunu düşündüm egsoz tıkandı sandım her defasında 7 km felan yol gittikten sonra böyle yapıyor
    Gazı aldığım da depo tamamen boştu acaba onunla ilgili bir sıkıntı olabilir mi yardımcı olabilecek var mı sorunun ne olduğunu anlayamadım en azından bir fikrim olsun ve ne yapmam gerektiğini bileyim
    Not: Motor yağı suyu vb hepsi kontrol ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• araç enjeksiyonlumu. lpg sıralımı
    Bir de şunu ekleyeyim gazda sakin kullanınca olduğunu farkettim 4 bin civarı devir ile sert kullanınca hiç sıkıntı olmadı ama gazda kullanmaya çekinir oldum yolda aniden stop ediyor

97 COROLLA 1.6 XEI SW ATIKER FAST
  • quote:

Orijinalden alıntı: StipMG

Evet enjeksiyonlu,lpg yarı sıralı deniyor sanırım yani kontağı çevirince benzinle çalışıyor 2000 devir ile gaza geçiyor
    Bir de şunu ekleyeyim gazda sakin kullanınca olduğunu farkettim 4 bin civarı devir ile sert kullanınca hiç sıkıntı olmadı ama gazda kullanmaya çekinir oldum yolda aniden stop ediyor

Emülatörlü sistem dedikleri sistemden, yani mikserli bir sistem enjeksiyona adapte edilmiş durumda. Bu sistemlerde ortaya çıkan en belirgin problemdir bu, manifoltta ters yanma dedikleri olay başınıza gelmiş sanırım. Manifolt patlaması da diyorlar. Yanma odasına girmeden manifolt üzerinde yanma gerçekleşerek ortaya patlama şeklinde ses çıkar ve bazı manifoltlarda çatlamalara sebep olur.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.