Şimdi Ara

Bridgestone T005 Mü-Kem-Mel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bridgestone Turanza T005 205/55 R16 91W AO

Nihayet lastikleri değiştirdim. İnceleme geldi.

205 55 16 ebatta W sınıfı öneririm. V olan TR uretimi iken , W sınıfı polonya üretimi. W sınifınin hamuru ve yanakları biraz daha sert ve dolgun. Ama tam ideal noktada.

W sınıfı ile V sınifi ayni ebatta bile olsa W olanın tabanı daha geniş. Yere basan alan daha fazla.

Yol tutuş direksiyon hissiyatı oldukça iyi.

Yalnız Conti pc6 , t005 e göre düşük hızlarda direksiyon hareketlerine biraz daha tepkiliydi. Aracın burnu şeridi ortalarken daha bir tık daha hassastı..

Yüksek hızlarda ise t005 daha iyi. 100 kmh hızdan sonra t005 yönlendirme konusunda pc6yı ezmeye başlıyor.

Daha ıslak yolda denemedim ama ondada iyidir diye sanıyorum. Deneyince bilgiyi eklerim.

Özellikle parke taşlı yolda giderken içeri tıkırtı almıyor. Lastikte ekstra suspansiyon varmiş hissi var. Hem gergin olup hemde nasıl konforlu yapabilmişler ilginç.

Genelde üreticiler lastikleri konfor için yumuşak yaparlar ama buda kalitesiz bir konfor katar. Yol tutuş düşer , virajda yana yatar , yığılır.. vs.

Bunda ise araba yolda süzülüyor. Darbeyi lastikte emiyor tıkırtılar şasiye ulaşmıyor. Ve işin ilginci lastik olabildiğince gergin , elit bir sürüş var. Çok şaşırdım.

Virajlarda yana yatma olayı yok , tereyağindan kıl çeker gibi viraj alıyorsunuz.

Virajlarda çok zorladım. Ne önden nede arkadan kaydı.. Çok güven veriyor.

Frenler gayet iyi abs devreye girmiyor.. Kasislerden çok rahat geciyorsunuz. Tangirti vs yok.

Son 2 aydır contiental premium contac 6 kullanıyordum. Conti bridgestonenin getir goturunu yapar. Conti hobi olarak lastik üretsin. Sattım kurtuldum.

Bridgestone t005 W gayet sessiz , etiket değerinden bile sessiz. Yakıt tüketimi otoban performaslı kullanımda 1 litre düştü. 170-180 kmh bandında.

205 55 16W olarak T005 tavsiyemdir. Arabayı sürmek hiç bu kadar keyifli ollmamıştı.

Kalite olarak.

Bridgestone > Hankook > Lassa > Contiental > Falken > Laufenn > petlas.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 27 Mart 2024; 22:20:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• do not feed the troll

• T005 kullanıyorum oldukça iyi bir lastiktir ve ıslakta da çok başarılıdır. Yalnız Continental Premium Contact da çok iyi bir lastik, aralarında bu denli fark olacağını sanmıyorum. Muhtemelen eski olduğu için özelliğini yitirmiştir.

Yandaki belediye tuzagi deligi gormeden buraya park ettim. Icine dusmedigim icin kendimi sansi bulup foto cekmistim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noel-dayi -- 28 Mart 2024; 2:19:29 >

• Çocuk düşse ölür, cinayete teşebbüs bu ihmal.

t005 w olanı çıkma aldım. 2020 üretimi , contiler 2022 idi. Yaş farkı conti lehine , ama çok fark var yol tutuş ve konfor olarak.. T005 elit bir sürüş sunuyor.

TR üretimi V olanı denemedim , o daha yumuşaktı.

bu W olanları polonyada üretmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 28 Mart 2024; 7:21:18 >
    15 yıl önce açıldı
    Falken mi Kumho mu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 10 bin km sonra o lastik eriyecek ve %50 performans kaybı olacak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de bu sene taktırdım hem de çıkma Pek de yeni üretim olmasa da ben bu lastiği beğendim. Daha önceki Bridgestone deneyimime kıyaslarsak dağlar kadar fark var. Daha önce Turanza Er300 kullanmıştım bir süre, üstüne üstülük runflat'tı lastik yetmedi 45 yanak yetmedi biraz da hafif sert karakterli olunca süspansiyon siz tahmin edin sertliği. Kayadan imal edildiğini düşünüyordum lastiğin Bridgestone T005  Mü-Kem-Mel 

T005 (gerçi bu runflat değil ve ölçüsü de farklı 55 yanak) kesinlikle daha yumuşak. En azından tahammül edilebilir sınırlara inmiş bence. Yine de diğer lastiklere göre hala sert. T27 Avensis üzerinde kullanıyorum. Daha önce Lassa takılıydı, gayet modelini sormadan alacağınız lastiklerden. O mesela çok daha konforluydu hatta yumuşak süspansiyonlarla birleşince abartmayayım ama adamı şımartan bir konfor oluşuyordu. Bu T005'ler arabayı biraz sert süspansiyonlu arabalar gibi yaptı, o büyüleyici konforu artık yok. Gerçi ben sert araba sevdiğim için mesele değil ama konfor önceliklendiren bence biraz düşünerek almalı. Öte yandan lastiğin sert yapısının verdiği sağlamlık güven hissini de es geçemem. Aha balon yaptı, aha yardık gibi korkular kesinlikle daha az. Bu sebeple hele ki ülkemizin şehir içi yollarının satıh kalitesizliği göz önünde bulundurulursa konforu ikinci plana atıp sağlamlığı tercih etmek daha isabetli olacaktır.

Yol tutuş. Kuruda beklediğimden çok çok daha iyi. Gerçekten çok iyi yol tutuyor bu lastik. Kayma dinamikleri de bence biraz değişik ama iyi. Mesela ötmüyor kaydığında yani aslında sürükleniyor ancak riskli seviyelerde değil ve bunun avantajı olarak yumuşak lastiklerin kayma anındaki dağıtma hadisesi bu lastikte yok, kaymıyor, sürükleniyor ancak bunu öngörülebilir ve istikrarlı şekilde yaptığı için gayet güvenli ve sürüş keyfini de olumlu etkiliyor.

Islakta kullandığım en iyi lastik mi, değil. Ancak gayet iyi diyebiirim. Frenlemede ıslakta da kuru gibi güvenli, korkmadan freni kökleyebilirsiniz. Aslında fren performansı için güvenli diyerek fazla mütevazı davranmıış olurum, çok iyi.

Aquaplaning performansı da iyi. 215 taban olmasına rağmen saçmalamadı gözü kara dalmama rağmen.

Özetlersek sürüş dinamikleri ve güvenlik için son derece iyi bir lastik. Konfor için değil ama tahammül edilebilir. Sesten bahsetmedim, bence sessiz. Bir daha alır mıyım? Evet alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 28 Mart 2024; 23:38:57 >
    Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum

• Yılların taksici lastiği fazla abartılmış.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.