Şimdi Ara

Brembo kaliper kapağı takmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
50.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Piyasada satılan Brembo kaliper kapaklarını takmak istiyorum da aklıma takılan bi kaç soru var. Birincisi bunlar plastik olduğundan erime yapar mı? Bu konuda garanti veriyorlar ama yine de emin değilim. İkincisi fren yaptığımızda çıkan balata tozları bu kapaklardan dolayı içeride kalma olasılığı var mı? Ve üçüncüsü servise gittiğimizde balataların değişmesi ya da spreyle temizlenmesi gerektiğinde bu kapaklar çıkacak mı? Genelde yapıştırma oluyor bundan dolayı bi sıkıntı olabilir mi?
    Kullanan ya da bu konu hakkında fikri olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Burada adamlar bu işi yapıyorlar...http://www.sahibinden.com/yeni_nesil_brembo_kapak-34WQQaXQQ13748445WQQpXQQdisplayitem&keyword=brembo

• Frenlerin brembo ie brembodur kapak fln koymaya gerek yok bence
  • Buna vereceğin paraya al 5 lt lik tam sentetik performans yağı, hem motoruna, hem performansına, hem cebine yarar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 6 Mayıs 2009; 2:43:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

Buna vereceğin paraya al 5 lt lik tam sentetik performans yağı, hem motoruna, hem performansına, hem cebine yarar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 6 Mayıs 2009; 12:39:52 >
  • Kardeşim 150 TL verilirmi sırf kapağa yazık günah..
  • Arabanız ne acaba ? Merak ettim de, bazı arabalara yakışıyo gerçekten. Yani çakma brembo oldugu fazla anlaşılmayacak tarzda bir araba ise yapılabilir. Sanayide Yıldız Tuning'te yapılırken bizzat gördüm Porsche'a :)

edit: Bu arada bir tane de Astra GTC'ye yapıyolardı hatta uymadı kapak. Jant'a sürttü. Bir de yapıştırmıyolar diye biliyorum. Ben izlerken elinde matkapla deliyodu bişeyleri..

Ayrıca Tuning Garage'ı da biliyorum. Jant filan da satıyolar hatta tam alıcaktım ordan jantlarımı caydım. Fakat biraz pahalıdır orası. Eğer alıcaksan dediğim yere de bir sor belki biraz daha az fiyat verebilir. Hoş Yıldız da pahalıdır biraz ama.

Bana da çok ısrar ettiler Brembo yap diye. Arkalar bile disk değil dedim ne Brembosu. Sonra adam elinde delikli plastik disk ile geldi arkaları da disk yaparız dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 6 Mayıs 2009; 12:58:33 >

• bir civicte gördüm çok hoştu bende taktırmayı düşünüyorum sıcak silikon ile yapıştırabiliyorlar ancak jantla arasında 3 cm mesafe olması gerekiyormuş verdiğin ilanda resimlerdeki kapak ile arabalardaki kapaklar farklı o kapakların 4ünü 70 satıyolar aynı sitede
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTI Yazılı Kaliper Kapağı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

Arabanız ne acaba ? Merak ettim de, bazı arabalara yakışıyo gerçekten. Yani çakma brembo oldugu fazla anlaşılmayacak tarzda bir araba ise yapılabilir. Sanayide Yıldız Tuning'te yapılırken bizzat gördüm Porsche'a :)

edit: Bu arada bir tane de Astra GTC'ye yapıyolardı hatta uymadı kapak. Jant'a sürttü. Bir de yapıştırmıyolar diye biliyorum. Ben izlerken elinde matkapla deliyodu bişeyleri..

Ayrıca Tuning Garage'ı da biliyorum. Jant filan da satıyolar hatta tam alıcaktım ordan jantlarımı caydım. Fakat biraz pahalıdır orası. Eğer alıcaksan dediğim yere de bir sor belki biraz daha az fiyat verebilir. Hoş Yıldız da pahalıdır biraz ama.

Bana da çok ısrar ettiler Brembo yap diye. Arkalar bile disk değil dedim ne Brembosu. Sonra adam elinde delikli plastik disk ile geldi arkaları da disk yaparız dedi

Bende avensis var yani fazlasıyla çakma olduğu belli olacak ama derdim o değil. Esas yukarıda saydığım hususlarda bi sıkıntı yaşarmıyım onu merak ediyorum.

• Bizim burda bir Borada vardı.

Adam aracı aynen Amerikan Boraya çeviriyordu o yüzden takmış..

Önlerde sorun yok ama arka jantlar ile arasında maksimum 2 mm boşluk vardı.
    Tahmin ettiğim gibi kasisli yollar yüzünden 1 hafta sonra vidası gevşeyince(ya da yapıştırma bilmiyorum tam)
    yolda janta girivermiş.

Paramparça olmuş.
    nasıl olduysa jantta yamuktu.

Benim kişisle görüşüm araca göre değişir.
    Eğer gerçekten spor bir arabaysa ve yakışacaksa takılabilir..

Bu arada gidip 4 parça plastik parçasına 150 lira hayatta vermem.
    O paraya gider ufak tefek aksesuar takarım(bagaj spoyleri,eşik çıtası vs)

Saygılar
  • herşey orjinalinde güzeldir..
  • Neden?

Çok tehlikeli, şiddetle tavsiye etmiyorum. Kaliperlere kapak takmak sisteme yabancı madde sokmaktan farksız. Sabitlemesi sorun olacak, frenleme ile toz ve ısı tahliyesi engellenecek, toz ve kir tutacak, ses yapacak.

Hiç gerek yok bence. Aracınıza motor bakımı yapın, arkadaşların dediği gibi, temiz balata alın, fren ayarı yaptırın. Maliyeti 10 TL bile olmayan ve görsel dışında işlevsel bir görevi olmayan parçayı bence almayın. Temiz ve parlak olursa zaten yeterlince dikkat çekecektir.

• bende taktırmak istiyordumda kıllandım şimdi biraz daha araştırayım
  • Yorumlarınız için teşekkürler. Taktırmaktan vazgeçtim, fren sistemi bu sonuçta şakaya gelmez, sadece görsel açıdan güzel diye böyle bi şeyi göze alamam. Onun yerine başka şey yaptırırız artık:)
  • çok gereksiz ve ederi aslında 15 lira bile etmeyen bir harcama olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuSoniC

Yorumlarınız için teşekkürler. Taktırmaktan vazgeçtim, fren sistemi bu sonuçta şakaya gelmez, sadece görsel açıdan güzel diye böyle bi şeyi göze alamam. Onun yerine başka şey yaptırırız artık:)

kaliperleri kırmızıya boyatabilirsin
  • hatta kendiniz bile kırmızıya boyayabilirsiniz.maliyetide 7 lira olacaktır.ben yaptım 1 sene içinde hala dökülmedi.

• Bende ilanı görüp düşünmüştüm nasıl olur diye ama burayı okuyunca vazgeçtim. Paylaşımlar için teşekkürler Kalipleri boyayan arkadaş nasıl boyadın? Hangi boyayı kullandın?? Ve boyamanın bır zararı olur mu acaba???
  • akçalı isimli sprey boya ile boyadım.özellikle ısıya dayanıklı boya almaya gereksinim duymadım.bu şekildede en az 1 sene dayanıyor rahat rahat.alta ayrıca beyaz boya atmadım.eğer yapacaksan onu da atarsan harika olacaktır.
  • yazık günah 150 lira diyor adam 4 tane plastiğe
  • aynı sitede 70 e satanda var 300 derece kadar sıcaklığa dayanıklı diye garanti veriyolar o kadar dayanıklı ise(ayrıca boya atmasına) 70 fena bir fiyat değil bence bu arada vida montajında çıkarıp temizlemek sorun olmuyormuş ama yapıştırma için aynı şeyleri söyleyemeceğim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.