Şimdi Ara

Brainwavz M2 sonrası kulaklık önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 4 yıldır kullandığım Brainwavz M2 kulaklığımın kablosunda çatlamalar başladı. Ya anlayan bir elektronikçi bulup kablosunu değiştireceğim ya da yeni bir maceraya atılmaya cesaret edip alternatif bir kulaklık arayışına gireceğim. Genelde enstrümantal soft müzikler dinlerim, M2 dengeli, temiz sesiyle yıllardır beni mutlu etti. Aynı temiz sesi alabileceğim alternatif bir kulaklık öneriniz var mıdır? M2'nin fiyatı 60$ civarı, yeni kulaklık için de o civarlar bir bütçe belirledim. Bir çok yerde shure se215'den övgüyle bahsedildiğini duydum, mesela bu kulaklık benzer karakteristiğe mi sahiptir? O kadar para harcayıp eski kulaklığım daha iyiydi demek de istemiyorum.

• M2'nin tizleri çok kötü değildir sanırım ona referans vererek temiz ses diyorsun. farketmediğin şey frekans ayrımı dediğimiz akustik özelliğin çok kısıtlı olması. sesler birbirine çok yakın olduğundan enstrüman detayları duymakta zorlanılan bir kulaklıktır. bu yüzden aslında oldukça uyduruk bir kulaklıktır. benim kullandığımın basları da çok zayıftı ama brainwavz'ın kalite kontrol yetersizlikleri dolayısıyla bana gelen bas hasarlı mıydı onu bilemiyorum.

neticede zaten bas derdin yoksa geri kalan özellikleri de oldukça sıradandır. 60 dolar değil 6 dolar etmez bir kulaklık. shure se215 bu bahsettiğim frekans ayrımı meselesinde çağ atlatır M2'den sonra, bas konusunda zaten bir şikayetin olmayacağını düşünüyorum. tizlerde de detay artışı alırsın ama bir miktar tiz kalitesi kaybı hissedebilirsin. genel olarak senin memnun kalmayacağını sanmam.

ancak sen M2 ve SE215 arasında fiyat kıyaslaması yapmaya kalkıyorsun. halbuki ne SE215 ne de M2 fiyatıyla alakalı kulaklıklar.

• vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Eşimde Brainwavz R1 modeli var, bahsettiğiniz sıkıntılar o modelde aynen var. Düşük seviyede, metalik, yapay bir ses aldığını hissediyor insan. Belki daha üst seviye kulaklıkların tadını almadığım için M2'nin bana çok temiz bir ses verdiğini düşünüyor olabilirim. Ama dediğiniz gibi arada çok fark varsa aradaki fiyat farkına değebilir. Fiyat kıyaslaması anlamında yanlış ifade ettim sanırım. Doğal olarak daha kaliteli olan daha pahalı olacaktır, önemli olan F/P oranını yüksek tutabilmek. Bilgiler için yeniden teşekkür ederim.
  • adurgun A kullanıcısına yanıt
    R1 tamamen bambaşka bir cihaz, SE215'e M2'den çok daha benzeyen bir üründür aslında. frekans ayrımı iyidir yani. bas konusunu kastettiysen, R1'den ben 3 tane aldım bas sıkıntısı yaşamadım ancak o ürün amfi gerektiriyor. amfisiz hiç bas alınamazken amfili baslar çoşuyor, bazı ürünler böyledir.

R1'in kötü tarafı tizleri epey düşüktür. R1 sesindeki yapaylık mevzusunu birçok fırsatta dile getirdim ben, aynı şeyden mi bahsediyorsun bilemem ama, seste bir "şukur şukurluk", gitar tonlarının vs. oyuncak gibi çıkıyor olmasından bahsediyorsan, ses cihazının equalizer'ından 2khz frekansını düşürürsen sorun kalmaz. SE215 de benzer oranda 2khz arttırımı içeriyor o yüzden onu da alsan muhtemelen o yapaylık dediğin şey sürecek.
    Aslında ben M2'nin ses kalitesinden çok memnunum ve buna güvenerek bir de R1'i deneyelim diye eşime almıştık. Sizin söylediklerinizle tezat olacak şekilde hiç memnun kalmadı. Hatta geçtiğimiz ay benim kulaklıkta temassızlık sıkıntısı olmuştu, eşimden R1'i almıştım, 10 dakika dayanamadım bıraktım dinlemeyi. Çok metalik, yapay bir ses ve arka plandaki sesleri ayırt etmek mümkün değil. Belki bizdeki R1'de bir üretim sıkıntısı olabilir, benzer şekilde sizdeki M2'de üretim sorunu olabilir, bilemiyorum. Normalde dinlediğim müzikler sınırlı. Sürekli "The Last Of The Mohicans" ve "Joshua Bell" keman konçertolarını dinlerim. Bendeki M2 bas konusunda ahım şahım değil ki olmasını da kesinlikle istemem, basın diğer seslerin önüne geçmesi farklı seslerin farkına varmayı zorlaştırıyor, diğer sesleri boğuyor. Ben M2'de diğer enstrümanların seslerini gayet temiz bir şekilde alabiliyorum, belki daha kaliteli bir kulaklıkla farketmediğim başka sesleri de duyabilirim, bilemiyorum.
    SE215 hakkında yazınızı okudum elinize sağlık. Aliexpress'teki SE215'ler çok daha uygun, gerçekten arada çok bariz farklar yoksa güvenilir bir satıcıdan Aliexpress'den almamı önerir misiniz? Sanırım Amerikan versiyonları orjinale daha karakteristikteymiş. Veya doğru bir şekilde ifade edebiliyor muyum bilmiyorum ama bas ağırlıklı değil arka plandaki enstrümanları detaylı, doğal sesleriyle duyabileceğim farklı bir alternatif kulaklık öneriniz var mıdır? Sizi de meşgul ediyorum, kusura bakmayın.

• ben aliexpress den OSTRY KC06A almıştım gayet memnunum ses kalitesi güzel.
  • adurgun A kullanıcısına yanıt
    tezat olmasının aksine benim R1'i ilk kullandığımda söylediğimle aynı şeyi söylüyorsun :D equalizer ayarından 2khz indireceksin o yapaylığın giderilmesi için. SE215'in orjinal performansını bilmeyen birinin aliexpress'ten alması macera olabilir ancak denemek serbest elbette.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kulaklık tavsiyesi..
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iso227 kullanıcısına yanıt
    KC06A pazarlama harikasıdır. bas gücü yüksek ama derin bas çıkışında zayıflık var. eskiden tizlerini beğenirdim ama son EQ ayarlarımdan sonra tizlerinin de baslardaki duruma benzer şekilde bir miktar iyi ama bitirici olmadığını anladım. CKS77'yi geçemiyor örneğin. akustik ses boyu dar olmasa da frekans ayrımları yine aşırı kısıtlı bir ürün. frekans ayrımlarını anlayamıyorsanız yüksek seste uzun süre gürültülü parçalar dinlemeyi deneyin. 20 dakika sonra kulaklığı çıkardığında etraftaki sesleri duyamıyorsan yani kulağın hasar aldıysa anla ki o kulaklığın frekans ayrımları kısıtlıdır. sesler birbirine yakın olduğu için aynı noktaya sıkıştığından daha çabuk sürede duyu körlüğüne yol açar.

M2 ile KC06A kıyaslarsak Ostry öne geçer ancak kesinlikle onun da para eder bir tarafı yoktur. atıyorum VJJB K1 5-6 dolara kadar inebiliyor mesela, hani illa aşırı ucuz, basit bir kulaklık kullanılacaksa bu ürün varken neden Ostry'ye onlarca dolar harcansın ? K1'in bas tiz detayı şahane ki ben ikisi arasından tercih yapsam kesinlikle K1'i Ostry'ye tercih ederim :) tekrar fiyatlara baktığımız zaman, biri 6 dolar öbürü 60 dolar diyelim. kulaklık piyasası böyle bir piyasadır. hoşgeldiniz.

Ostry head-fi'da çok pompalandı sonra bizim techno-fi kopyacıları da her zamanki gibi üstüne atladılar. bir ara orayı takip ediyordum, kullanan ama daha komiği henüz kullanmayanlar bile birbirlerinin lafına bakarak her tavsiye isteyene yapıştırıyorlardı :D bu piyasa gerçekten çok komik bir piyasa...

öncelikle bilgilendirici açıklamanız için teşekkürler :)

ben ostry 11.11 de 40$ gibi paraya almıştım.incelemelerini okuduğumuda kendinden 4 kat pahalı olan rakiplerine fark atıyormuş ostry.
    VJJB K1 gerçekten ostry den dahamı iyi.internetten baktım biraz hiç tutulamayan bir modelmiş sanırım işin sırrı pazarlama falan.mesela ben ostry nin tasarımına hayran kalmıştım en çok o etkledi beni :)
    satın almadan önce 2 seçenek vardı önümde biri vsonic vsd5s diğeri ostry kc06a .ikiside aynı fiyattı,doğru seçimi yapmışım sizce ? mesela vsd5s frekans aralığı baya genişmiş ama bunların pek önemi varmı bilmiyorum.çünkü eski 30tl ye creative aldığım kulaklığın frekans aralığı ostry göre daha geniş ama ostry baya fark atıyor tabi ses kalitesinde.bu orada creative taş gibi sahlammış o kadar düşürme asılamaya rağmen tahmini 3-5 yıl kadar kullandım :)
    gerçek ses kalitesini kağıt üstünde ne belirler acaba merak ediyorum.

ostry kc06a nın üstüne ''...'' kulaklığı alsan çok daha memnun olursun dediğin kulaklık varmı hocam.mesela rock zircon u heryerde öve öve bitiremiyolar tavsiye edermisin bana ?
    bide ses kartı arıyorum öneriniz varmı f/p performans bişey.bütçem max 300tl sadece kulaklık ile kullanıcam kartı.yada şöyle sorayım 300tl ye bir kulaklık almakmı yoksa ses kartıma almak mantıklıdır.
    hazır bilgili birini bulmuşken müsadenizle birşey daha sorucam çok sordum kusura bakmayın :)
    bende bir elektronik masaj aleti var acura elektro pedli falan.onu kullanırken topraklamayımı iyi yapamıyor nedendir bilmem anlamadım ama kulaklığım parazitlenme yapıyor baya.yeni kulaklığı değiştirmemle beraber çok daha fazla yapmaya başladı bunu.mesela pc kasasının metaline değdiğim zaman çok kısa ve az şiddetli elektrik çarpıyor o aleti kullanırken.kulaklığın prazitini önlemek için bir cihaz varmıdır ?

o parazit kulaklıktan değildir. bende de 1800 watt veito karbon infrared soba var 4 kademeli. 3. ve 4. kademede kullanırken yani daha çok güç tüketip ısı verirken sorun olmuyor, ancak çok sıcak olunca 2. ve 1. kademeye düşürdüğüm zaman seste parazit alıyorum ancak bu parazit sadece phiree mini-ear desktop versiyon amfimde kullanırken ortaya çıkıyor (fişe takılan bir cihaz). ses kartına doğrudan taktığımda sorun yok. bunu ortadan kaldırmak için aynı çoklu prize takmamak, ayrı prizlere bağlamak dışında bir çözüm bilmiyorum.

elektrikçiler böyle şeyleri pek önemsemiyorlar. elektrikli şohbenimi açtığım zaman da sigortadan korkutucu sesler geliyor ama babamın şirketinde elektrik kablosu gibi bir elektrikçi arkadaş var, onu çağırdım baktı olur öyle şeyler dedi gitti. binamız zaten ayda 2-3 defa bina sigortasını attırıyor açıp kullanmaya devam ediyoruz, bazen 15 dakika içinde 3 defa atıyor, o attıkça biz açıyoruz. dünyanın parasını elektrik süpürgesi gibi faturalarımızdan çeken elektrik şirketini çağırıp ne iştir dedik "bina atıyor" deyip gittiler. kısacası bu işleri çözse çözse tesla çözer :D

kulaklık piyasasının özünde zaten o pazarlama yatıyor. bütün ucuz kulaklıklar fiyatından 3-4 kat yüksek performanslı ve f/p kralı diye satılır. vsonic de istisna değil. ben sadece gr02, r02, vsd3 ve vsd3s kullandım. el elden üstün, vsonic bu konuda bahsedilen kulaklıkları CKS77 hariç elbette ki geçer. ben vsonic'lerden de çok şikayet ettim zamanında çünkü bunları aşırı f/p kralı diye pazarlıyorlardı halbuki bakıyorsun evet dediğin gibi creative-sennheiser-sony-philips vs. bunların ürünlerine karşı avantajlılar ancak ben yola koss plug ve ruk30'la başladığım için vaadedilen uçuk f/p oranını bir türlü göremiyordum. vsd5, gr07 gibi ürünleri ederinden pahalı görünmekte gözüme, vsd3'e göre full avantaj sağlayacağını ise hiç sanmam, bir ileri bir geri olmasını beklerim gerçekçi düşünürsek. ostry seçimi konusunda ise bence iyi yapmamışsın ama vsd5'in en az bir konuda ve bu konunun da bas olduğunu düşünürüm geri olabileceğini düşünüyorum ancak genel olarak vsonic ostry'den daha iyi bir çözüm olarak gözüküyor gözüme.

piyasaya sürekli bir takım ucuz kulaklıkları harika f/p diye enjekte eden bir kitle var. alıcı nasılsa satıcı da öyle oluyor öte yandan. şimdi de kz zs3, rock zircon bi de dzat mı tezat mı ne o var. bir kere şunun anlaşılması lazım kulakiçinde bu kadar küçük kasalı, sürücülü ürünlerden asla f/p zirvesi falan beklemeyin. ne kadar fark yaratan cihaz varsa 11-14mm sürücülü oluyor bu bir tesadüf değildir, dar alanda çalışıyoruz minnacık mikro driverlar bir yere kadar ses üretebiliyor. benim elde ettiğim bir numaralı tecrübe budur. 70 küsür kulaklıktan sonra artık böyle şok şişirme yapılan ürünlerin tipine baktığım zaman direk gülesim geliyor. bu demek değilki küçük sürücülü tüm kulaklıklara çöp muamelesi yapalım ancak asla bunların anında alınması gereken ağız sulandırıcı f/p kralı diye sunulmasını yememek lazım. bakıyorsun mesela pazarlamanın sınırı yok, 270 dolara minnacık birşey satıyorlar, güya hifi oluyormuş :D

frekans aralığı gibi teknik özellikler topyekün hikaye. bunları biraz equalizer'a dokunsanız çok daha rahat anlarsınız ancak maalesef kulaklıkları tak çalıştır kullanma modası var. parametrik EQ kullanırsanız (FFDShow Super EQ, AC3Filter vs.) kendi elinizle dinlediğiniz parçalarda 30-50hz nedir, 50-60hz nedir, 60-80hz nedir vs. arttırıp indirip tespit edersiniz. tüm frekans spektrumunu çözdüğünüz zaman neden teknik spesifikasyonların zırvalama olduğunu anlarsınız, bana da sormanıza gerek kalmaz. zira bana da vahiy inmiyor ben de kendi elimle indirip kaldırıyorum. bilgisayarınıza ac3filter kurun, equalizer bölümünde canlı spektrum analiz grafiği var. açın şarkıyı orda basları seyredin, göreceksiniz ki şarkılar 30-50hz arasında derin bas vuruyor, 50-80hz arasında dolgun bas vuruyor, 80-90hz arasında sadece bas arkaplan gürültüsü var. 200-400hz arasında davullar var. bunları çözerseniz o zaman spesifikasyonlarda yazan 2hz, 5hz gibi değerlerin ne kadar anlamsız olduğunu görürsünüz. spesifikasyonlar size 30hz'de kaç db verdiğini anlatmıyor. baslar daha kolay göründüğü için söylüyorum, burayı çözerseniz zaten tizlerin de 14khz'de olduğunu gördüğünüzde o verilen uçuk khz değerlerinin de neden anlamsız olduğunu anlarsınız.

KC06A üstüne ne alsan memnun olursun ? tam olarak neyden memnuniyet sağlamak istediğine göre değişir. CKS77 akustik ve tiz performansı bakımından yukarıya çıkartır, derin baslarda da biraz fayda sağlar. ancak piyasada kalmadı bu ürün. koss ürünleri veya VSD3 yine biraz daha iyi sayılırlar, moxpad ürünleri de tercih edilebilir. ancak sonuçta herkes alamıyor bu farkları. yüzde yüz takıp kullandığında vay be ne fark varmış der misin onu ben bilemem. bazı insanlar CKS77 ile diğer kulaklıklar arasındaki farkı alamayabiliyor. kendi tecrübene, ilgi düzeyine, dinlediğin şeylere göre değişebilir. CKS77'nin farkını alamayan insanlar varsa, ostry ile CKS77 kadar iyi olmayan ama daha iyi olan kulaklığın farkını alamayabilecek olanlar da olabilir. CKS77 yokluğunda diğer Audio-Technica ürünleri tercih edilebilir. Audio-Technica ürünleri bazı spesifik modeller hariç akustikte ve tizlerde yol almanı sağlar ve daha düzgün derin baslara kavuşursun ama modelden modele bas gücünde kayıplar olabiliyor. solid bass serisi adındaki kadar solid değil maalesef.

ses kartı konusunda genel ses kalitesi artışı boşuna bekleme. ses kartından sadece bas gücü alırsın o da eski audigy serilerinde bulunuyor. tizlerde, midlerde vs. seste herhangi bir fark olmaz ses kartları arasında. bas ihtiyacın yoksa onboard kullan ancak tabii müzik açık değilken biraz parazit olur seste, istenmeyen sesler duyabilirsin ama ses yüksekliği de çok iyidir arka çıkışlarının, amfi ihtiyacın da olmaz. para harcama konusunda elbette en önemli şey kulaklık. yüksek ses ve bas için eğer ses kaynağı gerektiriyorsa amfi ikinci öncelik. yine bas ihtiyacına göre de ses kaynağı seçilir. sonuçta mesele bassa ses kaynağı da amfi de, kulaklık da dikkatli seçilmeli. bas istenmiyorsa herşey daha kolaydır. bas istemeyene audio hergün bayram yani.

çok teşekkürler hocam şuan aydınlandım resmen ışık saçmaya başaldım sayende

bilmem gereken herşeyi yazmışsın eline koluna sağlık.

aslında bu yazdıklarını çok daha fazla kişiye ulaştırman gerek ki daha fazla kişi faydanlansın.
    tavsiyem yazdıklarını copy paste yap.''ses,kulaklık vb. ile ilgili sorularınızı cevaplıyorum'' adlı bir konu açabilirsin istersen.

ses kartı konusu yalan o zaman.ben mühendis murat hocamın açtığı creative ses kartı incelemelerini konusunu okudum.orada baya övmüşlerdi kartı.mesela müziklerde duyamadığınız sesleri bu kart sayesinde duymuş falan.

kulaklık konusundada belli bir fiyatın üstüne çıktıktan sonra aradaki fark az hissediliyor sanırım.mesela 30tl lik kulaklıktan 150tl kulaklığa geçen biri için çok büyük fark hisseder ama 150tl den 500tl ye geçmek aynı farkı hissetirmez sanırım.aşırı yüksek fiyatlı kulaklıklar biraz profosyenel işi mükenmelletçiliye kaçıyo galiba yanılıyormuyum hocam.

elektrik konusundada çok haklısınız.ayrı prize takmakla alakası yok kulaklıktaki parazitlenmenin.öbür odaya taksamda aynı oluyor.topraklama ile ilgili problem sanırım.mesela öbür odaya motorun şarjı için yakıyorum fişi gene parazitlenme oluyor.acaba ses kartı bu sorunu çözer mi ki ?

sen onboard'da mı diyorsun bu parazitleri ? ohoo, onboard windowsta hdd klasörlerinde dolaşırken mousela dosya seçerken bile tuhaf tuhaf sesler alıyor arkaplana, öyle büyük sorunlarda tabii ki işin zor. ses kartı elbette onboarda göre arkaplan gürültüleri konusunda yardımcı olacaktır. o tarz söylenen şeyler külliyen saçmalık. bi de creative'den sırf uyuzluğuna asus'a geçip ooo manyak ses aldım, creative çöp diyenler var. bu piyasa gerçekten çok acayip, tamamen inançlar üzerinde dönmekte...

fiyatlara göre hiçbir şekilde değerlendirilebilecek bir piyasa değil kulaklık piyasası çünkü dışardan ölçülemiyor birçok şey. 500 liraya gerçekten iyi bir kulaklık da alabilirsin ama bir, hiçbir kulaklık uçamıyor henüz, iki %90 küsür ihtimalle parasıyla alakası olmayan, elindekine göre bir ileri bir geri bir model çıkacak aldığın. tabii kendi fiyat seviyende en iyisini bulduysan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.