Şimdi Ara

Boyun fıtığı ve düzleşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar herkse c5 c6'da boyun fıtığım var ve boyun düzleşmesi ve kanal daralmasıda mevcut, fitness'a gene yazılmak istiyorum, sırt ve omuz kasları güçlendirip fıtığa baskı binmemesi ve kas yapısını o bölgede kuvvetlendirmek adına, hafif agırlıklarla çalışma niyetim var boyun bölgesine baskı ve basınç oluşturmaması adına, fizik tedavi doktoruma gittim lakin pek aradığım yardımı bulamadım.Burada anatomi ve fitness hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa fitness a başlarsm hangi hareketlerden uzak durmam benim yararıma olur onu merak ediyorum .Ters hareket yapmaktan çekiniyorum bilinçsiz olmamak adına , varsa bilgili arkadaşlar yarıdımcı olursa en azından uzak durmam gereken hareketleri yazarlarsa ben adlarını internetten bakıp programdan onları çıkarırım teşekür ederim şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedbullTam35 -- 22 Kasım 2025; 7:16:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Profesyonel salonlara yazılırken zaten genelde kan tahlili vs fıtık vs problemlerini kesinlikle belirtilmesini istiyorlar aynı durum annemde de var doktor fizik tedavi önermişti yine profesyonel bir eğitmene danışmanız ve doktor gitmeniz daha iyi olacaktır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Öncelikle geçmiş olsun ancak L5 L6 ne boyunda ne belde var. C5 C6 boyun olur. 4 yıl önce benimde başladı çok sıkıntılı birşeydir. Allah düşmanımın başına bile vermesin. Bende atlas bozukluğu da mevcut. Çok berbat birşey. Diş tedavisi sonrası başladı 4 yıldır her saniye durmadan kulak çınlaması var. Bu da zamanla baş dönmesine sebep vermeye başladı. Betaserc 24mg hergün 2 tane alıyorum. Bazı durumlarda bu çınlama beni çıldırtacak düzeye getiriyor özellik yaz sıcağında bayılacak hale getiriyor o sebeple buzla rahatlatmaya çalışıyorum. SKG diye bir Ürün buldum biraz pahalı ürünleri ama değiyor gerçekten. Boyuna tens-ems ısı ve titreşim veriyor. Çok abartmamak suretiyle kullanınca fayda sağlıyor. Boyun düzleşmesi bir süre sonra boyun çene kaslarının kasılmasına da sebep veriyor. Baş ağrısı göz çevresi ağrısı başlıyor. İkinci önerim yemeklerde az da olsa hakiki dağ kekiği kullan. Çok rahatlatıcı etkiye sahip. İnşallah yaşadıklarımı yaşamadan atlatırsınız. Ağırlık konusunda çok abartmayın. Fazla da yük bindirmemeye gayret edin. Allah şifa versin herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtiMX4 -- 22 Kasım 2025; 2:0:4 >

• AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    Bende de boyun düzleşmesi ve boyunda 2 fıtık var, 2019 yılında teşhis kondu, fizik tedavi ve sonrasında verilen egzersizleri düzenli yaparak durumu düzelttim ancak son 2.5 yıldır egzersiz yapmıyordum, son dönemde yoğun stres altındayım, 2 aydır anlık baş dönmesi ve denge kaybı yaşıyorum, hacamat yaptırdım yeniden egzersize başladım, bir miktar rahatladım ama anlık baş dönmesi ve denge kaybı devam ediyor, baş ağrısı da yapıyor biraz, hastaneye gidemedim, bu sıkıntıları hep boyun fıtığına bağlıyorum, hiç kulak çınlaması yaşamıyorum, atlas rahatsızlığı olabilir mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Atlas değil. Atlas kayması olsa pek dayanamazsınız. İç kulak sıvı dengesi bozukluğu olabilir.

Sagolun hocan rşim dün girmişti macfite görüşücem bugün yarın bende danışıcam teşekürler, oradıd a kalabalık geldi de en azından ilgilenen biri olursa danışıp yazılmayı düşünüyorun

Düzelttim hocam arkadaşta da bel fırıgığı var da onla karıştırdım. Çok sagolun tabsiyeleriniz için ağırlık kaldırmada uzak durmam gereken hareketlere hakimmisiniz peki?

BEL FITIĞI KESİN ÇÖZÜM
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EN.ES E kullanıcısına yanıt

Fizik tedaviden bende sıra aldım ama 3 ay oldu ne arayan ne soran var , özelde şuan için bütçemi aşıyor seans ücretleri o yüzden evde kendim yapıyorum doktorun verdigi hareketleri hocam sagolun

• hocam geçmiş olsun bende de var +bel fıtığı var. Özellikle omuz çalışırken dikkat edin ,arka omuz hareketleri ağır yapınca boyun için çok sıkıntı oluyor.Ben özellikle soğuk havalarda arka omuz hareketleri hafif ağırlıkla ,zorlamadan yapıyorum.

behind neck pulldown (enseye çekiş) ,neck press gibi hareketleri bel ve boyun için hafif ağırlıkla yapıyorum

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.