Şimdi Ara

Boyanacak çamurluğun sökülüp takılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar arkadaşlar.focus 2.5 1.6 tdci beyaz renk araca sahibim.Yaklaşık 1 ay önce aracım park halindeyken sol ön çamurluğumda yaklaşık 3/2 si kadar çizik ve bazı yerlerinide delmişler çamurluğun.Ankarada ikamet ediyorum.Polatlı sanayisine gittim tüm kaportacıların hepsi nerdeyse doluydu.Daha sonra başka bir kaportacıya gittim.Fiyatta anlaştıkdan sonra aracı ertesi gün teslim edeceğini söyledi.Ertesi gün gittim delinmiş yerlere macun atmış ve üstüne boyasını atmış çamurluğun.Yaklaşık 2 hafta öncede aracımı satılık ilanına koydum.Kendim alırken kaportasına baktırmıştım sadece sağ ön çamurlukta boya vardı başka hiç bir yerinde boya değişen yoktu.2 gün önce bir müşteri geldi ve aracı teste soktugumuzda kendi boyattıgım çamurlugun sökülüp takıldığı söylendi o an bi şok oldum çünkü gelen müşteriye bir güven verdim ve söylediklerimden başka bir şey çıktığını görünce o an şok oldum ve utandım diyebilirim.Kendimin boyattığını ve nasıl işlem yapıldığını söyledim fakat müşteri değişmiş olacağı kaygısı ile aracımı almaktan vazgeçti.Computestteki usta ise şimdi ki araçların çamurluklarının vidalı olduğunu ve sökülüp takıldığını söyledi.O an neden bir usta çamurluğu söküp boyamayı tercih eder ki ? diye düşündüm aklıma başka şeylerde geldi.Boyattığım ustaya gittiğimde ise adam yalanladı ve cümlelerinde ki yalanları hissetebiliyordum.Başıma gelenleri anlattım ve hakkımı helal etmediği mi belirttim.O an orda o adamı linç etmemek için kendimi zor tuttum.Ben bu işi beleşe yaptırmadım babasının hayrınada yapmadı.Sen neden çamurluğu sökersin ki ? Şimdi ben ne yapacağım arkadaşlar aracımı satarken sökülüp takılmayı insanlar değişmiş olarak algılıyor şahsen ben olsam bende öyle algılarım Siz siz olun tanıdığınız ustadan şaşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi persia06 -- 15 Şubat 2017; 19:12:42 >

• sadece boyalı parçayı sökülüp takıldığı için almaktan vazgeçen ruh hastalarına araba falan satmayın zaten. Hele boyanmadan fotoğraf çekip onu gösterdiyseniz yuh.
  • sökse nolurmuş anlamıyorumki.arabamı gelinmi alıyosunuz pes yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tampon değişmiş diye almayan adam arabadan anlamıyordur bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bırak o adam almasın araba
  • Kaportacıya başta sormadınız mı?

Benimde şoför kapıma çarpmışlardı düzeltilip boyanması gerekiyordu. İlk gittiğim kaportacı kapıyı söküp düzeltirim dedi, başka kaportacı üzerinde düzeltirim dedi ona yaptırdım.

Sökülüp takılan parçaya değişmiş olarak bakıyorlar. Tabi satarken sıkıntı oluyor.

• Şu memleketteki takıntılar dünyanın hiçbir yerinde yoktur herhalde.Sanki millet olarak herşeyimiz dört dörtlük de bir arabanın çamurluğunun sökülüp takılmasını bile ölüm kalım meselesine çeviriyorlar.Valla ben şahsen bu kadar takıntılı adam olsa git başka araba bul kendine derim.Ne var yani çamurluk sökülüp takılmışsa?Zaten yeni nesil araçlarda çamurluk iskelete kaynakla değil somunlarla tutturulmuş.Siz bile söküp takabilirsiniz.Üstelik değişen parça değil ki.Bunun için kaportacı ile dalaşmaya bile gerek yok.Adam zaten sökülüp takılan bir parça olduğu için kaportayı düzeltmek için söküp takmıştır.Benim aldığım aracın expertiz raporunda da arka kapı sökülüp takılmış yazıyordu.Ne ben alırken sorun çıkardım ne de satarken alan sorun çıkardı.Bir aracımda kapı ayarı yapmak için menteşe somnlarını defalarca oynayıp ayar yaptım.Ön kapıdaki hasarlı bir bölgeyi düzeltmek için kaportacı kapıyı gözümün önünde söküp taktı.Satarken hiç de öyle kapı sökülüp takılmış diye bir rapor çıkmadı.Aslında bir parçanın sökülüp takılması ekspertizde belirtilmesine gerek yok.Bazı dingil ekspertiz noktaları milletin kafasını karıştıracak bu detayı da gereksizce dikkate alıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    radyatör yamulmuş
    13 yıl önce açıldı
    Ön farın nemlenmesi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam millet arttıra arttıra para biriktiriyor, zar zor bir araba almaya kalkıyor o yüzden bu pinpiriklenmeler. Bende sizle aynı görüşteyim bence de bi tampondan bir şey olmaz ama işte bizde arabalar dünya pahası olunca ,insanlar zaten hayatında kaç kere araba değiştiriyor ki , onun için kıymetli oluyor işte.

• Arabanın üzerinde iken işlem yapsaydı ve boyarken aracın diğer parçalarına olur da boya sıçrasaydı daha mı iyiydi?

Adam kolayına gelen yolu seçmiş temiz işçilik yapmış. Aracındaki diğer parçaları riske atmadan rahat rahat kasılmadan boyamış.
  • Tampon bu... Plastik parca. Ben bugun arka tamponu ciziklerden dolayi komple boyatiyorum. Tabi ki sokulecek yarim yamalak sacma sapan ismi yapsinlar? Boya atar zaten sokulmeden yapilinca. Eksperde tamponun boyasina bile bakilmaz normalde...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.