Şimdi Ara

Boya Takıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben bu boya mantığını anlamadım gitti.Araba 15-16 yaşında vatandaş boyasız araba arıyor.Motor önemli değil,yürüyen önemli değil.Ne de olsa boya arabayı yürütüyor!!!!!!!Arabamı sırf bu mantığa inat için gittim boyalı aldım.Gıcır gıcır parlıyor.Bundan önceki arabam 97 model vectra idi.Güneş yanıkları vardı.Boyası matlaşmıştı.Bu sefer de boyası yok,güneş yanıkları var diye millet burun kıvırıyordu.İnsanoğlunun kolayı bulunmuyor.km düşürülmesine çoğu kimse takmıyor ama varsa yoksa boya.Ticaret ve Sanayii Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı herekete geçmeli.Sanayii sitelerindeki araç boya dükkanları sıkı denetim altına alınmalı.Araç boyama sıkı kurallara bağlanmalı.Gerekirse boya dükkanları kapatılmalı.Milletimizde bu boya takıntısı yüzünden ikinci el araç satanlar yalan atmaya itiliyor.Galericileri adı üçkağıtçıya çıkıyor.Km düşürülmesi için bahane bulunuyor.İkinci el araçlar zaten satacağım masraf yapmaya gerek yok mantığı yüzünden dökülmeye mahkum oluyor.Yani kısaca insanların biribirine güvenmediği bir piyasa olmuş çıkmış.







  • Bende bu boya mantığını anlamadım gitti. Bu yaz abim almanya dan geldi kendi aracı ile 2007 model bmv 5.20 komple fırın boyaya verdik arabayı izmir 6. sanayide. Herkez dur boyatma satamazsın falan. Abim relax adam 2.000 euro fazlasına satarım dedi direk. Adamlardaki mantıkla bizde ki mantık çok farklı.
  • dediklerinin çoğuna katılıyorum fakat galericiler üçkağıtçıdır bu bir gerçek
  • Arz-talep meselesi.Piyasa adamı üçkağıtçılığa yönlendiriyor.Doğru söylediğiniz zaman yüzünüze bakan olmuyor.Türkiye nin en büyük araba pazarlarını geziyordum.Her sorduğum arabanın değişeni yok,üç parçada boyası var.Araç satarken nasıl yeminli mali müşavirler var onaylı expertiz merkezleri açılmalı bana göre.Km kayıtlarında teslik bulunan araçlar kesinlikle TÜV den muayeneden geçmemeli(motor değişip km sıfırlanan araçlar hariç,bunlarda durumlarını belgelemeli)Expertiz raporu olmayan araçların satışına izin verilmemeli diye düşünüyorum.Ama şu boya takıntısını mutlaka çözmeli.Yutdışında boyasız araçlar rağbet görmezken,bizde boyalı araçların fiyatları düşüyor.
  • Araç kazadan değil de çizilmeden, yanıktan boyandıysa hiçbir problem olmaz hatta daha güzel olur. Tertemiz araca binmiş oluruz. Ama bizde genelde böyle dediklerinde araba pertten toplama çıktığı için her şeyde olduğu gibi yanlış bir düşünce oturuyor kafamıza. Kendi elimizle kendi üç kağıtçılığımızla kendimizi de etkileyecek olan piyasaya zararlı alışkanlık kazandırıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • galericilere teşekkürlerinizi sunun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sercelik

    Araç kazadan değil de çizilmeden, yanıktan boyandıysa hiçbir problem olmaz hatta daha güzel olur. Tertemiz araca binmiş oluruz. Ama bizde genelde böyle dediklerinde araba pertten toplama çıktığı için her şeyde olduğu gibi yanlış bir düşünce oturuyor kafamıza. Kendi elimizle kendi üç kağıtçılığımızla kendimizi de etkileyecek olan piyasaya zararlı alışkanlık kazandırıyoruz.

    +1907.. kimse altında 2 cm macun olan boyalı arabayı satın almak istemez.. gerçekten macunsuz boyanmış olsa eyvallah.. genelde ben de 2.elde araba alırken boyasız, hatasız olanını tercih ederim.. satarken de elden kolay çıkar..
  • ben 90 model bi araba sattım offf bi sorular bi sorular değişen soranı boş ver tavan da boya var mı diye soran mı ararsın önceden darbesini soran mı aynaların orj olduğunu soran mı? Neymiş efendim bu arabaların boyasız olanı bir sürü varmış ki hiç görmedim. Araba da 90 Serçe
  • 95 model 200.000 KM'deki Corolla'yı, eğer boyası yoksa, istediği kadar güneş yanığı olsun, orijinal olduğu için 15.000 TL ye satabilirsiniz.
    Böylesine acayip bir ülkede yaşıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkdkutalmış

    ben 90 model bi araba sattım offf bi sorular bi sorular değişen soranı boş ver tavan da boya var mı diye soran mı ararsın önceden darbesini soran mı aynaların orj olduğunu soran mı? Neymiş efendim bu arabaların boyasız olanı bir sürü varmış ki hiç görmedim. Araba da 90 Serçe

  • 2014'ü ve muhtemel hurda araç yasasının netleşmesini bekliyorum. Netleşse de ona göre hareket etsem. Eğer çıkmayacaksa söylesinler de, 92 model civic imi komple fırın boyaya soksam, şöyle mis mis binsem, simsiyah, yaldır yaldır dolansam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyanın yanı sıra değişen parçayada bazı konularda çok takılmamak lazım. Mesela araçta ön çamurluk değişmiş. Eğer aracın ön tekerine ve diğer parçalara zarar gelmediyse hiç bi problem olmaması lazım. Zaten takılan parçada orjinal.
  • Ben 4 parça boyalı araç aldım. İşçilik yetkili servis idi. Hiç sorun olmadı.
  • sorun ülkemizde boyama tamiratlarının kalitesizliği.
  • sağ arkada hafif duba sürtmesi var adamlar parasıyla bile yapmak istemiyor değeri düşmesin diye. Öyle kullanıyoruz. Hep dolandırıcılar yüzünden dürüst vatandaşta arabasına cizik cizik binmek zorunda kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batistuta -- 20 Aralık 2013; 9:35:53 >
  • İnanıyomusunuz siz herkesin doğru söylediğine biz takla attığımız partneri bir yaptırmıştık tavan çamurluklar bir kapı vs değişti yani halk dilinde şakuli kaymıştı ama yalan düzgün yapıldığında orj yerlerinden puntolandığında hiç bir problem yok süper yapıldı galerici-tamirci anlayamadı size yemin ediyorum araç o zamanlar piyasası 16-17 gibi idi sırf bu durumu söylediğimden araç 11500 e zor alıcı buldum km orj 58000 deydi yıl 2005 söylemesem yemin ediyorum anlayamaz araç kazınıp boyandı ve kusursuz yapıldı ama adam bu kadar niye ucuz diyodu bende taklalı vs diyodum adam kaçıyodu neyse sattık gitti sonrada 500 koyup bir ay araştırma yaptıktan sonra 2004 model 104000 de adam dürüsttü herşeyi söyledi pert raporlu istanbuldan oda taklalıydı ama benim sattığım gibi muazzam yapılmış 12000 aldım 2001 düz partneri 11500 e sattım hdı o zamanlar full 12000 e aldım nasıl boya takıntısı olan arkadaşlar 2001 partneri galerici arkadaşım boyasız diye satabileceğini söyledi ama günahından korktuk bir galericinin eline düşse sizin 1 parça değişen 3 parça boyalı aracınızı alıp yani takaslayıp size boyasızını verecekti...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xyzm2269

    Ticaret ve Sanayii Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı herekete geçmeli.Sanayii sitelerindeki araç boya dükkanları sıkı denetim altına alınmalı.
    Araç boyama sıkı kurallara bağlanmalı.Gerekirse boya dükkanları kapatılmalı.

    Sen iyimisin bu dediklerin komünist ülkelerde bile yapılmadı isteyen istediği gibi boyatır sana ne...
  • Alım-satımda bu kadar çok sorun yaşayıp bunaldığınız halde halen 1-2 yılda bir araba değiştiriyor millet.. Demek ki araç alıp satmak abartıldığı kadar bunaltıcı değil..

    Ben kafadan rahatım.. Allah mecbur etmesin, hiç araba alıp satma gibi bir niyetim yok.. Biner biner 30 yıl sonra hurdalığa atarım..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracın ne amaçlı boyandığı bilinmediği için her türlü üçkağıt olasıdır
    benim bi önceki 98 tipom tavan hariç komple boyalıydı. ama ben bunu bile bile aldım 5 sene bindim ve tek kalemde sattım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.