Şimdi Ara

Akson nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
14.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkdaşlar forumdan express rumuzlu arkadaşın ve benim ortak bir arabamız var.Araçla geçenlerde express Sakarya merkezda ufak bir kaza yaptı.Sol ön çamurluktan vurmuşlar.Arkadaşında izmire dönmesi gerekiyor tutanak tutmuşlar ama alt taraf sıkıntılı olduğu için orada tamirciye gitmesi gerekmiş.Bİr yere götürmüş çekici 90 lirasını almış ne yaptı yapmadıysa 2 km sonra tekrar sol tarafdan araç resmen çökmüş ve ilerlememiş.(Sakarya esnafını zaten sevmezdim son olaydan sonra iyice nefret etmeye başladım.BU tüm sakarya için geçerli değil ama bize rastlayanlar böyle sanırım)neyse opel servisine gitmiş ve akson denilen parçanın değişmesi veya tamir olması gerektiğini söylemişler ancak çıkmacılarda vs bulamamışlar bende izmirde aradım bulamadım.Geçici olarak tamir edileceğini söyledi arkadaşım
    ALmanyadan bir arkdaşım gelecek şubat ayında bu parçayı gelirken ona getirtmeyi üdşünüyorum ama akson nedir ne değildir bir yardım ederseniz ve ne işe yaradığını anlatırsanız çok sevinirim.Google aradım pek bilgi bulamadım
    İyi forumlar dilerim







  • Kısaca tekerlek göbeğini taşıyan parça.Tekerleği bu parça taşır.Önemli bir parçadır.

     Akson nedir?


    HUB CARRIER denen parça oluyor

     Akson nedir?


    En soldaki parça oluyor

     Akson nedir?


    Bu da toplanmış hali,disk üzerine oturmuş

     Akson nedir?




  • Çok teşekkür ederim.Parçacın siparişinide vereceğim ebay den.Yalnız birde kafama rulman sorusu takılıyor.Rulman nereye takılıyor acaba?
  • Ortasına takılıyor.Fikir vermesi açısından.2. numaralı; Hub and Bearing denilen parça tekerlek göbeği ve rulmanı oluyor ( porya ve porya rulmanı da denir).

     Akson nedir?


    Çizimdeki parça

     Akson nedir?



    Söküp takılması

    http://jeep.off-road.com/jeep/article/articleDetail.jsp?id=257794



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 17 Ocak 2009; 20:39:47 >




  • sayın @tenekekutu
    verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim.Özellikle araçların yürüyen aksanı hakkında ayrıntılı bilgi edinmek istiyordum.VErdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu ürünün almancası radnabe sanırım.Aşağıdaki parçamıdır acaba bu demek istedğim parça.Oradaki boşluğa aks giriyor doğrumu?
     Akson nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yug2980 -- 18 Ocak 2009; 1:19:54 >
  • Selam, sakarya erenlerde bulunan sanayi sitesinde her türlü çıkma opel parçası bulmak mümkün. Bulunamaz denilen opel ascona parçalarını orada kolaylıkla bulmuştum. Sanırım ilk caddenin sol hizasında yaşlı bir amcanın dükkanıydı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.