Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (220. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.412
Cevap
63
Favori
918.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımı kendim yıkamak istiyorum, 2 kez yumuşak sünger ve pril ile yıkadım ama bulaşık deterjanı kullanmamak lazımmış.

Köknar ağaçlarının altında duruyor, ufak yeşil lekeler var. Tam olarak nedir anlamadım.

Kullandığınız ürünleri önerebilir misiniz? Ekipman olur, şampuan olur vs..

Bodrum'da yaşıyorum camlara film ve araca şeffaf kaplama yaptıracağım ama çok farklı fiyatlar görüyorum. 15-30 arası veren de var. 30k olan 10 yıl garantili diyor 50-70 arası diyen yer de var. 15-30 ya da 50-70 arasındaki fiyatlar hep ürünün kalınlığıyla alakalı 130-150-190 micron gibi. çok fark yok aradakiler marka farkı deniyor ama bilgim olmayan bir konu tabi emin olamıyorum. 30 olanı yaptırayım diye düşündüm, cam filmi de sordum kaplama yaptırırsan ücretsiz camları yaparım da dedi arkadaş. bilgisi olan varsa yorumda bulunabilir mi acaba.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yeterli bütçe ayırabiliyorsanız TPU PPF yaptırmanızı öneririm. TPH PPF'ler, kalitesine göre PVC filmlere yakın sonuçlar verebilir ve bu nedenle hem koruma hem de görüntü anlamında sizi tatmin etmeyebilir.

Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
    Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    PlayStation 5 Pro || LG OLED evo C3 48" || ROG Cetra True Wireless SpeedNova
    Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i
  • KcRasco K kullanıcısına yanıt

Araba Ne doktor

Fiat egea hocam sıfır aldım koruyalım dedik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 14 Eylül 2023; 10:29:33 >
  • O filmler sökülürken daha büyük zararlar veriyor. En iyisi hız yapma Arabayı park ettiğin zaman da üstüne branda çek. Bizim araca zamanında akraba yaptırmıştı hayatımda hiç bu kadar midem bulanmamıştı sökmek isteyip sökememiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 14 Eylül 2023; 17:34:10 >

bu işlemi bilen profesyonel insanların yapması şart gerçekten benim arabanın önünde hafif bir kılcal çizik vardı kaportada. akrabam görünce buna bi pasta cila atayım dedi elinizdeki makinayla. Çizik ortadan kayboldu ama bu sefer de boyanın harelenmesine sebep oldu ışık altında hologram gibi parlıyor o bölge artık. Boyayı aşındırıp dalgalanmaya sebep oldu sanıyorum .

onu nasıl düzelteceğim şimdi hiçbir fikrim yok. bende hata işte ne gösteriyorsun ne elletiyorsun bırak dursun öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 17 Haziran 2024; 19:28:0 >

merhabalar maalesef dediğiniz gibi her eline makine alan ustayım diyor.

genel adı ile pasta cila yapılıyor ben bunu önermiyorum verdiğiniz paraya yazık çünkü araca 1 kat pasta atıp üzerine cila atıyorlar aracınızı genelde gölgede teslim ederler:)

tam anlamı ile boya koruma yapılması gerekir.(sizin aracınız hare giderici ile halledilebilir diye düşünüyorum görmek gerekir)

yapılması gereken işlemler sırası ile şöyle;

Araç sıfır km ise;

1-Mutlaka kil yardımı ile demir tozları alınmalıdır

2-Eğer araç üzerinde kılcal çizikler var ise ince pasta atılmalı(artık bütün 0 km araçlar da ince çizik oluyor çünkü bayi ilk yıkamada içine ediyor size teslim edilmeden önce.)

3-Hare giderici ile boya da oluşan hologramlar alınmalıdır.

4-Araç detaylı bir yıkama yapılmadır.

5-Boya koruma cilası ile aracın boyası koruma altına alınmalıdır.

Araç 2. el ve boya yıpranmış ise;

1-Kil temizliği yapılır

2-Maskeleme yapılır

3-Aracın tamamına (çizik durumuna göre) kalın pasta uygulanır

4-İnce pasta uygulanır.

5-Ara kat pasta uygulanır

6-Hare giderici uygulanır

7-Araç detaylı yıkamaya alınır

8-Boya koruma cilası uygulanır

Her ustanın farklı teknikleri vardır bu aşamaları atlayabilir veya önemsemez bu sebeple araç tam anlamı ile boya koruma yapıldı denilemez.

Aracın önceden boyanmış parçası varsa eğer bu durumlar göz önünde bulundurulması gerekir yüksek devirde makine kullanımı aracın boyasını yakmaya sebep olabilir.

Şahsen ben araç 0 km olsa dahi mutlaka boya ölçüm cihazı ile parçaların boya mikronları ölçüp tek tek ilerleyerek bu işlemleri yapmaktayım.(Ne kadar iyi usta olsanız da teknolojiden faydalanmazsanız boya yakma ihtimaliniz var bu sebeple makine devrini aracın mikron durumuna göre ayarlama şansınız olur.)

Orbital ve Rotary makine kullanılması tavsiyemdir.

Aynı gün aracınızı teslim ediyorlarsa bu işlemi ya tam anlamıyla yapmıyorlar ya da 2-3 usta araca girişmiştir(Bu durumda tavsiyem değil tek usta yapıp bitirmeli)

Bu işlemler aynı gün teslim edilemez şahsen ben tek tek incelediğim için aracı sabah alıp ertesi gün akşam teslim ederim.

Seramik kaplama ise sıfır ve ikinci el araçlar da işlemler aynı kademe olarak devam eder.

Son katman boya koruma cilası yerine seramik maddesi kullanılır.

kullanılan malzeme,işçilik ve sizin kullanma şartlarınıza göre;

Boya koruma 6 ay

Seramik kaplama 1 yıl

iyi bir kullanım(kaliteli cilalı şampuan ve sünger ile yıkama ile)

Boya koruma 1 yıl

Seramik kaplama bakımı düzgün yapıldığı taktirde 2 yıl koruma sağlar.

Nelerden korur;

Kılçal çizik,Kuş pisliği yanığı,ağaç reçinesi gibi ufak tefek dış etkenlerden korur

Her 2 uygulama için yapılma zamanı çok fazla sorulmak da

6 aylık periyotu var.

Yaz girişi veya kış girişi yapılması en iyi sonucu verir.

Yaz girişi yapılmasının sebebi aracınıza güneşin en zararlı ışıklarının vurduğu dönem olduğu için

Kış girişinin yapılması çok fazla dış etkene(yağmur,çamur,kar,buzlanma,tuz) gibi olaylara maruz kaldığı için

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusöztürk -- 22 Şubat 2025; 10:3:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusöztürk

merhabalar maalesef dediğiniz gibi her eline makine alan ustayım diyor.

genel adı ile pasta cila yapılıyor ben bunu önermiyorum verdiğiniz paraya yazık çünkü araca 1 kat pasta atıp üzerine cila atıyorlar aracınızı genelde gölgede teslim ederler:)

tam anlamı ile boya koruma yapılması gerekir.(sizin aracınız hare giderici ile halledilebilir diye düşünüyorum görmek gerekir)

yapılması gereken işlemler sırası ile şöyle;

Araç sıfır km ise;

1-Mutlaka kil yardımı ile demir tozları alınmalıdır

2-Eğer araç üzerinde kılcal çizikler var ise ince pasta atılmalı(artık bütün 0 km araçlar da ince çizik oluyor çünkü bayi ilk yıkamada içine ediyor size teslim edilmeden önce.)

3-Hare giderici ile boya da oluşan hologramlar alınmalıdır.

4-Araç detaylı bir yıkama yapılmadır.

5-Boya koruma cilası ile aracın boyası koruma altına alınmalıdır.

Araç 2. el ve boya yıpranmış ise;

1-Kil temizliği yapılır

2-Maskeleme yapılır

3-Aracın tamamına (çizik durumuna göre) kalın pasta uygulanır

4-İnce pasta uygulanır.

5-Ara kat pasta uygulanır

6-Hare giderici uygulanır

7-Araç detaylı yıkamaya alınır

8-Boya koruma cilası uygulanır

Her ustanın farklı teknikleri vardır bu aşamaları atlayabilir veya önemsemez bu sebeple araç tam anlamı ile boya koruma yapıldı denilemez.

Aracın önceden boyanmış parçası varsa eğer bu durumlar göz önünde bulundurulması gerekir yüksek devirde makine kullanımı aracın boyasını yakmaya sebep olabilir.

Şahsen ben araç 0 km olsa dahi mutlaka boya ölçüm cihazı ile parçaların boya mikronları ölçüp tek tek ilerleyerek bu işlemleri yapmaktayım.(Ne kadar iyi usta olsanız da teknolojiden faydalanmazsanız boya yakma ihtimaliniz var bu sebeple makine devrini aracın mikron durumuna göre ayarlama şansınız olur.)

Orbital ve Rotary makine kullanılması tavsiyemdir.

Aynı gün aracınızı teslim ediyorlarsa bu işlemi ya tam anlamıyla yapmıyorlar ya da 2-3 usta araca girişmiştir(Bu durumda tavsiyem değil tek usta yapıp bitirmeli)

Bu işlemler aynı gün teslim edilemez şahsen ben tek tek incelediğim için aracı sabah alıp ertesi gün akşam teslim ederim.

Seramik kaplama ise sıfır ve ikinci el araçlar da işlemler aynı kademe olarak devam eder.

Son katman boya koruma cilası yerine seramik maddesi kullanılır.

kullanılan malzeme,işçilik ve sizin kullanma şartlarınıza göre;

Boya koruma 6 ay

Seramik kaplama 1 yıl

iyi bir kullanım(kaliteli cilalı şampuan ve sünger ile yıkama ile)

Boya koruma 1 yıl

Seramik kaplama bakımı düzgün yapıldığı taktirde 2 yıl koruma sağlar.

Nelerden korur;

Kılçal çizik,Kuş pisliği yanığı,ağaç reçinesi gibi ufak tefek dış etkenlerden korur

Her 2 uygulama için yapılma zamanı çok fazla sorulmak da

6 aylık periyotu var.

Yaz girişi veya kış girişi yapılması en iyi sonucu verir.

Yaz girişi yapılmasının sebebi aracınıza güneşin en zararlı ışıklarının vurduğu dönem olduğu için

Kış girişinin yapılması çok fazla dış etkene(yağmur,çamur,kar,buzlanma,tuz) gibi olaylara maruz kaldığı için

Saygılar.

Hey maşallah, emeğinize sağlık. Pas tutmaya başlayan kısmen derin çizikler için kaportacıda yapılması gereken işlemleri ve sonrasını da yazabilir misin?

• The Beatles kullanıcısına yanıt
    Kaporta benim işim değil onu da kaportacı bir ustamız varsa eğer o cevaplasın🤗

Bunlar seramik üzerinde mi? Neden olmuştur? Çözüm ne önerirsiniz?
    Teşekkür ederim.

• gokhan68 G kullanıcısına yanıt
    Kireç lekesi oluşabilir özellikle kuyu suyu ile yıkandıysa.eğer kötü durumda değil ise ince pasta ile giderilebilir.durumuna bağlı su zımparası yapılıp tekrardan düzeltme işlemi de yapılabilir.

Yapılan işlemler de aracın rengi önemli değil tamamının yapılması gerekir renk ne olursa olsun.Araç rengi beyaz olursa aşamaların bazılarını atlıyorlar maalesef bu sebeple kolayına gelip fiyatı daha uygun söylerler.benim güncel fiyatım boya koruma 10 bin seramik kaplama markalara göre değişir en uygun fiyatlı 15 bin tl

Son kez sorabilir miyiz standart bir pasta cilanın aşamalarını? ayrıca rutuş boya olan araç bu aşamaların her hangi bir noktasından olumsuz etkilenir mi? Rütuş pasta cila sonrasına mı bırakılmalı?

Düzenleme: pasta cila aşamaları nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 6 Mart 2025; 18:16:30 >
  • The Beatles kullanıcısına yanıt
    Est.ne demek her daim bildiğim kadarı ile doğru bilgilendirmeye çalışırım.

Doğru bir boya koruma uygulamasında zaten üzerinde rutüş boyası varsa mutlaka çıkar yeniden rutüş yapılması gerekir yani boya koruma uygulaması yapıldıktan sonra rutüş yaptırırsanız daha sağlıklı olacaktır

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.