Öncelikle herkese merhabalar.
İlk başta belirtmek isterim ki ben Ankara da profesyonel anlamda araç kaplama işlemleri yapan bir işletmenin sahibiyim. isim vermeyişimin nedeni reklam olmasını istemeyişimdendir. Zaten işletmemin adı bu form da hiç geçmemiş:)
ppf kaplama ile alakalı bazı gerçekleri aktarmak için kayıt oldum diyebilirim. Beni veya işletmemi zaten uygulama yaptıran müşterilerim önermek de bu sebeple burada hiç bir zaman reklamımı yapmayacağımı söyleyerek başlamak istiyorum.
Ülkemizde bulunan ppf ürünlerin hepsi 120-200 mikron kalınlıkları arasında değişmektedir. bu arada ki oran 1 mm dahi değildir bu sebeple mikron kalınlıklarına bakmayın içerisinde ki poliüretan oranı önemlidir. son kullanıcı olarak mikron kalınlığı aracı koruma anlamında 120 de yaptırsanız 200 de yaptırsanız aynı diyebilirim.
ikinci konu ise yaptıracağınız marka..
Aslında piyasada bulunan markaların hepsi hikaye. gerçek olan bu ürünlerin hepsi Uzakdoğu ülkeleri Çin, Japonya, Hindistan ve Güney Kore de üretilmektedir. bir marka tescili olsun veya olmasın fabrikadan yüklü miktar da ürün alımı yaptığınız da kendi isminizi bile kolaylıkla kutu üzerine yazdırabilirsiniz. bu sebeple sizin güvenerek uygulama yaptıracağınız yer mutlaka google yorumları iyi olan ve dürüst esnaf seçmeniz.(marka isimlerine aldanmayın)
peki bunu nereden bulacaksınız hele ki bu devirde.
mutlaka fiyat alacağınız işletmeyi arayıp görüşün hatta gidip ziyaret edin çok şatafatlı bir dükkan olmasına gerek yok sizinle konuşurken gerçekten güvenilir mi gerçekten işinin arkasında mı bunları mutlaka anlarsınız.
tecrübelerime dayanarak söylüyorum kesinlikle araç farlarınızı kaplatmayın. ben kendi işletmemde kaplamak istemiyorum çünkü farların ısısını içeride tutmak da ve ilerleyen zamanda farların dış çerçevesini kılcal olarak çatlatmaktadır. far kaplama işçilik olarak 5 dk malzeme olarak ise hiç bir gideri yok çünkü fire olarak kesilen parçalardan kaplanmak da bu sebeple isteyen olursa tabi ki kaplıyoruz lakin başta belirttiğim konu yüzünden tavsiye etmiyorum bilginiz olsun.(Lütfen işletmemi sormayın işini iyi yapan firmayı mutlaka bir gün bulursunuz)
bu yazının altında yıllardır başımıza gelenler ve karşılaştığımız olumsuz durumların tecrübelerine dayanarak sizlere doğru ve dürüst olarak bilgilerimi aktarabilirim..
saygılar..
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 22
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.860 (Bu ay: 462)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası