< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 3 Haziran 2006; 17:04:46 > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 3 Haziran 2006; 17:04:46 > |
|
merhabalar maalesef dediğiniz gibi her eline makine alan ustayım diyor. genel adı ile pasta cila yapılıyor ben bunu önermiyorum verdiğiniz paraya yazık çünkü araca 1 kat pasta atıp üzerine cila atıyorlar aracınızı genelde gölgede teslim ederler:) tam anlamı ile boya koruma yapılması gerekir.(sizin aracınız hare giderici ile halledilebilir diye düşünüyorum görmek gerekir) yapılması gereken işlemler sırası ile şöyle; Araç sıfır km ise; 1-Mutlaka kil yardımı ile demir tozları alınmalıdır 2-Eğer araç üzerinde kılcal çizikler var ise ince pasta atılmalı(artık bütün 0 km araçlar da ince çizik oluyor çünkü bayi ilk yıkamada içine ediyor size teslim edilmeden önce.) 3-Hare giderici ile boya da oluşan hologramlar alınmalıdır. 4-Araç detaylı bir yıkama yapılmadır. 5-Boya koruma cilası ile aracın boyası koruma altına alınmalıdır. Araç 2. el ve boya yıpranmış ise; 1-Kil temizliği yapılır 2-Maskeleme yapılır 3-Aracın tamamına (çizik durumuna göre) kalın pasta uygulanır 4-İnce pasta uygulanır. 5-Ara kat pasta uygulanır 6-Hare giderici uygulanır 7-Araç detaylı yıkamaya alınır 8-Boya koruma cilası uygulanır Her ustanın farklı teknikleri vardır bu aşamaları atlayabilir veya önemsemez bu sebeple araç tam anlamı ile boya koruma yapıldı denilemez. Aracın önceden boyanmış parçası varsa eğer bu durumlar göz önünde bulundurulması gerekir yüksek devirde makine kullanımı aracın boyasını yakmaya sebep olabilir. Şahsen ben araç 0 km olsa dahi mutlaka boya ölçüm cihazı ile parçaların boya mikronları ölçüp tek tek ilerleyerek bu işlemleri yapmaktayım.(Ne kadar iyi usta olsanız da teknolojiden faydalanmazsanız boya yakma ihtimaliniz var bu sebeple makine devrini aracın mikron durumuna göre ayarlama şansınız olur.) Orbital ve Rotary makine kullanılması tavsiyemdir. Aynı gün aracınızı teslim ediyorlarsa bu işlemi ya tam anlamıyla yapmıyorlar ya da 2-3 usta araca girişmiştir(Bu durumda tavsiyem değil tek usta yapıp bitirmeli) Bu işlemler aynı gün teslim edilemez şahsen ben tek tek incelediğim için aracı sabah alıp ertesi gün akşam teslim ederim. Seramik kaplama ise sıfır ve ikinci el araçlar da işlemler aynı kademe olarak devam eder. Son katman boya koruma cilası yerine seramik maddesi kullanılır. kullanılan malzeme,işçilik ve sizin kullanma şartlarınıza göre; Boya koruma 6 ay Seramik kaplama 1 yıl iyi bir kullanım(kaliteli cilalı şampuan ve sünger ile yıkama ile) Boya koruma 1 yıl Seramik kaplama bakımı düzgün yapıldığı taktirde 2 yıl koruma sağlar. Nelerden korur; Kılçal çizik,Kuş pisliği yanığı,ağaç reçinesi gibi ufak tefek dış etkenlerden korur Her 2 uygulama için yapılma zamanı çok fazla sorulmak da 6 aylık periyotu var. Yaz girişi veya kış girişi yapılması en iyi sonucu verir. Yaz girişi yapılmasının sebebi aracınıza güneşin en zararlı ışıklarının vurduğu dönem olduğu için Kış girişinin yapılması çok fazla dış etkene(yağmur,çamur,kar,buzlanma,tuz) gibi olaylara maruz kaldığı için Saygılar. |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 31 Mayıs 2006; 19:10:15 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaDMasH -- 1 Haziran 2006; 1:34:00 > |
|
|
|
|
![]() |
|
|